Rondreis Deep South

Een unieke vakantie door de zuidelijke staten van Amerika. Deze rondreis voert je niet alleen langs de roots van de muziekgeschiedenis met plaatsen als Memphis en New Orleans. Maar ook door de prachtige natuur van deze regio. Met de rondreis Deep South ervaar je het enorme contrast tussen de landelijke en stedelijke gebieden dat zo typerend is voor deze regio. Deze geweldige rondreis biedt een unieke combinatie van muziek, natuur, geschiedenis en cultuur.

Zoals The Blues gaat, zo gaat deze Rondreis Deep South, meeslepend

De 17-daagse rondreis Deep South begint in de stad Atlanta en eindigt in de stad New Orleans in de staat Louisiana. Deze rondreis laat je de mooiste bezienswaardigheden zien van het ‘diepe zuiden’ van Amerika. Zo kun je o.a. een bezoek brengen in Atlanta aan het Coca Cola hoofdkantoor en volg een indrukwekkende rondleiding door de beroemde CNN studio’s. Aan prachtige natuurgebieden is tijdens de reis geen gebrek, zo breng je een bezoek aan de Great Smokey Mountains National Park. Dit is één van de grootste beschermde gebieden ten oosten van de Rocky Mountains.

Wat zeker niet mag ontbreken tijdens je rondreis is Dollywood. Dollywood is het Country Music en Theme Park van de beroemde zangeres Dolly Parton met veel leuke attracties en volop live muziek. In Nashville, Memphis en New Orleans kun je genieten van de gezellige bars, uitstekende restaurants en heerlijke live muziek. Een echte aanrader is een bezoek aan de Country Music Hall of Fame in Nashville. Naast historische gitaren, fotomateriaal en gouden platen staat hier bijvoorbeeld ook de ‘gouden’ piano van Elvis Presley. Rondreis Deep South wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper.

Wij verzorgen graag jouw rondreis Deep South

Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kun je mailen of bellen 010-2584211.

Dagindeling rondreis Deep South

 • Dag 01: Vanuit Amsterdam of Brussel vlieg je naar Atlanta
 • Dag 02: Atlanta
 • Dag 03: Atlanta – Great Smoky Mountains NP
 • Dag 04: Great Smoky Mountains NP (Gatlinburg / Pigeon Forge /Cherokee)
 • Dag 05: Great Smoky Mountains NP – Chattanooga
 • Dag 06: Chattanooga – (Lynchburg) – Nashville
 • Dag 07: Nashville
 • Dag 08: Nashville – (Muscle Shoals) – Tupelo
 • Dag 09: Tupelo – (Holly Springs Nat. Forest) – Memphis
 • Dag 10: Memphis
 • Dag 11: Memphis – (Clarksdale/Mississippi) – Vicksburg
 • Dag 12: Vicksburg – (Mississippi river) – Natchez
 • Dag 13: Natchez – Lafayette
 • Dag 14: Lafayette – (Baton Rouge) – New Orleans
 • Dag 15: New Orleans
 • Dag 16: Vertrek vanuit New Orleans
 • Dag 17: Aankomst in Amsterdam of Brussel

Dagomschrijving rondreis Deep South

Totale afstand: 2200 km

Hier vind je de dagomschrijvingen van de standaard rondreis Deep South.

Dag 1: Aankomst in Atlanta

De eerste dag vlieg je vanuit Amsterdam of Brussel naar Atlanta, Georgia. Op de luchthaven van Atlanta staat de huurauto al voor je klaar. Je rijdt vervolgens naar je hotel in Atlanta waar je heerlijk kunt uitrusten van je vliegreis. Onderweg kun je meteen al genieten van de prachtige skyline van Atlanta.

Dag 2: Atlanta

Atlanta is een moderne metropool met veel gezichten. Het is bijvoorbeeld de laatste rustplaats van de beroemde dominee Martin Luther King die in de jaren vijftig en zestig een geweldloze strijd voerde tegen de rassenscheiding in de VS. Maar het is ook het hoofdkwartier van het Coca-Cola imperium. In het Coca-Cola Paviljoen kun je alle drankjes proberen die Coca-Cola wereldwijd produceert en bijzondere Coca-Cola souvenirs kopen. Atlanta is ook de stad van de beroemde CNN studio’s waar je een indrukwekkende rondleiding kunt krijgen. In downtown Atlanta kun je geweldig shoppen in Underground Atlanta, een ondergronds winkelcentrum met talloze leuke winkeltjes, bars, restaurants en veel entertainment.

Bovengronds is het ook uitstekend ‘shoppen’. Bijvoorbeeld in het mooie Peachtree Center. Een bezoek aan het Georgia Aquarium is zeker een aanrader. In dit gigantische aquarium leven ruim 100.000 dieren. De meest indrukwekkende bewoners zijn de enorme walvishaaien.  Dit is de grootste vissoort op aarde met een gemiddelde lengte van 10 meter en een gewicht tot 15 ton. Het indrukwekkende State Capitol is een National Historic Landmark. Op de tweede verdieping zetelt de gouverneur. Op de vierde verdieping is een museum gevestigd waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Georgia.

Dag 3: Atlanta – Pigeon Forge

(330km, ca. 4 uur)

Vandaag verlaat je het bijzondere Atlanta en rij je naar het gezellige Pigeon Forge, Tennessee. Onderweg maak je meteen kennis met de prachtige natuur van deze regio wanneer je door het Great Smokey Mountains National Park rijdt, één van de grootste beschermde gebieden ten oosten van de Rocky Mountains. Dit park beslaat ruim 2.000 vierkante kilometer en bestaat uit prachtige bossen, watervallen, berg- en heuvelruggen. Je zult 2 nachten in Pigeon Forge verblijven, gelegen aan de noordkant, waardoor je intens kunt genieten van dit unieke natuurpark. Er zijn volop recreatiemogelijkheden. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden terwijl je geniet van de adembenemende natuur.

Dag 4: Pigeon Forge (Great Smokey Mountains NP)

Deze dag kun je opnieuw genieten van de natuur in het Great Smokey Mountains National Park. Ben je vandaag meer in voor entertainment, actie of cultuur, dan kun je beter in Pigeon Forge blijven. Bezoek bijvoorbeeld Dollywood, het Country Music en Theme Park van de beroemde zangeres Dolly Parton met veel leuke attracties en volop live muziek. Of Professor Hacker’s Lost Treasure Golf voor een bijzonder potje mini golf. Het parcours loopt onder watervallen door, speelt zich af onder een neergestort vliegtuig en loopt door diverse grotten. Een bezoek aan het lokale Elvis Presley Museum is voor de liefhebbers zeker een aanrader. In Pigeon Forge kun je ook fantastisch ‘shoppen’ in de meer dan 200 Factory Outlets. Bell Tower Square en Old Mill Outlets zijn de belangrijkste winkelgebieden van Pigeon Forge.

Dag 5: Pigeon Forge – Chattanooga

(250km, ca. 2 ½ uur)

Vandaag rij je letterlijk de Victoriaanse tijd binnen zodra je het plaatsje Chattanooga bereikt. Op het Chattanooga Choo Choo Complex waan je je in vroegere tijden. Eén van de unieke historische gebouwen is het Terminal Station dat nu de lobby van een hotel is. Dit station werd geopend in 1909 en is één van de grootste gebouwen in Chattanooga. Loop door de prachtig aangelegde tuinen en bekijk de diverse historische locomotieven. Op dit complex vind je, naast diverse winkeltjes en restaurants.

Met de Incline Railway maak je een unieke treinrit naar de top van Lookout Mountain voor een prachtig vergezicht. Je rijdt achterstevoren het station uit en ziet het steeds kleiner worden. Al gauw wordt duidelijk waarom ook het dak van dit treintje ramen heeft. Zodra je stijl omhoog rijdt bieden deze ramen je een uniek panorama over Chattanooga. Ruby Falls is een absolute “must see”. Met een lift daal je af naar een schitterende grot in Lookout Mountain met als hoogtepunt de indoor waterval. Dit is absoluut één van de natuurwonderen van de Verenigde Staten!

Dag 6: Chattanooga – Lynchburg – Nashville

(260km, ca. 3 ½ uur)

Na het ontbijt verlaat je Chattanooga en rij je via Lynchburg naar Nashville. In Lynchburg staat de distilleerderij van de beroemde Jack Daniels whiskey. Vanzelfsprekend kun je hier een stop maken voor een bezoekje aan deze wereldberoemde distilleerderij. Hierna rij je door naar Nashville, de ‘Music City USA’, voor 2 overnachtingen.

Dag 7: Nashville

Vandaag kun je volop genieten van wat Nashville te bieden heeft. En dat is zeker de moeite waard! Je bezoekt het Grand Ole Opry, het country music theater waar je wordt bedolven onder authentieke live countrymuziek. In de Country Music Hall of Fame krijg je een uniek overzicht van de country muziekgeschiedenis. Naast historische gitaren, fotomateriaal en gouden platen staat hier bijvoorbeeld ook de ‘gouden’ piano van Elvis Presley. Vanzelfsprekend vind je in Nashville bijna overal bars die met de muziekgeschiedenis te maken hebben en waar regelmatig optredens plaatsvinden. Zeker een bezoekje waard zijn Tootsie’s Orchid Lounge en de Wildhorse Saloon.

In het Tennessee State Museum krijg je een goede indruk van de bewogen historie van deze regio. Van de oorspronkelijke bewoners tot aan de ‘early settlers’ en de burgeroorlog. Ken je de TV serie “The Dukes of Hazard” nog? Bezoek dan Cooter’s Garage. Je treft er een uitgebreide verzameling aan van spullen die in de serie daadwerkelijk zijn gebruikt. Van een heel andere orde is het indrukwekkende Parthenon, een ‘full scale’ replica van het Parthenon dat in Athene staat. Het werd gebouwd in 1897 ter gelegenheid van de Tennessee Centennial Exposition.

Dag 8: Nashville – Memphis

(350km, ca. 3 ½ uur)

Memphis is het volgende reisdoel. De stad van de ‘blues’ en de oorsprong van Rock & Roll. Maar voordat je Memphis bereikt kun je eerst een stop in Jackson maken voor een bezoek aan Casey Jones Village en het Casey Jones Railroad Museum. Casey Jones (John Luther ‘Casey’ Jones, 1863 – 1900) was een treinconducteur die in 1900 de dood vond tijdens een botsing van zijn ‘Cannonball Express’ locomotief met een op het spoor gestrande goederentrein. Door zijn kordaat ingrijpen spaarde hij de levens van zijn passagiers en groeide uit tot een nationale held. Het museum heeft ook een unieke collectie modeltreinen. Hierna rij je door naar Memphis waar je 2 nachten zult verblijven.

Dag 9: Memphis

Vandaag bezoek je Graceland, de meest heilige muziekgrond van Memphis. Hier woonde Elvis Presley tot aan zijn dood in 1977. Omdat hij hier ook is begraven, is Graceland uitgegroeid tot een bedevaartsoord voor zijn nog altijd vele fans. In 2017 is Graceland zelfs een stuk uitgebreid met aan de overkant een gloednieuw hotel. Op Graceland zie je de luxe waarin Elvis leefde zoals zijn privévliegtuigen en de vele bijzondere auto’s. Maar ook zijn vele exorbitante kostuums die hij tijdens optredens droeg. De ware fan zal hier zeker een dag kunnen doorbrengen.

Een bezoek aan de beroemde Sun Studio op Union Avenue mag eigenlijk niet ontbreken. In deze studio namen in de jaren vijftig veel artiesten hun platen op. De meest bekende is vanzelfsprekend Elvis Presley. Maar dit was ook de studio van Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Johnny Cash, B.B. King en Roy Orbison. In latere jaren heeft zelfs U2 in deze studio een aantal nummers opgenomen. Het Memphis Rock’n’Soul Museum laat je niet alleen de historie zien van de blues-, rock- en soulmuziek maar geeft je ook een kijkje in de toekomst van deze muziekgenres. Memphis is ook de thuishaven van de beroemde Gibson Guitar Factory die je kunt bezichtigen. Na al deze muzikale geschiedenis kun je even heerlijk bijkomen op Mud Island, een prachtig park gelegen aan de Mississippi River, bereikbaar per monorail. Voor het gezellige avond- en nachtleven in Memphis kun je het best naar Beale Street gaan, ook wel ‘The Home of the Blues’ genoemd.

Dag 10: Memphis – Mississippi River – Vicksburg

(380km, ca. 4 ¾ uur)

Je kunt deze dag besluiten om zo snel mogelijk via de Highway naar de volgende bestemming te rijden, maar de langere route langs de Mississippi River is zeker een aanrader. Je passeert dan talloze leuke plaatsjes waaronder Leland. Hier kun je een bezoek brengen aan het Highway 61 Blues Museum waar je het echte ‘Blues’ gevoel kunt ervaren. Leland is ook de geboorteplaats van Jim Henson, de bedenker van de Muppet Shows, met Kermit de kikker, die in de jaren 70 een ongekend succes waren. In Leland kun je een tentoonstelling bezoeken die volledig is gewijd aan deze groene kikkervriend en al zijn kornuiten.

Nabij Winterville kun je een bezoek brengen aan Winterville Mounds. Deze historische locatie was tussen 1000 en 1450 AD een belangrijke ceremoniële plaats voor Native Americans. Het gebied telt nu nog ruim 12 grafheuvels van de oorspronkelijke 23 waarvan de Waterloo met 55 meter de hoogste is. Diverse opgravingen hebben een schat aan informatie en authentieke gebruiksvoorwerpen opgeleverd.

Hierna rij je door naar het historische Vicksburg, bekend van de Slag bij Vicksburg die een keerpunt in de Amerikaanse Burgeroorlog betekende. Hier gaf het Zuidelijke leger zich op 4 juli 1863 over aan de het Noordelijke leger. In het Vicksburg National Military Park staan diverse gereconstrueerde forten die herinneren aan deze bloedige strijd. In het uit 1858 daterende Old Court House Museum krijg je een geweldige beeldende indruk van het leven in Vicksburg rond de tijd van de Slag om Vicksburg. Voor Coca-Cola fans is een bezoek aan het Biedenham Coca-Cola Museum een aanrader. Hier werd in 1894 voor het eerst Coca-Cola gebotteld in Vicksburg. Met de Mississippi River bijna letterlijk aan je voeten is het vanzelfsprekend dat je vanaf diverse plaatsen ook een unieke rondvaart op deze indrukwekkende rivier kunt maken.

Dag 11: Vicksburg – Mississippi River – Natchez

(160km, ca. 2 uur)

Met de Antebellum Era wordt de tijd voor de bloedige burgeroorlog bedoeld. In Natchez, de volgende reisdoel, staan nog altijd meer dan 500 Antebellum Mansions, ofwel villa’s uit deze vooroorlogse tijd. In Natchez woonden in die tijd de meeste miljonairs van Amerika, meestal rijk geworden van de katoenhandel. Een bezoek aan één van de vele adembenemende plantagewoningen brengt je absoluut in vroegere sferen. Ook een rondrit per paardenkoets door downtown Natchez brengt deze historie weer helemaal tot leven. Je verblijft 2 nachten in Natchez.

Dag 12: Natchez

Vandaag kun je in Grand Village alles te weten komen over de leefwijze en de cultuur van Natchez indianen die hier vanaf ongeveer 1200 AD leefden. Terug in Natchez kun je heerlijk winkelen en eten in het kadegebied van Natches Under-The-Hill. Dit gebied stond vroeger bekend om de vele duistere saloons, bordelen en casino’s. Ook kun je vanaf hier een rondvaart op de Mississippi River maken met de Mississippi Queen, een historische radarboot. Daarna kun je nog even genieten van een prachtige zonsondergang bij Ol’Man River.

Dag 13: Natchez – Mississippi River – Lafayette

(220km, ca. 2 ¾ uur)

Vandaag rij je naar Lafayette waar je ook zult overnachten. Deze plaats is de hoofdstad van French Louisiana. In deze regio tref je veel invloeden van diverse culturen zoals de Franse, Spaanse, Caribische en Indiaanse cultuur. Deze treft je ook aan in de diverse Cajun en Creole keukens met gerechten als jambalaya, crawfish en gumbo. Cajun is de verbastering van Acadian. Acadians waren verdreven kolonisten uit Canada die zich hier rond 1750 vestigden en zich voegden bij de al vele aanwezige Franse immigranten. Er ontstond ook een sterke alliantie tussen deze immigranten en de oorspronkelijke bewoners, de Mi’kmaq indianen. Je zult begrijpen dat hierdoor een enorme smeltkroes is ontstaan tussen de diverse culturen. In het Acadian Village Museum en in het Vermilionville Museum wordt dit perfect toegelicht. Een bezoekje dus zeker waard! Door de vele invloeden van de diverse culturen is er in en om Lafayette altijd wel een festival of feest. Je zult zich dan ook uitstekend kunnen vermaken in deze bijzondere plaats!

Dag 14: Lafayette – Baton Rouge – New Orleans

(230km, ca. 2 ½ uur)

De laatste bestemming is New Orleans. Onderweg maak je eerst een stop bij de Oak Alley Plantation in St. James Parish. Deze prachtige plantage-villa werd in 1837 gebouwd door Jacques Telespore Roman, de eigenaar van de toenmalige suikerplantage. Uniek is de 240 meter lange laan die vanaf de plantage-villa tot aan de oever van de Mississippi River loopt. Aan beide zijden staan talloze eikenbomen die hier al begin 18e eeuw werden geplant. Hierna rij je door naar de hoofdstad van Louisiana, Baton Rouge. In het USS Kidd Museum kun je ervaren hoe het maritieme leven was ten tijde van de 2e wereldoorlog. Eén van de mooiste gebouwen van Louisiana is zeker het Old State Capitol in Baton Rouge. Dit unieke neogotische gebouw lijkt nog het meest een mix van een middeleeuws kasteel en een kerk. Ook het interieur is in één woord prachtig! In dit bijzondere gebouw is ook een museum gevestigd over staatspolitiek. In het LSU Rural Life Museum krijg je een geweldig overzicht van twee eeuwen plattelandsleven in deze regio. Het complex bestaat uit diverse secties, zowel binnen als buiten, omgeven door prachtige tuinen. Hierna rij je door naar New Orleans waar je 2 nachten verblijft.

Dag 15: New Orleans

Jazz, blues, zydeco, cajun en funk. Je vindt het bijna op elke hoek van de straat in New Orleans! Een bruisende stad vol gezellige bars, uitstekende restaurants en vele jazz clubs. Maar New Orleans biedt je ook ruim 10 prachtige stadsparken waar je heerlijk kunt relaxen. Om in een korte tijd op een leuke manier veel te zien van New Orleans is een rit per historische tram een aanrader. Er zijn drie lijnen, St. Charles, Canal Street en Riverfront, die elk vanuit de binnenstad vertrekken naar verschillende wijken. Je kunt natuurlijk steeds losse kaartjes kopen maar voor een klein bedrag kun je een hele dag onbeperkt ‘trammen’ en op- en afstappen waar je maar wilt! Omdat New Orleans op moerasgrond is gebouwd, worden overledenen bovengronds bijgezet. Hierdoor ontstonden unieke begraafplaatsen met talloze indrukwekkende mausolea die dateren vanaf begin 1700. Eén van de meest indrukwekkende is St. Louis Cemetery waar je een rondleiding kunt krijgen.

Dag 16: Vertrek vanuit New Orleans

Vandaag is je laatste dag in het mysterieuze Deep South. Je rijdt naar de luchthaven van New Orleans waar je de huurauto inlevert en een shuttlebus je naar de vertrekhal van de luchthaven brengt. Je vliegt vervolgens terug naar Amsterdam of Brussel.

Dag 17: Einde rondreis Deep South

Afhankelijk van je vertrektijd en je bestemming, landt je in de ochtend of middag in Amsterdam of Brussel. Je geweldige rondreis Deep South zit er helaas op, maar je zult gegarandeerd terugkijken op een heerlijke en vooral indrukwekkende vakantie!

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies

 • Reserveringskosten (€ 35,-), buiten Nederland (€ 45,-) + bijdrage Calamiteitenfonds + SGR-toeslag
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Gewenste shuttletransfer van de luchthaven naar je hotel
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende je verblijf
 • Eventuele aflever- (drop-off) kosten voor de autohuur, deze kosten dienen lokaal te worden voldaan
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Vanzelfsprekend is deze reis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Je kunt je rondreis combineren met een stedentrip op de heen en/of de terugreis.
 • Een verlenging met een luxe, maar zeer betaalbare cruise naar de Bahamas en/of Caribbean. Cruises zijn mogelijk vanaf 3 tot zelfs 14 nachten. Vertrek uit New Orleans, Tampa, Orlando of Miami.
 • Je kunt je verblijf op bepaalde locaties verlengen met meerdere dagen.
 • Je kunt je verblijf in de Deep South uitbreiden met een verblijf in Florida.
 • Je kunt de rondreis Deep South uitbreiden met een stedentrip naar steden aan de oostkust zoals New York, Boston of Washington.

Via onze website geven wij een aantal ideeën van hoe de rondreis kan worden ingevuld. Dit zijn dus suggesties want elke rondreis is volledig af te stemmen op jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Een op maat gemaakte rondreis is per definitie niet duurder dan een standaard rondreis bij andere reisbureaus. Veelal zijn wij zelfs voordeliger en zijn onze accommodaties beter.

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class (met tussenstop)
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in comfortabele accommodaties o.b.v. logies en soms een gratis ontbijtje

Prijs is exclusief:

 • Reserveringskosten (€ 35,-), buiten Nederland (€ 45,-) + bijdrage Calamiteitenfonds + SGR-toeslag van € 5,- per persoon.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende je verblijf
 • Eventuele aflever- (drop-off) kosten voor de autohuur, deze kosten dienen lokaal te worden voldaan
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Offerte op maat

Onze reizen zijn zeker ook bedoeld als inspiratie voor jouw eigen Amerikareis. Wil je juist korter of langer reizen en heb je zelf al een plan gemaakt voor je route? Laat ons weten hoelang en met hoeveel personen je de reis wilt maken en hoe je de kamerverdeling zou willen hebben. Wij maken graag een offerte geheel op maat. Als maatwerkspecialist is dat voor ons geen enkel probleem.

Amerika - Deep South

Impressies

Rondreis Deep South

Regio's bij deze reis

Rondreis Deep South
Deep South

Benieuwd naar onze reizen in de Deep South?

Bekijk hier ons aanbod
Amerika
Rondreis Deep South
17 dagen jan – dec

Een unieke vakantie door de zuidelijke staten van Amerika. Deze rondreis voert je niet alleen langs de roots van de muziekgeschiedenis met plaatsen als Memphis en New Orleans. Maar ook door de prachtige natuur van deze regio. Met de rondreis Deep South ervaar je het enorme contrast tussen de landelijke en stedelijke gebieden dat zo typerend is voor deze regio. Deze geweldige rondreis biedt een unieke combinatie van muziek, natuur, geschiedenis en cultuur. Zoals The Blues gaat, zo gaat deze Rondreis Deep South, meeslepend De 17-daagse rondreis Deep South begint in de stad Atlanta en eindigt in de stad New Orleans in de staat Louisiana. Deze rondreis laat je de mooiste bezienswaardigheden zien van het ‘diepe zuiden’ van Amerika. Zo kun je o.a. een bezoek brengen in Atlanta aan het Coca Cola hoofdkantoor en volg een indrukwekkende rondleiding door de beroemde CNN studio’s. Aan prachtige natuurgebieden is tijdens de reis geen gebrek, zo breng je een bezoek aan de Great Smokey Mountains National Park. Dit is één van de grootste beschermde gebieden ten oosten van de Rocky Mountains. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens je rondreis is Dollywood. Dollywood is het Country Music en Theme Park van de beroemde zangeres Dolly Parton met veel leuke attracties en volop live muziek. In Nashville, Memphis en New Orleans kun je genieten van de gezellige bars, uitstekende restaurants en heerlijke live muziek. Een echte aanrader is een bezoek aan de Country Music Hall of Fame in Nashville. Naast historische gitaren, fotomateriaal en gouden platen staat hier bijvoorbeeld ook de ‘gouden’ piano van Elvis Presley. Rondreis Deep South wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper. Wij verzorgen graag jouw rondreis Deep South Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kun je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 1980 p.p.
Amerika
Rondreis Rhythms of the South
23 dagen jan – dec

Rondreis Rhythms of the South is een musicale rondreis. Deze rondreis brengt je naar de grootste muziek steden van Amerika zoals Nashville, Memphis en New Orleans. De rondreis Rhythms of the South zit boordevol jazz-, blues-, rock- en soulmuziek. Je bezoekt bruisende steden vol gezellige bars, uitstekende restaurants en vanzelfsprekend vele muziek clubs. Daarnaast ontdek je ook de prachtige historie en is er aan natuur ook geen gebrek. Een rondreis vol met jazz-, blues-, rock- en soulmuziek Deze 23-daagse rondreis Rhythms of the South is precies zoals de rock- en blueslegende Fats Domino was: uitbundig, jazzy, blues en altijd alles met een glimlach. De rondreis begint in Jacksonville in Florida en eindigt in Pensacola in Florida. De reis neemt je mee naar alles wat met jazz-, blues-, rock- en soulmuziek te maken heeft. Zo kun je een bezoek brengen aan Grand Ole Opry, dit is het Country Music Theater waar je wordt bedolven onder authentieke live countrymuziek. En als muziek liefhebber moet je zeker naar een live concert gaan in de Country Music Hall of Fame in Nashville. Voor de echte Elvis fan mag een bezoek aan Graceland tijdens deze rondreis niet ontbreken. Tussen alle muziek door maak je ook kennis met de prachtige natuur in Great Smoky Mountains National Park en de parelwitte stranden van Pensacola Beach aan de Golf van Mexico. Rondreis Rhythms of the South wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper. Wij verzorgen graag jouw rondreis Rhythms of the South Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 2190 p.p.
Amerika
Rondreis Florida en Deep South
16 dagen jan – dec

Rondreis Florida en Deep South is een gevarieerde rondreis langs parelwitte stranden en de grootste muziek steden van Amerika. Tijdens de 16-daagse rondreis verblijf je een aantal dagen in New Orleans, Memphis en Nashville. Dit zijn de steden van de jazz-, blues-, rock- en soulmuziek en van de gezellige bars, uitstekende restaurants en vanzelfsprekend de vele jazz clubs. Daarnaast ontdek je alles wat Florida te bieden heeft: een heerlijke temperatuur, kristalhelder zeewater, parelwitte stranden en de vele beroemde attractieparken. Gevarieerde reis met stranden en muziek steden Deze 16-daagse rondreis Florida en Deep South begint in Pensacola. Pensacola staat bekend om zijn prachtige stranden zoals Pensacola Beach aan de Golf van Mexico. Hier kun je lekker van de zon genieten, zwemmen, duiken, surfen, waterskiën en ga zo maar door. Na 2 dagen aan het strand rij je verder naar New Orleans, Memphis, Nashville en Atlanta. In deze geweldige steden verblijf je steeds een aantal dagen. Een echte aanrader om te doen is een bezoek brengen aan Graceland en het Grand Ole Opry country music theater. Na je bezoek aan Atlanta kun je ervoor kiezen om terug te vliegen naar Nederland vanuit Pensacola. Of je kunt de rondreis uitbreiden met een aantal dagen Orlando / Kissimmee. Hier verblijf je in een hotel, appartement of privé villa met eigen zwembad. Florida staat bekend om zijn vele attractieparken zoals Walt Disney World, Universal Studios, SeaWorld, Disvovery Cove en het indrukwekkende Kennedy Space Center. Naast al deze attractieparken kun je bijvoorbeeld ook heerlijk relaxen in Cocoa Beach of aan één van de prachtige meren van Ocala National Forest. Rondreis Florida en Deep South wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper. Wij verzorgen graag jouw rondreis Florida en Deep South Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 1725 p.p.
Amerika
Rondreis Bluegrass & Bourbon Trail
12 dagen jan – dec

Reis door het diepe zuiden waar de muziek en bourbon centraal staan. Kom meer te weten over de verschillende muziektradities van het land in de stad Memphis. Deze rondreis Bluegrass & Bourbon Trail komt door de Bluegrass staat van Amerika, Kentucky. En door de stad Nashville, de plek waar iedere muziekliefhebber minstens een keer in zijn leven moet zijn geweest. Bluegrass & Bourbon Trail: Muziek en Bourbon staan centraal Deze 12-daagse rondreis Bluegrass & Bourbon Trail begint en eindigt in Memphis. De rondreis gaat door het diepe zuiden waar muziek en bourbon centraal staan. Je reis begint in de gezellige Tennessee-stad Memphis met zijn rijke muziektradities, zoals Elvis. Je reist verder door Tennessee naar de stad Chattanooga, gelegen in een van de uitlopers van de Appalachian Mountains. Je vervolgt de weg verder naar Kentucky, ook wel de Bluegrass- staat genoemd, vanwege het speciale gras dat hier groeit. Het is een perfecte regio om paarden te fokken. Op een gegeven moment leefden in deze staat meer paarden dan mensen. Maar je vindt hier ook prachtige bourbon-distilleerderijen, ambachtelijke brouwerijen. De reis eindigt in de Country Music Capital of the World, een plek die alle muziekliefhebbers minstens één keer in hun leven moeten bezoeken. Wij verzorgen graag jouw rondreis Bluegrass & Bourban Trail Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 1680 p.p.
Amerika
Rondreis Musical Roots of the South
17 dagen jan – dec

Deze rondreis Musical Roots of the South is perfect voor de echte muziekliefhebber. De reis bestaat namelijk alleen maar uit muzikale hoogtepunten. Je begint in de stad Dallas in Texas en eindigt in Charleston in South Carolina. Musical Roots of the South: een muzikale vakantie Deze 17-daagse rondreis Musical Roots of the South begint in de stad Dallas in de staat Texas en eindigt in Charleston in de staat South Carolina. Deze rondreis is perfect als je een echte muziekliefhebber bent. De rondreis zit vol met muzikale hoogtepunten. Breng in de verschillende steden een bezoek aan de bars waar ze live muziek spelen. Een aantal hoogtepunten van deze reis zijn; ga naar het historische Deep Ellum, waar meer dan 30 locaties zijn waar je kunt genieten van livemuziek. Bezoek in Houston de White Oak Music Hall, waar sinds de opening in 2016 een aantal topbands hebben gespeeld. Geniet van een historische jazzmuziek-tour over de legendes zoals Nat King Cole, Lionel Hampton en Duke Ellington. De reis eindigt in Charleston, waar de vooroorlogse herenhuizen zijn geschilderd in regenboog kleuren. En mis de kans niet om deel te nemen aan een wandeltocht langs de geplaveide straten voor het beste uitzicht op deze huizen, hun tuinen en de historische promenade aan het water in Charleston. Wij verzorgen graag jouw rondreis Musical Roots of the South Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 1925 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact American Vacation

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesElvira WesterveldSpecialisme: Specialisme: Amerika, Canada en cruises

+31 (0)10 25 842 11

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@americanvacation.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

American Vacation is specialist op het gebied van reizen naar Amerika. Je kunt bij ons terecht voor autohuur, camperhuur, villa’s & appartementen in Florida, hotelaccommodaties, attracties, excursies & cruises wereldwijd.

Op onze pagina ‘Boekingsinformatie’ vind je de nodige uitleg over het SGR en het Calamiteitenfonds. Ons SGR registratienummer is 3319. Tevens kun je terecht op de website van het SGR en het Calamiteitenfonds.

Er zijn verschillende pagina's waar je zeer nuttige informatie kunt vinden:

Nee. Alle reizen zijn standaard exclusief eventuele Reis- en/of Annuleringsverzekering. De mogelijkheden, premies en voorwaarden vindt je op onze website bij het kopje Verzekeringen.

Het antwoord hierop en op nog veel meer interessante vragen vind je op de pagina met Veelgestelde Vragen voor je reis naar Amerika.

Het antwoord hierop en op nog veel meer interessante vragen vind je op de pagina met Veelgestelde Vragen voor je reis naar Amerika.