Citytrip New York

De vijf stadsdelen van New York City zijn de thuisbasis van enkele van werelds meest herkenbare, bezienswaardigheden en attracties. Van Times Square en Central Park tot het Empire State Building en The Metropolitan Museum of Art. De citytrip New York is een echte aanrader!

v.a. € 795,- * p.p.
Incl. vluchten en verblijf

TIP

Must-See bestemmingen van je stedentrip New York

De vijf stadsdelen van New York zijn de thuisbasis van enkele van werelds meest herkenbare, geliefde bezienswaardigheden en attracties. Van Times Square en Central Park tot het Empire State Building en The Metropolitan Museum of Art. Het eiland Manhattan biedt meer legendarische iconen in een compact gebied dan elke andere plaats op aarde. En dan nog maar te zwijgen over de andere vier stadsdelen, elk met zijn eigen Must-See bestemmingen.

De skyline van New York is echt ontzagwekkend

De iconische wolkenkrabbers, bruggen, waterwegen, eilanden en monumenten maken een adembenemend panorama dat overal in de wereld herkend wordt. Hoewel u overal de sfeer van de stad kunt voelen, kunt u de indrukwekkendheid pas echt bevatten van bovenaf. Neem een lift tot 320 meter hoogte naar de 86e verdieping van het Empire State Building observatiedek; het hoogste gebouw van New York City. Dit torenhoge art deco meesterwerk biedt een volledig vrij, 360-graden uitzicht over de stad. Voor een spectaculair uitzicht van het Empire State Building, ga je naar de Top of the Rock, gelegen op de 67e, 69e en 70e verdieping van 30 Rockefeller Plaza (thuisbasis van NBC studio’s). Zowel het Empire State Building als Top of the Rock zijn tot laat in de avond open, dus een niet te missen kans om de City Lights te zien glinsteren in het donker.

Wij verzorgen graag jouw citytrip New York

Wil je liever een dag langer blijven in New York? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Een goede manier om de stad te verkennen is per Hop-on Hop-off bus. De naam zegt het al: u stapt in en uit op de plaatsen die u wilt. De bussen rijden altijd vaste routes en de opstapplaatsen staan goed aangegeven. Deze bussen hebben een open bovendek waardoor u volop kunt genieten van het bruisende New York! Vanzelfsprekend kunt u ook de metro gebruiken maar dan ziet u natuurlijk veel minder van deze levendige metropool.

Times Square

U zult uw ogen uitkijken tijdens een wandeling over het wereldberoemde Times Square. Dit mede dankzij de gigantische digitale reclameborden, de met sterren bezaaide Broadway shows en uiteraard de Naked Cowboy die gitaar speelt in zijn Tighty-Whities. Het uitgestrekte stuk van Midtown is een feest voor alle zintuigen. Bezoekers kunnen winkelen in de vlaggenschipwinkels zoals die van Toys “R” Us (beschikt over een indoor reuzenrad), neem foto’s met wassen beroemdheden in Madame Tussauds of trakteer uzelf op een heerlijke maaltijd voordat u naar het theater gaat.

Central Park in Manhattan

Uitgestrekt over 4KM met een totale oppervlakte van 341 hectare vindt u in het hart van Manhattan, Central Park. Een van ’s werelds grootste stedelijke oases. Central Park omvat een afwisselend landschap van glooiende velden, wandelpaden en rustige wateren. Ontworpen in het midden van de 19e eeuw door Frederick Law Olmsted en Calvert Vaux, Central Park is vandaag de dag het middelpunt van de openbare parken. Onder de attracties vallen Wollman Rink, de Central Park Zoo, Belvedere Castle en het Friedsam Memorial Carousel. Bezoekers kunnen ontspannen en genieten van het buitenleven en zonnebaden op de uitgestrekte vlakten.

Musea van wereldklasse

Een bezoek aan New York is niet compleet zonder een aantal van haar wereldklasse musea te bezoeken. De Museum Mile is een goede plek om te beginnen. Dit stuk van Fifth Avenue maakt aanspraak op een van de dichtste concentraties culturele instellingen ter wereld. De musea langs de “mijl” zijn onder andere The Metropolitan Museum of Art, Neue Galerie, de Solomon R. Guggenheim Museum, de National Academy Museum & School, Cooper-Hewitt, National Design Museum, Goethe-Instituut, The Jewish Museum en El Museo del Barrio.

Het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld, het glimmend baken voor generaties immigranten op zoek naar een beter leven in Amerika, is misschien wel het meest herkenbare historische New York City monument. Al kunt u Lady Liberty zien vanaf de stad, de korte veerboot naar Liberty Island zal persoonlijker zijn. Tickets voor toegang tot het voetstuk en het observatiedek zijn beperkt tot 3.000 per dag. De kroon is open voor de beperkte instroom (240 personen per dag), uitsluitend na reservering, tot verbetering van de veiligheid. Uw ‘Statue of Liberty pass’ verleent u ook toegang tot het nabijgelegen Ellis Island. Dit eilandje in de haven van New York was de eerste stop voor ruim 12 miljoen immigranten die tussen 1892 en 1954 naar Amerika kwamen om er een nieuw leven op te bouwen.

Heerlijk shoppen tijdens je stedentrip New York

Het is wel duidelijk dat New York niet alleen een stad is om heerlijk te gaan ‘shoppen’ maar ook veel historische highlights te bieden heeft. Wilt u echter eens flink ‘shoppen’ dan is een bezoek aan de warenhuizen Bloomingdales en Macy’s of een bezoek aan het chique Rockefeller Center zeker een aanrader. U kunt ook besluiten te winkelen in de wijken Chinatown en Little Italy. Wijken waar u voornamelijk Chinese en Italiaanse inwoners en winkels zult aantreffen.

Harlem

Een beruchte wijk in New York is Harlem in het noordelijke deel van Manhattan. Na de afschaffing van de slavernij vestigden zich hier vooral Afro-Amerikanen. Deze wijk stond lange tijd alleen bekend om haar enorme criminaliteit. Inmiddels is deze flink afgenomen maar wij raden u toch aan deze wijk alleen georganiseerd te bezoeken of te doorkruisen met een ‘Hop-on Hop-off’ bus. Dit laatstgenoemde vervoer is ook een aanrader om een rit te maken over de beroemde, uit 1883 daterende, Brooklyn Bridge. Deze 1825 meter lange oude hangbrug verbindt Lower Manhattan met Brooklyn en is een historisch monument op zich.

Highlights citytrip New York:

 • Liberty Island met het Vrijheidsbeeld.
 • Lower Manhattan met Wall Street, Battery Park en de gezellige restaurantjes van South Street Seaport.
 • Ground Zero met de National September 11 Memorial & Museum at the World Trade Center.
 • Midtown met Times Square, Macy’s, Empire State Building en nog veel meer.
 • Het gigantische Central Park.
 • Harlem. Bezoek deze wijk via ‘Hop-on Hop-off’ bus of maak op zondag een indrukwekkende Harlem Gospel Tour.

Kaart

Opties en informatie

Vanzelfsprekend is deze citytrip New York volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Verlenging van uw verblijf met één of meer dagen
 • Shuttletransfer vanaf de luchthaven naar uw downtown hotel en v.v.
 • Huur TomTom navigatiesysteem
 • Upgrade van Economy Class naar Business Class
 • Gewenste huurauto, camper of huurmotorfiets gedurende uw verblijf
 • Combinatie van deze citytrip met één van onze rondreizen

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • 4 overnachtingen op 1 kamer in een eenvoudige 2* a 3* accommodatie o.b.v. logies
 • Reserveringskosten € 25,- per boeking

Prijs is exclusief:

 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden en eventuele Resort Fees gedurende uw verblijf
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen

Excursies en attracties

Vul je citytrip New York aan met leuke excursies en attracties. Vooraf boeken van excursies en attracties bespaart u kostbare tijd tijdens de citytrip.

All Loops Double-Decker Bus Tour 2 dagen

Met de All Loops Double-Decker Bus Tour, kunt u in 48 uur door heel New York rijden en alle grootte bezienswaardigheden bekijken.

Prijzen
€ 55,- per volwassen persoon
€ 45,- per kind (niet ouder dan 11 jaar)

All Loops Double-Decker Bus Tour 3 dagen

Denkt u niet alles in 48 uur te kunnen zien? Kies dan voor de 72 uur All Loops Double-Decker Bus Tour. U heeft dan nog meer tijd om te genieten van New York.

Prijzen
€ 64,- per volwassen persoon
€ 55,- per kind (niet ouder dan 11 jaar)

Helicopter Tour “The Big Apple”

Vlieg over het Vrijheidsbeeld, Lower en Midtown Manhattan, de haven van New York, George Washington Bridge en Central Park. Deze helikopter tour is een onvergetelijke ervaring. De vlucht duurt ongeveer 15 minuten.

Prijzen
€ 199,- per persoon (+ $ 40,00 p.p. Securety Tax, lokaal te betalen)

Empire State Building Observatory

Ontdek hoe New York eruit ziet als je op een hoogte van 1,050 voet (320 meter) bovenop de meest iconische wolkenkrabber van New York staat. Het observatorium van de 86e verdieping, met zijn populaire buitenterras van 360 graden.

Prijzen
€ 31,- per volwassen persoon
€ 25,- per kind (niet ouder dan 12 jaar)

Foto ID die overeenkomt met de naam op het voucher is verplicht.

Algemene informatie

Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en (prijs)wijzigingen. Alle toegangskaarten dienen direct betaald te worden en kunnen niet gewijzigd of geannuleerd worden. Je ontvangt van ons een e-voucher welke je lokaal dient in te wisselen voor het originele ticket. Deze vouchers zijn naamsgebonden en kunnen niet worden overgedragen aan derden.

Offerte aanvragen

*) Genoemde vanaf tarieven op onze website zijn gebaseerd op 4 personen voor reizen in het laagseizoen.

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.