Duik diep in het oer-Amerikaanse binnenland en ontdek de charme van de South Central regio. Hier, in staten als Arkansas en Nebraska, ervaar je het hart van de Verenigde Staten. Vergeet ook de legendarische Route 66 niet, die als een ader door de staten van South Central loopt en je meeneemt op een nostalgische reis door de geschiedenis en landschappen van de regio.

Chicago en Route 66

Chicago is een cultureel en culinair epicentrum dat bruist van energie. De stad, gelegen aan het prachtige Lake Michigan, staat bekend om zijn iconische architectuur, kunstscene en deep-dish pizza. Ook markeert Chicago het oostelijke punt van de legendarische Route 66, de ‘Main Street of America.’ Vanuit hier reis je zo kriskras de South Central regio door.

Ozark Mountains en Arkansas Hot Springs

Van de warmwaterbronnen in Arkansas tot de Ozark Mountains in Arkansas en Missouri: in de South Central regio vind je gevarieerd palet aan natuur. De Ozark Mountains staan bekend om hun beboste heuvels, valleien en kristalheldere rivieren. De Arkansas Hot Springs, een reeks natuurlijke warmtebronnen, trekken al eeuwenlang mensen naar de regio. Het park geeft je toegang tot de ontspannende baden in het historische badhuisdistrict.

Prairies, ranches en cowboys

In South Central domineert de cowboy- en ranchcultuur. Uitgestrekte prairies nodigen uit tot avontuur en rodeo’s vormen het entertainment. De cowboys, met hun sprekende  hoeden, laarzen en lasso’s, belichamen de geest van hard werken en onafhankelijkheid. De regio heeft een levendige western muziekscene die je transporteert naar de tijd van het wilde westen. Als reiziger kun je voor even cowboy zijn, tijdens een bezoek aan een van de vele ranches.