Droom je van een cruisevakantie door de prachtige Caribbean, het diverse Middellandse Zee gebied, door het Panamakanaal, langs de Fjorden van Scandinavië, een cruise Down-Under of een Trans-Atlantische oversteek?

Op deze pagina kun je terecht voor cruisevakanties wereldwijd. Reserveringen kunnen worden gemaakt voor complete pakketreizen zijnde vliegreis, cruise, accommodatie en eventuele extra’s zoals transfers.

Indien je gebruik wenst te maken van een cruise in combinatie met een rondreis, citytrip of andere reis door Noord-Amerika dan verzoeken wij je een offerte aanvraag te doen via deze website. Onze reizen zijn alleen te combineren met cruises welke vertrekken vanuit havens/steden in de Verenigde Staten en Canada. Wij maken graag een passende aanbieding voor je.

Waarom cruisen

Heel simpel gezegd is een cruiseschip het beste te vergelijken met een enorm varend resort. Naast een persoonlijke service die je alleen in de betere hotels vindt, staat er een enorm scala aan faciliteiten en activiteiten ter beschikking en is de culinaire verzorging ook nog eens dik in orde. Met alle faciliteiten binnen handbereik en de uitstekende culinaire verzorging, terwijl je grotendeels ’s nachts vaart, is een cruisevakantie uiterst comfortabel. Het bezoeken van veel verschillende landen en havens en het veelzijdige activiteitenprogramma aan boord, maakt een cruise tevens uiterst gevarieerd.

Rederijen

Wij bieden cruises aan met alle gerenommeerde rederijen zoals Royal Caribbean, NCL, Carnival, Celebrity, Holland America Line, Costa, Disney en nog veel meer. Wanneer je een geslaagde cruisevakantie wilt, is de juiste keuze van rederij een belangrijke voorwaarde. Want net zoals hotelketens onderling verschillen, geldt dit zeker ook voor de cruiserederijen.

Aan boord van een cruiseschip heb je veelal de keuze uit een binnenhut, buitenhut, balkonhut of suite.
Het aantal personen per hut is afhankelijk van de rederij, het schip en welke type hut je kiest. De meeste schepen hebben hutten tot 4 personen. Er zijn wel uitzonderingen. De nieuwe(re) schepen hebben soms ruimte tot 8 personen per hut. Royal Caribbean biedt zelfs hutten aan tot maximaal 14 personen per hut.

  • binnenhut: dit is een hut aan de binnenzijde van het schip, zonder raam (veelal schilderij).
  • buitenhut: deze hut beschikt over een raam of patrijspoort (soms met belemmerd zicht)
  • balkonhut: een buitenhut, maar met een (schuif)deur naar een privé-balkon (soms met belemmerd zicht)
  • suite: een luxe buitenhut, veelal met apart zitgedeelte en met privé-balkon (soms met belemmerd zicht)

Een hut kies je op basis van verschillende criteria. Zo kan je rekening houden met de locatie van de hut op het schip. Laag in het schip voel je de beweging van het schip minder dan bovenin het schip. Vooraan het schip voel je de golfbeweging meer dan achterop het schip. Dicht bij de lift, het restaurant, de receptie etc. Ben je slecht ter been, kies dan een hut dichtbij een lift. Via het dekplan vindt je alle plattegronden van de schepen.

Garantiehut. Bij garantiehutten garandeert de rederij de hut in een bepaalde categorie tegen het voor die categorie van toepassing zijnde tarief. Indien kort voor vertrek blijkt dat accommodatie in die categorie niet beschikbaar is, dan behoudt de rederij zich het recht om je zonder bijbetaling in een hogere hut categorie onder te brengen. Dit ongeacht faciliteiten, ligging en evt. (gedeeltelijk) belemmerd zicht in de toegewezen hut. In geval van een garantiehut kan het incidenteel voorkomen dat je gedurende de cruise van hut dient te wisselen.

Inbegrepen zijn alle maaltijden (volpension), havengelden, hut inclusief de dagelijkse schoonmaak, activiteiten aan boord, entertainment aan boord en muziek zoals shows, cabaretvoorstellingen, optredens van zangers en andere artiesten.
Koffie, (ijs)thee, (ijs)water en vruchtensappen (bij het ontbijt) zijn tijdens de maaltijden bij de meeste rederijen inbegrepen (enkele uitzonderingen daargelaten).

Fooien, transfers, excursies, (alcoholische) drankjes, frisdranken, uitgaven in het casino, behandelingen in de Spa, etc.

Fooien zijn over het algemeen niet in het cruisetarief begrepen. Het geven van fooien is bij cruises een ingeburgerd gebruik geworden en men moet rekening houden met een bedrag van circa € 10 tot € 15 per persoon per dag. Het bedrag aan fooien dat van je verwacht wordt is afhankelijk van de rederij waarmee je reist. Ook de wijze waarop je fooien geeft is per rederij verschillend.

Waarom die fooien? Simpel, om de prijs van de cruise laag te houden. Degenen die aan boord werken in de bediening krijgen relatief heel weinig betaald. Het salaris van bedienend personeel bestaat voor het grootste deel uit de fooien die zij ontvangen. En reken maar, ze werken er heel hard voor.

De rederijen bieden een uitgebreid excursieprogramma aan, van actieve tot passieve excursies. Vaak ook cultuurexcursies zodat je meer over het land en de bevolking te weten komt. De prijzen kunnen sterk variëren, want ze zijn afhankelijk van de duur en van de activiteiten zelf tijdens de excursie. Op de websites van de meeste rederijen staan alle excursies met prijzen genoemd en daar kun je ook zelf de excursies boeken. Hiervoor heb je het reserveringsnummer van de rederij nodig. Uiteraard kun je in de havens ook zelf van boord gaan en ter plekke een taxi nemen, een busje of fiets huren of de bestemming te voet verkennen.

Je dient altijd minimaal één nacht vóór de cruise een overnachting te maken. Ons advies is om zowel voor als na de cruise minimaal één overnachting te plannen. Dit i.v.m. eventuele vlucht- maar ook cruisevertragingen.

Het inschepen vindt ongeveer 3 tot 4 uur voor vertrek plaats.

Bij aankomst in de cruiseterminal geef je als eerste de koffers af. De koffers worden door de kruier naar je hut gebracht. Het is daarom belangrijk dat de koffer is voorzien van het bagagelabel dat je hebt gekregen bij de reisbescheiden of in de haven zelf hebt ontvangen.

Daarna vindt het inchecken plaats en dit gebeurt aan een balie in de cruiseterminal. Er worden een aantal vragen gesteld, de paspoortcontrole vindt plaats, er wordt meestal een foto van je gemaakt en je krijgt de boordpas. Daarna kun je aan boord gaan van het cruiseschip. Let op! De bagage wordt veelal pas later in de hut bezorgd.

Op de laatste avond aan boord kunt je de koffer buiten de hut neerzetten. De koffer wordt dan opgehaald en deze vind je een dag later terug in de cruiseterminal na de ontschepingsprocedure. De ontschepingsprocedure vindt (vroeg) in de ochtend plaats. Exacte tijden hoor je aan boord. Je word verwacht de hut te verlaten en te wachten in één van de lounges.

Er wordt omgeroepen wanneer je van boord kunt. Daarna kun je van boord en de koffer ophalen in de cruiseterminal.

Vaak is het ook mogelijk om de koffer zelf van boord mee te nemen, informatie hierover ontvang je aan boord.

Bijna alle cruiseschepen hebben een internetcafé waar je kunt surfen en e-mailen met vrienden en familie. De nieuwe schepen bieden ook een draadloze laptopverbinding (soms zelfs in je eigen hut). De kosten verschillen per rederij. Het is vaak ook mogelijk met je eigen mobiele telefoon contact te krijgen, hoewel je op zeedagen geen bereik hebt. Er zijn aan boord internetpakketten te koop. Vaak kun je ook tegen betaling draadloos internetten in de openbare ruimtes. Houdt er rekening mee dat internet vrij duur is.

Het ontbijt en de lunch wordt op de meeste schepen in een ‘open seating’ geserveerd, waarbij je kunt gaan zitten waar je wilt. Ook bieden de meeste rederijen zonder meerprijs à la carte mogelijkheden voor ontbijt en lunch. Het ontbijt vindt meestal plaats tussen 07.30 en 10.00 uur en de lunch tussen 12.00 en 14.00. De exacte tijden worden aan boord bekend gemaakt.

Voor het diner hanteert een aantal rederijen een vaste 1e (18.00-19.00 uur) of 2e (20.00-21.00 uur) seating. Voorkeur voor tijdstip en tafelgrootte voor het diner kun je veelal bij boeking opgeven, maar kan niet worden gegarandeerd.

Steeds meer rederijen kennen ook voor het diner geen vaste tafelreservering (Freestyle Cruising, Personal Choice of Anytime Dining, As you wish Dining). Indien plaats beschikbaar, kun je aan boord jouw vaste seating wijzigen naar open zitting of omgekeerd. Voor specialiteitenrestaurants kun je alleen aan boord reserveren. Voor de meeste geldt een toeslag variërend van US$ 10 tot US$ 50 per persoon.

Een cruisevakantie is o.b.v. volpension. Dit houdt in dat het ontbijt, lunch, diner en enkele snacks zijn inbegrepen. Vaak tussendoor gratis snacks zoals middagthee met gebak. Veel schepen hebben een buffetrestaurant dat 24 uur geopend is, zodat er op ieder tijdstip iets te eten valt. Voor de specialiteitenrestaurants moet bijna altijd een toeslag worden betaald.

Normaliter zijn drankjes niet inbegrepen, maar koffie, (ijs)thee, (ijs)water en vruchtensappen (bij het ontbijt) zijn tijdens de maaltijden bij de meeste rederijen wel inbegrepen.

Frisdranken, alcoholische dranken en koffiespecialiteiten zijn voor eigen rekening. De kosten worden op de boordrekening bijgeschreven. Alle rederijen berekenen een service toeslag van 15% of 18% op drankjes die je in de bars of aan tafel in het restaurant bestelt.

Afhankelijk van de rederij kun je lokaal een drankenpakket kopen. Dit geldt voor frisdranken, wijnen, cocktails e.d.

De hoeveelheid bagage aan boord is niet altijd aan vaste regels gebonden, maar je dient wel rekening te houden met de maximum hoeveelheid bagage tijdens de aansluitende vliegreis. In verband met de beperkte ruimte in de hut adviseren de meeste rederijen om niet meer dan 2 stuks bagage van normale afmetingen per persoon mee te nemen aan boord.

Ieder cruiseschip beschikt over een compleet uitgerust hospitaal bemand door een arts en vaak één of meerdere verpleegkundigen (afhankelijk van de grootte van het schip). Je moet een doktersconsult aan boord betalen en kunt de kosten later indienen bij jouw verzekeringsmaatschappij.

Hoewel alle moderne cruiseschepen zijn voorzien van stabilisatoren kan het gebeuren dat je tijdens slecht weer last van zeeziekte krijgt. In dat geval kan de arts of verpleegkundige je voorzien van de juiste medicijnen.

Alle reizigers (ook baby’s en kinderen) dienen te beschikken over een geldig Nederlands of Belgisch paspoort (elektronisch reisdocument met chip). Het is niet toegestaan dat baby’s en kinderen zijn bijgeschreven in het paspoort van hun ouders. Voor bijna alle cruises is een paspoort vereist dat nog minimaal 6 maanden na terugkeer geldig is. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd.

Wij adviseren om naast jouw paspoort nog een ander legitimatiebewijs met pasfoto mee te nemen. Veel rederijen nemen namelijk aan boord de paspoorten gedurende de cruise in.

Meer informatie vind je op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart.

 

Let op! Indien je een andere nationaliteit hebt dan de Nederlandse/Belgische, doe dan altijd navraag en onderzoek welke reisvoorwaarden voor reizen naar Noord-Amerika voor jou van toepassing zijn.

Voor een aantal landen is een visum nodig, dat soms door de rederij wordt verzorgd en in overige gevallen door jezelf geregeld dient te worden. Het is belangrijk dat je dit tijdig voor vertrek regelt. American Vacation is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor het niet in het bezit hebben van de vereiste reisdocumenten.

Voor meer informatie verwijzen wij je naar de Visumdienst (www.visumdienst.com).