Wil jij nou echt een keer een bezoekje plegen aan een attractiepark waar al jouw wildste filmdromen een realiteit worden gemaakt? Dan is een bezoekje aan Universal Studios Orlando een perfecte aanwinst voor jouw volgende reis door Florida. Dit fantastische attractiepark is toegankelijk voor alle leeftijden en is voor de casual bioscoopganger tot de die-hard filmfan een geweldig uitstapje. 

Het park bestaat uit 3 grote delen. De avonturiers zullen zich gelijk thuis voelen in Island of Adventure, waar je een ritje kan maken in Jurassic Park: The Ride, Skull Island: Reign of Kong, The Mummy en nog veel meer. Voor de echte durvals The VelociCoaster en The Incredible Hulk Coaster. Als je liever een wat rustiger tempo hebt, is de E.T. Adventure Ride of de Hogwarts Express Experience perfect voor jou.

The Wizarding World of Harry Potter

Het meest uitgebreide en populairste gedeelte van het park zijn de twee Harry Potter delen: Diagon Alley (of de Wegisweg) en Hogsmeade (of Zwijnsveld). Deze delen zitten tjokvol met leuke restaurantjes, maar ook winkeltjes waar je een groot assortiment aan merchandise kan vinden, waaronder een toverstokkenwinkel waar interactieve toverstokken worden verkocht waarmee je in de twee Harry Potter delen van het park toverspreuken kan nadoen die een echte reactie voortbrengen in het park. Maar daarnaast vind je ook vijf gave attracties die je onderdompelen in de wereld van Harry Potter.

 

Bereikbaarheid

  • Met de auto kom je er via de Interstate 4 (I4) via afrit 74b ten oosten van de Universal Boulevard en ten westen naar de Hollywood Way.
  • Mocht je met de bus gaan en in Orlando verblijven, neem dan Bus 37, 38 of 40 (eventueel als laatste overstap). Dit is natuurlijk afhankelijk van waar in Orlando jij verblijft.