Caesars Head State Park

Caesars Head State Park is een van de meest bezochte state parks in de staat South Carolina. Dit park met zijn prachtige natuur is wel erg bijzonder te noemen. Hoe het park aan zijn naam is gekomen is vooralsnog een raadsel. Er zijn drie versies die verteld worden over het ontstaan van de naam van het park. De eerste gaat over een jachthond genaamd Caesar. Deze hond sprong van de klif terwijl hij zijn prooi achtervolgde, en de radeloze eigenaar noemde de klif naar zijn hond. Het tweede verhaal gaat over de corruptie van het Cherokee-woord voor Indian Chief, sachem. In de laatste versie wordt er simpelweg verteld dat de rots lijkt op het profiel van Julius Caesar. Het is aan jou welke versie van het verhaal je zou willen geloven.

Raven Cliffs Falls

Een wandeling over de Raven Cliff Falls trail mag tijdens je bezoek zeker niet ontbreken. Deze wandelroute brengt je naar het schilderachtige uitzichtpunt waar je neerkijkt op de Raven Cliffs Falls. Ook is er een wandeling naar een prachtige hangbrug die het water over de Raven Cliffs Falls oversteekt, de brug geeft je een uniek uitzicht op de watervallen.

Hawk Watch-programma

Een jaarlijks hoogtepunt van Caesars Head State park is het Hawk Watch-programma. Dit gebeurt elk najaar en je kunt je vergapen aan het onvergetelijke aanblik van honderden stijgende roofvogels. De vogels die je zou kunnen zien zijn haviken, adelaars, valken en vliegers. Dit prachtige fenomeen is te bekijken van het uitzichtpunt op de top van het Blue Ridge Escarpment en is makkelijk te bereiken.

Bij het bezoekerscentrum van het park kun je een kaart krijgen waarop alle wandelroutes zijn aangegeven. Er zijn verschillende wandelroutes van makkelijk tot moeilijk die je zou kunnen lopen en zijn allemaal aangegeven op de kaart van het park.

Flora en Fauna

De biodiversiteit van het park wordt vertegenwoordigd door meer dan 500 plantensoorten, 44 soorten reptielen en amfibieën, 41 soorten zoogdieren, 159 vogelsoorten en 10 vissoorten.