Groots en meeslepend, dat zijn de Amerikaanse Rocky Mountains. Deze enorme bergketen die eigenlijk niet alleen Amerika, maar ook een deel van Canada beslaat, heeft grootste aantrekkingskracht op bijna iedereen. Met een keur aan nationale parken die aan de Rockies grenzen, waaronder Glacier National Park, Grand Teton en het gelijknamige Rocky Mountain National Park is het moeilijk kiezen waar je heen wilt gaan.

Glacier National Park

De Rocky Mountains zijn de thuisbasis van indrukwekkende nationale parken, waaronder Glacier National Park. Met ruige bergpieken die hoog boven helderblauwe meren uitstijgen, vormt dit park een letterlijk hoogtepunt. De majestueuze landschappen maken Glacier National Park een onvergetelijke bestemming.

Onze tip: neem alle tijd voor de ‘Going-to-the-Sun Road’, een iconische weg die je dwars door Glacier National Park heen leidt. Onderweg kom je langs de Logan Pass, de Highline Trail en Lake McDonald. Het uitzicht vanaf de Going-to-the-Sun Road is onvergetelijk mooi.

Grand Teton

Het Grand Teton National Park is vernoemd naar de hoogste piek van het park, die op 4197 meter is gelegen. In Teton kom je als reiziger oog in oog te staan met iconische all-American landschappen, waar imposante bergformaties de horizon sieren. Spot bizons, elanden, otters, bevers en beren in het wildlife walhalla van Grand Teton en ontdek de ongekende pracht van de Rockies.

Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park, gelegen tussen New Mexico en British Columbia in Canada, is een episch stuk wildernis dat de grootsheid van de rotsige bergketen weerspiegelt. Met hoogtes en dalen, uitgestrekte vergezichten en een overvloed aan wildlife, is dit park een essentieel onderdeel van elke reis door de Rockies.

Eén van de vele bezienswaardigheden in Rocky Mountain National Park is Bear Lake. Bear Lake is gemakkelijk bereikbaar via de Bear Lake Road en geeft je prachtige uitzichten op de omgeving. Ook is het een startpunt voor verschillende populaire wandelpaden, naar onder meer Emerald Lake of Alberta Falls.