Sequoia & Kings Canyon National Park

Het Sequoia & Kings Canyon National Park is gelegen in het mid-oosten van de Amerikaanse staat Californië. In het aan elkaar grenzende Sequoia & Kings Canyon National Park vind je ’s werelds grootste bomen, de reuzensequoia’s (mammoetbomen). Doordat ze aan elkaar grenzen worden de twee nationale parken samen beheerd en gezien als één nationaal park. Tevens vind je in het Sequoia National Park de grootste boom van de wereld qua volume, de General Sherman Tree. Ook heeft dit park de meeste voorzieningen en bezienswaardigheden van de twee. Echter ligt er in Kings Canyon National Park een fenomenaal gedeelte van de Sierra Nevada Mountains. Het landschap bestaat uit diepe door gletsjers uitgeslepen kloven, ontelbare meren, prachtige watervallen en bergweiden. Maar ook meer dan 20 rotspieken van ongeveer 4000 meter hoogte.

General Sherman Tree

De General Sherman Tree gelegen in het Giant Forest in Sequoia National Park is de populairste bezienswaardigheid. Niet heel gek aangezien het de grootste boom ter wereld in volume is. Hij is welgeteld 83.8 meter hoog, heeft een doorsnede van 11.1 meter en is tussen de 2300 tot 2700 jaar oud. Echter doen de overige sequoia bomen in het park nauwelijks voor deze beroemdheid onder. Want sommige mammoetbomen zijn nog hoger en gaan zelfs tot over de 100 meter hoogte. Desalniettemin zijn deze bomen een stuk slanker dan de General Sherman Tree.

Tunnel Log

De Tunnel Log is een iconische bezienswaardigheid in het Sequoia National Park. Deze sequoiaboom viel namelijk in 1937 door natuurlijke omstandigheden op de weg. Hierdoor was er in 1938 besloten om een gat in de stam te maken zodat auto’s er doorheen konden rijden. Op drukke dagen wordt deze weg echter afgesloten omdat het een populaire attractie is aan de Crescent Meadow road. Op dat moment is de enige mogelijkheid om erdoorheen te komen per shuttlebus.

Crystal Cave

Deze publiekstrekker is een 5.5 km lange grot van sierlijk marmer en kalksteen, uitgesleten door de ondergrondse rivier. De grot is vlakbij het Giant Forest in Sequoia National Park gelegen en enkel beschikbaar gedurende de zomermaanden. Let erop dat de 800 meter lange wandelroute naar de grot vrij steil is.

Moro Rock

Moro Rock is een enorme granieten rots die hoog boven het nationale park uitsteekt. Je bereikt de Moro Rock door middel van een klim van 400 treden die in de rots uitgehouwen zijn. Deze klim is echter de moeite waard want als je eenmaal boven bent heb je een panoramisch uitzicht over de Sierra Nevada Mountains.

General Grant Tree

Waar General Sherman Tree de grootste boom wereldwijd in volume is, is de General Grant Tree de op één na grootste in volume. Deze sequoiaboom staat in het Grant Grove gedeelte van het Kings Canyon National Park. De General Grant steekt zo’n 81 meter boven de grond uit en heeft een omtrek van 32 meter. Ook is de boom gelegen in een groeve met meerdere sequoiabomen. Nabijgelegen heb je eveneens de Fallen Monarch, een omgevallen boom die ooit gebruikt werd als hotel en paardenstal.

Roaring River Falls

Aan de Generals Highway ligt de krachtige waterval Roaring River Falls. Deze waterval kan bereikt worden via een kort en onverhard wandelpad. Met veel geweld komt het water van de Kings River hier langs de rotsen gedonderd. Voor een beter uitzicht is het mogelijk om over de grote keien te klimmen, echter wordt dit niet aangeraden door de gladde keien en het wilde water.

Grizzly Falls

Wanneer je over de Kings Canyon Scenic Byway rijdt kom je aan het einde van de weg een bordje met ‘Grizzly Falls’ tegen. Deze waterval is een prachtige verschijning en een bezoek waard. Via een korte route ben je zo aan de onderkant van de waterval.

Uitzichtpunten

In het noordwesten van het Kings Canyon National Park heb je verschillende mooie uitzichtpunten liggen. Voor een schitterend uitzicht op de kloof en wildernis van de High Sierra kun je bij Kings Canyon Overlook stoppen. Bij Redwood Mountain Overlook zie je het grootste sequoiabos in de wereld, de Redwood Mountain Grove.