Rondreis Amerika: The Great West

Deze rondreis Amerika; The Great West brengt je langs de schitterende natuur van het westen. Je begint en eindigt deze reis in Los Angeles. Ontdek de mooie natuur in de verschillende Nationale Parken die je tijdens deze rondreis bezoekt. Kijk je ogen uit in de stad van glitter en glamour Las Vegas. Maar ook de stad San Francisco kan in deze reis niet ontbreken.

v.a. € 2.160 ,- * p.p.
Incl. vluchten, auto en 2* / 3* verblijf

* Indicatieprijs 4 pers. in laagseizoen

The Great West: Combinatie van natuur en steden

Deze 22-daagse rondreis Amerika; The Great West begint en eindigt in de stad Los Angeles in de staat Californië. De rondreis is erg populair omdat steden worden afgewisseld met schitterende natuur. Tijdens de reis kom je langs verschillende Nationale Parken met hoge bergtoppen, diepe ravijnen. Een aantal hoogtepunten van deze rondreis zijn de Grand Canyon, Bryce Canyon, Death Valley en Yosemite National Park. Naast de schitterende landschappen van de Nationale Parken kom je ook langs verschillende grote steden, zoals Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. In San Francisco is het leuk om fietstocht te maken naar de Golden Gate Bridge. De rondreis The Great West wordt aangeboden met een huurauto.

Wij verzorgen graag jouw rondreis Amerika; The Great West

Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Dagindeling rondreis Amerika; The Great West

 • Dag 01: Vanuit Amsterdam of Brussel vlieg je naar Los Angeles
 • Dag 02: Los Angeles – Anaheim
 • Dag 03: Anaheim – San Diego
 • Dag 04: San Diego – Palm Springs
 • Dag 05: Palm Springs – Phoenix/Scottsdale
 • Dag 06: Phoenix/Scottsdale – Grand Canyon
 • Dag 07: Grand Canyon – Lake Powell/Page
 • Dag 08: Lake Powell/Page
 • Dag 09: Lake Powell/Page – Bryce Canyon NP
 • Dag 10: Bryce Canyon – Zion National Park – Las Vegas
 • Dag 11: Las Vegas
 • Dag 12: Las Vegas – Death Valley NP
 • Dag 13: Death Valley – Yosemite NP
 • Dag 14: Yosemite National Park
 • Dag 15: Yosemite NP – Lake Tahoe
 • Dag 16: Lake Tahoe – San Francisco
 • Dag 17: San Francisco
 • Dag 18: San Francisco – Central Coast
 • Dag 19: Central Coast – Santa Barbara – Ventura
 • Dag 20: Ventura – Los Angeles – Area
 • Dag 21: Vertrek vanuit Los Angeles
 • Dag 22: Aankomst in Amsterdam of Brussel

De rondreis Amerika; The Great West kun je per huurauto maken.

Reisadvies nodig?

Onze reisadviseurs zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in reizen door Amerika (USA) en kunnen je rondreis exact afstemmen op jouw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan een langer of korter verblijf, specifieke bestemmingen, een bepaald type accommodatie of specifieke voorzieningen.

Dagomschrijving rondreis The Great West

Totale afstand: 4327 km

Hier vind je de dag omschrijvingen van de standaard rondreis The Great West

Dag 1: Aankomst in Los Angeles

Vanuit Amsterdam of Brussel vlieg je naar Los Angeles.

Dag 2: Los Angeles – Anaheim

(61km, ca. 1 uur)

In de ochtend rijdt je richting het zuiden naar Anaheim.  Vandaag kan je er voor kiezen om een bezoekje te brengen aan het Disneyland park of het Disney California Adventure Park. Je kunt er ook voor kiezen om het oudste themapark van het land, Knott’s Berry Farm, te bezoeken.

Dag 3: Anaheim – San Diego

(160km, ca. 2 uur)

Rijd vandaag verder richting het zuiden en maak een stop bij Mission San Juan Capistrano, een overblijfsel uit de tijd waarin de Spanjaarden de Golden State nog beheersten. Vervolg je reis verder naar de schilderachtige kust van San Diego. In San Diego komen bezoekers van over de gehele wereld. San Diego heeft veel te bieden, zoals SeaWorld, Dierentuin, Seaport Village, Mission Bay, de Gaslamp Quarter en Old Town.

Dag 4: San Diego – Palm Springs

(277km, ca. 2 ¾ uur)

Geniet in de ochtend nog even van San Diego voordat je richting het noordoosten rijdt naar Palm Springs. Deze ultieme woestijnspeelplaats is gelegen aan de basis van het indrukwekkende San Jacinto-gebergte. Breng de dag door bij het zwembad, wandel langs de palmbomen of verken de talloze winkels, kunstgalerijen en musea. Of stap aan boord van de Palm Springs Aerial Tramway, de grootste roterende luchttram ter wereld. Middels de tram ga je naar de top van de San Jacinto Peak en kijk je uit op de Coachella Valley.

Dag 5: Palm Springs – Phoenix/Scottsdale

(430km, ca. 4 ½ uur)

Vandaag gaat de reis verder oostwaarts door de Coachella Valley naar Phoenix en Scottsdale, twee topbestemmingen die zijn gelegen in centraal Arizona. Phoenix is de hoofdstad van de staat Arizona en wordt gezien als een van de snelst groeiende steden van de Verenigde Staten. De stad staat bekend om de vele culturele voorzieningen, zo bevindt zich in Phoenix een van de grootste stadsparken van Noord-Amerika. Vlakbij Phoenix ligt Scottsdale, deze stad staat bekend om de vele culturele voorzieningen, ook zijn er in Scottsdale veel golfmogelijkheden.

Dag 6: Phoenix/Scottsdale – Grand Canyon NP

(368km, ca. 4 uur)

Ga vandaag naar het noorden richting de Grand Canyon, een natuurwonder wat je zeker niet moet missen. De lengte van de Grand Canyon is 446 kilometer terwijl de maximale diepte 1,8 kilometer bedraagt. De Colorado River kronkelt zich een weg door dit prachtige natuurgebied en is ook verantwoordelijk voor het ontstaan van de Canyon. Een eventuele rondvlucht per helikopter geeft je een onvergetelijk uitzicht op dit immense gebied. Daarnaast is het mogelijk om met de auto van de zuidzijde (South Rim) naar de noorzijde (North Rim) te rijden. Ondanks dat de twee helften maar 16 kilometer uit elkaar liggen moet je hier wel 315 kilometer voor afleggen.

Dag 7: Grand Canyon – Lake Powell/Page

(225km, ca. 2 ½ uur)

Zorg dat je vroeg opstaat om de zonsopgang te zien. Gebruik de rest van de ochtend om de South Rim van de Grand Canyon te ontdekken. Stop bij de vele uitkijkpunten of loop een deel van de Rim Trail. De eindbestemming van vandaag is Lake Powell, een enorm blauw kunstmatig meer omringd door mooie zandstenen muren.

Dag 8: Lake Powell/Page

Geniet vandaag een volledige dag in Lake Powell en het omliggende gebied. lake Powell is een kunstmatig meer op de grens van de staten Arizona en Utah. Het grootste deel van het meer ligt in Utah en wordt gevormd achter de Glen Canyon Dam. Rondom het meer ligt het Glen Canyon National Recreation Area Park met haar vele Canyons en rotsschilderingen. Een bezienswaardigheid die je absoluut niet mag missen is Antelope Canyon. Dit zijn smalle kloven die door water en modder zijn uitgesleten in het gesteente. De Antelope Canyon bestaat uit de Upper- en de Lower Antelope Canyon waarvan de laatste het best bereikbaar is. Deze is zo’n 400 meter lang en 44 meter diep. Je zult versteld staan van deze prachtig gevormde kloof waar het daglicht invalt! Let op! Een bezoek aan Antelope Canyon is alleen mogelijk met een vooraf geboekte excursie, Antelope Canyon is één van de populairste bezienswaardigheden in Page/Lake Powell en is snel uitverkocht in de vakantieperiodes. Vraag ons naar de mogelijkheden voor een bezoek aan Antelope Canyon.

Dag 9: Lake Powell/Page – Bryce Canyon

(269km, ca. 2 ¾ uur)

Dat groot niet altijd het mooist hoeft te zijn bewijst het volgende reisdoel. Vandaag rij je naar Bryce Canyon NP. Zeker niet het grootste Nationale Park met haar slechts 145 vierkante kilometer maar wel één van de mooiste met haar unieke, afgetopte rotsen die bekend staan onder de naam ‘hoodoos’. Deze mysterieuze kalk- en zandsteenformaties, met een maximale hoogte van zo’n 600 meter, zijn ontstaan door samenwerkende weersinvloeden van vrieskou, dooi en regen.  Adembenemende vergezichten en prachtige kleuren vooral bij zonsopgang en zonsondergang zullen je zeker verrassen! Er zijn diverse Observation Points zoals Sunrise Point, Fairyland Point, Inspirationt Point en Bryce Point. Natuurlijk kun je ook afdalen in deze prachtige canyon. Maar ook hier geldt weer: vergeet niet voldoende water mee te nemen en houd er rekening mee dat je minimaal 2x de tijd van de afdaling nodig hebt om weer naar boven te klimmen! In het park zelf zijn geen hotels en dus overnacht je in een hotel net buiten het park.

Dag 10: Bryce Canyon – Zion National Park – Las Vegas

(380km, ca. 5 ½ uur)

Breng de ochtend door met het verkennen van Bryce Canyon, voordat je door gaat naar het westen naar Zion National Park, het oudste park van Utah. Dit park staat bekend om zijn ongelooflijke canyons en schitterende uitzichten. Na een bezoek aan het Zion NP gaat je reis verder naar de eindbestemming van vandaag, Las Vegas. De neonstad midden in de woestijn.

Dag 11: Las Vegas

Vandaag heb je de gehele dag om Las Vegas te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld om de beroemde strip lopen of een gokje wagen in het casino. In Fremont Street, het oude gedeelte van Las Vegas, worden regelmatig grote licht/lasershows gegeven. Houd er wel rekening mee dat het vrijwel in geheel downtown Las Vegas betaald parkeren is! Als dagtrip kun je ook besluiten Lake Mead, het grootste kunstmatige meer van Amerika achter de Hoover Dam en de Hoover Dam zelf te bezoeken. Er zijn deze dag nog volop mogelijkheden om van deze bijzondere omgeving te genieten.

Dag 12: Las Vegas – Death Valley

(224km, ca. 4 uur)

De reis vandaag brengt je naar Death Valley National Park, oftewel de ‘Vallei des Doods’. Deze naam draagt het park natuurlijk niet voor niets. Dit gebied is onmetelijk groot en ontzettend heet! Het is namelijk de op één na heetste plek op aarde. De hoogste temperatuur hier ooit gemeten is 56,7 graden Celsius! Tijdens de Gold Rush van 1849 probeerden immigranten via deze vallei plaatsen te bereiken waar goud te vinden zou zijn. Velen verdwaalden en dat betekent in dit gebied een wisse dood! Naast woestijn treft je hier ook enorme zoutvlakten, rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen aan. Er zijn diverse indrukwekkende stops zoals Zabriski Point met een prachtig uitzicht over de vallei. Of Danté’s View op 1.669 meter boven de zeespiegel. In het noorden van Death Valley staat Scotty’s Castle. Deze villa in Moorse stijl werd in 1922 voor 2,4 miljoen dollar gebouwd door de steenrijke Amerikaan Albert Johnson. Het is tot 1954 bewoond geweest en tegenwoordig kun je het bezoeken onder leiding van een gids. Let op! In de zomermaanden is het niet toegestaan om Death Valley per camper te bezoeken.

Dag 13: Death Valley – Yosemite National Park

(525km, ca. 4 uur)

Vandaag reis je noordwaarts naar de High Tierra waar je via de Tioga Road, de hoogst berijdbare pas in Californië, naar Yosemite National Park rijdt. Yosemite, het eerste wildernispark van de Verenigde Staten. In het park zijn indrukwekkende watervallen, grote weiden en spectaculaire rotsformaties te vinden.

Dag 14: Yosemite National Park

Yosemite National Park is één van de mooiste, groene Nationale parken die Amerika rijk is: het 3.000 vierkante kilometer grote Yosemite National Park met haar adembenemende watervallen Bridalveil fall en Yosemite falls. De indrukwekkende Yosemite Valley, ooit gevormd door een gletsjer, biedt een ongekend uitzicht op aan de ene zijde de steilste rots van de VS, de 670 meter hoge Half Dome en aan de andere zijde El Capitan, een 900 meter hoog blok kaal graniet. Dit is het grootste blok graniet ter wereld! Een andere indrukwekkende bezienswaardigheid is de Grizzly Giant, de oudste mammoetboom van het park waarvan de leeftijd op maar liefst 2.500 jaar wordt geschat! Met een doorsnede van bijna 10 meter en een hoogte van 64 meter is dit één van de grootste bomen uit de cypressenfamilie ter wereld! Je zult in dit gebied telkens verbaasd staan van de schitterende natuur en de indrukwekkende vergezichten met natuurlijk perfecte fotomomenten! Je kunt een volle dag gebruiken voor een geweldige dagtrip door dit prachtige natuurgebied met o.a. d Bridalveil Fall, Yosemite fall en de eerdergenoemde El Capitain.

Dag 15: Yosemite NP – Lake Tahoe

(338 km, ca. 5 uur)

Je laat het prachtige Yosemite National Park achter je en reist verder naar het noorden via Bridgeport en Devil’s Gate Pass op weg naar Lake Tahoe. Lake Tahoe is het grootste bergmeer van Noord Amerika. Het ligt op een hoogte van 2.070 meter en is 35 kilometer lang, 19 kilometer breed met een indrukwekkende diepte van 540 meter. De natuur is hier in één woord adembenemend. Rond het meer zijn diverse prachtige wandelroutes uitgezet waar je urenlang kunt genieten van de geweldige natuur en vergezichten. Daarnaast zijn er vele watersportmogelijkheden zoals zwemmen, vissen, waterskiën en parasailen. Bij Zephyr Cove kun je aan boord gaan van de M.S. Dixie II, een oude radarboot zoals die ook op de Mississippi voeren, voor een historische rondvaart. Daarnaast zijn er in dit gebied diverse indrukwekkende excursies mogelijk.

Dag 16: Lake Tahoe – San Francisco

(370km, ca. 4 uur)

De reis van vandaag gaat naar San Francisco. San Francisco wordt beschouwd als een van de grootste steden ter wereld.

Dag 17: San Francisco

Vandaag heb je de gehele dag om San Francisco te ontdekken. De stad heeft onwijs veel te bieden, je hoeft je dus niet te vervelen. Een bezoekje aan Lombard Street zeker de moeite waard. Dit is de meest bochtige straat ter wereld met 8 haarspeld bochten. Een ritje per Cable Car mag vandaag natuurlijk niet ontbreken! Deze oude kabeltrams zijn typerend voor San Francisco en worden door een kabel in de grond voortbewogen. Daarna kun je besluiten om een bezoek te brengen aan Alcatraz, de voormalige zeer beruchte gevangenis gelegen op een eiland in de Baai van San Francisco. Hier vind je ook de oudste, nog werkende vuurtoren van de Amerikaanse Westkust. Aan het eind van deze dag vol nieuwe indrukken kun je besluiten te dineren in het trendy district South of Market, ook wel SoMa genoemd. Zeg je San Francisco, dan zeg je Golden Gate Bridge. Op deze laatste dag in San Francisco mag een bezoekje aan deze enorme hangbrug dan ook niet ontbreken! Met zijn lengte van 2,7 kilometer overspant zij bijna 1,3 kilometer water. De brug hangt aan kabels van bijna 1 meter dikte! Een uitdagende manier om deze kolos te bedwingen is per huurfiets zodat je de indruk van deze machtige brug des te meer beleeft. Je kunt over de brug naar het Golden Gate Park fietsen. Daarna kun je een bezoek brengen aan de bekendste groep huizen van San Francisco: de ‘Painted Ladies’. Dit zijn kleurvolle huizen in de Victoriaanse stijl die gebouwd werden tussen 1849 en 1915. Je treft ze aan op  Steiner Street tegenover Alamo Square Park. Deze laatste geweldige dag in San Francisco kun je heerlijk afsluiten op Fishermans Wharf Pier 39. Deze kadeplaats biedt je een keur aan nationale en internationale eetgelegenheden met een prachtig zicht op de baai en natuurlijk de Golden Gate Bridge! Daarnaast  kun je hier heerlijk winkelen of een bezoek brengen aan de diverse musea. Vanaf deze kade vertrekken ook diverse boten waarmee je een romantische rondvaart in de baai kunt maken.

Dag 18: San Francisco – Central Coast

(370km, ca. 6 ½ uur)

Deze dag rijdt je via 17-Mile Drive vanaf Pacific Grove naar Pebble Beach. Vervolg de route verder naar het zuiden langs de schilderachtige Pacific-kust van Centraal Californië. Deze kronkelende route begint in Monterey en neemt je mee door het dorpje Carmel-by-the-Sea en Big Sur.

Dag 19: Central Coast – Santa Barbara – Ventura

(210km, ca. 3 uur)

Je rijd vandaag verder naar het zuiden richting Ventura. Je rijdt over de Coastal Highway, een kronkelende weg door spectaculaire rotsformaties van de Californische kust.

Dag 20: Ventura – Los Angeles Area

(120km, ca. 2 uur)

Vandaag reis je nog verder naar het zuiden door Oxnard, een prachtig stuk kust in Malibu, en Santa Monica. Wanneer je op tijd vertrekt heb je voldoende tijd om de omgeving van Los Angeles te gaan ontdekken. Zo kun je de Hollywood Walk of Fame bezoeken, TCL Chinese Theater, de Sunset Strip, Beverly Hills en de Rodeo Drive.

Dag 21: Vertrek vanuit Los Angeles

Vandaag is helaas je laatste dag van deze schitterende rondreis. Je rijdt naar de luchthaven van Los Angeles waar je de huurauto kunt inleveren en vervolgens vlieg je terug naar Amsterdam of Brussel.

Dag 22: Einde rondreis The Great West

Afhankelijk van je vertrektijd vanuit Los Angeles en je bestemming, landt je in de ochtend of middag in Amsterdam of Brussel. Je geweldige rondreis is helaas ten einde… Maar je zult gegarandeerd terugkijken op een onvergetelijke en indrukwekkende vakantie!

Kaart

Opties en informatie

Vanzelfsprekend is deze reis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Je kunt je rondreis combineren met een stedentrip op de heen en/of de terugreis.
 • Je kunt je verblijf op bepaalde locaties verlengen met meerdere dagen.

Via onze website geven wij een aantal ideeën van hoe de rondreis kan worden ingevuld. Dit zijn dus suggesties want elke rondreis is volledig af te stemmen op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Een op maat gemaakte rondreis is per definitie niet duurder dan een standaard rondreis bij andere reisbureaus. Veelal zijn wij zelfs voordeliger en zijn onze accommodaties beter.

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies

Prijs is exclusief:

 • Reserveringskosten (€ 35,-), buiten Nederland (€ 45,-) + bijdrage Calamiteitenfonds + SGR-toeslag
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Gewenste shuttletransfer van de luchthaven naar je hotel
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende je verblijf
 • Eventuele aflever- (drop-off) kosten voor de autohuur, deze kosten dienen lokaal te worden voldaan
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen

Excursies en attracties

Vul je rondreis The Great West aan met leuke excursies en attracties. Vooraf boeken van excursies en attracties bespaart je kostbare tijd tijdens de rondreis.

Voor deze reis bieden wij geen excursies of attracties aan op de website. Tijdens de reis kun je uiteraard wel lokaal excursies en attracties bezoeken.

Offerte aanvragen

*) Genoemde vanaf tarieven op onze website zijn gebaseerd op 4 personen voor reizen in het laagseizoen.

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.