Rondreis California

Tijdens de rondreis door ‘The Golden State’ California maak je een stop in San Francisco, Lake Tahoe, de watervallen in Yosemite NP, San Luis Obispo, Los Angeles, San Diego, Palm Springs en Las Vegas. California is één van de populairste staten van Amerika. De rondreis door California kun je met auto op met een camper maken. Staat een rondreis door California al lang op je lijstje? Onze reisadviseurs van American Vacation helpen je graag bij het voorbereiden van de reis.

Maak een onvergetelijke rondreis door California met autohuur of met een camper

Via de Scenic Route 101 maak je een fascinerende reis door California. Je rijdt zelfs een stuk over de legendarische Route 66. Bezoek wijngaarden, rij door Death Valley National Park, kijk je ogen uit in Las Vegas en rust uit op prachtige stranden van San Luis Obispo.  Een rondreis Californië is zeer gevarieerd en zal je lang bijblijven. Heb je er al over nagedacht hoe je wit gaan rondreizen? Het voordeel van een rondreis door California met de camper is dat je het vervoermiddel en de slaapplek op één plek hebt. Lekker compact. Laat je adviseren door de reisspecialisten over welke camper verhuurder jij het beste kan inschakelen. Wanneer je een geschikte camper hebt gevonden, is het belangrijk om goede afspraken met de camperverhuurder te maken over het ophalen en afleveren. Tijdens de rondreis California met de camper heb je geen speciaal rijbewijs nodig.

Excursies

Via de gele knop ‘Excursies beschikbaar i.c.m. deze reis‘, vind je al enkele suggesties. Er is uiteraard veel meer mogelijk. Laat ons je wensen weten en wij gaan kijken wat mogelijk is tijdens de reis.

Wij verzorgen graag jouw rondreis California

Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Samen met jou stellen we een persoonlijk reisplan op. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur open. Voor vragen kan je mailen of bellen naar 010-2584211.

Dagindeling rondreis California

 • Dag 01: Vanuit Amsterdam of Brussel vlieg je naar San Francisco
 • Dag 02: San Francisco
 • Dag 03: San Francisco
 • Dag 04: San Francisco – Lake Tahoe
 • Dag 05: Lake Tahoe
 • Dag 06: Lake Tahoe – Yosemite NP
 • Dag 07: Yosemite NP
 • Dag 08: Yosemite NP – Sequoia/Kings Canyon NP
 • Dag 09: Sequoia NP – Monterey/Marina/Carmel area
 • Dag 10: Monterey/Marina/Carmel – (kustroute) – San Luis Obispo
 • Dag 11: San Luis Obispo – (Santa Barbara) – Los Angeles
 • Dag 12: Los Angeles
 • Dag 13: Los Angeles – San Diego
 • Dag 14: San Diego
 • Dag 15: San Diego – Palm Springs
 • Dag 16: Palm Springs (Joshua Tree National Park)
 • Dag 17: Palm Springs – (Calico Ghost Town) – Ridgecrest
 • Dag 18: Ridgecrest – Death Valley NP
 • Dag 19: Death Valley NP – Las Vegas
 • Dag 20: Las Vegas
 • Dag 21: Las Vegas
 • Dag 22: Vertrek vanuit Las Vegas
 • Dag 23: Aankomst in Amsterdam of Brussel

De rondreis California kun je per huurauto of camper maken.

Dagomschrijving rondreis California

Totale afstand: 3100 km

Hier vind je de dagomschrijvingen van de standaard rondreis California.

Dag 1: Aanvang rondreis California

Vanuit Amsterdam of Brussel vlieg je naar San Francisco. Met een door ons geboekte Shuttleservice (indien gewenst) word je naar je hotel in downtown San Francisco gebracht waar je heerlijk kunt uitrusten van je vliegreis. Je hebt dan nog 2 volle dagen om deze geweldige metropool te ontdekken.

Dag 2: San Francisco

Na een heerlijke nachtrust is het tijd om een aantal bezienswaardigheden van San Francisco te bezoeken. Zo is een bezoekje aan Lombard Street zeker de moeite waard. Dit is de meest bochtige straat ter wereld met 8 haarspeld bochten. Een ritje per Cable Car mag vandaag natuurlijk niet ontbreken! Deze oude kabeltrams zijn typerend voor San Francisco en worden door een kabel in de grond voortbewogen. Daarna kun je besluiten om een bezoek te brengen aan Alcatraz, de voormalige zeer beruchte gevangenis gelegen op een eiland in de Baai van San Francisco. Hier vind je ook de oudste, nog werkende vuurtoren van de Amerikaanse Westkust. Aan het eind van deze dag vol nieuwe indrukken kun je besluiten te dineren in het trendy district South of Market, ook wel SoMa genoemd.

Dag 3: San Francisco

Zeg je San Francisco, dan zeg je Golden Gate Bridge. Op deze laatste dag in San Francisco mag een bezoekje aan deze enorme hangbrug dan ook niet ontbreken! Met zijn lengte van 2,7 kilometer overspant zij bijna 1,3 kilometer water. De brug hangt aan kabels van bijna 1 meter dikte! Een uitdagende manier om deze kolos te bedwingen is per huurfiets zodat je de indruk van deze machtige brug des te meer beleeft. Je kunt over de brug naar het Golden Gate Park fietsen. Daarna kun je een bezoek brengen aan de bekendste groep huizen van San Francisco: de ‘Painted Ladies’. Dit zijn kleurvolle huizen in de Victoriaanse stijl die gebouwd werden tussen 1849 en 1915. Je treft ze aan op  Steiner Street tegenover Alamo Square Park. Deze laatste geweldige dag in San Francisco kun je heerlijk afsluiten op Fishermans Wharf Pier 39. Deze kadeplaats biedt je een keur aan nationale en internationale eetgelegenheden met een prachtig zicht op de baai en natuurlijk de Golden Gate Bridge! Daarnaast  kun je hier heerlijk winkelen of een bezoek brengen aan de diverse musea. Vanaf deze kade vertrekken ook diverse boten waarmee je een romantische rondvaart in de baai kunt maken. Kortom: een geweldige afsluiting van het  bezoek aan de metropool San Francisco!

Dag 4: San Francisco – Lake Tahoe

(350 km, ca. 4 uur)

In de ochtend haal je de huurauto op en verlaat San Francisco en rijdt vervolgens naar één van de mooiste recreatie- en natuurgebieden van Amerika: Lake Tahoe. In één van de lokale plaatsen zijn 2 overnachtingen voor je gereserveerd. Onderweg maak je een stop in Sacramento, de hoofdstad van Californië, waar je een bezoek brengt aan het mooie State Capitol. Hierna vervolg je de reis naar het op de grens van Californië en Nevada gelegen Lake Tahoe. Lake Tahoe is het grootste bergmeer van Noord Amerika. Het ligt op een hoogte van 2.070 meter en is 35 kilometer lang, 19 kilometer breed met een indrukwekkende diepte van 540 meter. De natuur is hier in één woord adembenemend.

Dag 5: Lake Tahoe

Rond het meer zijn diverse prachtige wandelroutes uitgezet waar je urenlang kunt genieten van de geweldige natuur en vergezichten. Daarnaast zijn er vele watersportmogelijkheden zoals zwemmen, vissen, waterskiën en parasailen. Bij Zephyr Cove kun je aan boord gaan van de M.S. Dixie II, een oude radarboot zoals die ook op de Mississippi voeren, voor een historische rondvaart. Daarnaast zijn er in dit gebied diverse indrukwekkende excursies mogelijk.

Dag 6 en 7: Lake Tahoe – Yosemite NP

(300 km, ca. 4 uur)

De volgende bestemming is één van de mooiste, groene Nationale parken die Amerika rijk is: het 3.000 vierkante kilometer grote Yosemite National Park met haar adembenemende watervallen Bridalveil fall en Yosemite falls. De indrukwekkende Yosemite Valley, ooit gevormd door een gletsjer, biedt een ongekend uitzicht op aan de ene zijde de steilste rots van de VS, de 670 meter hoge Half Dome en aan de andere zijde El Capitan, een 900 meter hoog blok kaal graniet. Dit is het grootste blok graniet ter wereld!

Een andere indrukwekkende bezienswaardigheid is de Grizzly Giant, de oudste mammoetboom van het park waarvan de leeftijd op maar liefst 2.500 jaar wordt geschat! Met een doorsnede van bijna 10 meter en een hoogte van 64 meter is dit één van de grootste bomen uit de cypressenfamilie ter wereld! Je zult in dit gebied telkens verbaasd staan van de schitterende natuur en de indrukwekkende vergezichten met natuurlijk perfecte fotomomenten! Je kunt een volle dag gebruiken voor een geweldige dagtrip door dit prachtige natuurgebied met o.a. de Tioga Pass Road, Bridalveil Fall, Yosemite fall en de eerdergenoemde El Capitain. Je overnacht 2 nachten in Oakhurst, Mariposa of El Portal.

Dag 8: Yosemite NP – Sequoia / Kings Canyon NP

(200 km, ca. 2 ½ uur)

Vandaag rijd je via het Kings Canyon National Park en het aangrenzende Sequioa National Park naar de stad Visalia, ook wel de Poort naar Sequioa genoemd. Kings Canyon NP staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan wildlife zoals grijze vossen, rode lynxen en zwarte beren. Een aanrader is onderweg in het Sequioa National Park de grootste boom ter wereld, de General Sherman, te bezoeken. Was je al onder de indruk van de Grizzly Giant in Yosemite NP, deze mammoetboom doet daar nog een schepje bovenop met zijn hoogte van 83 meter! Je bevind je inmiddels op de rand van de Sierra Nevada. Hier bevindt zich dan ook de hoogste berg van de VS, Mount Whitney, met een hoogte van 4.421 meter! Je overnacht in het, net buiten het park gelegen, Visalia. In het gezellige, historische stadscentrum tref je diverse galerieën, antiekwinkels, boetiekjes en restaurants aan. Verspreid over de stad zijn er ook nog zo’n 50 indrukwekkende gevelschilderingen te bewonderen.

Dag 9: Visalia – Monterey/Carmel

(305 km, ca. 3 ½ uur)

Na de overnachting in Visalia voert de reis vandaag naar kustplaats Monterey. Van hieruit kun je de 17 Miles Drive afrijden. Let op! Dit is een tolweg en deze is verboden voor motorfietsen!  Deze weg loopt langs de kust en ligt tussen Carmel en Pacific Grove en biedt geweldige zeegezichten. Het kan zomaar zijn dat je onderweg op de kustrotsen zeehonden ziet zonnen! Een aanrader is een stop te maken in het beroemde Pebble Beach golfhotel. In Monterey zelf is een bezoek aan Old Fishermans Wharf een aanrader. Op deze kade kun je heerlijk wandelen en bijvoorbeeld genieten van de befaamde lokale lekkernij Clam Chowder, een zeer culinaire schelpdiersoep. Van hieruit is het ook mogelijk om een walvistour te boeken. Je kunt hier de enorme bultrugwalvissen maar ook de ontzagwekkende orka’s spotten!

Heb je geen zeebenen, dan is een bezoek aan het  Monterey Bay Aquarium een leuk alternatief. Dit is één van de grootste attracties van Monterey. Na al deze geweldige indrukken kun je nog even een heerlijke wandeling door Monterey maken waarna je in het hotel aan een welverdiende nachtrust begint!

Dag 10: Monterey/Carmel – San Luis Obispo

(220 km, ca. 3 uur)

Langs de soms grillige maar mooie kustweg rij je vandaag naar San Luis Obispo waar je ook zult overnachten. Hier begint de prachtige Big Sur kust met kliffen, uitgestrekte stranden, zeehonden op rotsen en immense zeewiervelden. Onderweg kom je langs Hearst Castle, een historisch landgoed dat ooit werd ontworpen voor en bewoond door de krantenmagnaat William Randolph Hearst. Het landgoed omvat Hearst Castle met haar 56 kamers, 61 badkamers, 19 woonkamers, diverse binnen- en buitenzwembaden, tennisbanen, een bioscoop en ’s werelds grootste particuliere dierentuin. Zelfs een eigen vliegveld behoort tot dit enorme landgoed! Een rondleiding met een gids is dan ook zeker een ‘must’!

Eenmaal aangekomen in San Luis Obispo is een bezoek aan de Madonna Inn een aanrader! Dit herberg-achtige hotel werd in de jaren 50 gebouwd door Alex Madonna. De architectuur is in één woord extravagant! Ooit begonnen met 12 themakamers, bestaat het hotel inmiddels uit 109 kamers. Geen enkele kamer is hetzelfde! De Madonna Inn beschikt over een aantal uitstekende restaurants, ieder in een eigen, zeer aparte stijl. Je zult ogen tekort komen in dit bijzondere bouwwerk!

Dag 11: San Luis Obispo – Los Angeles

(330 km, ca. 3 ½ uur)

Vandaag vervolg je de reis via de plaatsen Solvang en Santa Barbara naar Los Angeles. Je maakt een stop in Santa Barbara, ook wel de Amerikaanse Rivièra genoemd, gelegen tussen de Santa Ynez Mountains en de Stille Oceaan. Een bezoek aan één van de geweldige stranden mag dan ook zeker niet ontbreken! Deze voormalige missiepost beschikt over een aantal historische panden in Spaans–koloniale stijl zoals het prachtige missiegebouw dat op de lijst van Nationale Historische Monumenten staat. Hierna verlaat je Santa Barbara en rijdt  door naar de grootste stad van Californië, Los Angeles! Hier zijn 2 overnachtingen geboekt in de regio van Hollywood.

Dag 12: Los Angeles

Zeg je Los Angeles dan zeg je Hollywood, de bakermat van de Amerikaanse filmindustrie. Vandaag ga je deze wereldberoemde regio dan ook verkennen. Op het trottoir langs Hollywood Boulevard en Vine Street tref je de legendarische Walk of Fame aan met ruim 2.000 tegels in de vorm van ster met daarop de namen van beroemdheden uit de wereld van film, televisie, radio, muziek en theater. Ter hoogte van Grauman’s Chinese Theatre tref je bovendien enkele betonnen tegels aan waarin diverse beroemdheden, naast een persoonlijke boodschap, ook hun hand- en voetafdrukken hebben achtergelaten. Een andere hoogtepunt van deze regio is  de wereldberoemde Rodeo Drive met haar vele winkels van wereldberoemde merken zoals Cartier, Chanel, Armani, Lacoste enzovoort.

Maar een bezoek aan het eerste en dus oudste Disneypark, Disneyland in het nabijgelegen Anaheim is natuurlijk ook een optie! Het opende haar poorten op 17 juli 1955 en heeft  sindsdien meer dan 500 miljoen bezoekers ontvangen! Of wat dacht je van een rit door de nabijgelegen steden als Long Beach, Santa Monica en het legendarische Beverly Hills met haar vele beroemde inwoners?

Dag 13 – 14: Los Angeles – San Diego

(200 km, ca. 2 ½ uur)

Langs de prachtige kust rij je vandaag naar het mooie San Diego, nabij de grens met Mexico, waar 2 overnachtingen voor je zijn geboekt. Een bezoek aan de San Diego Zoo of het San Diego Safari Park mag eigenlijk niet ontbreken! In het San Diego Safari Park kun je neushoorns en giraffen voeren en zelfs op de foto met een tam jachtluipaard! Maar ook San Diego SeaWorld is een indrukwekkende belevenis met de orka- en zeeleeuwenshow en diverse water- en vliegattracties. San Diego heeft veel te bieden zoals de historische wijk Balboa Park met diverse musea, theaters, prachtige tuinen, leuke winkels en de vele restaurants. In het USS Midway Museum kun je aan boord stappen van een heus vliegdekschip dat 50 jaar dienst heeft gedaan. Ervaar zelf hoe het leven aan boord van deze varende stad was! Of stap in de flightsimulator en probeer heelhuids op het vliegdek te landen!

Dag 15: San Diego – Palm Springs

(200 km, ca. 2 ½ uur)

Vandaag verlaat je San Diego en rij je via de prachtige kust naar de bekende oase stad, het modaine Palm Springs voor een heerlijk relaxte dag. Laat je verwennen in één van de spa’s of maak een heerlijk wandeling. Vanzelfsprekend kun je hier ook geweldig golf spelen. Voor de liefhebbers van paardrijden is dit ook een prachtig gebied met tal van mogelijkheden. Maak je op voor een lange en zwoele avond in Palm Springs! De avondtemperatuur zakt in de zomer namelijk zelden onder de 25 graden. Het is dus tot laat in de avond uitstekend toeven op één van de leuke terrasjes. Daarnaast tref je er een keur aan klasse-restaurants en uitdagende nachtclubs aan. Na een dag vol indrukken en vermaak overnacht je in één van de prima hotels die wij al voor je geboekt hebben.

Dag 16: Palm Springs (Joshua Tree National Park)

Vandaag bezoek je Joshua Tree National Park met haar twee totaal verschillende woestijnlandschappen: in het zuid-oosten de lage, droge Colorado Desert en de hoger gelegen, meer vochtige maar koelere Mojave Desert. Hier groeit de ‘Joshua Tree’, een plantensoort van het Yucca geslacht waaraan het park zijn naam dankt. In dit natuurpark heb je onderweg weinig tot geen mogelijkheden om eten en/of drinken te kopen. Neem dus voldoende eten en vooral water mee wanneer je deze prachtige tour aanvangt! Aan het einde van de dag keer je terug naar het hotel in Palm Springs voor de 2e overnachting.

Dag 17: Palm Springs – Barstow – Ridgecrest

(300 km, ca. 3 ½ uur)

Aan het einde van de ochtend verlaat je het mooie Palm Springs en ga je op weg naar de volgende overnachtingsplaats: Ridgecrest. Onderweg maak je een stop in Barstow voor de lunch en voor de ten oosten van Barstow gelegen spookstad Calico. Toen de zilvermijn in Calico rond 1890 uitgeput raakte, verlieten alle bewoners Calico en werd het een spookstad. Een aantal gebouwen zijn volledig gerestaureerd en teruggebracht in de staat zoals ze waren rond 1880. Het is dus zeker een bezoekje waard! Hierna rijdt je westwaarts door de Mojave woestijn richting de Sierra Nevada naar Ridgecrest voor de overnachting.

Dag 18: Ridgecrest – Death Valley NP

(250 km , ca. 3 uur)

Vandaag rij je door het bloedhete maar zeer indrukwekkende Death Valley National Park, oftewel de ‘Vallei des Doods’. Deze naam draagt het park natuurlijk niet voor niets. Dit gebied is onmetelijk groot en ontzettend heet! Het is namelijk de op één na heetste plek op aarde. De hoogste temperatuur hier ooit gemeten is 56,7 graden Celsius! Tijdens de Gold Rush van 1849 probeerden immigranten via deze vallei plaatsen te bereiken waar goud te vinden zou zijn. Velen verdwaalden en dat betekent in dit gebied een wisse dood! Naast woestijn treft je hier ook enorme zoutvlakten, rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen aan. Er zijn diverse indrukwekkende stops zoals Zabriski Point met een prachtig uitzicht over de vallei. Of Danté’s View op 1.669 meter boven de zeespiegel.

In het noorden van Death Valley staat Scotty’s Castle. Deze villa in Moorse stijl werd in 1922 voor 2,4 miljoen dollar gebouwd door de steenrijke Amerikaan Albert Johnson. Het is tot 1954 bewoond geweest en tegenwoordig kun je het bezoeken onder leiding van een gids. Aan het einde van deze zeer indrukwekkende dag overnacht je  in Furnace Creek of Stovepipe Wells Village. Let op: In de zomermaanden is het niet toegestaan om Death Valley per camper te bezoeken.

Dag 19: Death Valley NP – Las Vegas

(275 km, ca. 4 uur)

Na alle mooie natuur van de afgelopen dagen ga je vandaag op weg naar de stad van neon, glitter en glamour: Las Vegas! De skyline van Las Vegas is vanaf grote afstand al herkenbaar vooral in de avond. Je verblijft hier in basis 3 nachten en dus 2 volle dagen. Echter, er is hier zoveel te zien dat je er wel een week zou kunnen doorbrengen! En dat kunnen wij, indien gewenst, natuurlijk met alle plezier voor je verzorgen! Las Vegas is een neonstad midden in de woestijn vooral bekend van de vele hotels met casino’s. Die zijn je bezoek meer dan waard ook al zou je er geen enkel gokje wagen! De meeste hotels zijn rondom zeer herkenbare thema’s gebouwd.

Dag 20: Las Vegas

Hotels die je zeker moet zien zijn:

New York New York, Dit hotel is volledig gebouwd in de stijl van de skyline van New York.

MGM Grand, Eén van de grotere hotels met als thema de MGM film The Wizard of Oz. Voor het hotel staat de 15 meter hoge, uit brons gemaakte leeuw ‘Leo’, het symbool van de MGM studio’s. Dit hotel heeft het grootste casino van Las Vegas. MGM Grand is tevens het eindpunt van de monorail die van hieruit tot aan het Sahara Hotel loopt.

The Venetian, Eén van de grootste hotels (7.000 kamers) volledig in Venetiaanse stijl. Zo is er een replica van de Rialtobrug en de toren (Campanile) van Venetië. Daarnaast kun je een gondeltocht maken in een heuse Venetiaanse gondola. Deze gondeltocht voert letterlijk door het hotel.

Stratosphere, Bij dit hotel tref je de hoogste observatietoren van Amerika aan. Hier heb je een geweldig uitzicht over Las Vegas. Op de top van de toren zijn een drietal duizelingwekkende attracties te vinden. Met de ‘Big Shot’ word je met een snelheid van 70 km/u nog eens 50 meter verder omhoog geschoten! In de ‘X-Scream’ maakt je in een karretje een korte vrije val langs de dakrand. En of dat nog niet genoeg is, kun je met ‘Insanity, The Ride’ in een carrousel op 300 meter hoogte ruim buiten het dek zweven. Echte ‘Try Before You Die’ attracties dus!

Naast deze indrukwekkende hotels is er nog veel meer te beleven in Las Vegas.

Dag 21: Las Vegas

De laatste dag in Las Vegas kun je prima benutten voor een helikoptervlucht naar de Grand Canyon, over de Hooverdam en uiteraard over Las Vegas. Als dagtrip kun je ook besluiten Lake Mead, het grootste kunstmatige meer van Amerika achter de Hoover Dam en de Hoover Dam zelf te bezoeken. Er zijn deze dag nog volop mogelijkheden om van deze bijzondere omgeving te genieten. Zo kun je ook downtown Las Vegas bezoeken waar op de overkapping in Freemont Street regelmatig grote licht/lasershows worden gegeven. Houdt er  wel rekening mee dat het vrijwel in geheel downtown Las Vegas betaald parkeren is!

Dag 22: Vertrek vanuit Las Vegas

Vandaag is je laatste dag in het zonnige Nevada. Je rijdt naar de luchthaven van Las Vegas waar je de huurauto kunt inleveren. Een shuttlebus brengt je naar de vertrekhal van de luchthaven en vervolgens vliegt je terug naar Amsterdam of Brussel.

Dag 23: Einde rondreis California

Afhankelijk van je vertrektijd vanuit Las Vegas en je bestemming, landt je in de ochtend of middag in Amsterdam of Brussel. Je geweldige rondreis is helaas ten einde… Maar je zult gegarandeerd terugkijken op een onvergetelijke en indrukwekkende vakantie!

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies

 • Reserveringskosten (€ 35,-), buiten Nederland (€ 45,-) + bijdrage Calamiteitenfonds + SGR-toeslag
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Gewenste shuttletransfer van de luchthaven naar je hotel
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende je verblijf
 • Eventuele aflever- (drop-off) kosten voor de autohuur, deze kosten dienen lokaal te worden voldaan
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen

Vanzelfsprekend is deze reis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Upgrade vliegticket, Economy Class naar Business Class
 • Je kunt je rondreis combineren met een stedentrip op de heen en/of de terugreis.
 • Een verlenging met een luxe cruise tegen een scherp tarief naar bijvoorbeeld de Mexicaanse Riviera. Cruises zijn mogelijk vanaf 3 tot zelfs 14 nachten.
 • Je kunt je verblijf op bepaalde locaties verlengen met meerdere dagen.
 • In basis is je aankomst in San Francisco en je terugvlucht vanuit Las Vegas. Je kunt je rondreis echter ook starten vanuit Las Vegas en terug vliegen vanuit San Fransico. Het is zelfs mogelijk je rondreis aan te vangen en te eindigen op dezelfde locatie.

Via onze website geven wij een aantal ideeën van hoe de rondreis kan worden ingevuld. Dit zijn dus suggesties want elke rondreis is volledig af te stemmen op jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Een op maat gemaakte rondreis is per definitie niet duurder dan een standaard rondreis bij andere reisbureaus. Veelal zijn wij zelfs voordeliger en zijn onze accommodaties beter.

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class (met tussenstop)
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in comfortabele accommodaties o.b.v. logies en soms een gratis ontbijtje

Prijs is exclusief:

 • Reserveringskosten (€ 35,-), buiten Nederland (€ 45,-) + bijdrage Calamiteitenfonds + SGR-toeslag van € 5,- per persoon.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende je verblijf
 • Eventuele aflever- (drop-off) kosten voor de autohuur, deze kosten dienen lokaal te worden voldaan
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Offerte op maat

Onze reizen zijn zeker ook bedoeld als inspiratie voor jouw eigen Amerikareis. Wil je juist korter of langer reizen en heb je zelf al een plan gemaakt voor je route? Laat ons weten hoelang en met hoeveel personen je de reis wilt maken en hoe je de kamerverdeling zou willen hebben. Wij maken graag een offerte geheel op maat. Als maatwerkspecialist is dat voor ons geen enkel probleem.

Amerika - Rondreis California

Impressies

Rondreis California

Regio's bij deze reis

Rondreis California
West-Amerika

De mooiste rondreizen naar West-Amerika

Bekijk hier ons aanbod
Amerika
Rondreis Westkust USA
23 dagen jan – dec

Onze 23-daagse 'Rondreis West Amerika' is misschien wel onze allermooiste rondreis door West-Amerika. Je boekt je vakantie West-Amerika westkust gemakkelijk bij American Vacation, dé specialist op het gebied van reizen naar Amerika. Rijd over Scenic Route 12 en zelfs een stukje over de legendarische Route 66. Deze rondreis West Amerika zal je niet snel vergeten. Standaard maak je deze rondreis met een huurauto. Je kunt er ook voor kiezen om deze reis per camper te maken. Boek vandaag nog je rondreis West Amerika Oriënteer je op onze website en maak een afspraak op ons kantoor met onze Amerika-specialist om jouw reis West-Amerika te bespreken. Wil je je rondreis aanpassen, bijvoorbeeld met een extra nacht of extra excursie onderweg, dan is dat geen probleem. We stellen graag een persoonlijk reisvoorstel voor je op. Zo maak jij de reis naar West-Amerika waar je altijd al van droomde. Wil je je rondreis naar West-Amerika een gedeelte met de camper en auto rijden, ook dat is mogelijk. We horen graag jouw wensen. Voor vragen kan je mailen of bellen naar 010-2584211.

Vanaf 2300 p.p.
Amerika
Rondreis California
23 dagen jan – dec

Tijdens de rondreis door ‘The Golden State’ California maak je een stop in San Francisco, Lake Tahoe, de watervallen in Yosemite NP, San Luis Obispo, Los Angeles, San Diego, Palm Springs en Las Vegas. California is één van de populairste staten van Amerika. De rondreis door California kun je met auto op met een camper maken. Staat een rondreis door California al lang op je lijstje? Onze reisadviseurs van American Vacation helpen je graag bij het voorbereiden van de reis. Maak een onvergetelijke rondreis door California met autohuur of met een camper Via de Scenic Route 101 maak je een fascinerende reis door California. Je rijdt zelfs een stuk over de legendarische Route 66. Bezoek wijngaarden, rij door Death Valley National Park, kijk je ogen uit in Las Vegas en rust uit op prachtige stranden van San Luis Obispo.  Een rondreis Californië is zeer gevarieerd en zal je lang bijblijven. Heb je er al over nagedacht hoe je wit gaan rondreizen? Het voordeel van een rondreis door California met de camper is dat je het vervoermiddel en de slaapplek op één plek hebt. Lekker compact. Laat je adviseren door de reisspecialisten over welke camper verhuurder jij het beste kan inschakelen. Wanneer je een geschikte camper hebt gevonden, is het belangrijk om goede afspraken met de camperverhuurder te maken over het ophalen en afleveren. Tijdens de rondreis California met de camper heb je geen speciaal rijbewijs nodig. Excursies Via de gele knop 'Excursies beschikbaar i.c.m. deze reis', vind je al enkele suggesties. Er is uiteraard veel meer mogelijk. Laat ons je wensen weten en wij gaan kijken wat mogelijk is tijdens de reis. Wij verzorgen graag jouw rondreis California Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Samen met jou stellen we een persoonlijk reisplan op. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur open. Voor vragen kan je mailen of bellen naar 010-2584211.

Vanaf 2280 p.p.
Amerika
Rondreis Route 66
23 dagen jan – dec

Route 66, is nog altijd de bekendste autoweg van de Verenigde Staten. Deze nostalgische autoweg die op 11 november 1926 werd geopend start in Chicago en doorkruist meerdere staten. Tot aan de officiële opheffing in 1985 werd deze route gebruikt om van de ene kant van het land naar de andere kant te reizen. Vanaf 1985 vervangt het Interstate Highway System de Route 66 en bestaat de route officieel niet meer. Grote delen van Route 66 bestaan gelukkig nog wel en deze geweldige rondreis Route 66 voert je door talloze historische plaatsen, prachtige natuurgebieden, uitgestorven stadjes en indianenreservaten. Maak een onvergetelijke rondreis over de legendarische Route 66 Onze 23-daagse rondreis Route 66 is één van onze favoriete rondreizen met een hoog historisch gehalte. De rondreis begint in Chicago en eindigt in Los Angeles, uiteraard kan de reis ook andersom gedaan worden. Tijdens de reis doe je meerdere staten aan zoals Kansas, Missouri, Oklahoma, New Mexico, Texas, Arizona, Nevada en Californië. In elke staat zijn prachtige bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Ozark Mountains, het Route 66 Museum in Clinton, Sandia Peak Tramway in Albuquerque, Monument Valley en Grand Canyon National Park. Rondreis Route 66 wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper. Wij verzorgen graag jouw rondreis Route 66 Wil je liever ergens een dag langer blijven? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Heb je een vraag? Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 2550 p.p.
Amerika
Rondreis Los Angeles
10 dagen jan – dec

De rondreis Los Angeles is een populaire rondreis door West Amerika. De rondreis laat je kennis maken met de wereldsteden Los Angeles en Las Vegas. Geniet van alles wat beide steden te bieden heeft en ontdek hoe heerlijk het vertoeven is op één van de leuke terrasjes in Palm Springs. Onderweg rij je door Joshua Tree National Park en het bloedhete maar zeer indrukwekkende Death Valley National Park. Een indrukwekkende en relaxte rondreis Deze 10-daagse rondreis Los Angeles begint en eindigt in de stad Los Angeles in de staat Californië. Deze rondreis is een combinatie tussen steden en indrukwekkende natuurgebieden. Los Angeles is vooral bekend door de filmindustrie, The Walk of Fame, de wereldberoemde Rodeo Drive en het oudste Disneypark, Disneyland in de nabijgelegen plaats Anaheim. Ontdek tijdens de reis de verschillende woestijnlandschappen van Joshua Tree National Park. En ga op ontdekkingstocht door de city that never sleeps ‘Las Vegas’. Dé stad in Amerika die vol is van vertier en vermaak. Eén van de hoogtepunten van deze rondreis is de reis door Death Valley. Dit gebied is onmetelijk groot en ontiegelijk heet! 56,7 graden Celsius is de hoogste temperatuur hier ooit gemeten! Rondreis Los Angeles wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper. Wil je langer blijven in Californië? Bekijk dan onze 23-daagse rondreis California. Wij verzorgen graag jouw rondreis Los Angeles Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 1295 p.p.
Amerika
Rondreis Zuidwest-Amerika
16 dagen jan – dec

Met deze autorondreis Zuidwest Amerika reis je langs de prachtige kustlijn van West Amerika. Deze autorondreis route is één van de populairste vakantiebestemmingen in Amerika. In 16 dagen tijd breng je een bezoek aan de steden San Francisco, Los Angeles en Las Vegas. En rij je door indrukwekkende natuurgebieden als Yosemite National Park, Grand Canyon National Park en misschien wel de mooiste van allemaal Bryce Canyon National Park. Roadtrip langs de kust van Zuidwest Amerika Deze 16-daagse autorondreis Zuidwest Amerika begint in de stad San Francisco en eindigt in de stad Las Vegas. De reis is een combinatie tussen wereldsteden en wereldbekende natuurparken. In de steden verblijf je meerdere dagen zodat je genoeg tijd hebt om meerdere activiteiten te ondernemen. Zo zijn echte must-do’s in San Francisco, een bezoek brengen aan de gevangenis Alcatraz en de beroemde brug The Golden Gate Bridge welke je met de fiets kan oversteken. Via de kustroute kom je fantastische zeegezichten tegen en met een beetje geluk kun je onderweg op de rotsen aan de kust groepen met zeehonden zien zonnebaden. Bewonder de prachtige natuur van de vele nationale parken die je bezoekt en door heen rijdt. De laatste dagen van de rondreis bezoek je Las Vegas waar je heerlijk kunt relaxen. Rondreis Zuidwest Amerika wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze auto rondreis ook gemaakt worden met een camper. Naast de huurauto is deze rondreis uitermate geschikt voor de camper. Wil je langer blijven in Zuidwest Amerika? Bekijk dan onze 23-daagse auto rondreis Westkust USA. Wij verzorgen graag jouw rondreis Zuidwest Amerika Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 1895 p.p.
Amerika
Rondreis Cities & Canyons
16 dagen jan – dec

Deze reis brengt je langs de verschillende nationale parken en steden van Amerika. De reis begint in de met neonverlichte stad Las Vegas. Waarna de reis verder gaat naar de verschillende nationale parken, zoals Bryce Canyon en Yosemite. De reis eindigt in San Francisco met zijn bekende Golden Gate Bridge. Cities & Canyons: combinatie van steden en de natuur Deze 16-daagse rondreis Cities & Canyons begint in Las Vegas en eindigt San Francisco. De rondreis biedt een goede combinatie tussen natuur en steden. Ontdek de entertainment in de stad Las Vegas. Bekijk een van de 7 natuurlijke wonderen van de wereld, de Grand Canyon. Omring je door zandsteenmeesterwerken in de Navajo Nation’s Monument Valley. Zie de rijke kleuren van de beroemde torens van Bryce Canyon, genaamd “hoodoos”. Sta op de laagste landhoogte in Noord-Amerika in Death Valley. Bekijk de grootste monolieten van zichtbaar graniet in Yosemite. Bezoek Sacramento, de hoofdstad van Californië. Loop langs de relingen van de wereldberoemde Golden Gate Bridge van San Francisco. Rondreis Cities & Canyons wordt standaard aangeboden met een huurauto. Wij verzorgen graag jouw rondreis Cities & Canyons Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 1925 p.p.
Amerika
Rondreis The Great West
22 dagen jan – dec

Deze rondreis Amerika; The Great West brengt je langs de schitterende natuur van het westen. Je begint en eindigt deze reis in Los Angeles. Ontdek de mooie natuur in de verschillende Nationale Parken die je tijdens deze rondreis bezoekt. Kijk je ogen uit in de stad van glitter en glamour Las Vegas. Maar ook de stad San Francisco kan in deze reis niet ontbreken. The Great West: Combinatie van natuur en steden Deze 22-daagse rondreis Amerika; The Great West begint en eindigt in de stad Los Angeles in de staat Californië. De rondreis is erg populair omdat steden worden afgewisseld met schitterende natuur. Tijdens de reis kom je langs verschillende Nationale Parken met hoge bergtoppen, diepe ravijnen. Een aantal hoogtepunten van deze rondreis zijn de Grand Canyon, Bryce Canyon, Death Valley en Yosemite National Park. Naast de schitterende landschappen van de Nationale Parken kom je ook langs verschillende grote steden, zoals Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. In San Francisco is het leuk om fietstocht te maken naar de Golden Gate Bridge. De rondreis The Great West wordt aangeboden met een huurauto. Wij verzorgen graag jouw rondreis Amerika; The Great West Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 2160 p.p.
Amerika
Rondreis Westkust USA: ter land, ter zee en in de lucht
23 dagen jan – dec

Maak een unieke rondreis Westkust Amerika langs bruisende wereldsteden en overweldigende natuurgebieden en ervaar de schoonheid van de meest spectaculaire kloof ter wereld tijdens een helikoptervlucht over de Grand Canyon. Terwijl je over schilderachtige kustroutes rijdt ontdek je de onbegrensde mogelijkheden van de Amerikaanse Westkust. Duik in de geschiedenis en beleef hoe beruchte misdadigers wegkwijnden achter de tralies op het voormalig zwaarbeveiligde gevangeniseiland Alcatraz. Boek vandaag nog een rondreis Westkust Amerika Oriënteer je op onze website en maak een afspraak op ons kantoor met één van de reisspecialisten om jouw rondreis westkust Amerika te bespreken. Heb je een leuke rondreis gezien, maar wil je wat aanpassen? Wij stellen graag een persoonlijk plan voor je op. Zo maak jij de rondreis langs de westkust van de USA waar je altijd al van droomde. Wil je bijvoorbeeld de rondreis Westkust Amerika een gedeelte met de camper en auto rijden? Geen probleem! Wij horen graag jouw wensen. Voor vragen kan je mailen of bellen naar 010-2584211.

Vanaf 2994 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact American Vacation

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesElvira WesterveldSpecialisme: Specialisme: Amerika, Canada en cruises

+31 (0)10 25 842 11

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@americanvacation.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

American Vacation is specialist op het gebied van reizen naar Amerika. Je kunt bij ons terecht voor autohuur, camperhuur, villa’s & appartementen in Florida, hotelaccommodaties, attracties, excursies & cruises wereldwijd.

Op onze pagina ‘Boekingsinformatie’ vind je de nodige uitleg over het SGR en het Calamiteitenfonds. Ons SGR registratienummer is 3319. Tevens kun je terecht op de website van het SGR en het Calamiteitenfonds.

Er zijn verschillende pagina's waar je zeer nuttige informatie kunt vinden:

Nee. Alle reizen zijn standaard exclusief eventuele Reis- en/of Annuleringsverzekering. De mogelijkheden, premies en voorwaarden vindt je op onze website bij het kopje Verzekeringen.

Het antwoord hierop en op nog veel meer interessante vragen vind je op de pagina met Veelgestelde Vragen voor je reis naar Amerika.

Het antwoord hierop en op nog veel meer interessante vragen vind je op de pagina met Veelgestelde Vragen voor je reis naar Amerika.