New England, 1620: de Pilgrim Fathers zetten voet aan land en stichten in 1621 de eerste kolonie in het ‘beloofde land.’ Wie dit weet, weet ook dat geschiedenis van New England de geschiedenis van Amerika is. In Boston kun je over de Freedom Trail letterlijk door deze geschiedenis lopen. Maar vergeet ook de Indian Summer niet. Deze kun je nergens anders beter vieren dan in het kleurrijke New England.

Boston

De Freedom Trail in Boston is een 4 kilometer lange wandelroute die door het historische hart van Boston loopt. Je wandelt langs 16 belangrijke historische locaties, waaronder de Massachusetts State House, de Old South Meeting House, de Old State House en het oorlogsschip de USS Constitution.

Wie stilstaat bij de geschiedenis van de stad, kan de Boston Teaparty van 1773 ook niet vergeten. Dit was één van de belangrijkste gebeurtenissen in het ontstaan van de Verenigde Staten en het startpunt voor de Amerikaanse Revolutie.

Cape Cod

Cape Cod, ook wel ‘The Cape’ genoemd ligt ten zuidwesten van Boston en ademt een compleet andere sfeer. Pittoreske kustdorpjes, eindeloze stranden en een keuken vol vis. Hier kun je dagelijks verse kreeft en oesters eten terwijl je de zon in Cape Cod Bay ziet zakken.

Het is niet voor niets dat veel Amerikanen Cape Cod verkiezen boven de nationale parken van ‘The West.’ Leuk detail: In de punt van Cape Cod, in Provincetown kregen de Pilgrim Fathers voor het eerst land in zicht.

Green en White Mountains en Acadia National Park

Naast steden en kust heeft de regio New Engeland ook een groot aantal vierkante kilometer aan nationale parken. Zo strekken de Green Mountains zich uit van Vermont tot Massachusetts. De keten is in de zomer populair bij wandelaars – en in de winter bij skiërs.

De White Mountains vind je in New Hampshire en Maine en danken hun naam aan de granieten pieken van het park. Het landschap is ruig, en indrukwekkend. Acadia National Park langs de kust van Maine is de plek om de Indian Summer in volle glorie te beleven. Een keuze maken tussen de parken is dan ook niet gemakkelijk.