Bryce Canyon National Park

Het Bryce Canyon National Park is gelegen in het zuidwesten van de staat Utah. Bryce Canyon is de kleinste van de vijf nationale parken in Utah. Kenmerkend aan dit park zijn de door wind-, water- en ijserosie gevormde dunne, veelkleurige en bizarre rotsformaties, ook wel ‘hoodoos’ genoemd. De kleuren van de hoodoos zijn uiteenlopend van roestijzer rood en geel tot blauw en paars. Omdat het nationale park aardig afgelegen ligt, zo’n 80 km van het drukker bezochte Zion National Park, heeft het minder bezoekers dan andere populaire parken. Desalniettemin ligt het bezoekersaantal alsnog rond de 1 miljoen per jaar.

Sunset point / Sunrise point

Sunset (zonsondergang) en Sunrise (zonsopgang) point zijn twee uitkijkpunten in het Bryce Canyon National Park. Vanzelfsprekend zou je denken dat je het beste uitzicht bij Sunset point tijdens zonsondergang en bij Sunrise Point tijdens zonsopgang hebt. Echter is Sunset point net als Sunrise point mooier tijdens de zonsopgang doordat er al vrij snel schaduw over het landschap trekt. Al met al bieden beide punten een schitterend uitzicht op de prachtige hoodoos in een oneindig kleurenpalet.

Rim Trail

Voor de wandelliefhebbers is er de Rim Trail in het Bryce Canyon National Park, een stevige maar gemakkelijke wandeling. Deze route loopt parallel aan Bryce Amfitheater tussen Fairyland en Bryce point. De vorm van de route is een halve maan waardoor het uitzicht biedt op veel van dezelfde oriëntatiepunten vanuit dia metrische gezichtspunten. Er moet wel rekening mee gehouden worden dat het geen volledige wandelroute is en je weer via dezelfde weg terug moet lopen.

Fairyland point

Fairyland point is een uitkijkpunt die het noordelijkste punt van Rim Trail markeert. Je hebt hier indrukwekkend uitzicht op Boat Mesa, Fairyland Canyon, the Sinking Ship en Campbell Canyon. Dit punt is verder weg gelegen van de andere uitkijkpunten; Sunrise, Sunset en Inspiration, waardoor het een uniek perspectief biedt op het park.

Inspiration point

Bijna onderaan de Rim Trail ligt het Inspiration point. Hier heb je geweldig zicht op veel van de beroemde bezienswaardigheden van Bryce, Sunset en Sunrise point.

Bryce point

De onderkant van de Rim Trail beschikt over Bryce point. Daarnaast dient Bryce point als trailhead naar de Peekaboo Loop Trail (een steile wandeling) die langs de zijkant van het amfitheater slingert tussen de kathedraal, Alligator en onder de Wall of Windows door.