Joshua Tree National Park

Het Joshua Tree National Park is gelegen in de Amerikaanse staat Californië. Deze uitgestrekte woestijn staat bekend om de indrukwekkende rotsformaties en buitenaardse landschappen. Bij elkaar beschikt het natuurgebied over een oppervlakte van 100 bij 50 km. In het park zijn twee verschillende ecosystemen te vinden, de Colorado Desert en de Mojave Desert. Het nationale park heet niet voor niets Joshua Tree, de Yucca brevifolia (oftewel Joshua Tree) is met name in de Mojave Desert te vinden. De Mojave Desert ligt in het hoger gelegen westelijke deel van het park en is wat koeler en natter dan de dorre Colorado Desert in het laaggelegen zuidoostelijke deel. Daar groeien daarentegen voornamelijk struikgewassen en cactussen. Al met al heeft de naam Joshua Tree te maken met de legende over de mormonen die door het gebied trokken. Zij vonden de boom lijken op de profeet Jozua die met zijn armen naar de hemel rijkt.

Hidden Valley

Veruit de populairste van alle verschillende wandelingen in Joshua Tree National Park is die van de Hidden Valley. Deze wandeling gaat van de noordkant van het park via een kort pad naar een rotsachtige verborgen vallei zoals de naam al aangeeft. Het schijnt dat vroeger de veedieven zich hier schuilhielden. Via de 1.6 km lange wandelroute kom je langs de ronde, oranje rotspartijen, Joshua Trees en cactussen.

Keys View

Keys View is het mooiste en bekendste uitzichtpunt van het Joshua Tree National Park. Het ligt op de top van de Little San Bernardino Mountains en biedt geweldige panoramische uitzichten. Om je heen liggen prachtige bergen en valleien. Mocht het weer helder zijn dan heb je zelfs de kans om Mexico te zien. Voor het allermooiste uitzicht moet je een bezoek brengen tijdens zonsopgang of zonsondergang.

Skull Rock

Langs de hoofdweg Park Boulevard ligt ook deze granieten rots die op een doodshoofd lijkt. Lang geleden verzamelden regendruppels zich in de kleine holtes van de rotsformatie. Door de eeuwenlange erosie hiervan ontstonden twee uitgeholde oogkassen waardoor de rots op een doodshoofd begon te lijken.

Jumbo Rocks

Overal in het Joshua Tree National Park kom je niet alleen de gelijknamige Joshua Trees tegen maar ook de enorme granieten ‘boulders’. De Jumbo Rocks zijn enorme, ronde stenen van meer dan 30 meter die soms beklommen worden.

Cottonwood Spring

Één van de best bewaarde geheimen van het Joshua National Park is de Cottonwood Spring Oasis. Deze waterbron ligt in het zuidelijke deel van het park en is gevormd door een aardbeving. Daarnaast was de waterbron jarenlang in gebruik door Cahuilla-indianen die aardewerken potten achterlieten rondom de bron. Later werd de bron ook door goudzoekers en mijnwerkers in het gebied gebruikt. Het water was nodig voor het maken van goud waardoor restanten van een primitieve goudverwerkingsfabriek dicht bij de bron liggen. In de buurt van Cottonwood Spring liggen verschillende mooie wandelpaden naar bezienswaardigheden in de omgeving. Ook is dit natuurgebied de beste plek van het park om vogels te spotten.

Geology Tour Road

Naast de hoofdweg Park Boulevard die je langs verschillende bezienswaardigheden brengt heb je ook de Geology Tour road. Deze ongeveer 30 km lange zandweg brengt je dwars door de woestijn langs de bijzondere rotsformaties en geologische bezienswaardigheden. Houdt er wel rekening mee dat deze weg alleen te doen is met een 4×4, met een gewone auto is het niet te doen. Onderweg heb je 16 verschillende plekken waar je kunt stoppen voor een wandeling of een schitterend uitzicht.

Met deze reizen kun je Joshua Tree National Park bezoeken

Wil je dit National Park bezoeken, kijk dan eens naar de volgende rondreizen. We kunnen ook een reis aanpassen aan jouw wensen, een reis geheel op maat samengesteld.

Flora en Fauna

Flora

Het Joshua Tree National Park herbergt meer dan 800 soorten woestijnplanten. De meest bekende soorten zijn de California juniper (jeneverstruik), pinyon (pijnboom), Joshua Tree, woestijnwilg en de California fan palm. In de lente bloeien er veel eenjarige wilde bloemen in het park maar ook staat het natuurgebied bekend om zijn cactussen en zeldzame planten. Daarnaast is het park de thuisbasis van varens, mossen en levermossen. Op de beroemde rotsformaties groeien eveneens veel soorten korstmossen.

Fauna

Ondanks het woestijngebied barst het nationale park van de natuur en dieren. In de lente en vroege herfst worden vaak woestijnschildpadden gespot omdat ze dan hun holen verlaten. Verder brengen deze dieren naar schatting 95% van hun leven onder de grond door. De dieren die vaak door bezoekers gespot worden zijn grondeekhoorns, prairiehazen en katoenstaartkonijnen. Van de vele vogelsoorten die voorkomen in het park zie je vaak de cactuswinterkoning, grote ransuil en de renkoekoek. In het hoger gelegen gebied kun je dikhoornschapen tegenkomen en ook lynxen en poema’s.

Bekijk hier de actuele openingstijden en andere actuele informatie over het Joshua Tree National Park.