Western Discovery II

De wereld ligt aan je voeten tijdens het toeren over de befaamde Highway 1 naar het geweldige San Francisco. Tijdens deze afwisselende motorreis doorkruis je de bekendste Nationale Parken, we pikken het mooiste deel aan de Route 66 mee en genieten van de meest bochtige bergweggetjes.

v.a. € 3.523,- p.p.
Incl. vluchten, motor en verblijf

Dagindeling motorreis Western Discovery II

 • Dag 01 Amsterdam – Los Angeles
 • Dag 02 Los Angeles – Santa Maria
 • Dag 03 Santa Maria – Santa Cruz
 • Dag 04 Santa Cruz – San Francisco
 • Dag 05: San Francisco – Merced
 • Dag 06: Merced – Bishop
 • Dag 07: Bishop – Las Vegas
 • Dag 08: Las Vegas – St. George
 • Dag 09: St. George – Flagstaff
 • Dag 10: Flagstaff – Flagstaff
 • Dag 11: Flagstaff – Kingman
 • Dag 12: Kingman – Palm Springs
 • Dag 13: Palm Springs – Los Angeles
 • Dag 14: Los Angeles
 • Dag 15: Los Angeles – Amsterdam
 • Dag 16: Aankomst te Amsterdam

Dagomschrijving motorreis Western Discovery II

Hier vind u de dag omschrijvingen van de motorreis Western Discovery II.

Dag 1 Amsterdam – Los Angeles

We vliegen vanaf Amsterdam naar Los Angeles alwaar we naar het luxe airport hotel worden gebracht. Even naar de kamer, opfrissen en daarna nemen we wat praktische zaken door met de reisleider, onder het genot van een drankje.

Dag 2 Los Angeles – Santa Maria

(220 mijl)

’s Ochtends maken we kennis met de stalen rossen die ons de komende weken trouwe diensten zullen bewijzen. Daarna ronken we via Santa Monica de stad uit over de Highway 1 naar Ojai en vandaar door Los Padres National Forest waar de drukte al snel van je afvliegt. We overnachten in Santa Maria.

Dag 3 Santa Maria – Santa Cruz

(235 mijl)

De hele dag Highway 1! Geniet van de beroemdste kustweg, slingerend langs de Pacific van de Canadese grens tot het zuidelijkste punt van Mexico.

Dag 4 Santa Cruz – San Francisco

(85 mijl)

De imposante Golden Gate Bridge staat vanmiddag op het programma, uiteraard rijden we er overheen! Daarna checken we vroeg in en vervolgens kun je diverse sightseeing tours maken: een rit met een Cablecar, bezichtiging van Fishermans Wharf, het beruchte Alcatraz, China Town en een (echt leuke) fietstocht over de Golden Gate.

Dag 5 San Francisco – Merced

(145 mijl)

Langs de San Francisco Bay verlaten we vandaag de stad om over een prachtig, bochtig parcours te midden van het glooiende landschap Mount Hamilton – de hoogste berg in de regio met uitzicht over Silicon Valley – te bereiken. Via het stadje Patterson pruttelen we langs citrusplantages naar Merced.

Dag 6 Merced – Bishop

(210 mijl)

Het fotogenieke Yosemite National Park zal velen verrassen met op 3.300m hoogte de Tioga Pass. Daarna een lange afdaling langs schitterende meren. Onder aan de “berg” rechtsaf en op naar het gezellige Bishop.

Dag 7 Bishop – Las Vegas

(290 mijl)

Bergliefhebbers komen weer aan hun trekken vandaag, we rijden over de prachtige Highway 168 en 266 door het eenzame maar prachtige gebied van de Piper Mountain Wilderness Area. Op diverse plaatsen zijn Kodak-momenten. Verder noordelijk om Death Valley heen naar Shoshone. Zorg wel dat u uitgerust bent, want vanavond dompelen we u onder in ’s werelds bekendste entertainmentstad.

Dag 8 Las Vegas – St. George

(150 mijl)

Nog wat gewonnen? De geluiden van de slotmachines laten we vandaag achter ons om de stilte – en warmte – in te rijden. We bereiken St. George waar we heerlijk het zwembad in kunnen duiken.

Dag 9 St. George – Flagstaff

(305 mijl)

Je hebt er misschien nog weinig van gehoord, maar Zion National Park zal met zijn bijzondere rotsformaties in je geheugen gegrift blijven staan. We vervolgen de relaxte rit via de Navajo Bridge, over de Colorado River en door de Painted Desert naar Flagstaff. Dit oude stadje ligt aan de Route 66 en heeft een lange geschiedenis. En een leuk uitgaansleven!

Dag 10 Flagstaff – Flagstaff

(ca. 200 mijl)

Vandaag even uitslapen, ontbijten en een van de zeven wereldwonderen bezoeken: de Grand Canyon bereiken we na een rit van ongeveer twee uurtjes. Tour over de South Rim, stop op alle uitkijkpunten en voel u nietig bij het zien van dit natuurgeweld… De helikoptervlucht en een bezoek aan het Imax-theater, waardoor u de Grand Canyon nog beter leert kennen, zijn aanraders.

Dag 11 Flagstaff – Kingman

(245 mijl)

Kunst, indianencultuur en de Red Rocks maken van Sedona een niet te missen stadje. Het artistieke Jerome is goed voor een drankje en ’n biljartje en via Chino Valley rijden we richting Seligman, het bekendste plaatsje aan de Route 66, naar Kingman.

Dag 12 Kingman – Palm Springs

(245 mijl)

Over smalle wegen vervolgen we de Route 66 naar het bekende Oatman in Arizona. Bij Needles de Colorado River over, terug naar California. Het ‘Born to be Wild’ gevoel zet in als we lange tijd over eenzame woestijnwegen jakkeren: 160 km geen drinken en geen benzine. Een weg langs windturbines brengt ons naar de oase van vanavond: Palm Springs.

Dag 13 Palm Springs – Los Angeles

(200 mijl)

Als afscheidsrit maken we een mooie klim en er is heerlijk bochtig bergenwerk. Langs Lake Elsinore werpen we de laatste blikken op Cleveland National Forest om het laatste stukje via de Interstate de stad in te rijden. De motoren krijgen te ‘drinken’ en een dankbaar klopje op de tank ter afscheid.

Dag 14 Los Angeles

Vandaag heeft u de perfecte gelegenheid om de huizen van de Hollywood-VIP’s te spotten, de Universal Studio’s te bezoeken, te shoppen in Santa Monica, te slenteren langs Venice Beach of u met de limousine door Beverly Hills te laten rijden. Rodeo Drive here we come!

Dag 15 Los Angeles – Amsterdam

Vroeg in de ochtend staat de hotelshuttle klaar om u naar de luchthaven te brengen voor uw vlucht naar Amsterdam. Als u wilt verlengen dan is dat geen enkel probleem: wij boeken graag al uw aanvullende wensen.

Dag 16 Aankomst te Amsterdam

Kaart

motor-groepsreis-western-discovery-2

Reisdata en prijzen

Deze 16-daagse georganiseerde rondreis is incl. retourticket Amsterdam – LA (excl. luchthavenbelasting van ca. € 350,-), transfers, hotelovernachtingen op basis van een 2-persoons kamer, gedeeltelijk inclusief ontbijt, motorhuur met verzekering, ZERO-Risk verzekering, ongelimiteerd aantal mijlen, professionele Nederlandstalige begeleiding en een volgwagen met een reservemotor, waarin ook plaats is voor de bagage.

Reisdata 2019

 • 18 mei
 • 1 juni
 • 27 juli
 • 31 augustus
 • 14 september

Prijs per persoon (incl. ZERO-Risk)

 • Cat. 1 – € 3.523,-
 • Cat. 2 – € 3.843,-
 • Cat. 3 – € 4.143,-
 • Cat. 4 – € 4.223,-
 • Trike – € 5.775,-
 • Duo – € 2.050,-

Opties, toeslagen en verzekeringen

Deze 16-daagse georganiseerde rondreis is incl. retourticket Amsterdam – LA (excl. luchthavenbelasting van ca. € 350,-), transfers, hotelovernachtingen op basis van een 2-persoons kamer, gedeeltelijk inclusief ontbijt, motorhuur met verzekering, ZERO-Risk verzekering, ongelimiteerd aantal mijlen, professionele Nederlandstalige begeleiding en een volgwagen met een reservemotor, waarin ook plaats is voor de bagage.

 • ZERO-Risk verzekering INCLUSIEF!
 • Optioneel 1-pers. kamer € 840,-
 • Hoogseizoen toeslag (bij vertrek van 22/6 – 31/8) € 220,-
 • Annuleringsverzekering 5,50% van de reissom
 • Reisverzekering, klik hier

Uw vakantie betaalplan

Heb je je droomreis gevonden, maar twijfel je over je financiën? Veel mensen lenen geld om een (grote) uitgave te kunnen doen. Dan is het wel belangrijk om dat op een verantwoorde manier te doen. Geldshop helpt je graag aan een financiering met de mogelijkheden, voorwaarden en maandlasten die bij jou passen. Zodat je kunt leven met je hart en lenen met je verstand.

Over Geldshop

Geldshop stimuleert dat je verantwoord leent, schept duidelijkheid over de mogelijkheden en voorwaarden en geeft écht persoonlijk advies. Wij begeleiden je niet alleen rond het afsluiten van een lening, maar ook tijdens de looptijd. Zo controleren we tussentijds of de lening nog wel past bij je huidige financiële situatie. En we nemen contact op als blijkt dat er gunstigere manieren van financiering zijn waardoor jij betere voorwaarden kan krijgen en/of de lening sneller af kan lossen. Niet voor niets is Geldshop de grootste bemiddelaar in consumptieve kredieten van Nederland!