Diep in het hart van Amerika, waar de warmte trilt en de zuidelijke zonsondergangen de horizon rood kleuren vind je de regio Deep South. Hier volg je simpelweg het ritme van je oren, welke je zal je leiden naar de zwoele, swingende klanken van de Deep South. Dit is de geboorteplaats van jazz, blues en rock ’n roll, waar muziek een onlosmakelijk deel is van het dagelijkse leven.

Memphis, New Orleans en Nashville

De Deep South wordt ook wel de bakermat van de muziek genoemd. Er is altijd wel een live optreden te vinden. Bezoek Beale Street in Memphis waar de blues je ziel raakt of bezoek New Orleans, waar de jazz je meesleept tot in de late uurtjes. In Nashville, Tennessee, ontdek je de roots van de countrymuziek, terwijl in de Mississippi Delta de geboorteplaats van de blues te vinden is.

Geschiedenis van de Deep South

De Deep South is doordrenkt van geschiedenis. Bezoek de historische plantages langs de Mississippi River, ontdek de burgerrechtenbeweging in Birmingham en Montgomery, en verken de slagvelden van de Amerikaanse Burgeroorlog in Vicksburg en Gettysburg. In de Great Smokey Mountains vind je Cades Cove, waar je oude kerken, schuren en huizen uit de pionierstijd kunt zien.

Nationale parken Deep South

De regio biedt ook natuurschoon, met op de eerste plaats de Great Smoky Mountains die bekend staan om hun dichte bossen, bergen en de Cades Cove vallei. De bayous van Louisiana zijn unieke moerasgebieden waar je alligators en zeldzame vogelsoorten tegenkomt.

In New Mexico vind je het White Sands National Park, met zijn uitgestrekte witte gipszandduinen. En vergeet Big Bend National Park niet. In de dramatische canyons en langs de schilderachtige Rio Grande-rivier, kun je als avonturier perfect wandelen, kamperen of sterrenkijken onder de nachtelijke hemel.