Rondreis The Great Lakes

Deze rondreis The Great Lakes brengt je langs de verschillende meren van Amerika en Canada. De reis begint en eindigt in Chicago. Onderweg kom je langs schitterende landschappen en verschillende bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de Willis Tower in Chicago en de CN Tower in Toronto. Maak een boottocht bij de spectaculaire Niagara Falls.

The Great Lakes: Langs de meren van Amerika en Canada

Deze 16- daagse rondreis begint en eindigt in de stad Chicago. Deze rondreis brengt je langs de verschillende meren Amerika en Canada. Onderweg kom je langs schitterende natuur en bezienswaardigheden. Zo kan je o.a. een bezoek brengen aan de Willis Tower in Chicago, waar je schitterend uitzicht hebt over de stad. Ook kun je een rondvaart maken over de Milwaukee rivier. Bezoek wanneer je in St. Ignace bent Mackinac Island, het eiland waar geen auto’s zijn toegestaan. De Mackinac Bridge brengt je naar de autohoofdstad van Amerika, Detroit.

Steek de grens over naar Canada en verblijf in de grootste stad van Ontario, Toronto. In Toronto kun je de CN Tower bezoeken waar je prachtig uitzicht hebt over de stad of bezoek een van de musea. Maak een boottocht bij de bekende Niagara watervallen, die in de avond door de nachtelijke verlichting en het seizoensgebonden vuurwerk er schitterend uitziet. Na het bezoek aan de Niagara Falls steek je de grens weer over naar Amerika en bezoek je Cleveland, waar je meer te weten kan komen over de Rock en Roll legendes.

Wij verzorgen graag jouw rondreis The Great Lakes

Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Dagindeling rondreis The Great Lakes

 • Dag 01: Vanuit Amsterdam of Brussel vlieg je naar Chicago
 • Dag 02: Chicago
 • Dag 03: Chicago – Milwaukee
 • Dag 04: Milwaukee – Green Bay
 • Dag 05: Green Bay – St. Ignace
 • Dag 06: St. Ignace
 • Dag 07: St. Ignace – Detroit
 • Dag 08: Detroit
 • Dag 09: Detroit – Toronto
 • Dag 10: Toronto
 • Dag 11: Toronto – Niagara Falls
 • Dag 12: Niagara Falls
 • Dag 13: Niagara Falls – Cleveland
 • Dag 14: Cleveland – Chicago
 • Dag 15: Vertek vanuit Chicago
 • Dag 16: Aankomst in Amsterdam of Brussel

Dagomschrijving rondreis The Great Lakes

Totale afstand: 2560 km

Hier vind je de dag omschrijvingen van de standaard rondreis The Great Lakes.

Dag 1: aankomst in Chicago

Welkom in Chicago, een van de grootste steden van de Verenigde Staten. In Chicago vindt je een unieke mix van prachtige architectuur, attracties en lokale charme. Je wordt met een transfer naar het hotel gebracht.

Dag 2: Chicago

Je hebt vandaag de gehele dag om Chicago, oftewel de Windy City, te verkennen. Maak een boottocht of bezoek het op een na hoogste gebouw van Amerika, de Willis Tower.  Geniet van prachtige panorama’s bij 360 CHICAGO. Chicago heeft veel te bieden.

Dag 3: Chicago – Milwaukee

(160 km, ca. 2 ½)

Haal in de ochtend de huurauto op en ga noordwaarts naar de grootste stad van Wisconsin, Milwaukee. Deze stad is een combinatie van gekoesterde tradities en een moderne houding. Milwaukee is gebouwd langs de oever van Lake Michigan en door het centrum stroomt de Milwaukee River, waarop je een met een rondvaartboot een tocht kan maken of met een kajak kan rondvaren. Maak in het centrum een brouwerij tour of verken de unieke attracties, zoals de Milwaukee Art Museum, Miller Perk en het enige Harley-Davidson Museum.

Dag 4: Milwaukee – Green Bay

(180km, ca.2 uur)

Vandaag gaat de reis van Milwaukee naar Green Bay, de oudste gemeenschap in Wisconsin. Green Bay wordt omgeven door een natuurlijke omgeving. In het Beach Wildlife Sanctuary krijg je informatie over de omgeving en het belang van behouden van de prachtige landschappen. Wanneer je een echte spoorwegliefhebber bent moet je zeker een bezoek brengen aan het National Railroad Museum. Heb je een passie voor het NFL-Footbal ga dan zeker naar de Green Bay eregalerij in Lambeau Field.

Dag 5: Green Bay – Hiawatha National Forest – St. Ignace

(350km, ca. 5 uur)

De schilderachtige rit van vandaag brengt je langs de noordwestkust van Lake Michigan door het Hiawatha National Forest en Manistique op weg naar St. Ignace. St. Ignace staat beter bekend als de “Gateway to the Upper Peninsula”. In St. Ignace ontmoeten de twee grote meren Lake Huran en Lake Michigan elkaar. Geniet van een wandeling langs de Huron Boardwalk.

Dag 6: St. Ignace – Mackinac Island – St. Ignace

Neem de veerboot naar Mackinac Island. Op dit eiland zijn auto’s verboden. Breng een bezoekje aan het Fort Mackinac, gelegen op een klif met schitterend uitzicht op de Straat van Mackinac. Het is ook mogelijk om een fiets te huren en het eiland per fiets te verkennen. In de middag keer je weer terug naar St. Ignace.

Dag 7: St. Ignace – Traverse City – Detroit

(480km, ca. 6 ½ uur)

Steek de Mackinac-brug, die zorgt voor de verbinding tussen Michigan’s Upper en Lower Peninsula, over op weg naar het zuiden. Je komt door Petoskey wat een van de mooiste regio’s is in de staat. Je kunt een stop maken in Traverse City, de kersenhoofdstad van Verenigde Staten. Vanaf hier gaat de reis verder naar Detroit, ook wel het Parijs van het westen.

Dag 8: Detroit

In Detroit is genoeg te doen. Zo kun je de gehele dag doorbrengen in de verschillende musea. Bij de Ford Piquette Avenue heb je als bezoeker de mogelijk een stapje terug in de tijd te doen en een blik te werpen op de geboorteplaats van in 1909 gemaakt Model T auto. Ook kan je naar The Henry Ford museum hier zijn veel historische tentoonstellingen. Of maak een wandeling bij de Riverwalk.

Dag 9: Detroit – Toronto

(350km, ca. 4 uur)

Vandaag steek je de grens over naar Ontario in Canada. De eindbestemming van vandaag is Toronto, de hoofdstad van Ontario en de grootste stad van het land. In Toronto vind je veel galerijen en musea. Maar ook de wereld beroemde CN Tower. En vlak voor de kust van Toronto liggen de Toronto Island.

Dag 10: Toronto

Breng deze dag door in Toronto. Geniet van het uitzicht op de top van de CN Tower. Bezoek The Royal Ontario Museum, het grootste museum van wereldculturen en de geschiedenis van Canada. Stap aan boord van een veerboot die langs de verschillende eilanden vaart en bekijk de zomerhuisjes die op deze eilanden te vinden zijn.

Dag 11: Toronto – Niagara Falls

(160km, 1 ¾)

Slechts anderhalf uur rijden van Toronto bevinden zich de bekende Niagara Falls. In de omgeving van de Niagara Falls vind je breed scala aan activiteiten. Ga naar de top van de Skylon Tower waar je prachtig uitzicht hebt. In de nacht heb je door de nachtelijke verlichting en seizoensgebonden vuurwerk weer een heel ander uitzicht op de watervallen.

Dag 12: Niagara Falls

Vandaag kan je de gehele dag doorbrengen bij de watervallen. Bekijk de watervallen vanaf de kant of maak een boottocht zodat je nog dichter bij de watervallen komt. Of beleef de watervallen vanaf de andere kant en maak een wandeling achter de watervallen langs.

Dag 13: Niagara Falls – Cleveland

(320km, ca. 3 ½ uur)

De reis van vandaag gaat naar Cleveland. We raden je aan om een stop te maken bij Presque Isle State Park. Omdat Pennsylvania alleen “kust” is heb je hier een prachtig uitzicht op de kustlijn. In Cleveland kun je verschillende activiteiten ondernemen. Kom meer te weten over de Rock en Roll legendes, laat je fantasie bloeien in het Great Lakes Science Center of geniet van de culinaire lekkernijen uit verschillende culturen in een van de restaurants in de stad.

Dag 14: Cleveland – Chicago

(560km, ca. 5 ½ uur)

Na een overnachting in Cleveland, verlaat je deze stad alweer. De eindbestemming van vandaag is Chicago. Je kunt er voor kiezen om een omweg te maken langs twee verschillende oevers. Maak een stop bij de Marblehead vuurtoren en vervolg je weg langs Lake Erie Coastal Trail en Indiana Dunes National Lakeshore. Of je kiest ervoor om de snelste route naar Chicago te rijden. Eenmaal aangekomen in Chicago kun je naar de Navy Pier gaan waar je prachtig uitzicht hebt op Lake Michigan. De perfecte plek om je laatste avond te besteden.

Dag 15: Vertrek vanuit Chicago

Vandaag is helaas je laatste dag van deze rondreis. Je rijdt naar de luchthaven van Chicago waar je de huurauto kunt inleveren.Je vliegt terug naar Amsterdam of Brussel.

Dag 16: Einde rondreis The Great Lakes

Afhankelijk van je vertrektijd vanuit Chicago en je bestemming, landt je in de ochtend of middag in Amsterdam of Brussel. Deze prachtige rondreis is helaas weer tot een einde gekomen… Maar je zult gegarandeerd terugkijken op een onvergetelijke en indrukwekkende vakantie!

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies

 • Reserveringskosten (€ 35,-), buiten Nederland (€ 45,-) + bijdrage Calamiteitenfonds + SGR-toeslag
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Gewenste shuttletransfer van de luchthaven naar je hotel
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende je verblijf
 • Eventuele aflever- (drop-off) kosten voor de autohuur, deze kosten dienen lokaal te worden voldaan
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Vanzelfsprekend is deze reis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Je kunt je rondreis combineren met een stedentrip op de heen en/of de terugreis.
 • Je kunt je verblijf op bepaalde locaties verlengen met meerdere dagen.

Via onze website geven wij een aantal ideeën van hoe de rondreis kan worden ingevuld. Dit zijn dus suggesties want elke rondreis is volledig af te stemmen op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Een op maat gemaakte rondreis is per definitie niet duurder dan een standaard rondreis bij andere reisbureaus. Veelal zijn wij zelfs voordeliger en zijn onze accommodaties beter.

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class (met tussenstop)
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in comfortabele accommodaties o.b.v. logies en soms een gratis ontbijtje

Prijs is exclusief:

 • Reserveringskosten (€ 35,-), buiten Nederland (€ 45,-) + bijdrage Calamiteitenfonds + SGR-toeslag van € 5,- per persoon.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende je verblijf
 • Eventuele aflever- (drop-off) kosten voor de autohuur, deze kosten dienen lokaal te worden voldaan
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Offerte op maat

Onze reizen zijn zeker ook bedoeld als inspiratie voor jouw eigen Amerikareis. Wil je juist korter of langer reizen en heb je zelf al een plan gemaakt voor je route? Laat ons weten hoelang en met hoeveel personen je de reis wilt maken en hoe je de kamerverdeling zou willen hebben. Wij maken graag een offerte geheel op maat. Als maatwerkspecialist is dat voor ons geen enkel probleem.

Amerika - Rondreis The Great Lakes

Impressies

Rondreis The Great Lakes

Regio's bij deze reis

Rondreis The Great Lakes
Great Lakes
Midwest Amerika
Ontario

Meer bijzondere reizen naar Midwest Amerika

Bekijk hier ons aanbod
Amerika
Rondreis Midwest Amerika
15 dagen jan – dec

Rondreis Midwest Amerika is een 15-daagse rondreis en gaat door de ongerepte natuur van Minnesota, North Dakota en South Dakota. Ontdek de prachtige natuur van deze staten en de vele bijzondere bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het Crazy Horse Memorial, Theodore Roosevelt National Park en Falls Park in Sioux Falls. Daarnaast breng je ook meerdere dagen door in Minneapolis. Minneapolis is onder andere bekend van de Mississippi rivier en van de Mall of America. Dit is het grootste overdekte winkelcentrum van Amerika. Roadtrip door de ongerepte natuur van Midwest Amerika Deze 15-daagse rondreis Midwest Amerika begint en eindigt in de stad Minneapolis in de staat Minnesota. Samen met de hoofdstad Saint Paul van Minnesota wordt Minneapolis en Saint Paul ook wel de Twin Cities genoemd. De twee steden worden gescheiden door de Mississippi rivier. Via steden als Bemidji, Fargo, Bismarck en Medora rij je naar het Theodore Roosevelt National Park. Dit is een prachtig National Park waar je onder andere bizons kunt bewonderen. Waan je in het echte wilde westen door een bezoek te brengen aan het plaatsje Deadwood. Een hoogtepunt van deze reis is het bezoek aan Crazy Horse Memorial in South Dakota. Dit is een immens groot standbeeld van de Lakota leider Crazy Horse die uit het graniet van de Black Hills wordt gehouwen. Als laatste bezoek je de plaats Sioux Falls welke bekend is geworden door de prachtige watervallen die langs de stad lopen. Rondreis Midwest Amerika wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper. Wij verzorgen graag jouw rondreis Midwest Amerika Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 1650 p.p.
Amerika
Rondreis The Great Lakes
16 dagen jan – dec

Deze rondreis The Great Lakes brengt je langs de verschillende meren van Amerika en Canada. De reis begint en eindigt in Chicago. Onderweg kom je langs schitterende landschappen en verschillende bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de Willis Tower in Chicago en de CN Tower in Toronto. Maak een boottocht bij de spectaculaire Niagara Falls. The Great Lakes: Langs de meren van Amerika en Canada Deze 16- daagse rondreis begint en eindigt in de stad Chicago. Deze rondreis brengt je langs de verschillende meren Amerika en Canada. Onderweg kom je langs schitterende natuur en bezienswaardigheden. Zo kan je o.a. een bezoek brengen aan de Willis Tower in Chicago, waar je schitterend uitzicht hebt over de stad. Ook kun je een rondvaart maken over de Milwaukee rivier. Bezoek wanneer je in St. Ignace bent Mackinac Island, het eiland waar geen auto’s zijn toegestaan. De Mackinac Bridge brengt je naar de autohoofdstad van Amerika, Detroit. Steek de grens over naar Canada en verblijf in de grootste stad van Ontario, Toronto. In Toronto kun je de CN Tower bezoeken waar je prachtig uitzicht hebt over de stad of bezoek een van de musea. Maak een boottocht bij de bekende Niagara watervallen, die in de avond door de nachtelijke verlichting en het seizoensgebonden vuurwerk er schitterend uitziet. Na het bezoek aan de Niagara Falls steek je de grens weer over naar Amerika en bezoek je Cleveland, waar je meer te weten kan komen over de Rock en Roll legendes. Wij verzorgen graag jouw rondreis The Great Lakes Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 1915 p.p.
Amerika
Rondreis Minneapolis, Yellowstone & The Rockies
16 dagen jan – dec

Tijdens de rondreis Minneapolis, Yellowstone & The Rockies kom je door schitterende landschappen. Bezoek je het eerst Nationale Park van Amerika Yellowstone. Waar je, je ogen uit kunt kijken naar de prachtige natuur. Kom je langs Mount Rushmore Monument waar vier portretten van oude presidenten in graniet zijn gehakt. De reis begint en eindigt in de stad Minneapolis. Minneapolis, Yellowstone & The Rockies Deze 16-daagse rondreis Minneapolis, Yellowstone & The Rockies begint en eindigt in Minneapolis. De rondreis brengt je door verschillende prachtige natuur landschappen. tijdens de reis ontdek je Minneapolis, de thuisbasis van een van de meest levendige kunst- en muziekscènes van het land. Breng een bezoek aan een van Amerika’s meest iconische attractie Mount Rushmore National Monument. Reis door Bighorn National Forest waar de besneeuwde bergtoppen het landschap domineren. Ervaar het oudste Nationale Park van Amerika, Yellowstone. Ontdek de “Crown of the Continent”, Glacier National Park. Deze rondreis kun je met huurauto maken. Wij verzorgen graag jouw rondreis Minneapolis, Yellowstone & The Rockies Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 1850 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact American Vacation

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesElvira WesterveldSpecialisme: Specialisme: Amerika, Canada en cruises

+31 (0)10 25 842 11

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@americanvacation.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

American Vacation is specialist op het gebied van reizen naar Amerika. Je kunt bij ons terecht voor autohuur, camperhuur, villa’s & appartementen in Florida, hotelaccommodaties, attracties, excursies & cruises wereldwijd.

Op onze pagina ‘Boekingsinformatie’ vind je de nodige uitleg over het SGR en het Calamiteitenfonds. Ons SGR registratienummer is 3319. Tevens kun je terecht op de website van het SGR en het Calamiteitenfonds.

Er zijn verschillende pagina's waar je zeer nuttige informatie kunt vinden:

Nee. Alle reizen zijn standaard exclusief eventuele Reis- en/of Annuleringsverzekering. De mogelijkheden, premies en voorwaarden vindt je op onze website bij het kopje Verzekeringen.

Het antwoord hierop en op nog veel meer interessante vragen vind je op de pagina met Veelgestelde Vragen voor je reis naar Amerika.

Het antwoord hierop en op nog veel meer interessante vragen vind je op de pagina met Veelgestelde Vragen voor je reis naar Amerika.