Rondreis Texas

Rondreis Texas laat je de grootste steden van Texas zien, zoals Houston, Austin en Dallas. Texas heeft ongeveer de grootte van Frankrijk en Spanje samen. Hierdoor zijn de klimaat verschillen ook groot. Eigenlijk is Texas niet te vergelijken met enige andere staat in Amerika. Juist dat maakt Texas zo BIG. Bekende bezienswaardigheden in Texas zijn o.a. The Alamo en het spookstadje Langtry.

v.a. € 2.260,- * p.p.
Incl. vluchten, auto en 3* verblijf

* Indicatieprijs 4 pers. in laagseizoen

Een indrukwekkende rondreis door “The Lone Star State” Texas

De 23-daagse rondreis Texas begint en eindigt in Houston. Houston is de grootste stad van Texas en ligt aan de Golf van Mexico. Houston is o.a. bekend geworden door NASA Johnson Space Center, hier vinden alle bemande ruimtevaartactiviteiten van Amerika plaats. De Rondreis Texas laat je kennis maken met veel historische bezienswaardigheden. Tijdens de rondreis bezoek je prachtige locaties zoals het Nationale Park ‘Big Bend’ en het ‘Aransas National Wildlife Refuge’. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan steden zoals Austin, San Antonio, Dallas en Fort Worth niet. In Fort Worth kun je een bezoek brengen aan het Amon Carter Museum of American Art, hier zie je vooral Amerikaanse kunst uit de negentiende en twintigste eeuw. Ook is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het National Cowgirl Museum and Hall of Fame in Fort Worth. De Rondreis Texas wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper . Het voordeel van een rondreis door Texas met de camper is dat je het vervoermiddel en de slaapplek op één plek hebt.

Wij verzorgen graag jouw rondreis Texas

Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Dagindeling rondreis Texas

 • Dag 01: Vanuit Amsterdam of Brussel vlieg je naar Houston
 • Dag 02: Houston – (Victoria) – Corpus Christi
 • Dag 03: Corpus Christi
 • Dag 04: Corpus Christi – San Antonio
 • Dag 05: San Antonio
 • Dag 06: San Antonio – Del Rio (Lake Amistad)
 • Dag 07: Del Rio – Big Bend National Park
 • Dag 08: Big Bend NP
 • Dag 09: Big Bend NP – (Marathon) – Fort Stockton
 • Dag 10: Fort Stockton – Lubbock
 • Dag 11: Lubbock – (Palo Duro Canyon State Park) – Amarillo
 • Dag 12: Amarillo
 • Dag 13: Amarillo – Abilene
 • Dag 14: Abilene – Dallas/Fort Worth
 • Dag 15: Dallas/Fort Worth
 • Dag 16: Dallas/Fort Worth
 • Dag 17: Dallas/Fort Worth – Austin
 • Dag 18: Austin
 • Dag 19: Austin – Houston
 • Dag 20: Houston
 • Dag 21: Houston
 • Dag 22: Vertrek vanuit Houston
 • Dag 23: Aankomst in Amsterdam of Brussel

De rondreis Texas kun je per huurauto of camper maken.

Reisadvies nodig?

Onze reisadviseurs zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in reizen door Amerika (USA) en kunnen je rondreis exact afstemmen op jouw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan een langer of korter verblijf, specifieke bestemmingen, een bepaald type accommodatie of specifieke voorzieningen.

Dagomschrijving rondreis Texas

Totale afstand: 3500 km

Hier vind je de dag omschrijvingen van de standaard rondreis Texas.

Dag 1: aankomst in Houston

Vanuit Amsterdam of Brussel vlieg je naar Houston in de staat Texas. Bij aankomst op de luchthaven staat je huurauto klaar en vervolgens rij je naar je hotel in Houston. Je verblijft hier nu één nacht maar aan het einde van je rondreis zul je nog drie nachten in Houston verblijven zodat je voldoende tijd hebt om deze bijzondere stad te verkennen.

Dag 2: Houston – Corpus Christi

(360km, ca. 4 uur)

Vandaag vertrek je vroeg langs de Golf van Mexico naar Corpus Christi. Onderweg bezoek je Victoria met een schat aan prachtige historische huizen en gebouwen. Het merendeel van deze bouwwerken staat in het National Register of Historic Places. Tevens kom je langs Aransas National Wildlife Refuge. Dit natuurgebied werd in 1937 door president Franklin D. Roosevelt tot nationaal beschermd natuurgebied verklaart. Aan het einde van de dag kom je aan in Corpus Christi waar je 2 nachten verblijft.

Dag 3: Corpus Christi

Corpus Christi, met haar vele stranden, ligt aan de Corpus Christi Bay. Er zijn veel activiteiten en spannende attracties voor de avonturier. De meest bezochte bezienswaardigheden bevinden zich op North Beach. Zoals het Texas State Aquarium en het drijvende USS Lexington Museum gevestigd op het vliegdekschip USS Lexington uit de tweede wereldoorlog. Ten oosten van Corpus Christi liggen Padre Island en Mustang Island met hun langgerekte stranden waar kitesurfers hun hart ophalen en veel bijzondere vogelsoorten naar een lekker hapje zoeken. Hier kun je even heerlijk tot rust komen en genieten van de zee!

Dag 4: Corpus Christi – San Antonio

(240km, ca. 2 ½ uur)

Vandaag is je reisdoel San Antonio. De missiepost San Antonio de Valero (The Alamo) was de eerste Spaanse missiepost in deze stad en dateert uit 1718. Zeker een bezoekje waard. In het historische district King William Neighborhood tref je prachtige oude bouwwerken aan. Het historische Guenther House is een aanrader voor een heerlijke lunch. Langs de San Antonio River kun je een prachtige wandeling maken over de riverwalk. Van hieruit is ook een romantische boottocht te boeken op deze smalle rivier. Op tal van plaatsen vind je gezellige restaurantjes waar je heerlijk kunt dineren. Vanzelfsprekend biedt deze stad ook modern vertier zoals SeaWorld San Antonio en het pretpark Six Flags Fiesta Texas.

Dag 5: San Antonio

Vandaag heb je de hele dag om San Antonio te verkennen of bijvoorbeeld uit je bol te gaan in het pretpark Six Flags Fiesta Texas. De keuze is aan jullie! Ga je San Antonio verder verkennen dan zijn er een aantal bezienswaardigheden die je beslist niet mag missen! Voor een adembenemend panoramisch uitzicht over San Antonio is een bezoek aan de 230 meter hoge Tower of Americas zeker een aanrader. Het bijzondere is dat de glazen lift aan de buitenzijde van de toren is geplaatst waardoor je de hele rit een steeds mooier uitzicht over de stad krijgt. Op het Observation Deck kun je 360 graden rondlopen om het gehele gebied van bovenaf te bewonderen. Dit kan van achter glas maar één verdieping lager ook vanaf het 360 graden open balkon als je dat durft. Indien de missiepost San Antonio de Valero (The Alamo) nog niet is bezocht moet je dit vandaag beslist doen! Op de historische plek wisten slechts 189 Texaanse verdedigers de post maar liefst 13 dagen uit handen te houden van een leger van 4.000 Mexicanen voordat ze allen sneuvelden in hun strijd voor onafhankelijkheid. Op de Market Square, de grootste markt aan de Rio Grande, zijn talloze eet kraampjes waar je een heerlijke lokale lunch kunt verschalken uit de Tex-Mex keuken.

Dag 6: San Antonio – Del Rio

(250km, ca. 3 uur)

De reisbestemming voor deze dag is de grensplaats Del Rio gelegen aan de Rio Grande. Je kunt Mexico aan de overkant van de brug zien liggen. Houdt er wel rekening mee dat je met de huurauto Mexico niet mag inrijden in verband met de dekking van de verzekering! Als alternatief kun je een taxi nemen of de 1,5km lange brug te voet oversteken. Aan de overzijde ligt de Mexicaanse grensplaats Ciudad Acuña waar je op Hidalgo Street een mooi winkelgebied aantreft. Vanzelfsprekend kun je in Del Rio overal de Mexicaanse invloed proeven. Zowel letterlijk als figuurlijk. Bijvoorbeeld in de Mexicaanse wijk Casa De La Cultura. Wijnliefhebbers kunnen in Del Rio de oudste winery van Texas, Val Verde Winery, bezoeken voor een interessante rondleiding. Lake Amistad is het grootste en zuiverste meer van Texas. Officieel heet dit meer International Amistad Reservoir. Het werd in 1969 gevormd door de aanleg van de Amistad Dam. Dit meer heeft een kustlijn van ruim 1,300 kilometer en is een El Dorado voor watersporters. Je kunt hier bijvoorbeeld duiken, varen, waterskiën, zwemmen en vissen.

Dag 7: Del Rio – Big Bend NP

(400km, ca. 4 ¾ uur)

Vandaag rij je door naar Big Bend National Park. Dit gebied is vernoemd naar de grote bocht in de Rio Grande. Letterlijk is de vertaling dus “Grote Bocht”. Onderweg kom je een aantal spookstadjes tegen zoals Longfellow en Dryden. Vooral het plaatsje Langtry is een ‘stop’ waard. Het was de woonplaats van Judge Roy Bean (1825 – 1903) die bekend stond als ‘Hanging Judge Roy Bean’ in de begintijd van het Wilde Westen. Die bijnaam had deze roemruchte en louche rechter verkregen door zijn vele veroordelingen tot de strop. Uit die tijd bewaarde gebouwen zijn o.a. de saloon en de rechtszaal.

Dag 8: Big Bend NP

Deze dag staat in het teken van natuur. Het Big Bend National Park bestaat uit een mengeling van adembenemend woestijngebied, ruige bergen, prachtige canyons en woest water in de vorm van de Rio Grande. Op een aantal plaatsen stroomt de Rio Grande krachtig en majestueus door nauwe kloven die je met een kano of raft kunt gaan bedwingen. Het Big Bend National Park is één van de grootste natuurparken van Amerika maar door de afgelegen ligging minder bezocht en dus minder druk. Naast het ontdekken van de geweldige flora en fauna van dit gebied, zijn er ook volop outdoor activiteiten mogelijk zoals wandelen, paardrijden, kano-en, raften en mountainbiken. Passiever maar zeker zo indrukwekkend is het maken van een Jeep safari door het adembenemende landschap.

Dag 9: Big Bend NP – Fort Stockton

(220km, ca. 2 ¾ uur)

Vandaag verlaat je het indrukwekkende Big Bend NP en rij je richting de volgende bestemming: Fort Stockton. Net buiten het park kom je door het oude plaatsje Marathon. Hier werd in 1984 een deel van de film ‘Paris, Texas’ opgenomen met in de hoofdrol Harry Dean Stanton. Je kunt een bezoek brengen aan het Marathon Historical Museum voor een goede indruk van de historie van dit gebied. Bezienswaardigheden zijn de Marathon Jail, de Roping Area en Cattle Shipping Pens. Na een korte wandeling door Peňa Park of Post Park vervolg je de route naar Fort Stockton. Het eerste dat opvalt wanneer je Fort Stockton binnenrijdt is Paisano Pete, de enorme ‘Roadrunner’ die je welkom heet.

Een aanrader is het op eigen gelegenheid lopen van de Historical Tour. De wandeling is ongeveer 3,5 kilometer lang en begint bij Paisano Pete, de Roadrunner. De routekaart is verkrijgbaar bij het Annie Riggs Memorial Museum, het Historical Fort Stockton of bij de Grey Mule Saloon. Dus bezoek je één van deze locaties, neem dan gelijk deze routekaart mee. De route, aangegeven met blauw/witte bordjes, voert je langs 16 bezienswaardigheden van Fort Stockton. Je wandelt door het National Register Historic District waar je mercantille stores, een saloon, 2 kerken en een aantal historische gebouwen zult aantreffen waaronder het Pecos County Courthouse uit 1912. De tour eindigt bij de oude begraafplaats. Markant is hier de grafsteen van Sheriff A.J. Royar (1855 – 1894) die het opschrift ‘assassinated’ oftewel ‘vermoord’ vermeldt. Een getuigenis van de gewelddadige periode uit de geschiedenis van deze regio. In het voormalige Adobe Hotel, gebouwd rond 1900, is nu het Annie Riggs Memorial Museum gevestigd. Het museum is vernoemd naar de voormalige hoteleigenaresse, Annie Riggs (1858 – 1931). Naast veel historie van de regio tref je hier ook nog hotelkamers en een keuken aan  die authentiek zijn ingericht zoals in de glorietijd van het hotel. Aan de muur hangt nog een bordje met de strenge huisregels die Annie Riggs zelf ooit opstelde.

Dag 10: Fort Stockton – Lubbock

(380km, ca. 4 ½ uur)

Na het ontbijt rij je vandaag richting de plaats Lubbock, de geboorteplaats van de bekende rock-‘n-roll-zanger, gitarist en componist Buddy Holly (1936 – 1956). Hij is hier ook begraven en wel op het Lubbock Cemetery. Ongeveer 2 kilometer vanaf het centrum staat zijn standbeeld tegenover het Buddy Holly Center dat je vanzelfsprekend kunt bezoeken. De stad telt tegenwoordig ruim 243.800 inwoners en ontstond rond 1876. Naast belangrijke archeologische vondsten staat Lubbock ook bekend om haar diverse, bekroonde wineries. Dus als wijnliefhebber zul je in Lubbock niets tekort komen! In het National Ranching Heritage Center proef je de historie en de cowboysfeer van weleer. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd zoals het bijeen drijven van het vee. In het Silent Wings Museum kom je meer te weten over de speciale gevechtseenheden die tijdens de tweede wereldoorlog met zweefvliegtuigen het vijandelijke gebied binnendrongen. In het museum staat ook een volledig gerestaureerde ‘glider’ uit die periode.

Dag 11: Lubbock – Palo Duro Canyon – Amarillo

(200km, ca. 2 ¾ uur)

Het reisdoel is vandaag de plaats Amarillo nabij de op één na grootste canyon van Amerika: de Palo Duro Canyon. In het Palo Duro State Park zul je je verbazen over de prachtige natuur in dit gebied. Het vlakke land houdt plotseling op bij de rand van de ruim 240 meter diepe canyon. De canyon is bijna 200 kilometer lang en 32 kilometer breed. In tegenstelling tot de Grand Canyon in de staat Arizona, kun je hier wel afdalen in de canyon voor een ongelooflijke actieve ervaring! Passiever, maar zeker zo indrukwekkend, is het maken van een excursie per Jeep door dit prachtige, ruige gebied. Vooral wanneer je met kinderen reist is, na al deze indrukwekkende natuur, een bezoek aan het Wonderland Amusement Park in Amarillo een leuk uitje. Dit compacte pretpark biedt veel spannende attracties.

Dag 12: Amarillo

Vandaag heb je nog een volle dag in Amarillo. Als paardenliefhebber is een bezoek aan het American Quarter Horse Hall of Fame & Museum een ‘must’. Een Quarter Horse is een speciaal paardenras dat vooral in korte sprints en wendbaarheid andere rassen de baas is en veel wordt gebruikt bij shows, rodeo’s, races en als ranchpaard. In het museum kom je niet alleen meer te weten over dit bijzondere ras maar er zijn ook een aantal leuke interactieve displays. Dat in deze regio lang indianen hebben gewoond zal je niet verbazen. Daarom is een bezoek aan het Kwahadi Museum of the American Indian zeker een aanrader. Het bijwonen van een optreden van de Kwahadi Dancers is een heel bijzondere ervaring! Maar Amarillo heeft nog meer bijzonders te bieden zoals de Cadillac Ranch, gelegen aan de beroemde Route 66. Hier zijn 10 oude Cadillacs met hun neus in de grond begraven en steekt de helft van deze auto’s nog boven de grond uit. Ze zijn allemaal rijkelijk versierd met graffiti. En als je wilt, mag je daar zelf ook nog een bijdrage aan leveren! Voordat beginjaren 70 Interstate Highway 40 Route 66 verving, was Route 66 een drukke hoofdweg. In 1960 opende R.J. ‘Bob’ Lee langs deze route bij Amarillo The Big Texan Steak Ranche. Dit restaurant werd beroemd doordat men hier gratis steak kon en nog altijd kan eten. Er is maar één voorwaarde: men moet de steak van 72oz (ruim 2 kilo) binnen één uur naar binnen werken! En dat blijkt een hele opgave. Dus wil je rustig eten, bestel dan gewoon a-la-carte en betaal de rekening. Deze maaltijd zal je dan zeker beter bekomen!

Dag 13: Amarillo – Abilene

(440km, ca. 5 uur)

Het wordt tijd om Amarillo te verlaten en door te reizen naar de volgende bestemming: Abilene. Deze plaats werd door veeboeren rond 1881 gesticht als doorvoerplaats voor vee via de Texas and Pacific Railway. Een bezoek aan de Frontier Texas expositie is een aanrader. Hier krijg je een indruk van leven in deze regio tussen 1780 en 1880. Interactieve displays met holografische figuren vertellen je meer over hun dagelijkse leven in die tijd. Zowel de kolonisten als de indianen komen ruim aan bod. Daarnaast wordt aan de hand van diverse films een goede indruk gegeven van het leven van weleer in deze regio. In de Buffalo Gap Historic Village kun je letterlijk terug in de tijd tussen 1870 en 1920. Je treft hier nog ruim 20 historische bouwwerken aan uit die periode waaronder de kapsalon, de dokterspraktijk, de hoefsmid, de school, de rechtbank en het treindepot.

Dag 14: Abilene – Dallas/Fort Worth

(300km, ca. 3 ½ uur)

Vandaag is je reisdoel Forth Worth, 16e op de ranglijst van grootste plaatsen in Amerika. Forth Worth trekt jaarlijks meer dan 5,5 miljoen toeristen. Er zijn talloze historische plekken, prachtige musea, gezellige saloons, volop restaurants en diverse leuke attracties. Een paar kilometer ten westen van het centrum tref je in het Fort Worth Culture District een aantal interessante musea aan zoals het Amon Carter Museum of American Art met veel western kunst, oude foto’s en beeldhouwwerken. Of het unieke National Cowgirl Museum and Hall of Fame. Dit is het enige museum in Amerika dat het verhaal vertelt van de dappere cowgirls uit het ruige verleden van deze regio. Het Fort Worth Museum of Sience and History is een geweldig museum voor jong en oud. Er zijn veel interactieve displays die het juist voor kinderen ook interessant maakt. Het Ball-Edelmaan-McFarland House is een typisch voorbeeld van een huis in de Queen-Anne stijl volgens Victoriaanse architectuur. Het werd gebouwd in 1899. Je waant je hier even terug in de tijd van het wilde westen. Je verblijft in de regio van Dallas & Forth Worth tussen de steden in.

Dag 15: Dallas/Fort Worth

Op Fort Worth Stockyards kun je dagelijks de ‘cattle drive’ van een kudde Texas Longhorns bijwonen die onder begeleiding van echte cowboys door Exchange Avenue worden geleid richting Stockyards Station. Dit gebeurt tweemaal per dag: om elf uur ’s morgens en om vier uur ’s middags. En ben je op vrijdag of in het weekend in Fort Worth dan is een bezoek aan het Cowtown Coliseum een aanrader om een echte rodeo mee te maken! Vandaag kun je ook heerlijk vertoeven op Sundance Square in het centrum van Fort Worth waar je heerlijk kunt winkelen, eten en genieten van talloze optredens. Dit centrum is vernoemd naar de beroemde Sundance Kid (Harry Alonzo Longabaugh 1867 – 1908). Deze ‘outlaw’ was lid van de Butch Cassidy’s Wild Bunch die talloze, succesvolle trein- en bankroven pleegden. In 1969 werden de belevenissen van deze ‘outlaws’ verfilmd in de film Butch Cassidy and the Sundance Kid. ’s Avonds is een bezoek aan Billy Bob’s Texas een prima idee. Dit is de grootste honky-tonk bar ter wereld! Let wel even op: parkeren in het centrum is alleen gratis na 17:00 uur en het weekend!

Dag 16: Dallas/Fort Worth

Het centrum van Dallas ligt slechts 56 kilometer van het centrum van Fort Worth. Dus vandaag is een bezoek aan Dallas je reisdoel. Maar Dallas is ook bekend door een minder leuke gebeurtenis: de moord op President John F. Kennedy op 22 november 1963. Hij werd door Lee Harvey Oswald doodgeschoten vanaf de 6e verdieping van het toenmalige Texas School Book Depository op 411 Elm Street. Nu is in dit historische gebouw het Sixth Floor Museum gevestigd en kun je zelf gaan staan op de plaats van waaruit Lee Harvey Oswald de dodelijke kogel zou hebben gelost. Naast veel over de moord op John F. Kennedy vind je ook een aantal interessante zaken uit het leven van deze 35e president. Een bezoek dus absoluut waard.

Dag 17: Dallas/Fort Worth – Austin

(320km, ca. 3 ½ uur)

Vandaag rij je naar de hoofdstad van Texas: Austin, gelegen aan de Colorado River. Austin heeft een aantal wereldberoemde inwoners zoals de wielrenner Lance Armstrong, actrice Sandra Bullock en acteur Matthew McConaughey. In Austin zijn talloze gezellige bars en uitstekende restaurants te vinden. Daarbij staat Austin bekend als de Live Music Capitol of the Word. In Austin zijn enige honderden muziekgelegenheden te vinden waar regelmatig live optredens plaatsvinden. In het Bob Bullock State History Museum wordt daarom aan de muziekgeschiedenis vanzelfsprekend aandacht geschonken naast de vele andere historische wetenswaardigheden over de regio. Op Barton Creek Square kun je lekker ‘shoppen’. De echt chique en dus duurdere winkels zijn gevestigd op The Domain. ‘s Avonds veranderd Austin in een groot uitgaanscentrum met veel live muziek in bars en restaurants. De beste locaties zijn Sixth Street en Warehouse District.

Dag 18: Austin

Austin is ook de stad waar de inwoners zich graag ‘groen’ noemen door gezond te eten en de natuur te respecteren. Een bijzondere locatie is het Lady Bird Johnson Wildflower Center. Deze botanische tuin werd in 1982 opgericht door de voormalige First Lady Bird Johnson en toont een grote diversiteit aan bijzondere, inheemse planten. Hou je van een frisse duik? Spring dan vandaag in het heldere water van de Barton Spring Pool. Dit natuurlijke zwembad krijgt zijn water uit de Barton Springs, een verzameling van vier natuurlijke waterbronnen in het Zilker Park. Je kunt er zelfs snorkelen en de kans is groot dat je dan zoetwaterkreeften en vissen zult zien! Het Zilker Park is ook voor kinderen een leuk uitje. Niet alleen de Barton Spring Pool en de speeltuin maar vooral het treintje dat door het park rijdt is voor kinderen een geweldige belevenis! Wil je in korte tijd relatief veel zien van de stad en van Lake Austin, maak dan gebruik van de Duck Tours. Deze waterbus rijdt eerst door downtown Austin en langs diverse highlights van Austin zoals Historic Sixth Street, The State Capitol Building, het Bob Bullock State History Museum en The Governor’s Mansion alvorens een duik te nemen in Lake Austin voor een rondvaart. De gehele tour duurt ongeveer 75 minuten.

Dag 19: Austin – Houston

(370km, ca. 4 ½ uur)

Vandaag is je bestemming de plaats Houston. Dit is tevens de eindbestemming maar je verblijft hier nog drie nachten. Er is dus voldoende tijd om deze stad en de omgeving te verkennen. Houston is bij Europeanen vooral bekend door de ruimtevaart. Het is de thuisbasis van het Lyndon B. Johnson Space Center van waaruit alle NASA ruimtereizen worden begeleid en waar astronauten hun opleiding volgen. Houston is de grootste stad van Texas en ligt aan de Golf van Mexico. Houston is ook de geboorteplaats van een aantal wereldberoemde sterren zoals Patrick Swayze, Dennis Quaid, Anne Nicole Smith en Beyoncé. Houston beschikt over een aantal prachtige musea zoals het Museum of Fine Arts, het Contemporary Art Museum en het Holocaust Museum Houston. Ook het Downtown Aquarium is zeker een bezoek waard. De komende dagen zul je je dan ook prima vermaken in Houston! Indien je een aantal genoemde attracties in Houston wilt bezoeken dan kun je overwegen de Houston City Pass aan te schaffen waarmee je tot 45% op de entreegelden kunt besparen. Deze pas geeft toegang tot het Space Center, het Downtown Aquarium, het Houston Museum of Natural Science, de Houston Zoo of het Health Museum, het Museum of Fine Arts of The Children’s Museum. Je kunt de pas kopen bij het eerste bezoek aan één van de bovengenoemde attracties.

Dag 20: Houston

Na het ontbijt is een bezoek aan het Lyndon B. Johnson Space Center een leuke en leerzame bestemming. Met de NASA Tram Tour kun je een uitgebreid kijkje nemen achter de schermen van dit center. Er zijn diverse interactieve exposities, simulators en een IMAX Theater waar je bijna levensecht een lancering kunt meemaken. Daarnaast kun je een kijkje nemen in het interieur van een Space Shuttle en voel je jezelf echt een astronaut! Je zult hier dan ook een groot deel van de dag kunnen doorbrengen. Van hieruit is het een klein stukje rijden naar de Kemah Boardwalk aan de kust. Er zijn diverse kermisattracties zoals een reuzenrad en een zweefmolen. Op bepaalde plaatsen staan automaten met voer waarmee je de vissen bij de kade kunt voeren. Talloze vissen zullen zich verdringen aan je voeten om een lekker hapje te verschalken. Later op de dag kun je bijvoorbeeld nog heerlijk gaan ‘shoppen’ in Houston op de Galleria, een enorm winkelcentrum met diverse outlets en zelfs een schaatsbaan!

Dag 21: Houston

Dit is de laatste volle dag in Houston. Er zijn diverse mogelijkheden om deze dag te besteden. Bijvoorbeeld het Downtown Aquarium. Dit is niet zomaar een aquarium maar eigenlijk een combinatie van een enorm zeeaquarium en een pretpark. Met een treintje word je door het park gereden en door een glazen koepeltunnel in het aquarium word je plotseling omringd door talloze haaien. Er is ook een reuzenrad en aantal andere kermisachtige attracties op het complex aanwezig. Het restaurant ligt middenin het aquarium waardoor je tijdens het eten kunt blijven genieten van het spectaculaire onderwater leven. Misschien een beetje uit de toon maar wel indrukwekkend zijn de twee gestreepte witte tijgers die de tempel bewaken. Kortom: dit is leuke en leerzame bestemming voor jong en oud! Je kunt vandaag ook besluiten de eilandstad Galveston te bezoeken, genoemd naar de ontdekkingsreiziger Bernardo de Gálvez. Dit is de geboorteplaats van de wereldberoemde zanger Barry White (1944 – 2003). Hier kun je heerlijk relaxen op het strand of lekker gaan shoppen downtown. Daarnaast zijn er in Galveston diverse bezienswaardigheden zoals het Texas Seaport Museum, het Ocean Star Offshore Drilling Rig Museum en het Railroad Museum. In de Texas Aviation Hall of Fame kun je een collectie perfect gerestaureerde historische vliegtuigen bekijken. Om in een korte tijd veel te zien van deze plaats is de Galveston Duck Tour een aanrader. Het woord ‘Duck’ verraadt het eigenlijk al: deze waterbus rijdt eerst over de Seawall Boulevard, neemt dan een duik in de The Bayou voor een rondvaart en gaat weer aan land bij Heards Lane waarna nog een rit volgt langs diverse historische gebouwen, door het Strand Historic District en het Silk Stocking District.

Blijf je vandaag in Houston dan is een wandeling door het Houston Tunnel System een bijzonder uitje. Op een diepte van 6 meter ligt onder Houston een 11 kilometer lang tunnelgebied. Het is ontworpen om snel op een andere plaats te kunnen komen. Inmiddels is het ook ontdekt door bezoekers van Houston. In delen van de tunnel tref je een aantal winkels en eetgelegenheden aan. Het tunnel systeem is op diverse plaatsen toegankelijk.

Dag 22: Vertrek vanuit Houston

Dit is je laatste dag in het indrukwekkende Texas. Vandaag rij je naar de luchthaven van Houston, G. Bush International Airport, waar je de huurauto kunt inleveren. Een shuttlebus brengt je naar de vertrekhal van de luchthaven. Vandaag vlieg je terug naar Amsterdam of Brussel.

Dag 23: Einde rondreis Texas

Afhankelijk van je vertrektijd vanuit Houston en je bestemming, landt je in de ochtend of middag in Amsterdam of Brussel. Je geweldige rondreis door Texas is helaas ten einde… Maar je zult gegarandeerd terugkijken op een onvergetelijke en indrukwekkende vakantie!

Kaart

Opties en informatie

Vanzelfsprekend is deze reis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Een verlenging met een luxe cruise tegen een scherp tarief naar bijvoorbeeld de Caribbean en Mexico vanaf Galveston. Cruises zijn mogelijk vanaf 5 tot zelfs 12 nachten.
 • Je kunt je verblijf op bepaalde locaties verlengen met meerdere dagen.
 • Je kunt de rondreis ‘Texas’ uitbreiden met een stedentrip naar een van de steden aan de oostkust zoals New York, Washington of Chicago.

Via onze website geven wij een aantal ideeën van hoe de rondreis kan worden ingevuld. Dit zijn dus suggesties want elke rondreis is volledig af te stemmen op jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Een op maat gemaakte rondreis is per definitie niet duurder dan een standaard rondreis bij andere reisbureaus. Veelal zijn wij zelfs voordeliger en zijn onze accommodaties beter.

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies

Prijs is exclusief:

 • Reserveringskosten (€ 35,-), buiten Nederland (€ 45,-) + bijdrage Calamiteitenfonds + SGR-toeslag
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Gewenste shuttletransfer van de luchthaven naar je hotel
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende je verblijf
 • Eventuele aflever- (drop-off) kosten voor de autohuur, deze kosten dienen lokaal te worden voldaan
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen

Excursies en attracties

Vul je rondreis Texas aan met leuke excursies en attracties. Vooraf boeken van excursies en attracties bespaart je kostbare tijd tijdens de rondreis.

Voor deze reis bieden wij geen excursies of attracties aan op de website. Tijdens de reis kun je uiteraard wel lokaal excursies en attracties bezoeken.

Offerte aanvragen

*) Genoemde vanaf tarieven op onze website zijn gebaseerd op 4 personen voor reizen in het laagseizoen.

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.