Yellowstone National Park

Één van de mooiste en bekendste nationale parken van de Verenigde Staten is het Yellowstone National Park gelegen in de staten Wyoming, Montana en Idaho. Het park beschikt over mooie alpenweiden, dichte bossen, een groot meer maar ook een canyon met watervallen. Daarnaast heeft het nationale park vulkanische activiteit waaronder geisers, heetwaterbronnen en modderpoelen.

Geisers

De meest bekende geiser in het park is de Old Faithful, die haar naam te danken heeft aan dat ze trouw iedere 90 minuten water de lucht in spuit. Deze geiser is onderdeel van het Upper Geyser Basin, in dat gebied liggen namelijk bijna een kwart van alle geisers in de wereld.

Warmwaterbronnen

Het centrale punt van het Yellowstone National Park zijn de Mammoth Hot Springs terrassen. De terrassen zijn in vele kleuren en lagen gevormd door de warmwaterbronnen met kalksteen. Daarnaast kunnen ze worden onderverdeeld in de Lower en Upper terrassen. Rondom de Lower terrassen zijn wandelpaden aangelegd. Hierdoor kun je de warmwaterbronnen van dichtbij bekijken. Aan de andere kant zijn de Upper terrassen per auto goed te zien.

Echter de meest kenmerkende warmwaterbron van Yellowstone National Park is de Grand Prismatic Spring, gelegen in het Midway Geyser Basin. Deze bron behoort tot één van de grootste warmwaterbronnen wereldwijd. De Grand Pristmatic Spring springt in het oog door de buitengewone diepblauwe kleur en de constante temperatuur van 85°C. Daarbij hebben de randen van de bron een fel gele, oranje en groene kleur door de bacteriën die er leven.

Canyons

Het Yellowstone National Park heeft ook een Grand Canyon waar de Yellowstone Rivier door het ravijn stroomt. In het gebied zijn twee schitterende watervallen te bewonderen, de Upper en Lower Falls. Met zijn 93 meter is de Lower Falls enorm spectaculair en dubbel zo hoog als de Niagara watervallen.

Yellowstone meer

Het Yellowstone meer is het grootste bergmeer in Amerika met een oppervlakte van 352 km2. Op het meer kan gevaren worden waardoor het erg populair is onder recreatieve vissers. Vanuit de plaatsjes Bridge Bay en Grant Village kun je boten en kano’s huren of een rondvaart maken