De Great Lakes regio, gelegen in het noorden van de Verenigde Staten, is een indrukwekkend gebied dat wordt gedomineerd door de net zo indrukwekkende Great Lakes. Deze vijf zoetwatermeren – Superior, Michigan, Huron, Erie en Ontario – vormen niet alleen het hart van de regio, maar zijn ook de drijvende kracht achter de steden van de Great Lakes.

Lake Michigan

Lake Michigan, één van de Great Lakes, is een magneet voor liefhebbers van natuur en water. Met uitgestrekte zandstranden, glooiende duinen en een enorme watermassa biedt het meer een rijk scala aan wateractiviteiten: van zonnebaden en zwemmen tot wandelen en picknicken. Plaatsen zoals het Sleeping Bear Dunes National Lakeshore langs Lake Michigan trekken avonturiers aan die op zoek zijn naar ongerepte natuur.

Chicago aan Lake Michigan

Aan de oevers van Lake Michigan schittert het iconische Chicago. Deze metropool staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur, levendige cultuur en bruisende sfeer. De Navy Pier, een uitgestrekte pier langs het meer, biedt entertainment, restaurants en een bijzonder uitzicht op de skyline van de stad. Chicago’s Millenium Park, gelegen aan de oever, is het culturele epicentrum met kunstinstallaties en openluchtvoorstellingen, wat de stad een uniek karakter geeft.

Onze tip: de meeste mensen vergapen zich aan de skyline van Chicago vanaf Lake Michigan, maar net zo indrukwekkend is de ‘Chicago Riverwalk.’ Deze route langs de Chicago River verbindt verschillende buurten, architectuur, straatkunst, groene parken en leuke cafés en restaurants met elkaar.

Rond de Great Lakes

Naast Lake Michigan en Chicago zijn er legio aan bezienswaardigheden die de diversiteit van de Great Lakes regio weerspiegelen. De indrukwekkende Niagara Falls, gelegen tussen Lake Erie en Lake Ontario, trekken jaarlijks miljoenen bezoekers. En dat is niet gek als je de ‘falls’ eenmaal met eigen ogen hebt gezien.

Steden zoals Cleveland en Detroit bieden een rijke mix van geschiedenis, kunst en cultuur, terwijl de vuurtorens langs de kustlijnen van de Great Lakes de maritieme charme van de regio laten zien.