Rondreis American Historic Highways

Tijdens de rondreis American Historic Highways ga je terug in de tijd. Onderweg kom je overblijfselen tegen van het ontstaan van het moderne Amerika en Canada. De reis gaat langs mooie landschappen, natuur en grote steden, zoals New York, Toronto en Washington D.C.

v.a. € 2.080,- * p.p.
Incl. vluchten, auto en 2* / 3* verblijf

* Indicatieprijs 4 pers. in laagseizoen

American Historic Highways: ontdek de geschiedenis

Deze 16-daagse rondreis American Historic Highways begint en eindigt in New York. Deze rondreis is een ontdekkingsreis langs veel herinneringen en overblijfselen van het ontstaan van het moderne Amerika en Canada. Je leert meer kennen over de koloniale historie van de Franse en de Engelse en komt onderweg slagvelden uit de tijden van de burgeroorlogen tegen. Onderweg heb je mogelijkheid om verschillende steden, zoals New York, Boston, Québec City, Toronto en Washington D.C. te gaan verkennen. Naast de steden kom je ook langs schitterende natuur. Bij de Niagara Falls kan je een boottocht maken om dichterbij deze indrukwekkende watervallen te komen. Deze rondreis American Historic Highways kan je per huurauto maken.

Wij verzorgen graag jouw rondreis American Historic Highways

Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Dagindeling rondreis American Historic Highways

 • Dag 01: Vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf vlieg je naar New York
 • Dag 02: New York – Cape Cod
 • Dag 03: Cape Cod – Boston
 • Dag 04: Boston – Acadia National Park
 • Dag 05: Bar Harbor – Québec City
 • Dag 06: Québec City
 • Dag 07: Québec City – St. Lawrence – Montréal
 • Dag 08: Montréal – Ottawa
 • Dag 09: Ottawa – Toronto
 • Dag 10: Toronto – Niagara Falls
 • Dag 11: Niagara Falls – Amish Country/Gettysburg
 • Dag 12: Amish Country/Gettysburg
 • Dag 13: Washington D.C.
 • Dag 14: Washington D.C.- Philadelphia
 • Dag 15: Philadelphia – New York
 • Dag 16: Vertrek vanuit New York
 • Dag 17: Aankomst in Amsterdam, Brussel of Düsseldorf

De rondreis American Historic Highways kun je per huurauto maken

Reisadvies nodig?

Onze reisadviseurs zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in reizen door Amerika (USA) en kunnen je rondreis exact afstemmen op jouw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan een langer of korter verblijf, specifieke bestemmingen, een bepaald type accommodatie of specifieke voorzieningen.

Dagomschrijving rondreis American Historic Highways

Totale afstand: 4081 km

Hier vind je de dag omschrijvingen van de standaard rondreis American Historic Highways

Dag 1: aankomst in New York

Vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf vlieg je naar New York, ook wel de wereldberoemde Big Apple. In de avond heb je de mogelijkheid om op je gemak de stad te ontdekken.

Dag 2: New York – Cape Cod

(440km, ca. 4 ¾ uur)

Na het ophalen van de huurauto rijd je richting het oosten langs een aantal pittoreske dorpjes in de staten Connecticut en Rhode Islands. Met als eindbestemming Cape Cod.

Dag 3: Cape Cod – Boston

(130km, ca. 1 ½ uur)

Vandaag reis je van Cape Cod naar Boston. Vandaag ga je het erfgoed van het koloniaal Amerika ontdekken en bezoek je de steden die gezien gesticht door de pelgrims en de puriteinen. Zorg dat je voldoende de tijd neemt om Boston te ontdekken. Het oude centrum van de stad heeft een typisch Engelse sfeer met veel smalle straten en restaurants. Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de Quicy Market.

Dag 4: Boston – Acadia National Park – Bar Harbor

(550km, ca. 5 ½ uur)

De route van vandaag gaat langs de oostkust richting het noorden. Onderweg kom je door Salem, in de staat Massachusetts, de plaats waar de enige heksenprocessen van de Verenigde Staten plaatsvonden. En kan je een bezoekje brengen aan de havenstad Portland, in de staat Maine. Vervolg je weg daarna richting Acadia National Park, met als eindbestemming Bar Harbor.

Dag 5: Bar Harbor – Québec City

(480km, ca. 5 ¾ uur)

Vandaag reis je over de Appalachian bergen en langs Moosehead Lake, voordat je de grens oversteek naar Canada naar de Franstalige provincie Québec. Je reist door een landschap dat wordt gekenmerkt door helder blauwe en witte boerderijen richting de hoofdstad van de provincie, Québec.

Dag 6: Québec City

Vandaag heb je de hele dag om deze historische stad te gaan ontdekken. Verken het oude stadscentrum, wat een plekje heeft op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De oude stad is verdeeld in het Haute-Ville en Basse-Ville. Haute-Ville is het hogere gelegen deel van de stad. In Haute-Ville kan je naar het Château Forntenac, een hotel, wat de uitstraling heeft van een kasteel. Een ander gebouw wat je in dit deel van de stad kan bezoeken is La Citadelle, een grote vesting. Hier heb je schitterend uitzicht over de stad. In Basse-Ville kan je naar het Place-Royale, het oudste en meest Europees ogende deel van de stad. Hier vlakbij ligt Musée de la Civilisation, hier krijg je uitleg over de cultuur van Franstalig Canada. De bekendste straat van Basse-Ville is Rue du Petit-Champlain.

Dag 7: Québec City – St. Lawrence River – Montréal

(260km, ca. 2 ¾ uur)

De route van vandaag gaat langs de St. Lawrence River die je naar de 2e grootste Franssprekende stad brengt van Canada brengt, Montréal. Een prachtige stad.

Dag 8: Montréal – Ottawa

(198km, ca. 2 ½ uur)

Deze dag rijd je van Montréal naar Ottawa, in deze stad staat het Parlementsgebouw en vind je het hooggerechtshof van Canada.

Dag 9: Ottawa – Toronto

(440km, ca. 4 ½ uur)

Toronto, gelegen aan de oevers van Lake Ontario, is een modern bank- en handelscentrum. Vandaag heb je de mogelijkheid om de verschillende buurten van de stad te gaan ontdekken of geniet van het panoramische uitzicht op Toronto en Lake Ontario vanaf de CN Tower, een van het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld op land.

Dag 10: Toronto – Niagara Falls

(141km, ca. 1 ¾ uur)

Geniet vandaag van de indrukwekkende Niagara Falls waar je een rondvaart kan maken met de Maid of the Mist. Waarmee je dichter bij de watervallen komt. Ook kan je achter de watervallen langs lopen.

Dag 11: Niagara Falls – Amish Country/Gettysburg

(562km, ca. 6 ½ uur)

Geniet van de Finger Lakes regio op weg naar de staat Pennsylvania.

Dag 12: Amish Country/Gettysburg – Washington D.C.

(280km, ca. 2 uur)

Vandaag heb je de mogelijkheid om de slagvelden van de burgeroorlog in Gettysburg te gaan bezoeken, voordat je verder naar het zuiden gaat richting de hoofdstad van het land, Washington D.C..

Dag 13: Washington D.C.

Neem vandaag de hele dag de tijd om verschillende gebouwen en musea van Washington D.C. te gaan ontdekken. Zo kan je The Smithsonian Institution, een wereldberoemd complex met een bijbehorend museum bezoeken. Of ga genieten van het prachtige uitzicht over de stad vanaf het Lincoln Memorial, de Washington Monument of de Capitol Hill

Dag 14: Washington D.C. – Philadelphia

(210km, ca. 2 ½ uur)

Deze dag reis je naar Philadelphia waar je de volledige dag hebt om de stad te gaan bezoeken.

Dag 15: Philadelphia – New York Airport

(390km, 1 ½ km)

Breng vandaag een bezoek aan het Independence Park in Philadelphia. Waarna de route verder gaat richting New York. Je kunt er voor kiezen om onderweg nog een stop te maken in New Jersey. Je rijd meteen door naar het vliegveld van New York

Dag 16: Aankomst in Amsterdam

Afhankelijk van je vertrektijd vanuit New York en je bestemming, landt je in de ochtend of middag in Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Deze rondreis is helaas tot een einde gekomen, maar je hebt een mooie reis om op terug te kijken.

Kaart

Opties en informatie

Vanzelfsprekend is deze reis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Je kunt je rondreis combineren met een stedentrip op de heen en/of de terugreis.
 • Je kunt je verblijf op bepaalde locaties verlengen met meerdere dagen.

Via onze website geven wij een aantal ideeën van hoe de rondreis kan worden ingevuld. Dit zijn dus suggesties want elke rondreis is volledig af te stemmen op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Een op maat gemaakte rondreis is per definitie niet duurder dan een standaard rondreis bij andere reisbureaus. Veelal zijn wij zelfs voordeliger en zijn onze accommodaties beter.

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies

Prijs is exclusief:

 • Reserveringskosten (€ 35,-), buiten Nederland (€ 45,-) + bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) bovenop het offertebedrag.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Gewenste shuttletransfer van de luchthaven naar je hotel
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende je verblijf
 • Eventuele aflever- (drop-off) kosten voor de autohuur, deze kosten dienen lokaal te worden voldaan
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen

Excursies en attracties

Vul je rondreis American Historic Highways aan met leuke excursies en attracties. Vooraf boeken van excursies en attracties bespaart je kostbare tijd tijdens de rondreis.

Voor deze reis bieden wij geen excursies of attracties aan op de website. Tijdens de reis kun je uiteraard wel lokaal excursies en attracties bezoeken.

Offerte aanvragen

*) Genoemde vanaf tarieven op onze website zijn gebaseerd op 4 personen voor reizen in het laagseizoen.

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.