Rondreis Minneapolis, Yellowstone & The Rockies

Tijdens de rondreis Minneapolis, Yellowstone & The Rockies kom je door schitterende landschappen. Bezoek je het eerst Nationale Park van Amerika Yellowstone. Waar je, je ogen uit kan kijken naar de prachtige natuur. Kom je langs Mount Rushmore Monument waar vier portretten van oude presidenten in graniet zijn gehakt. De reis begint en eindigt in de stad Minneapolis.

v.a. € 1.850 ,- * p.p.
Incl. vluchten, auto en 3* verblijf

* Indicatieprijs 4 pers. in laagseizoen

Minneapolis, Yellowstone & The Rockies

Deze 16-daagse rondreis Minneapolis, Yellowstone & The Rockies begint en eindigt in Minneapolis. De rondreis brengt je door verschillende prachtige natuur landschappen. tijdens de reis ontdek je Minneapolis, de thuisbasis van een van de meest levendige kunst- en muziekscènes van het land. Breng een bezoek aan een van Amerika’s meest iconische attractie Mount Rushmore National Monument. Reis door Bighorn National Forest waar de besneeuwde bergtoppen het landschap domineren. Ervaar het oudste Nationale Park van Amerika, Yellowstone. Ontdek de “Crown of the Continent”, Glacier National Park. Deze rondreis kan je per huurauto maken.

Wij verzorgen graag jouw rondreis Minneapolis, Yellowstone & The Rockies

Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Dagindeling rondreis Minneapolis, Yellowstone & The Rockies

 • Dag 01: Vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf vlieg je naar Minneapolis
 • Dag 02: Minneapolis – Sioux Falls
 • Dag 03: Sioux Falls – Mount Rushmore – Rapid City
 • Dag 04: Rapid City – Sheridan/Buffalo
 • Dag 05: Sheridan/Buffalo – Big Horn Mountains – Cody
 • Dag 06: Cody – Yellowstone
 • Dag 07: Yellowstone NP
 • Dag 08: Yellowstone NP – Big Sky – Flathead Valley – Whitefish
 • Dag 09: Whitefish – Glacier National Park – Whitefish
 • Dag 10: Whitefish – Great Falls
 • Dag 11: Great Falls – Little Bighorns – Billings
 • Dag 12: Billings – Theodore Roosevelt – Bismarck
 • Dag 13: Bismarck – Fargo – Minneapolis
 • Dag 14: Minneapolis
 • Dag 15: Vertrek vanuit Minneapolis
 • Dag 16: Aankomst in Amsterdam, Brussel of Düsseldorf

De rondreis Minneapolis, Yellowstone & The Rockies kun je per huurauto maken.

Reisadvies nodig?

Onze reisadviseurs zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in reizen door Amerika (USA) en kunnen je rondreis exact afstemmen op jouw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan een langer of korter verblijf, specifieke bestemmingen, een bepaald type accommodatie of specifieke voorzieningen.

Dagomschrijving rondreis Minneapolis, Yellowstone & The Rockies

Totale afstand: 4553 km

Hier vind je de dag omschrijvingen van de standaard rondreis Minneapolis, Yellowstone & The Rockies.

Dag 1: aankomst in Minneapolis

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Minneapolis. Minneapolis is de perfecte mix van natuurlijke schoonheid en het stedelijke. In de omgeving van Minneapolis is er 200 mijl aan wandel-, fiets- en langlaufpaden. Minneapolis is de thuisbasis van de meest kunst- en muziekscènes buiten New York City. Bij aankomst haal je de huurauto op en rijd je naar de accommodatie.

Dag 2: Portland – Sioux Falls

(380km, ca. 4 uur)

De reis van vandaag gaat door een aantal kleine steden naar de grootste stad van South Dakota, Sioux Falls. Sioux Falls is gelegen aan de oevers van Big Sioux rivier. De stad heeft een lange geschiedenis. In Falls Park kan je de eerste gebouwen van Big Sioux zien. En bekijk de watervallen.

Dag 3: Sioux Falls – Mount Rushmore – Rapid City

(630km, ca. 6 uur)

Vandaag gaat de reis naar Rapid City. Onderweg kan je een stop maken bij Amerikaans meest iconische attractie Mount Rushmore. Het toont 18 meter hoge, uit graniet gehakte portretten van vier verschillende oud-presidenten. Dit zijn George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. In Rapid City kan je alle Amerikaanse presidenten opzoeken. Ze staan namelijk in de binnenstad op elke hoek van straat in de vorm van bronzen beelden.

Dag 4: Rapid – Sheridan/Buffalo

(391km, ca. 4 uur)

De reis van vandaag gaat van Rapid City naar Sheridan/Buffalo. Onderweg kan je een stop maken Devils Tower. Devils Tower is het eerste Nationale Monument van de Verenigde Staten. Het is een grote monoliet van intrusief gesteente van 386 meter hoog. Je kan een stop maken bij Bighorn Canyon, een schitterende canyon.

Dag 5: Sheridan/Buffalo – Big Horn Mountains – Cody

(239km, ca. 3 uur)

De rit van vandaag neemt je mee door de noordelijke beroemde stad Sturgis van Black Hills, bekend om ’s werelds grootste motorrally. Je reist door Bighorn National Forest waar heuvels, bergmeren, steile kliffen, dichte dennenbossen en de met sneeuw bedekte toppen van de Bighorn Mountains het landschap domineren. Na je bezoek rijd je door naar Cody.

Dag 6: Cody – Yellowstone NP

(156km, ca. 4 ¾ uur)

Maak vandaag een onvergetelijke reis door het eerste Nationale Park van Amerika en het schitterende landschap van Yellowstone. De iconische plekken van dit park zijn Old Faithful, Mammoth Hot Springs en Yellowstone Canyon. Naast het prachtige landschap van het park is het een van de belangrijkste natuurreservaten ter wereld. Het park is de thuisbasis voor adelaars, grizzly en zwarte beren, buffels, elanden en nog veel meer.

Dag 7: Yellowstone NP

Vandaag heb je de hele dag de tijd om de natuurlijke wonderen van Yellowstone National Park te ontdekken. Het centrale punt van Yellowstone zijn de Mammoth Hot Springs terrassen. De terrassen zijn in vele kleuren en lagen gevormd door de warmwaterbronnen met kalksteen. Daarnaast kunnen ze worden onderverdeeld in de Lower en Upper terrassen. Je hebt in het park ook genoeg wandelmogelijkheden.

Dag 8: Yellowstone NP – Whitefish

(700km, ca. 7 uur)

Je laat vandaag de wonderen van Yellowstone achter je. En gaat op weg  richting het noorden. Onderweg kan je een stop maken bij Big Sky en Flathead Valley. Whitefish ligt in de noordwestelijke hoek van Montana en geeft toegang tot het Glacier National Park.

Dag 9: Whitefish – Glacier National Park – Whitefish

Sta vanmorgen vroeg op, zodat je ruim de tijd heb om de “Crown of the Continent”, Glacier National Park te ontdekken. In het park zijn genoeg dingen te doen. Kies uit korte wandelingen, waarbij je van het park kan genieten. Of maak een rondvaart op een van de meren. Begeef je op een historische rondrit over de beroemde Going-to-the-Sun Road of maak een lange wandeling op een van de goed gemarkeerde paden. Vang een glimp op van een aantal van de bewoners, zoals de grizzly en zwarte beren, berggeiten, dikhoorschapen, elanden, herten en meer.

Dag 10: Whitefish – Great Falls

(353km, ca. 4 uur)

In ochtend reis je over Highway 2 van West naar East Glacier, voordat je naar Great Falls gaat. Highway 2 kronkelt langs de zuidelijke grens van het park. Maak een stop bij de Goat Lick Overlook, een plek waar berggeiten komen om de met de mineralen beladen kliffen te likken. Onderweg kan je ook nog een stop maken bij de Montana Scenic Loop, dit is een van de bossen die rond om Glacier National Park ligt. Ga verder naar Great Falls.

Dag 11: Great Falls – Little Bighorns – Billings

(352km, ca. 3 ½ uur)

De reis van vandaag gaat door centraal Montana. Onderweg kom je veel vlaktes en bergen tegen. Net ten zuiden van Billings bevindt zich het Little Bighorn Battle Field National Monument. Op deze locatie vond in 1876 een gevecht plaats tussen de Verenigde Staten en de Sioux en Cheyenne. Wanneer je over weg rijd kom je langs de graven van de soldaten die in dit gevecht zijn gestorven. De eindbestemming van vandaag is Billings.

Dag 12: Billings – Theodore Roosevelt National Park – Bismarck

(665km, ca. 6 uur)

Vandaag reis je door de openvlaktes van North Dakota naar een klein stadje Medora, de toegangspoort tot de South Unit van het Theodore Roosevelt National Park. Een belangrijk kenmerk wat je niet wilt missen van de South Unit is de Scenic Loop Drive, waar je schitterend uitzicht hebt. Ga door naar de hoofdstad van North Dakota, Bismarck de eindbestemming van vandaag.

Dag 13: Bismarck – Fargo – Minneapolis

(687km, ca. 6 ½ uur)

Ga verder richting het oosten naar Fargo, de grootste stad van North Dakota. Vanuit Fargo steek je de Rode Rivier over naar Minnesota en kom je weer terug in de stad waar de reis ook begon, Minneapolis.

Dag 14: Minneapolis

Vandaag heb je een gehele dag in Minneapolis. Minneapolis is een jong stad met een dynamische sfeer. Er zijn in de stad genoeg bezienswaardigheden die je kan bezoeken. Zo kan je naar Saint Paul, gelegen aan de andere over van de Mississippi, met de enorme Cathedral of Saint Paul. Of ga naar de gigantische overdekte winkelcentrum Mall of America, het grootste overdekte winkelcentrum van Amerika. Er zijn ruim 520 winkels in dit winkelcentrum. Je vindt er zelfs een indoor pretpark.

Dag 15: Vertrek vanuit Minneapolis

Vandaags vlieg je weer terug naar Amsterdam, Brussel of Düsseldorf.

Dag 16: Aankomst in Amsterdam

Afhankelijk van je vertrektijd vanuit Minneapolis en je bestemming, landt je in de ochtend of middag in Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Je geweldige rondreis is helaas ten einde… Maar je zult gegarandeerd terugkijken op een onvergetelijke en indrukwekkende vakantie!

Kaart

Opties en informatie

Vanzelfsprekend is deze reis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Je kunt je rondreis combineren met een stedentrip op de heen en/of de terugreis.
 • Je kunt je verblijf op bepaalde locaties verlengen met meerdere dagen.

Via onze website geven wij een aantal ideeën van hoe de rondreis kan worden ingevuld. Dit zijn dus suggesties want elke rondreis is volledig af te stemmen op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Een op maat gemaakte rondreis is per definitie niet duurder dan een standaard rondreis bij andere reisbureaus. Veelal zijn wij zelfs voordeliger en zijn onze accommodaties beter.

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies

Prijs is exclusief:

 • Reserveringskosten (€ 35,-), buiten Nederland (€ 45,-) + bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) bovenop het offertebedrag.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Gewenste shuttletransfer van de luchthaven naar je hotel
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende je verblijf
 • Eventuele aflever- (drop-off) kosten voor de autohuur, deze kosten dienen lokaal te worden voldaan
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen

Excursies en attracties

Vul je rondreis Minneapolis, Yellowstone & The Rockies aan met leuke excursies en attracties. Vooraf boeken van excursies en attracties bespaart je kostbare tijd tijdens de rondreis.

Voor deze reis bieden wij geen excursies of attracties aan op de website. Tijdens de reis kun je uiteraard wel lokaal excursies en attracties bezoeken.

Offerte aanvragen

*) Genoemde vanaf tarieven op onze website zijn gebaseerd op 4 personen voor reizen in het laagseizoen.

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.