Weer en Klimaat

In Amerika heerst over het algemeen een landklimaat. De temperaturen in de zomerperiode zijn warmer dan die in Nederland en Europa, terwijl de winters juist weer een stuk strenger zijn dan in Europa. De seizoenen lopen gelijk aan hoe we ze hier in Nederland ook kennen.

In het midden en zuiden van Amerika liggen de staten Californië, Montana, Wyoming, Colorado, Utah, Neveda en Idoha. De zomers in deze zeven staten zijn warm en droog. Hoewel het in de staat Californië het gehele jaar warm is, kan het in het noordelijke deel ook nog wel eens afkoelen. Bij de winters in deze staten horen koudere temperaturen

De staten Ohio, Pennsylvania, Washington D.C. en Maryland zijn gelegen in het Northeast gebied van de Amerika. In deze staten regent het aardig veel en in de winters valt er sneeuw en hagel. De zomers zijn aangenaam.

In Oregon, het gebied Northwest Pacific, valt de meeste regen. Het regent hier bijna het gehele jaar door. Het klimaat in deze regio is mild, met gemiddelde temperaturen van rond de 32 graden.

Het Midwest gebied, de staten North Dakota en South Dakota, Illinois, Iowa, Wisconsin, Kansas, Michigan, Minnesota en Indiana, heeft te maken met een vrij droog klimaat. De zomers hier zijn warm, terwijl in de winters veel sneeuw valt en het koud is.

In de staten Arkansas, Louisiana, Virginia en Kentucky, ook wel het Southeast gebied, is het droog. In de winter kan het soms vriezen, terwijl het in de overige seizoenen juist weer warm kan is. Het weer in de staat Florida is het gehele jaar eigenlijk mooi.

In het zuidwesten van Amerika liggen de staten New-Mexico, Texas, Arizona en Oklahoma. Dit gebied is het warmste en vochtigste gebied van het land. De zomers zijn hier erg warm, waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot wel 38 graden. In deze regio komen regelmatig heftige stormen met tornado’s voor.