De regio Midwest Amerika wordt ook wel de graanschuur van Amerika genoemd. Maar Midwest Amerika biedt veel meer dan alleen maar graan. De iconische Devils Tower, Mount Rushmore, het Crazy Horse Memorial en de Great Plains zijn slechts enkele hoogtepunten van deze regio. Tel daar het Grand Teton National Park bij op en dan is Midwest Amerika ineens niet meer te missen.

Crazy Horse Memorial en Mount Rushmore

Eén van de highlights van Midwest Amerika is natuurlijk Mount Rushmore. In het Mount Rushmore National Monument, gelegen in South Dakota, zijn de gezichten van vier voormalige Amerikaanse presidenten vereeuwigd. Het enorme beeldhouwwerk nodigt uit tot bewondering en reflectie. Weet jij ze alle vier te noemen?
Vergeet ook zeker het indrukwekkende Crazy Horse Memorial niet, een eerbetoon aan de Noord-Amerikaanse indianenleider Crazy Horse. Aan de voltooiing van dit monument kun je actief bij te dragen.

Great Plains

De uitgestrekte Great Plains van de regio Midwest kenmerken zich door glooiende landschappen en uitgestrekte graslanden. Historisch belangrijk voor de Native Americans en  kolonisten, speelden de ‘Plains’ een cruciale rol in de economie en ontwikkeling van de VS.

De Great Plains worden onderverdeeld in de Central Plains, Southern Plains en Northern Plains. De regio wordt gekenmerkt door prachtprairies – en Route 66 die door het gebied loopt. Vandaag de dag zijn de Great Plains een belangrijk agrarisch gebied, maar ook een gebied dat wordt gewaardeerd om zijn natuurlijke schoonheid en unieke vergezichten.

Grand Teton National Park

Gelegen in de staat Wyoming, is het Grand Teton National Park een juweel van natuurlijke pracht. Het park is vernoemd naar de majestueuze Teton Range, een bergketen met opvallende, scherpe pieken die hoog boven de omringende valleien uitsteken. Het park grenst aan het beroemde Yellowstone National Park.

De Teton Range is niet alleen indrukwekkend vanwege zijn esthetiek, maar het park herbergt ook een overvloed aan flora en fauna. Het is de thuisbasis van elanden, herten, beren, adelaars en vele andere diersoorten. Wandelaars, bergbeklimmers en natuurliefhebbers vinden hier een overvloed aan activiteiten, van pittoreske  wandelroutes tot uitdagende bergbeklimmingen.

Jackson Hole, een schilderachtig stadje aan de voet van Teton, wordt gezien als de toegangspoort tot het park. Of je nu van outdoor-avonturen houdt of gewoon wilt genieten van de schoonheid van het landschap, het Grand Teton National Park heeft voor iedereen iets te bieden.