Rondreis The Rockies en Denver

Rondreis The Rockies en Denver is een 12-daagse reis door de Rocky Mountains van Amerika. Ontdek de prachtige natuur en de vele bijzondere bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Crazy Horse Memorial en Yellowstone National Park. Denver is een stad met prachtige historische gebouwen, schilderachtige binnenplaatsen met oude gaslantaarns, gezellige restaurants en vele winkels.

v.a. € 945,- * p.p.
Incl. vluchten, auto en verblijf

+ prijs op aanvraag

*Indicatieprijs 4 pers. in laagseizoen

Roadtrip door de Rocky Mountains

Deze 12-daagse rondreis The Rockies en Denver begint en eindigt in de stad Denver in de staat Colorado. Met deze reis ontdek je in bijna twee weken tijd de hoogtepunten van de Rocky Mountains. Echte must-see in Denver is het historische gebouw de State Capitol. Dit prachtige gebouw ligt 1.600 meter boven de zeespiegel en biedt een geweldig uitzicht over de stad. U kunt ook een bezoek brengen aan het Denver Art Museum, hier kunt u meer dan 70.000 kunstwerken bewonderen. Ervaar de echte cowboysfeer in het stadje Deadwood. Deadwood is vooral bekent geworden door de goudkoorts. Eén van de indrukwekkendste bezienswaardigheden is Crazy Horse Memorial. Dit is het grootste uit natuursteen gehouwen beeld ter wereld, waarvan men niet weet wanneer die af is. In Yellowstone National Park rijdt u over een 250 kilometer lange weg die u langs de mooiste plekjes van dit natuurreservaat brengt. Rondreis The Rockies en Denver wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper of huurmotor. Naast de huurauto is deze rondreis uitermate geschikt voor de camper. Wil je langer blijven in The Rockies? Bekijk dan onze 23-daagse rondreis Rocky Mountains.

Wij verzorgen graag jouw rondreis The Rockies en Denver

Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Dagindeling rondreis The Rockies en Denver

 • Dag 01: Amsterdam – Denver
 • Dag 02: Denver
 • Dag 03: Denver – Crazy Horse
 • Dag 04: Crazy Horse – Deadwood
 • Dag 05: Deadwood – Cody
 • Dag 06: Cody – Yellowstone
 • Dag 07: Yellowstone – Idaho Falls
 • Dag 08: Idaho Falls – Salt Lake City
 • Dag 09: Salt Lake City – Vernal
 • Dag 10: Vernal – Denver
 • Dag 11: Denver – Amsterdam
 • Dag 12: Amsterdam

De rondreis The Rockies en Denver kun je per huurauto, camper of huurmotor maken.

20% vroegboekkorting op de camperhuur

Boek alvast voor 2019 een complete rondreis door Amerika met de camper en ontvang 20% vroegboekkorting op de camperhuur. Een complete rondreis bestaat uit: een retourvlucht, 2 hotelovernachtingen en de huur van de camper.

Reisadvies nodig?

Onze reisadviseurs zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in reizen door Amerika (USA) en Canada en kunnen uw rondreis exact afstemmen op uw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan een langer of korter verblijf, specifieke bestemmingen, een bepaald type accommodatie of specifieke voorzieningen. Voor een persoonlijk reisadvies nodigen wij u graag uit op ons kantoor in Capelle a/d IJssel, maak hier een afspraak.

Dagomschrijving rondreis The Rockies en Denver

Hier vind u de dag omschrijvingen van de standaard rondreis The Rockies en Denver.

Dag 1: aankomst in Denver

Vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je naar Denver in de staat Colorado. Bij aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op en rij je naar je hotel in Denver.

Dag 2: Denver

Vandaag heb je alle gelegenheid om Denver te verkennen. Deze hoofdstad van Colorado biedt naast veel gezelligheid ook een keur aan historie. Bijvoorbeeld het State Capitol met haar bladgoud versierde koepel. Dit prachtige historische gebouw ligt 1.600 meter boven de zeespiegel en biedt een geweldig uitzicht over Denver. Natuurlijk wil je ook meer weten over de Native Americans, hun cultuur en kunst. Een bezoek aan het Denver Art Museum mag dan ook niet ontbreken. Denver is ook de plaats waar het Amerikaanse muntgeld wordt geslagen bij de United States Mint. Je kunt op werkdagen een gratis rondleiding krijgen. Het Larimer Square is de oudste kern van Denver met prachtige historische gebouwen, schilderachtige binnenplaatsen, oude gaslantaarns en gezellige restaurants. Op 16th Street Mall kun je heerlijk winkelen of culinair eten in één van de vele restaurants.

Dag 3: Denver – Crazy Horse

(ca. 5½ uur)

Vandaag brengt u een bezoek het Crazy Horse Memorial. In 1939 werd de Pools-Amerikaanse beeldhouwer Korczak Ziolkowski door de Siouxleider Henry Standing Bear gevraagd een ontwerp te maken voor een monument ter ere van de negentiende eeuwse Lakotaleider ‘Crazy Horse’. Hij ontwierp een sculptuur van een galopperend paard met daarop Crazy Horse. Het zou moeten worden uitgehakt in een geschikte granietrots van Black Hills, een lengte krijgen van 195 meter en een hoogte van 172 meter en daarmee het grootste uit natuursteen gehouwen beeld ter wereld worden. In 1948 startte Ziolkowski met dit project. In 1982 overleed Ziolkowski en zijn werk werd voortgezet door andere beeldhouwers. Pas in 1998 kwam het hoofd van Crazy Horse gereed. Tot op de dag van vandaag wordt aan dit immense project gewerkt en niemand weet precies wanneer het ooit gereed zal komen. Het is dusdanig kolossaal dat alle vier de president hoofden van Mount Rushmore in het hoofd van Crazy Horse passen! Een bezoek aan dit monument is dan ook in één woord ‘indrukwekkend’ en mag je niet missen tijdens deze rondreis.

Dag 4: Crazy Horse – Deadwood

(ca. 1½ uur)

Deadwood is een voormalig onderkomen van gouddelvers. Deadwood is een typisch ‘wilde westen’ stadje met vele casino’s, bars, restaurantjes en historische gebouwen. Een bezoek aan het Historic Adams House is daarom zeker een aanrader. Dit in Victorian Queen-Anne stijl gebouwde huis is een museum waar u de sfeer van toen zelf kunt opsnuiven. Iets ten zuiden van Deadwood is een bezoek aan de Homestake Gold Mine een aanrader. Deze goudmijn die werd ontdekt in 1876, was de grootste en diepste goudmijn van Noord-Amerika. Tot aan de sluiting in 2002 heeft deze mijn maar liefst 1,25 miljoen kilo aan goud opgeleverd! De Black Hills regio is niet alleen heilige grond voor Native Americans maar ook de plaats waar goud werd en wordt gewonnen. Daarnaast staat deze regio bekend om de vele opgravingen van dinosaurusskeletten.

Dag 5: Deadwood – Cody

(ca. 5 uur)

De plaats waar u vandaag naar doorreist had ooit een wereldberoemde inwoner, namelijk William F. Cody (1846 – 1917) bijnaam Buffalo Bill. Vandaar ook de plaatsnaam Cody. Een bezoek aan het Buffalo Bill Historical Center mag dan ook niet ontbreken. In het oude pioniersstadje kunt u zelf ervaren hoe het leven er destijds aan toe ging en er worden dagelijks diverse shows opgevoerd. In deze regio zult u vele ‘Scenic Byways’ aantreffen. Dit zijn routes die door de United States Department of Transportation erkend zijn om hun historische, archeologische, culturele, recreatieve of landschappelijke waarde.

Dag 6: Cody – Yellowstone

(ca. 4 uur)

Vandaag rijdt u naar het eerste en wellicht mooiste nationale park van Amerika: Yellowstone National Park. Dit park is bijna 9.000 vierkante kilometer groot en is sinds 1872 een nationaal park. Grote delen zijn vulkanisch actief waardoor u zult kennismaken met diverse natuurwonderen die hierdoor ontstaan zijn en nog steeds ontstaan. Door het park loopt een 8-vormige weg van 250 kilometer lengte die u langs de mooiste plekjes voert. Dit park biedt een thuis aan talloze dieren zoals bizons, elanden, herten, beren, coyotes, wolven, berggeiten, bighorn schapen, valken, adelaars en zwanen. Je verblijft in eenvoudige maar leuke ‘Cabin’.

Dag 7: Yellowstone – Idaho Falls

(ca. 2 uur)

Het snelle leven gaat aan Idaho Falls voorbij, het is echt wat je noemt een Lay Back plaatsje. Er wonen ongeveer 1.3 miljoen inwoners in de State Idaho. Idaho heeft de bijnaam “Potato State”.

Dag 8: Idaho Falls – Salt Lake City

(ca. 3 uur)

Tijdens uw bezoek aan de stad Salt Lake City kun je een wandeling maken door stadsparken als het Liberty Park of het grotere Sugarhouse Park. In het centrum van Salt Lake City is een bezoek aan Temple Square zeker de moeite waard. Hier vindt je diverse Mormoonse gebouwen als de Salt Lake Temple en de Tabernacle. In het laatstgenoemde iconische gebouw uit 1867 staat een pijporgel die bestaat uit meer dan 11.500 pijpen! Maar wil je liever nog even nagenieten van de prachtige natuur van de regio dan zou je kunnen besluiten om naar de ten oosten van Salt Lake City gelegen Big Cottonwood Canyon of de Little Cottonwood Canyon te rijden.

Dag 9: Salt lake City – Vernal

(ca. 3 uur)

Vandaag gaat de reis verder naar de plaats Vernal. Onderweg komt u de Flaming Gorge Dam tegen, deze dam is gebouwd in 1958. Hierdoor ontstond het Flaming Gorge Reservoir. Dit gebied staat bekend om zijn uitgebreide waterrecreatie. Het stuwmeerwater is altijd koel, ook in de hete zomer, en staat te boek als één van de beste visplekken voor forel en zalm. Nabij de plaats Vernal brengt u een bezoek aan het Dinosaur National Monument. Dit park bestaat uit twee delen: een vindplaats van vele dinosaurusfossielen en een door de Green en Yampa rivier uitgesleten canyon. Dinosaur Quarry is de plek waar Earl Douglass in 1909 ruim 1.600 dinosaurusbotten ontdekte. Het is tegenwoordig overkapt met een glazen gebouw. Via een wenteltrap kunt u naar een uitkijkpunt klimmen vanwaar u een indrukwekkend uitzicht heeft op een 15 meter hoge wand vol met versteende botten. Dinosaur Quarry is tevens het beginpunt van de Cub Creek Scenic Drive. Een weg van ongeveer 17 kilometer die u langs Green River, een canyon van zandsteen, voert met diverse duizend jaar oude rotstekeningen die ooit werden gemaakt door Native Americans. Bent u een ware natuurliefhebber reserveer dan ook nog wat tijd om de schitterende canyons van de Green en Yampa rivier met haar prachtige vergezichten te bezoeken. Harpers Corner Trail is een 3 kilometer lange, relatief makkelijke wandelroute die u langs diverse schitterende uitkijkposten voert

Dag 10: Vernal – Denver

(ca. 5½ uur)

Aangekomen in Denver kunt u kiezen om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het attractiepark Six Flags Elitch Gardens. Six Flags Elitch Gardens is het enige attractiepark ter wereld dat middenin een binnenstad ligt. Je treft hier tientallen uitdagende ‘rides’ (ook voor de kleintjes) en een prachtige zwemparadijs. In Denver kunt u ook heerlijk ‘shoppen’ in de Cherry Creek Mall, een prachtig overdekt winkelcentrum.

Dag 11: Denver – Amsterdam

Vandaag is uw laatste dag in het mooie Denver Colorado. Je rijdt naar de luchthaven van Denver waar je de huurauto kunt inleveren. Vervolgens ga je naar de vertrekhal van de luchthaven en je vliegt terug naar Amsterdam Schiphol.

Dag 15: Aankomst in Amsterdam

Afhankelijk van je vertrektijd vanuit Denver en je bestemming, landt je in de volgende ochtend of middag op de plaats van je eind bestemming. Je geweldige rondreis the Rockies en Denver is helaas ten einde… Maar je zult gegarandeerd terugkijken op een onvergetelijke en indrukwekkende vakantie!

Kaart


Voorbeeld 23-daagse rondreis Rocky Mountains

Opties en informatie

Vanzelfsprekend is deze reis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Je kunt je rondreis combineren met een stedentrip op de heen en/of de terugreis.
 • Je kunt je verblijf op bepaalde locaties verlengen met meerdere dagen.

Via onze website geven wij een aantal ideeën van hoe de rondreis kan worden ingevuld. Dit zijn dus suggesties want elke rondreis is volledig af te stemmen op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Een op maat gemaakte rondreis is per definitie niet duurder dan een standaard rondreis bij andere reisbureaus. Veelal zijn wij zelfs voordeliger en zijn onze accommodaties beter.

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies
 • Reserveringskosten en bijdrage Calamiteitenfonds, € 27,50 per boeking

Prijs is exclusief:

 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Gewenste shuttletransfer van de luchthaven naar uw hotel
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende uw verblijf
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen

Excursies en attracties

Vul je rondreis The Rockies en Denver aan met leuke excursies en attracties. Vooraf boeken van excursies en attracties bespaart u kostbare tijd tijdens de rondreis.

Voor deze reis bieden wij geen excursies of attracties aan op de website. Tijdens de reis kunt u uiteraard wel lokaal excursies en attracties bezoeken.

Offerte aanvragen

*) Genoemde vanaf tarieven op onze website zijn gebaseerd op 4 personen voor reizen in het laagseizoen.

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.

Uw vakantie betaalplan

Heb je je droomreis gevonden, maar twijfel je over je financiën? Veel mensen lenen geld om een (grote) uitgave te kunnen doen. Dan is het wel belangrijk om dat op een verantwoorde manier te doen. Geldshop helpt je graag aan een financiering met de mogelijkheden, voorwaarden en maandlasten die bij jou passen. Zodat je kunt leven met je hart en lenen met je verstand.

Over Geldshop

Geldshop stimuleert dat je verantwoord leent, schept duidelijkheid over de mogelijkheden en voorwaarden en geeft écht persoonlijk advies. Wij begeleiden je niet alleen rond het afsluiten van een lening, maar ook tijdens de looptijd. Zo controleren we tussentijds of de lening nog wel past bij je huidige financiële situatie. En we nemen contact op als blijkt dat er gunstigere manieren van financiering zijn waardoor jij betere voorwaarden kan krijgen en/of de lening sneller af kan lossen. Niet voor niets is Geldshop de grootste bemiddelaar in consumptieve kredieten van Nederland!