De Verenigde Staten van Amerika worden ook wel ‘the land of the opportunity’ genoemd. En dat geldt niet alleen voor carrièremogelijkheden. De Verenigde Staten bieden als vakantiebestemming ook bijzonder veel ‘opportunities’ om van te genieten: torenhoge bergen, uitgestrekte wetlands, actieve vulkanische regio’s en bijzonder veel wildlife.

Met een oppervlakte van bijna 100 keer die van Nederland is er voor de reiziger bijzonder veel natuur en ander moois te verkennen. Met name het noordoosten van het land heeft nog veel écht wilde natuur te bieden. Denk dan bijvoorbeeld aan de staten Washington en Oregon, maar ook Yellowstone Park en Glacier National Park.

De schitterende ruige westkust trekt bezoekers van over de hele wereld. De prachtige natuur zó prominent aanwezig, daar ga je compleet in op. Kokende warmwaterbronnen in Yellowstone Park, de rampplek waar Mount St. Helens in 1980 uitbarstte, en Olympic National Park bij Seattle, het zijn de prachtige bestemmingen waar je als Amerika-ganger op afgaat. Als je een echte natuurliefhebber bent, dan kun je hier je hart ophalen. Ook de oostkust is prachtig, eventueel in combinatie met een bezoek aan New York City of Washington, maar denk ook eens aan een combinatie met Oost-Canada.

Hieronder vind je de meest praktische informatie over Amerika. Altijd handig als je één plek hebt op het internet waar alle informatie over Amerika gebundeld is, maar belangrijker nog dat de informatie over Amerika ook werkelijk klopt. Je lees veel verhalen op internet die onvolledig zijn of helemaal niet kloppen. Met onze jarenlange ervaring in reizen naar Amerika kunnen wij je zeker helpen met het samenstellen van een bijzondere reis op maat naar Amerika.

Over Amerika

Wat je graag wilt weten
Weer en klimaat
Beste reistijd
flora en fauna
Regio's Amerika
Onze Amerikareizen
Bereikbaarheid & Vervoer
Accommodatie
Reisdocumenten & Invoerbepalingen
Taal
Geldzaken en actuele koers
Lokale keuken
Feestdagen en evenementen
Tijdzones
Wij bieden ook