Hawaii is een tropische eilandengroep in de Stille Oceaan. De archipel bestaat uit 137 eilanden, waarvan de bekendste Oahu, Maui, Kauai, Molokai, Lanai en Big Island zijn. De hoofdstad Honolulu is gelegen op Oahu. De eilanden vormen samen de 50ste staat van Amerika. De innemende vulkanen, spectaculaire stranden en tropische binnenlanden maken Hawaii een droombestemming voor veel reizigers.

Natuur in Hawaii

Hawaii is een tropische archipel met indrukwekkende natuur. Van weelderige regenwouden, idyllische stranden en felblauw water tot de meest kleurrijke koraalriffen. Hawaii is met recht een paradijs te noemen.

Ben je weg van natuur? Dan kun je in Hawaii alle kanten op. Bezoek de Kilauea en de Mauna Loa vulkaan, relax op de parelwitte stranden van Waikiki of bezoek de indrukwekkende Waipio Valley. Hawaii heeft natuur te over.

Hawaii Volcanoes National Park

In Hawaii Volcanoes National Park, gelegen op Big Island, vind je de actieve vulkanen Kilauea en Mauna Loa. De Kilauea staat bekend om zijn borrelende lavameer, terwijl Mauna Loa de grootste schildvulkaan ter wereld is. Het park is niet alleen adembenemend mooi, maar ook een geologische parel voor reizigers – en onderzoekers.

De grootste vulkaan van Hawaii, de Haleakalā, vind je op het eiland Maui in Haleakala National Park. De Haleakalā is zelfs de grootst slapende vulkaan ter wereld. Rondom de Haleakalā, wat ‘huis van de zon’ betekent, vind je spectaculair uitzichten, vooral bij zonsop- of ondergang. Er zijn diverse wandelpaden en uitkijkpunten die je naar de machtige vulkaan leiden.

Pearl Harbour

Pearl Harbor, gelegen op Oahu, Hawaï, is natuurlijk bekend vanwege de historische aanval op 7 december 1941, wat de Verenigde Staten bij de Tweede Wereldoorlog betrok. Rondom Pearl Harbor op het eiland Oahu in Hawaii zijn er verschillende indrukwekkende bezienswaardigheden die herinneren aan de historische gebeurtenissen van deze dag.

Het USS Arizona Memorial herdenkt de slachtoffers en het Pacific Aviation Museum geeft inzicht in de impact van deze gebeurtenis op de geschiedenis. Pearl Harbor Visitor Center biedt achtergrondinformatie, tentoonstellingen en rondleidingen rondom de aanval. Een duik in de geschiedenis van Pearl Harbour kun je bijna niet overslaan.