Zion National Park

In het zuidwesten van de Amerikaanse staat Utah bevindt zich het Zion National Park. Eveneens ligt het nabij de stad Springdale, niet ver gelegen van Las Vegas, Salt Lake City of St. George. Met zijn 3 miljoen bezoekers per jaar is Zion het drukst bezochte park van Utah. Dit paradijselijke park bestaat bovenal uit een aantal hoge plateaus die worden doorsneden door diepe canyons. Ook dit nationale park is een favoriet onder de outdoor-liefhebbers door de spectaculaire wandelroutes die het park herbergt. Onderweg ga je namelijk door smalle riviertjes, klim je naar de mooiste uitzichtpunten en bewonder je de immens hoge rotswanden.

Zion Canyon

Één van de meest opvallende kenmerken van het Zion National Park is de gigantische kloof Zion Canyon. Deze kloof is gevormd door het stromende water van de Virgin River en eveneens het startpunt voor verschillende wandelpaden naar de overige delen van het park.

Angels Landing

Een bijzondere rotsformatie in Zion National Park is de Angels Landing. Deze berg is 454 meter hoog waarbij je vanaf de top een waanzinnig uitzicht hebt over de Zion Canyon. Echter is de 2 uur durende wandeling ernaartoe loodzwaar. De wandelroute gaat ongeveer 4 km lang deels over verharde paden. Wanneer je bovenin komt is het noodzakelijk om een stuk naar boven te klauteren over smalle rotsen wat het lastig maakt. Op sommige plekken sta je namelijk enkel op een paar centimeters van de rand waar kettingen je een veilige houvast bieden. Mocht je tot bovenaan komen dan wordt je wel uitermate beloond met een overweldigend uitzicht.

The Narrows

The Narrows is vertaald van ‘de vernauwing’ wat duidt op het feit dat dit het smalste gedeelte van de Zion Canyon is. Daarnaast is de kloof één van de populairste gebieden in Zion National Park. Je kunt hier immers een schitterende wandeling maken door de paar meter smalle kloof. Bovendien gaat deze wandeling door de ondiepe Virgin River. Hier moet je wel goed op voorbereid zijn aangezien je op glibberige rotsen en onregelmatige bodem wandelt. Je kunt helemaal tot Big Spring wandelen wat een paar km verderop ligt mocht je conditie optimaal zijn. Ook is er de mogelijkheid om halverwege weer om te keren.

Canyon Scenic Drive

Deze geweldige autoroute brengt je langs de hoogtepunten van het park en wordt meestal gereden door bezoekers van Zion National Park. Na iedere bocht heb je hier een geweldig uitzicht. Echter is het tijdens het hoogseizoen niet toegestaan om op eigen houtje deze route af te leggen met de auto. In die periode kun je alleen met de gratis shuttlebussen deze route afleggen. Niet getreurd, want de shuttlebus stopt bij alle bezienswaardigheden.

Kolob Canyons

De Kolob Canyons vind je in het noordwesten van het Zion National Park. Het gebied is een stuk rustiger dan de overige delen van het park. Je rijdt via de bochtige Kolob Canyons road zo’n 9 km lang door een fenomenaal natuurgebied. Onderweg word je omringd door immense roestbruine rotsformaties. Aan het einde van deze route heb je een prachtig uitzicht bij het Kolob Canyons Viewpoint. Voor de liefhebbers is het ook mogelijk om één van de wandelroutes te lopen.

Emerald Pools

Een aantal afwisselende wandelingen gaan richting de Emerald Pools. De route bestaat uit 3 delen, de Lower, Middle en Upper Emerald Pool. Hierbij is de gemakkelijkste wandeling de verharde Lower Emerald Pool die minimaal stijgt. Vanzelfsprekend is de Middle Emerald Pool een stukje steiler en de Upper Emerald Pool de moeilijkste route. Onderweg kom je langs ontzettend mooie uitzichtpunten! De Upper Emerald Pool is alleen aan te raden als je een goede conditie hebt en stevige wandelschoenen aantrekt. Hier moet je namelijk een fikse klim maken naar boven, klauterend over rotsblokken met maar weinig schaduw.

Bekijk hier de actuele openingstijden en andere actuele informatie over het Zion National Park.

Met deze reizen kun je Zion National Park bezoeken

Wil je dit National Park bezoeken, kijk dan eens naar de volgende rondreizen. We kunnen ook een reis aanpassen aan jouw wensen, een reis geheel op maat samengesteld.

Flora en Fauna

Flora

In Zion National Park zijn er hoogteverschillen variërend van ongeveer 1100 meter tot 2500 meter. Hierdoor bestaat er een grote diversiteit aan planten, welgeteld 1000 soorten. Deze plantensoorten worden beïnvloed door nabijgelegen gebieden waaronder het Colorado Plateau, Basin and Range en de Mojave-woestijn. Aan de oevers van de Virgin rivier vind je een verscheidenheid aan kruidachtige planten en grassen zoals wilgen, waterplanten en biezen. Op lagere hoogte vind je woestijnstruiken, cactussen en dorre graslanden. Verder omhoog maakt het gebied plaats voor de pinyon-jeneverbessengemeenschap en jeneverbessenbomen. Daarboven heb je op de rotsen de massieve ponderosa-dennenbomen. Op uiterste hoogte lopen de ponderosa-dennen over in een gemengd naaldbos van douglas sparren en witte dennen.

Fauna

Door zoveel verschillende hoogtes en resulterende microklimaten en habitats is het niet gek dat Zion National Park over een rijk dierenleven bezit. Het park is dan ook de thuisbasis van meer dan 78 soorten zoogdieren, 291 vogelsoorten, 37 soorten reptielen en amfibieën en 8 vissoorten. Eveneens biedt het park een habitat voor een aantal zeldzame dierensoorten. Hieronder horen de Californische condor, Mexicaanse gevlekte uil, de Mojave-woestijnschildpad en de Zuidwestelijke wilgenvliegenvanger. Het laagste gedeelte van het park biedt een habitat voor woestijndieren zoals hagedissen, slangen, kangoeroe-ratten, konijnen en eekhoorns. Terwijl de hoogte toeneemt kom je meer prairiehonden, bevers, dikhoornschapen, berggeiten en (muilezel)herten tegen. Het beste roofdier en zeer efficiënte jager in Zion National Park is de bergleeuw. Deze ongrijpbare kat besluipt stilletjes zijn prooi, meestal herten of dikhoornschapen.

Bekijk hier de actuele openingstijden en andere actuele informatie over het Zion National Park.