Historic Route 66

Vertel iemand dat u op motorreis gaat en iedereen vraagt meteen: ‘Route 66’? Deze ‘Mother Road’ of ‘Main street of America’ werd in 1926 aangelegd om het wilde westen bereikbaar te maken. Hij voert u dwars door acht staten. Onderweg pakken we de Grand Canyon en Las Vegas mee en na 2400 mijl eindigen we deze motortour in Santa Monica aan de branding van de Pacific.

v.a. € 4.339,- p.p.
Incl. vluchten, motor en verblijf

Dagindeling motorreis Historic Route 66

 • Dag 1 Amsterdam – Chicago
 • Dag 2 Chicago
 • Dag 3 Chicago – Lincoln
 • Dag 4 Lincoln – St. Louis
 • Dag 5 St. Louis – Lebanon
 • Dag 6 Lebanon – Miami
 • Dag 7 Miami – Oklahoma City
 • Dag 8 Oklahoma City – Amarillo
 • Dag 9 Amarillo – Santa Fe
 • Dag 10 Santa Fe – Gallup
 • Dag 11 Gallup – Flagstaff
 • Dag 12 Flagstaff – Williams
 • Dag 13 Williams – Kingman
 • Dag 14 Kingman – Las Vegas
 • Dag 15 Las Vegas – Barstow
 • Dag 16 Barstow – Santa Monica
 • Dag 17 Los Angeles
 • Dag 18 Los Angeles – Amsterdam
 • Dag 19 Aankomst te Amsterdam

Dagomschrijving motorreis Historic Route 66

Hier vind u de dag omschrijvingen van de motorreis Historic Route 66.

Dag 1 Amsterdam – Chicago

Vertrek vanaf Amsterdam naar Chicago. Na aankomst transfer naar het comfortabele hotel.

Dag 2 Chicago (vrije dag)

Om te beginnen een dagje Chicago, de thuisstad van Al Capone (in het verleden) en Oprah Winfrey (anno nu). Shop ‘till you drop op de beroemde winkelstraat bijgenaamd ‘Magnificent Mile’, bezoek het Sky deck op de beroemde Sears Tower, pak relaxt een bankje in Grand of Lincoln Park of ga naar de Navy Pier… Er is teveel leuks om op te noemen.

Dag 3 Chicago – Lincoln

(190 mijl)

Vandaag verlaten we de stad op twee wielen en zoeken landelijke wegen op waar vele farms en typische huisjes aan onze ogen voorbij trekken. De eerste oude benzinepompen van Route 66 duiken op en in McLean verschijnen de eerste grote graansilo’s op ons netvlies.

Dag 4 Lincoln – St. Louis

(140 mijl)

In de staat Missouri passeren we het stadje Mount Olive met zijn oude mijnen en we stoppen voor een bezoek aan een klassiek “Roadhouse”. Hamburgers! Dan op weg naar de Mississippi rivier en St. Louis in de staat Missouri waar we de tijd nemen om rond te neuzen.

Dag 5 St. Louis – Lebanon

(200 mijl)

Vandaag rijden we parallel aan de Interstate 44, langs vele typisch Amerikaanse dorpjes die in ‘The Middle of Nowhere’ lijken te liggen. Af en toe pakken we stukjes snelweg: yihaa! Logeren doen we in Lebanon in de staat Missouri.

Dag 6 Lebanon – Miami

(165 mijl)

Via Springfield en Joplin bereiken we Miami. Dit is niet het Floridase Miami maar een klein stadje in Oklahoma dat vernoemd is naar de Myaamia-indianenstam. We pakken delen van Kansas mee waar we langs de weg de typische Route 66 uitstallingen zien. Souvenirs shoppen = afdingen!

Dag 7 Miami – Oklahoma City

(220 mijl)

Centraal staat een bezoek aan Tulsa – voorheen Indian Territory – dat voordat het werd ingehaald door Texas bekend stond om z’n olierijkdommen. De beroemdste inwoner van Tulsa is muzikant JJ Cale, bekend van de Eric Clapton-songs ‘After Midnight’ en ‘Cocaine’. Over de vele oude boogbruggen knorren we verder naar de hoofdstad.

Dag 8 Oklahoma City – Amarillo

(260 mijl)

Onderweg de weg vragen hoeft niet; uw reisleiding weet ‘the way to Amarillo.’ We rijden evenwijdig aan Highway 40 en via Elk City rijden we Texas binnen. In deze typisch Texaanse stad is van alles te beleven. Wij bevelen vooral een ritje op een mechanische stier in een van de bars aan…

Dag 9 Amarillo – Santa Fe

(260 mijl)

We bezoeken de Cadillac Ranch, waar de gelijknamige automobielen een verrassend andere kunstige en kleurrijke bestemming kregen. Daarna enteren we de staat Nieuw Mexico en bereiken Santa Fe met z’n in adobe stijl gebouwde huizen. Hier vindt u vele galeries: van zeer smaakvol tot smakeloos.

Dag 10 Santa Fe – Gallup

(220 mijl)

Veel water mee vandaag, want via Albuquerque pruttelen we de desert van Nieuw Mexico in. We overnachten in Gallup, dat ook wel ‘The Indian Capital of the World’ wordt genoemd vanwege z’n diversiteit aan afstammelingen van onder andere de Hopi, Zuni en Navajo indianen.

Dag 11 Gallup – Flagstaff

(210 mijl)

Vandaag bereiken we het gebied van de Navajo Indianen en brengen een bezoek aan Petrified Forest in de staat Arizona. Het ‘bos’ dankt zijn naam aan de vele versteende bomen en fossielen en bestaat nu voornamelijk uit woestijn. We overnachten aan de Old Route 66.

Dag 12 Flagstaff – Williams

(35 – 220 mijl)

Lekker uitslapen en daarna is er uitgebreid de tijd om de Grand Canyon te verkennen (of individueel alvast naar Williams te rijden 25 mijl). Op de South Rim vereeuwigen we elkaar met de mijlengrote rotsspleet die zelfs vanaf de maan duidelijk zichtbaar is. Met recht een wereldwonder. Aanraders zijn een spannende helikoptervlucht boven de diepe kloven en een bezoek aan het Imax Theater waarna de Canyon geen geheimen meer voor u heeft.

Dag 13 Williams – Kingman

(160 mijl)

Na het ontbijt toeren we naar het plaatsje Seligman. Liefhebbers laten zich scheren in de ‘Angels’ barbershop. Dames: of ze ook benen doen, valt te vragen….

Dag 14 Kingman – Las Vegas

(150 mijl)

Via Ed’s Camp en Oatman bereiken we de staat Nevada, waar we even afwijken van de fameuze Route 66 en de avond en nacht doorbrengen in showstad Las Vegas. Geniet u suf van de immense fonteinen op muziek, de casino’s waar hele dorpen in passen en de diversiteit aan mensen die van heinde en verre hierheen komen. Verveling is uitgesloten.

Dag 15 Las Vegas – Barstow

(160 mijl)

We stoppen in Jerome voor een bezoek aan het unieke openluchtmuseum ‘Ghost Town’. Daarna bereiken we Sunny California en logeren in mijnwerkersstadje Barstow waarmee we de ‘Mother Road’ weer oppakken.

Dag 16 Barstow – Santa Monica

(165 mijl)

We sluiten het ‘Get your kicks on Route 66’-gevoel af met een prachtige motortocht door de bergen van California en eindigen aan de Stille Oceaan. Pleng gerust een traantje bij het afscheid van uw trouwe tweewieler en geniet van zon, zee en strand of een wandeling langs de boulevard en pier.

Dag 17 Los Angeles

De laatste dag vult u vrij in, het toeristische aanbod is hier enorm. Onze aanraders zijn: een dagje Universal Studios, een limousinerit door Hollywood of luieren aan het strand van Venice Beach.

Dag 18 Los Angeles – Amsterdam

Vroeg in de ochtend vervoeren we u naar de luchthaven om de thuisreis te aanvaarden. Of… wilt u uw reis misschien verlengen? Wij informeren u graag over de mogelijkheden en boeken uw aanvullende wensen.

Dag 19 Aankomst te Amsterdam

Kaart

motor-groepsreis-historic-route-66

Reisdata en prijzen

Deze 19-daagse georganiseerde motorreis is incl.: retourticket Amsterdam – Chicago – LA – Amsterdam (excl. luchthavenbelasting van ca. €350,-), transfers, hotelovernachtingen op basis van een 2-persoons kamer, gedeeltelijk incusief ontbijt, motorhuur met verzekering, ongelimiteerd aantal mijlen, professionele Nederlandstalige begeleiding en een volgwagen met een reservemotor, waarin ook plaats is voor de bagage.

Reisdata 2019

 • 18 mei
 • 13 juli
 • 10 augustus

Prijs per persoon (incl. ZERO-Risk)

 • Cat. 1 – € 4.339,-
 • Cat. 2 – € 4.759,-
 • Cat. 3 – € 4.959,-
 • Cat. 4 – € 5.254,-
 • Trike –
 • Duo – € 2.350,-

Opties, toeslagen en verzekeringen

Deze 19-daagse georganiseerde motorreis is incl.: retourticket Amsterdam – Chicago – LA – Amsterdam (excl. luchthavenbelasting van ca. €350,-), transfers, hotelovernachtingen op basis van een 2-persoons kamer, gedeeltelijk incusief ontbijt, motorhuur met verzekering, ongelimiteerd aantal mijlen, professionele Nederlandstalige begeleiding en een volgwagen met een reservemotor, waarin ook plaats is voor de bagage.

 • ZERO-Risk verzekering INCLUSIEF!
 • Optioneel 1-pers. kamer € 980,-
 • Hoogseizoen toeslag (bij vertrek van 22/6 – 31/8) € 220,-
 • Annuleringsverzekering 5,50% van de reissom
 • Reisverzekering, klik hier

Uw vakantie betaalplan

Heb je je droomreis gevonden, maar twijfel je over je financiën? Veel mensen lenen geld om een (grote) uitgave te kunnen doen. Dan is het wel belangrijk om dat op een verantwoorde manier te doen. Geldshop helpt je graag aan een financiering met de mogelijkheden, voorwaarden en maandlasten die bij jou passen. Zodat je kunt leven met je hart en lenen met je verstand.

Over Geldshop

Geldshop stimuleert dat je verantwoord leent, schept duidelijkheid over de mogelijkheden en voorwaarden en geeft écht persoonlijk advies. Wij begeleiden je niet alleen rond het afsluiten van een lening, maar ook tijdens de looptijd. Zo controleren we tussentijds of de lening nog wel past bij je huidige financiële situatie. En we nemen contact op als blijkt dat er gunstigere manieren van financiering zijn waardoor jij betere voorwaarden kan krijgen en/of de lening sneller af kan lossen. Niet voor niets is Geldshop de grootste bemiddelaar in consumptieve kredieten van Nederland!