Citytrip Minneapolis

De laatste jaren is Minneapolis, Minnesota als reisbestemming steeds populairder geworden. Mede door de uitgebalanceerde combinatie van een moderne en klassieke metropool. En niet in de laatste plaats door de mooie ligging aan de grootste rivier van Amerika: de Mississippi.

v.a. € 845,- * p.p.
Incl. vluchten en verblijf

* Indicatieprijs 4 pers. in laagseizoen

Minneapolis is een stad van uiterste

De rivier scheidt Minneapolis van Saint Paul, de hoofdstad van de staat Minnesota. Ze worden dan ook wel de ‘Twin Cities’ genoemd. Beide plaatsen bieden talloze uitgaansgelegenheden, attracties, musea, theaters, restaurants, winkelcentra en natuur. Hier is ook het grootste winkelcentrum van Amerika gevestigd, namelijk de Mall of America! Minneapolis staat bekend als fietsstad nummer 1 in Amerika. De Grand Rounds Scenic Byway biedt je tal van loop- en fietspaden door pittoreske parkjes, langs de Mississippi rivier, diverse watervallen en naar een twintigtal mooie meren.

Ontdek downtown Minneapolis en laat je verrassen

Minneapolis is een jonge stad met een dynamische sfeer en een wervelwind aan creatieve energie. Naast theatershows en concerten vindt je deze creativiteit ook terug in de aangeboden mode. In het centrum ligt Nicollet Mall. Dit deel van de Nicollet Avenue is autovrij en loopt door downtown Minneapolis. Hier vindt je naast historische gebouwen ook talloze luxe winkels, diverse warenhuizen waaronder Macy’s, en vele gerenommeerde eetgelegenheden. Samen met Hennepin Avenue vormt dit gebied het culturele en commerciële hart van de stad.

Wij verzorgen graag jouw citytrip Minneapolis

Wil je liever een dag langer blijven in Minneapolis? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Saint Paul

Aan de andere oever van de Mississippi ligt Saint Paul met de enorme Cathedral of Saint Paul waarvan de bouw in 1907 aanving. Met de bouw van het indrukwekkende State Capitol Building van architect Cass Gilbert werd in 1893 aangevangen en het kwam gereed in 1905. Het is recent volledig gerestaureerd en deels opengesteld voor het publiek. Dagelijks zijn er rondleidingen. Een uitstapje naar het Como Zoo & Conservatory is leuk voor jong en oud. Deze mooie dierentuin is ruim opgezet zoals je dat van Amerikanen kunt verwachten. In de ‘Twin Cities’ speelt sport van oudsher ook een belangrijke rol. In het Xcel Energy Center worden vele sportevenementen georganiseerd op het gebied van IJshockey, Basketbal en Lacrosse.

Minneapolis Skyway System

Het 13 kilometer lange ‘Minneapolis Skyway System’ is een unieke manier om je downtown te verplaatsen. Dit is ’s werelds grootste verzameling van overdekte en klimaatgeregelde onderling verbonden loopbruggen.

Gigantische overdekte winkelcentrum Mall of America

De grootste attractie van deze regio is de Mall of America. Dit is het grootste overdekte winkelcentrum van Amerika. De oppervlakte is gelijk aan 88 voetbalvelden! Je vindt er ruim 520 winkels en een aantal bekende warenhuizen zoals Macy’s en Bloomingdale’s. Leuke bijkomstigheid is dat je in Minneapolis geen tax (belasting) betaald over kleding en schoenen. Daarnaast beschikt deze gigantische Mall over een indoor bioscoop met ruim 14 zalen. Ook tref  je er meer dan 20 restaurants aan waardoor je culinair niets tekort zult komen. Vermaak is er volop omdat in deze enorme Mall een indoor pretpark is gevestigd. Dit pretpark, Nickelodeon Universe genaamd, biedt je snelle attracties (voor jong en oud(er), een boomstam ‘waterride’, een zweefmolen, een heus reuzenrad en tientallen andere leuke kermisattracties. Ook kun je plaatsnemen in een realistische flightsimulator of gezellig een potje minigolf spelen op de 18 hole baan van Moose Mountain Adventure. De Amazing Mirror Maze is een spectaculair spiegel en glas doolhof waar je best even bezig bent om de weg terug te vinden… Het is namelijk één van de grootste spiegel en glas doolhoven ter wereld! In het Sea Life Minnesota Aquarium kom je oog in oog te staan met haaien, zeeschildpadden, roggen, kwallen, zeepaardjes en talloze andere zeebewoners. En… alles binnen dit gigantische, overdekte winkelcentrum!

Minneapolis beschikt over uitstekend openbaar vervoer. De Light Rail brengt je van Downtown naar de luchthaven en zelfs tot de Mall of America.

Highlights citytrip Minneapolis:

 • Nicolett Mall (Verkeersvrije winkelstraat in het hart van Minneapolis).
 • Guthrie Theater (Een met een Tony Award bekroond theater).
 • Segway Magical History Tours (Bekijk de rijke historie van Minneapolis terwijl je op een Segway rijdt).
 • Skyways (Prachtige luchttunnels door downtown Minneapolis en Saint Paul).
 • Mall of America (Fun & belastingvrij winkelen in het grootste winkelcentrum van Amerika).
 • City of Lakes (Recreatie rondom de meer dan 20 meren in de regio van Minneapolis).
 • Saint Paul State Capitol Building.
 • Como Zoo & Conservatory.
 • Saint Paul Cathedral.
 • Mississippi National River and Recreation Area.

Reisadvies nodig?

Onze reisadviseurs zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in reizen door Amerika (USA) en Canada en kunnen de citytrip exact afstemmen op jouw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan een langer of korter verblijf, specifieke bestemmingen, een bepaald type accommodatie of specifieke voorzieningen. Voor een persoonlijk reisadvies nodigen wij je graag uit op ons kantoor in Capelle a/d IJssel, maak hier een afspraak.

Kaart

Opties en informatie

Vanzelfsprekend is deze citytrip Minneapolis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Verlenging van je verblijf met één of meer dagen
 • Shuttletransfer vanaf de luchthaven naar je downtown hotel en v.v.
 • Upgrade van Economy Class naar Business Class
 • Gewenste huurauto
 • Combinatie van deze citytrip met één van onze rondreizen

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • 4 overnachtingen op 1 kamer in een eenvoudige 2* a 3* accommodatie o.b.v. logies

Prijs is exclusief:

 • Reserveringskosten (€ 35,-), buiten Nederland (€ 45,-) + bijdrage Calamiteitenfonds.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden en eventuele Resort Fees gedurende jouw verblijf
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen

Excursies en attracties

Vul je citytrip Minneapolis aan met leuke excursies en attracties. Vooraf boeken van excursies en attracties bespaart je kostbare tijd tijdens de citytrip.

Voor deze reis bieden wij geen excursies of attracties aan op de website. Tijdens de reis kun je uiteraard wel lokaal excursies en attracties bezoeken.

Offerte aanvragen

*) Genoemde vanaf tarieven op onze website zijn gebaseerd op 4 personen voor reizen in het laagseizoen.

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.