Van wereldsteden New York en Washington D.C. tot het historisch interessante Philadelphia. De regio Oost-Amerika spreekt tot de verbeelding. Toch omvat Oost-Amerika veel meer dan dat. Neem bijvoorbeeld Adirondack National Park, welke met zijn 6 miljoen hectare nog groter is dan Yosemite, Yellowstone en de Great Smokey Mountains bij elkaar. Wanneer je de regio Oost-Amerika bezoekt, hoef je je geen dag te vervelen.

Washington D.C. en New York

Een bezoek aan Washington D.C. is een bezoek aan het politieke hart van Amerika. Het Capitol, het Witte Huis en het iconische Washington Monument zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden van de historische hoofdstad.  Iets minder bekend, maar net zo charmant is de wijk Georgetown, één van de oudste wijken van de stad.

Een bezoek aan Washington D.C. wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan New York City waar je van het ene hoogtepunten naar het andere reist. Ga de letterlijke hoogte in op het Empire State Building, maak een boottocht naar het vrijheidsbeeld of bezoek het neon-verlichte Times Square tijdens het vallen van de avond en verbaas je over de hoeveelheid ‘yellow cabs’ die kriskras door de New Yorkse straten scheuren.

Philadelphia

Er is geen stad zo historisch interessant als Philadelphia. In deze stad is namelijk letterlijk geschiedenis geschreven. In 1776 werd hier de Declaration of Independence, ofwel de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring ondertekend. Tussen 1790 en 1800 was Philadelphia de hoofdstad van Amerika. Historische gebouwen als de Independence Hall en het stadhuis van Philadelphia herinneren aan het rijke verleden van de stad. De Liberty Bell in het Independence National Historical Park staat nog steeds symbool voor de vrijheid en onafhankelijkheid van Amerika.

Nationale parken Oost-Amerika

Van de Great Smokey Mountains met de populaire Appalachian Trail tot het eerder aangestipte Adirondack National Park. Oost-Amerika mag dan wel niet bekend staan om zijn nationale parken, de kilometers natuur liegen er niet om. Van zwarte beren, witstaartherten en wasberen tot de rode en grijze vos. Ook de natuurliefhebber kan zijn hart ophalen in de regio Oost-Amerika.