Yosemite National Park

Het Yosemite National Park, gelegen in de Amerikaanse staat Californië was één van de eerste nationale parken van de Verenigde Staten, opgericht in 1890. Hoogtepunten van het park zijn de Yosemite Valley, een dal ontstaan door gletsjers en de prachtige natuur zoals de prachtige watervallen. Je vindt hier namelijk heldere rivieren, grote rotsformaties, immense watervallen en een zeldzame diversiteit aan flora.

Watervallen

De watervallen in het Yosemite National Park worden gevoed door smeltwater en is een echte jaarlijkse trekpleister voor bezoekers. Let erop dat de meeste watervallen hierdoor het best te bezichtigen zijn tussen de winterperiode tot midden zomer. Er bestaat namelijk de kans dat in augustus de watervallen droog staan. De bekendere watervallen zijn de Yosemite Falls, Bridalveil Fall en Horsetail Fall.

De Yosemite Falls behoren tot de hoogste watervallen wereldwijd bestaande uit 3 delen. De waterval valt zo’n 740 meter naar beneden en is te zien vanuit Yosemite village. Daarnaast kun je ook dichtbij de waterval komen via de Lower Yosemite Falls trail.

De Bridalveil Fall is de eerste waterval die je tegenkomt wanneer je in het park bent. Deze waterval is alleen te bewonderen in de lente wanneer het water naar beneden dondert. De naam is te danken aan vroege pioniers die het Bridalveil noemden vanwege de gelijkenis met de sluier van een bruid in de wind.

Als laatste hebben we de Horsetail Fall, deze waterval valt op de flanken van de rots El Capitan. In februari doet zich hier een bijzonder verschijnsel voor. Tijdens deze weken verzamelen zowel toeristen als fotografen zich tijdens zonsondergang op deze plek. De stand van de ondergaande zon zorgt namelijk voor een bijzondere rode en oranje gloed over de waterval. Hierdoor lijkt het alsof deze in vuur en vlam staat.

Rotsen

Niet alleen staat Yosemite National Park bekend om zijn watervallen maar voornamelijk om de bijzondere rotsformaties en kliffen in het park. De bekendste rots is de Half Dome, een granietkoepel met een hoogte van 2695 meter boven zeeniveau. Hij steekt zo’n 1444 meter boven het dal uit van Yosemite. Daarnaast heb je nog de noordwestkant van de rots die populair is onder alpinisten. Deze rotswand is tevens de steilste rotswand van de Verenigde Staten. Ook de grootste monoliet ter wereld, El Capitan trekt bergbeklimmers vanuit alle hoeken van de wereld. Als laatste zijn er nog een aantal bijzondere rotsformaties in het park zoals de Cathedral Rock, Sentinel Rock en het uitkijkpunt Glacier point. De laatste is één van de mooiste uitkijkpunten in het Yosemite National Park. Je hebt hier een adembenemend uitzicht over de Yosemite Valley.