Rondreis Deep South New Orleans

Rondreis Deep South New Orleans is een reis voor de echte muziekliefhebber. De rondreis brengt u naar de grootste muziek steden van Amerika zoals Nashville, Memphis en New Orleans. De reis zit boordevol jazz-, blues-, rock- en soulmuziek. De bruisende muzieksteden zitten vol gezellige bars, uitstekende restaurants en vanzelfsprekend vele muziek clubs. Naast alle muziek is er tijdens de rondreis ook voldoende aandacht voor de prachtige historie en natuur.

v.a. € 980,- * p.p.
Incl. vluchten, auto en 3* verblijf

* Indicatieprijs 4 pers. in laagseizoen

Een roadtrip vol met jazz-, blues-, rock- en soulmuziek

Deze 12-daagse roadtrip Deep South New Orleans begint in Atlanta en eindigt in New Orleans. De reis zit vol met jazz-, blues-, rock- en soulmuziek. Zo kan je een bezoek brengen aan Grand Ole Opry, dit is het Country Music Theater waar je wordt bedolven onder authentieke live countrymuziek. En als muziek liefhebber moet je zeker naar een live concert gaan in de Country Music Hall of Fame in Nashville. Een bezoek aan Graceland mag tijdens deze rondreis niet ontbreken. Tussen al het muziek door maak je ook kennis met de prachtige natuur in Great Smoky Mountains National Park. Rondreis Deep South New Orleans wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper of huurmotor.

Wij verzorgen graag jouw rondreis Deep South New Orleans

Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Dagindeling rondreis Deep South New Orleans

 • Dag 01: Vanuit Amsterdam vlieg je naar Atlanta
 • Dag 02: Atlanta – Great Smoky Mountains NP
 • Dag 03: Great Smoky Mountains NP (Gatlinburg / Pigeon Forge /Cherokee)
 • Dag 04: Great Smoky Mountains NP – Chattanooga
 • Dag 05: Chattanooga – (Lynchburg) – Nashville
 • Dag 06: Nashville – (Muscle Shoals) – Tupelo
 • Dag 07: Tupelo – (Holly Springs Nat. Forest) – Memphis
 • Dag 08: Memphis – (Clarksdale/Mississippi) – Vicksburg
 • Dag 09: Vicksburg – (Mississippi river) – Natchez
 • Dag 10: Natchez – New Orleans
 • Dag 11: Vertrek vanuit New Orleans
 • Dag 12: Aankomst in Amsterdam

De rondreis Deep South New Orleans kun je per huurauto, camper of huurmotor maken.

Boek nu compleet verzorgde rondreis en vlieg met United Airlines en krijg een upgrade naar Economy Plus Seats gratis* Bekijk de voorwaarden

Reisadvies nodig?

Onze reisadviseurs zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in reizen door Amerika (USA) en Canada en kunnen uw rondreis exact afstemmen op uw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan een langer of korter verblijf, specifieke bestemmingen, een bepaald type accommodatie of specifieke voorzieningen.

Dagomschrijving rondreis Deep South New Orleans

Hier vind u de dag omschrijvingen van de standaard rondreis Deep South New Orleans.

Dag 1: aankomst in Atlanta

De eerste dag vlieg je vanaf Amsterdam naar Atlanta, Georgia. Op de luchthaven van Atlanta staat de huurauto al voor je klaar. Je rijdt vervolgens naar je hotel in Atlanta waar je heerlijk kunt uitrusten van je vliegreis. Onderweg kun je meteen al genieten van de prachtige skyline van Atlanta.

Dag 2: Atlanta

Atlanta is een moderne metropool met vele gezichten. Het is bijvoorbeeld de laatste rustplaats van de beroemde dominee Martin Luther King die in de jaren vijftig en zestig een geweldloze strijd voerde tegen de rassenscheiding in de VS. Maar het is ook het hoofdkwartier van het Coca-Cola imperium. In het Coca-Cola Paviljoen kunt u alle drankjes proberen die Coca-Cola wereldwijd produceert en bijzondere Coca-Cola souvenirs kopen. Atlanta is ook de stad van de beroemde CNN studio’s waar u een indrukwekkende rondleiding kunt krijgen. In downtown Atlanta kunt u geweldig shoppen in Underground Atlanta, een ondergronds winkelcentrum met talloze leuke winkeltjes, bars, restaurants en veel entertainment. Bovengronds is het ook uitstekend ‘shoppen’. Bijvoorbeeld in het mooie Peachtree Center. Een bezoek aan het Georgia Aquarium is zeker een aanrader. In dit gigantische aquarium leven ruim 100.000 dieren. De meest indrukwekkende bewoners zijn de enorme walvishaaien.  Dit is de grootste vissoort op aarde met een gemiddelde lengte van 10 meter en een gewicht tot 15 ton. Het indrukwekkende State Capitol is een National Historic Landmark. Op de tweede verdieping zetelt de gouverneur. Op de vierde verdieping is een museum gevestigd waar u meer te weten komt over de geschiedenis van Georgia.

Dag 3: Atlanta – Pigeon Forge (Great Smokey Mountains NP)

(ca. 4 ½ uur)

Vandaag verlaat u het bijzondere Atlanta en rijdt u naar het gezellige Pigeon Forge, Tennessee. Onderweg maakt u meteen kennis met de prachtige natuur van deze regio wanneer u door het Great Smokey Mountains National Park rijdt, één van de grootste beschermde gebieden ten oosten van de Rocky Mountains. Dit park beslaat ruim 2.000 vierkante kilometer en bestaat uit prachtige bossen, watervallen, berg- en heuvelruggen. U zult 2 nachten in Pigeon Forge verblijven, gelegen aan de noordkant, waardoor u intens kunt genieten van dit unieke natuurpark. Er zijn volop recreatiemogelijkheden. U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden terwijl u geniet van de adembenemende natuur.

Deze dag kunt u opnieuw genieten van de natuur in het Great Smokey Mountains National Park. Bent u vandaag meer in voor entertainment, actie of cultuur, dan kunt u beter in Pigeon Forge blijven. Bezoek bijvoorbeeld Dollywood, het Country Music en Theme Park van de beroemde zangeres Dolly Parton met vele leuke attracties en volop live muziek. Of Professor Hacker’s Lost Treasure Golf voor een bijzonder potje mini golf. Het parcours loopt onder watervallen door, speelt zich af onder een neergestort vliegtuig en loopt door diverse grotten. Een bezoek aan het lokale Elvis Presley Museum is voor de liefhebbers zeker een aanrader. In Pigeon Forge kunt u ook fantastisch ‘shoppen’ in de meer dan 200 Factory Outlets. Bell Tower Square en Old Mill Outlets zijn de belangrijkste winkelgebieden van Pigeon Forge.

Dag 4: Pigeon Forge – Chattanooga

(ca. 2 ½ uur)

Vandaag rijdt u letterlijk de Victoriaanse tijd binnen zodra u het plaatsje Chattanooga bereikt. Op het Chattanooga Choo Choo Complex waant u zich in vroegere tijden. Eén van de unieke historische gebouwen is het Terminal Station dat nu de lobby van een hotel is. Dit station werd geopend in 1909 en is één van de grootste gebouwen in Chattanooga. Loop door de prachtig aangelegde tuinen en bekijk de diverse historische locomotieven. Op dit complex vindt u, naast diverse winkeltjes en restaurants, ook het Model Railroad Museum voor de echte liefhebbers van modeltreinen. Met de Incline Railway maakt u een unieke treinrit naar de top van Lookout Mountain voor een prachtig vergezicht. U rijdt achterstevoren het station uit en ziet het steeds kleiner worden. Al gauw wordt duidelijk waarom ook het dak van dit treintje ramen heeft. Zodra u stijl omhoog rijdt bieden deze ramen u een uniek panorama over Chattanooga. Ruby Falls is een absolute “must see”. Met een lift daalt  u af naar een schitterende grot in Lookout Mountain met als hoogtepunt de indoor waterval. Dit is absoluut één van de natuurwonderen van de Verenigde Staten!

Dag 5: Chattanooga – Lynchburg – Nashville

(ca. 2 uur)

Na het ontbijt verlaat je Chattanooga en rijdt via Lynchburg naar Nashville. In Lynchburg staat de distilleerderij van de beroemde Jack Daniels whisky. Vanzelfsprekend kun je hier een stop maken voor een bezoekje aan deze wereldberoemde distilleerderij. Hierna rij je door naar Nashville, de ‘Music City USA’, Vandaag kunt u volop genieten van wat Nashville u te bieden heeft. En dat is zeker de moeite waard! U bezoekt het Grand Ole Opry, het country music theater waar u wordt bedolven onder authentieke live countrymuziek. In de Country Music Hall of Fame krijgt u een uniek overzicht van de country muziekgeschiedenis. Naast historische gitaren, fotomateriaal en gouden platen staat hier bijvoorbeeld ook de ‘gouden’ piano van Elvis Presley. Vanzelfsprekend vindt u in Nashville bijna overal bars die met de muziekgeschiedenis te maken hebben en waar regelmatig optredens plaatsvinden. Zeker een bezoekje waard zijn Tootsie’s Orchid Lounge en de Wildhorse Saloon. In het Tennessee State Museum krijgt u een goede indruk van de bewogen historie van deze regio. Van de oorspronkelijke bewoners tot aan de ‘early settlers’ en de burgeroorlog. Kent u de TV serie “The Dukes of Hazard” nog? Bezoek dan Cooter’s Garage. U treft er een uitgebreide verzameling aan van spullen die in de serie daadwerkelijk zijn gebruikt. Van een heel andere orde is het indrukwekkende Parthenon, een ‘full scale’ replica van het Parthenon dat in Athene staat. Het werd gebouwd in 1897 ter gelegenheid van de Tennessee Centennial Exposition.

Dag 6: Nashville – Tupelo

(270km, ca. 3 ½ uur)

Vandaag rijdt u door naar de stad Tupelo in de staat Mississippi voor 1 overnachting. Tupelo is de geboorteplaats 1935 van de in 1977 overleden wereldberoemde zanger Elvis Presley. Hij heeft hier tot zijn 13e gewoond waarna hij met zijn ouders naar Memphis verhuisde. In het Elvis Presley Birthplace & Museum in Tupelo vindt u veel fotomateriaal en memorabilia van Elvis. Op het terrein van het museum staat ook het geboortehuisje van Elvis. Een bezoek aan het Tupelo Automobile Museum, met meer dan 100 bijzondere auto’s, is ook een aanrader.

Dag 7: Tupelo – Memphis

(ca. 2 uur)

Vandaag rijdt u via het mooie Holly Springs National Forest naar Memphis, de stad van de ‘blues’ en de oorsprong van Rock & Roll. De stad van de ‘blues’ en de oorsprong van Rock & Roll. Maar voordat u Memphis bereikt maakt u eerst een stop in Jackson voor een bezoek aan Casey Jones Village en het Casey Jones Railroad Museum. Casey Jones (John Luther ‘Casey’ Jones, 1863 – 1900) was een treinconducteur die in 1900 de dood vond tijdens een botsing van zijn ‘Cannonball Express’ locomotief met een op het spoor gestrande goederentrein. Door zijn kordaat ingrijpen spaarde hij de levens van zijn passagiers en groeide uit tot een nationale held. Het museum heeft ook een unieke collectie modeltreinen.

Dag 8: Memphis – Mississippi River – Vicksburg

(ca. 4 uur)

Vandaag bezoekt u Graceland, de meest heilige muziekgrond van Memphis. Hier woonde Elvis Presley tot aan zijn dood in 1977. Omdat hij hier ook is begraven, is Graceland uitgegroeid tot een bedevaartsoord voor zijn nog altijd vele fans. In 2017 is Graceland groter geworden en opgeknapt. In Graceland ziet u de luxe waarin Elvis leefde zoals zijn privé vliegtuigen en de vele bijzondere auto’s. Maar ook zijn vele exorbitante kostuums die hij tijdens optredens droeg. De ware fan zal hier zeker een dag kunnen doorbrengen.

Een bezoek aan de beroemde Sun Studio op Union Avenue mag eigenlijk niet ontbreken. In deze studio namen in de jaren vijftig veel artiesten hun platen op. Meest bekende is vanzelfsprekend Elvis Presley. Maar dit was ook de studio van Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Johnny Cash, B.B. King en Roy Orbison. In later jaren heeft zelfs U2 in deze studio een aantal nummers opgenomen. Het Memphis Rock ‘n’ Soul Museum laat u niet alleen de historie zien van de blues-, rock- en soulmuziek maar geeft u ook een kijkje in de toekomst van deze muziekgenres.

Memphis is ook de thuishaven van de beroemde Gibson Guitar Factory die u vanzelfsprekend kunt bezichtigen. Na al deze muzikale geschiedenis kunt u even heerlijk bijkomen op Mud Island, een prachtig park gelegen aan de Mississippi River, bereikbaar per monorail. Voor het gezellige avond- en nachtleven in Memphis kunt u het best naar Beale Street gaan, ook wel ‘The Home of the Blues’ genoemd.

Dag 9: Vicksburg – Mississippi River – Natchez

(ca. 2 uur)

Met deze roadtrip rij je langs de Mississippi River richting Natchez. Met de Antebellum Era wordt de tijd voor de bloedige burgeroorlog bedoeld. In Natchez, uw volgende reisdoel, staan nog altijd meer dan 500 Antebellum Mansions, ofwel villa’s uit deze vooroorlogse tijd. In Natchez woonden in die tijd de meeste miljonairs van Amerika, meestal rijk geworden van de katoenhandel. Een bezoek aan één van de vele adembenemende plantagewoningen brengt u absoluut in vroegere sferen.

Dag 10: Natchez – Baton Rouge – New Orleans

(ca. 3 uur)

Jazz, blues, zydeco, cajun en funk. U vindt het bijna op elke hoek van de straat in New Orleans! Een bruisende stad vol gezellige bars, uitstekende restaurants en vanzelfsprekend vele jazz clubs. Maar New Orleans biedt u ook ruim 10 prachtige stadsparken waar u heerlijk kunt relaxen. Om in een korte tijd op een leuke manier veel te zien van New Orleans is een rit per historische tram een aanrader. Er zijn drie lijnen, St. Charles, Canal Street en Riverfront, die elk vanuit de binnenstad vertrekken naar verschillende wijken. U kunt natuurlijk steeds losse kaartjes kopen maar met een dag pas kunt u een hele dag onbeperkt ‘trammen’ en op- en afstappen waar u maar wilt! Omdat New Orleans op moerasgrond is gebouwd, worden overledenen bovengronds bijgezet. Hierdoor ontstonden unieke begraafplaatsen met talloze indrukwekkende mausolea die dateren vanaf begin 1700. Eén van de meest indrukwekkende is St. Louis Cemetery waar u een rondleiding kunt krijgen.

Dag 11: New Orleands

Vandaag is je laatste dag in het mysterieuze Deep South. Je rijdt naar de luchthaven van New Orleans waar je de huurauto inlevert en een shuttlebus je naar de vertrekhal van de luchthaven brengt.

Dag 12: Aankomst in Amsterdam

Afhankelijk van je vertrektijd en je bestemming, landt je in de ochtend of middag in Amsterdam. Je geweldige rondreis Deep South New Orleans zit er helaas op, maar je zult gegarandeerd terugkijken op een heerlijke en vooral indrukwekkende vakantie!

Kaart


Voorbeeld 23-daagse rondreis Deep South

Opties en informatie

Vanzelfsprekend is deze reis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Je kunt je rondreis combineren met een stedentrip op de heen en/of de terugreis.
 • Je kunt je verblijf op bepaalde locaties verlengen met meerdere dagen.

Via onze website geven wij een aantal ideeën van hoe de rondreis kan worden ingevuld. Dit zijn dus suggesties want elke rondreis is volledig af te stemmen op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Een op maat gemaakte rondreis is per definitie niet duurder dan een standaard rondreis bij andere reisbureaus. Veelal zijn wij zelfs voordeliger en zijn onze accommodaties beter.

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies
 • Reserveringskosten en bijdrage Calamiteitenfonds, € 27,50 per boeking

Prijs is exclusief:

 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Gewenste shuttletransfer van de luchthaven naar uw hotel
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende uw verblijf
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen

Excursies en attracties

Vul je rondreis Deep South New Orleans aan met leuke excursies en attracties. Vooraf boeken van excursies en attracties bespaart u kostbare tijd tijdens de rondreis.

Swamp & Bayou Tour

Vaar in een aangepaste moerasboot door Zuid-Louisiana en een deel van het Jean Lafitte Nationaal Historisch Park - Barataria Preserve. Gidsen zullen de mysteries van de moerassen, Bayous en de Cajun "Joie de Vivre" onthullen en u krijgt gegarandeerd krokodillen te zien!

Prijzen
€ 40,- per volwassen persoon
€ 22,- per kind (niet ouder dan 12 jaar)

New Orleans Cemetery Walking Tour

Met een spookachtige geschiedenis is het geen wonder dat reizigers meestal graag New Orleans beroemde rustplaatsen willen verkennen. Sommige van hen dateert uit de late 1700’s.

Prijzen
€ 15,- per volwassen persoon
€ 9,- per kind (niet ouder dan 12 jaar)

Memphis Rock n Soul Museum & Memphis Music Hall of Fame Combo Ticket

Memphis wordt ook wel de muziekstad van de wereld genoemd. Dit heeft te maken met het feit dat er vele muziekstijlen zijn ontstaan waaronder de rock-'n-roll. Bekende artiesten uit Memphis zijn o.a. B.B. King en Elvis Presley. Met dit ticket krijgt u toegang tot het prachtige Rock 'n Roll Museum en de Memphis Music Hall of Fame.

Prijzen
€ 17,- per volwassen persoon
€ 13,- per kind (niet ouder dan 17 jaar)

Graceland Elvis Experience Tour + Airplanes

Elvis kocht een Convair 880 in april 1975 en noemde het Lisa Marie naar zijn dochter. Hij besteedde meer dan 800.000 dollar aan het opnieuw inrichten van het vliegtuig. Wandel door deze aangepaste jet die beschikt over een woonkamer, een vergaderzaal, een zitkamer en een eigen slaapkamer, evenals vergulde veiligheidsgordels, suède stoelen, met leer bedekte tafels en een 24 karaat gouden wasbak.

Prijzen
€ 58,- per volwassen persoon
€ 30,- per kind (niet ouder dan 11 jaar)

Graceland Mansion Only Tour

Een bezoek aan Elvis Presleys Graceland is de ultieme rock n' roll pelgrimstocht die u op een onvergetelijke reis mee neemt en bewijst waarom, 40 jaar na zijn overlijden, Elvis de KING is.

Prijzen
€ 37,- per volwassen persoon
€ 17,- per kind (niet ouder dan 11 jaar)

Memphis Music Attraction Pass

Bij de Memphis Music Attraction Pas zijn de volgende bezienswaardigheden inbegrepen: Graceland Platinum Admission, Rock n Soul Admission, Stax Museum of American Soul Music Admission en de Sun Studio Admission.

Prijzen
€ 95,- per volwassen persoon
€ 48,- per kind (niet ouder dan 11 jaar)

Historic Tennessee Tour

Twee van de beroemdste historische herenhuizen in het zuidoosten van Tennessee zijn The Hermitage, Home of President Andrew Jackson en het statige Belle Meade Plantation. Geniet van een leuke tour door deze twee herenhuizen.

Prijzen
€ 64,- per volwassen persoon
€ 33,- per kind (niet ouder dan 11 jaar)

Nashville Music Attraction Pass

Deze geweldige Nashville Music Attraction Pass geeft u toegang tot vier populaire attracties in Nashville, waaronder de Country Music Hall of Fame, Studio B, het Ryman Auditorium en het gloednieuwe Johnny Cash Museum.

Prijzen
€ 95,- per volwassen persoon
€ 77,- per kind (niet ouder dan 11 jaar)

Behind-the-Scenes CNN Tour

Bezoek het hoofdkantoor van CNN en luister hoe CNN de wereldwijde leider in het nieuws werd. U krijgt een rondleiding van 50 minuten met uw eigen gids door het enorme CNN Center. Zie hoe een live-uitzending wordt geproduceerd en verzonden naar kijkers over de hele wereld.

Prijzen
€ 15,- per volwassen persoon
€ 12,- per kind (niet ouder dan 12 jaar)

Coca Cola Tour

Bezoek de kluis waar de legendarische geheime formule voor Coca-Cola beveiligd opgeborgen ligt. De geheime formule van Coca-Cola is meer dan 125 jaar oud. Hier kunt u de legendarische fris drank zoals die in de hele wereld wordt geschonken gratis proeven.

Prijzen
€ 17,- per volwassen persoon
€ 13,- per kind (niet ouder dan 12 jaar)

Algemene informatie

Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en (prijs)wijzigingen. Alle toegangskaarten dienen direct betaald te worden en kunnen niet gewijzigd of geannuleerd worden. U ontvangt van ons een e-voucher welke u lokaal dient in te wisselen voor het originele ticket. Deze vouchers zijn naams gebonden en kunnen niet worden overgedragen aan derden.

Offerte aanvragen

*) Genoemde vanaf tarieven op onze website zijn gebaseerd op 4 personen voor reizen in het laagseizoen.

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.