Rondreis New Mexico

Rondreis New Mexico laat je in 20 dagen tijd de mooiste steden en plekken zien in de staten Texas en New Mexico. Zo breng je o.a. een bezoek aan de steden Dallas, Austin, Houston, San Antonio en Albuquerque. De rondreis zit vol historische bezienswaardigheden, gezellige wijken, heerlijke restaurants en terrasjes. New Mexico staat bekend om zijn mix aan culturen en zijn prachtige natuur. Rode rotsen en Canyon-achtige landschappen, die afgewisseld worden met veel groen en water.

v.a. € 1.995,- * p.p.
Incl. vluchten, auto en 3* verblijf

* Indicatieprijs 4 pers. in laagseizoen

Een verbazingwekkende rondreis door New Mexico

De 20-daagse rondreis New Mexico begint en eindigt in Dallas / Fort Worth. Je bezoekt o.a. Houston, dit is de grootste stad van Texas en ligt aan de Golf van Mexico. Houston is o.a. beroemd geworden door NASA Johnson Space Center, hier vinden alle bemande ruimtevaartactiviteiten van Amerika plaats. Rondreis New Mexico laat je kennis maken met vele historische bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de missiepost ‘The Alamo’ in San Antonio. Tijdens de rondreis maak je kennis met de prachtige natuur in Nationale Parken als ‘Big Bend’ en ‘Aransas National Wildlife Refuge’. In de New Mexico bezoek je de stad Albuquerque, misschien wel het meest bekend door het Albuquerque International Balloon Fiesta. Dit is het meest populaire luchtballon evenement in de wereld. Rondreis New Mexico wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper.

Wij verzorgen graag jouw rondreis New Mexico

Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Dagindeling rondreis New Mexico

 • Dag 01: Vertrek vanuit Amsterdam of Brussel naar Dallas / Fort Worth
 • Dag 02: Dallas / Fort Worth – Austin
 • Dag 03: Austin
 • Dag 04: Austin – Houston
 • Dag 05: Houston
 • Dag 06: Houston – Corpus Christi
 • Dag 07: Corpus Christi – San Antonio
 • Dag 08: San Antonio
 • Dag 09: San Antonio – Pecos
 • Dag 10: Pecos
 • Dag 11: Pecos – El Paso
 • Dag 12: El Paso
 • Dag 13: El Paso – Albuquerque
 • Dag 14: Albuquerque
 • Dag 15: Albuquerque – Santa Fe – Amarillo
 • Dag 16: Amarillo
 • Dag 17: Amarillo – Dallas / Fort Worth
 • Dag 18: Dallas / Fort Worth
 • Dag 19: Dallas / Fort Worth – Amsterdam/Brussel
 • Dag 20: Aankomst Amsterdam of Brussel

De rondreis New Mexico kun je per huurauto of camper maken.

Reisadvies nodig?

Onze reisadviseurs zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in reizen door Amerika (USA) en kunnen je rondreis exact afstemmen op jouw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan een langer of korter verblijf, specifieke bestemmingen, een bepaald type accommodatie of specifieke voorzieningen.

Dagbeschrijving rondreis New Mexico

Hier vind je de dag omschrijvingen van de standaard rondreis New Mexico.

Dag 1: aankomst in Dallas / Fort Worth

Na aankomst op Dallas / Fort Worth haal je de huurauto op en ga je op weg naar je hotel. Onderweg kun je ook al vast de stad ontdekken. ‘s Avonds is een bezoek aan Billy Bob’s Texas een prima idee. Dit is de grootste Honky Tonk bar ter wereld! Je parkeert je auto op een terrein van  8.937m² groot, schrik niet als je de bijna 9.500m² kroeg binnen wandelt. De definitie GROOT krijgt hier een heel ander dimensie. Als je hier niet bent geweest ben je niet in Dallas / Fort Worth geweest.

Dag 2: Dallas – Austin

(ca. 333 km)

Dallas is vooral bekend door een minder leuke gebeurtenis: de moord op President John F. Kennedy op 22 november 1963. Hij werd door (wat nog steeds niet is bewezen) Lee Harvey Oswald doodgeschoten vanaf de 6e verdieping van het toenmalige Texas School Book Depository op 411 Elm Street. Nu is in dit historische gebouw het Sixth Floor Museum gevestigd en kun je er zelf gaan staan op de plaats van waaruit Lee Harvey Oswald de dodelijke schot zou hebben gelost. Naast veel over de moord op John F. Kennedy vind je ook een aantal interessante zaken uit het leven van deze 35e president. Een bezoek dus absoluut waard, want hier is wel geschiedenis geschreven.

Op dag twee van de rondreis ga je op weg naar de hoofdstad van Texas, Austin. Hier zijn o.a. het mooie State Capitol Building en Texas State History Museum gevestigd. Austin is een levendige en muzikale stad en beschouwt zichzelf als de ‘Live Music Capital of the World’. Dit vanwege de enorme diversiteit van live muziek verspreid over de hele stad. Op Barton Creek Square kun je lekker ‘shoppen’. De echt chique en dus duurdere winkels zijn gevestigd op The Domain. ´s Avonds verandert Austin in een groot uitgaanscentrum met veel live muziek in bars en restaurants. De beste locaties zijn Sixth Street en Warehouse District.

Dag 3 en 4: Austin – Houston

(ca. 323 km)

Vanuit Austin rij je door naar Houston. Ontdek Houston’s verleden in het Heritage Park tussen de Skycrapers van downtown Houston. Bezoek het nabijgelegen Johnson Space Center om het fascinerende verhaal achter Amerika’s liefde voor het heelal te leren kennen. In het Houston Museum District vind je een aantal prachtige musea zoals het Museum of Fine Arts, het Contemporary Art Museum, Children ’s Museum en het Museum of Natural Science. Je kunt één van de vele parken bezoeken zoals Buffalo Bayou Park, Sam Houston Park en Woodland Park. Ander leuk bezoek is een wandeling door het Houston Tunnel System, een 11 kilometer lang tunnelgebied onder de stad. Later op de dag kun je bijvoorbeeld nog heerlijk gaan ‘shoppen’ in Houston in The Galleria Mall, een enorm winkelcentrum met diverse outlets en zelfs een schaatsbaan!

Dag 5 en 6: Houston – Corpus Christi

(ca. 342 km)

Eventueel kun je op weg naar Corpus Christi een kleine omweg maken via het eiland Galveston dat vol staat met Victoriaanse herinneringen aan de tijd dat Galveston nog Texas grootste en belangrijkste haven was. Het eiland domineert de handel langs de Gulf, de orkaan Harvey heeft hier in 2017 enorm huis gehouden. Vervolgens ga ja op weg naar Corpus Christi een zeehaven die Texas speelplaats is. Onderweg bezoek je Victoria met een schat aan prachtige historische huizen en gebouwen. Het merendeel van deze bouwwerken staat in het National Register of Historic Places. Tevens kom je langs Aransas National Wildlife Refuge. Dit natuurgebied werd in 1937 door president Franklin D. Roosevelt tot nationaal beschermd natuurgebied verklaard.

Dag 7: Corpus Christi – San Antonio

(ca. 239 km)

Onderweg zie je de grote open vlakten en boeren bedrijven van de Duitse kolonisten. San Antonio’s unieke mix van culturen maakt het één van de charmantste steden in de Verenigde Staten. Je hotel voor de komende twee nachten bevindt zich in het hart van de stad op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden.

Dag 8: San Antonio

Slenter langs de Riverwalk, bezoek El Mercado of the Alamo City of bezoek bijvoorbeeld Spanish Governor’s Palace. Er zijn veel Spaanse missies te bezoeken in deze charmante stad. Indien je de missiepost San Antonio de Valero (The Alamo) nog niet hebt bezocht moet je dit vandaag beslist doen! Op de historische plek wisten slechts 189 Texaanse verdedigers de post maar liefst 13 dagen uit handen te houden van een leger van 4.000 Mexicanen voordat ze allen sneuvelden in hun strijd voor onafhankelijkheid. De geschiedenis staat stil bij de veldslag tussen een handjevol Texanen en Santa Ana’s grote leger. Op de Market Square, de grootste markt aan de Rio Grande, zijn talloze eetkraampjes waar je een heerlijke lokale lunch kunt verschalken uit de Tex-Mex keuken. Slenter langs de Riverwalk of bezoek El Mercado of the Alamo City of Spanish Governor’s Palace.

Dag 9 en 10: San Antonio – Pecos

(ca. 530 km)

Hier tussen de glooiende heuvels was de plaats van de eerste nederzettingen in Mid-Texas. De boeren moesten onvruchtbare aarde en plunderaars zien te overwinnen om hier te kunnen wonen. Je overnacht in het stadje Pecos.

Dag 11 en 12: Pecos – El Paso

(ca. 386 km)

Vandaag ga je naar El Paso, gelegen in de meest westelijke punt van Texas. Dit is de Amerikaans / Mexicaanse grens. Het feit dat het zo dicht bij Mexico ligt betekend dat El Paso het beste van twee werelden te bieden heeft. De inwoners hebben lang plezier gehad van het voordeel dat het tussen drie staten en naties ligt. Het klimaat van El Paso is typisch voor de zuidwestelijke woestijn. Het is gelegen aan de voet van de Franklin Mountains. De mix van culturen maakt de Sun City een unieke en interessante plaats om te bezoeken.

Dag 13 en 14: El Paso – Albuquerque

(ca. 433 km)

Laat El Paso achter je en vertrek naar New Mexico. Gelegen aan een rivier ligt de historische stad Albuquerque waar genoeg te zien en te beleven is. Albuquerque is een stad vol attracties en evenementen. Van de Historische Old Town waar de Villa of Albuquerque is opgericht. Tot aan het Albuquerque International Balloon Fiesta, het meest populaire luchtballon evenement in de wereld. De code van het Westen regeert hier. Als je noordwaarts door Pecos County reist waar reuzen en legendes zoals Pecos Bill zijn ontstaan. Kijk uit naar herten, hazen en coyotes als je door dit op het oog verlaten terrein rijdt.

Dag 15 en 16: Albuquerque – Santa Fe – Amarillo

(ca. 549 km)

Uniek in dit gebied zijn de Pinyon Pines. Aan deze grote struiken groeien eetbare noten. Deze noten worden als een delicatesse in het Westen beschouwt. Je rijdt verder oostwaarts naar de The Texas Panhandle. Amarillo was vroeger een overslag station voor rundvee transport richting het noorden. De rundvee industrie is nog steeds een belangrijk onderdeel van de stads economie. Amarillo staat vooral bekend vanwege de Cadillac Ranch. Er zijn 10 Cadillac ‘s met hun neus in de grond begraven en steekt de helft van deze auto’s nog boven de grond uit. Ze zijn allemaal rijkelijk versierd met graffiti. En als je wilt, mag je daar zelf ook naar hartenlust nog een bijdrage aan leveren!
The Big Texan Steak Ranch. Dit restaurant werd beroemd doordat men hier gratis steak kon en nog altijd kan eten. Er is maar één voorwaarde: men moet de steak van 72oz (ruim 2 kilo) binnen één uur naar binnen werken! Hij of zij die met succes de Texas King Steak Combo maaltijd hebben volbracht, hun namen staan vereeuwigd in het restaurant. Vanaf februari 2018 hebben meer dan 9.500 mensen van ongeveer 62.000 deze prestatie volbracht. Het blijkt dus een hele opgave om zo een Combo pakketje naar binnen te werken. Dus wil je rustig eten, bestel dan gewoon a-la-carte en betaal je rekening. Deze maaltijd zal je dan zeker beter op de maag liggen!

Dag 17 en 18: Amarillo – Dallas / Fort Worth

(ca.590 km)

Vandaag rij je oostwaarts naar Palo Duro Canyon en bekijkt de kunst van de pre/Pueblo inwoners. Vervolg daarna je weg richting Dallas / Fort Worth. Katoenvelden en graansilo´s flankeren de highway op weg naar Dallas / Fort Worth.

Dag 19: Dallas / Fort Worth – Amsterdam/Brussel

Je laatste dag in deze prachtige staat. Nadat je huurauto is ingeleverd ga je naar de incheck balie van de voor jou geboekte Airline en begin je aan de thuisreis.

Dag 20: Einde rondreis New Mexico

Afhankelijk van je vertrektijd vanuit Dallas / Fort Worth arriveer je de volgende ochtend of middag in Amsterdam of Brussel. Je geweldige rondreis New Mexico is helaas ten einde… Maar je zult gegarandeerd terugkijken op een onvergetelijke en indrukwekkende vakantie!

Kaart

Opties en informatie

Vanzelfsprekend is deze reis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Je kunt je rondreis combineren met een stedentrip op de heen en/of de terugreis.
 • Je kunt je verblijf op bepaalde locaties verlengen met meerdere dagen.

Via onze website geven wij een aantal ideeën van hoe de rondreis kan worden ingevuld. Dit zijn dus suggesties want elke rondreis is volledig af te stemmen op jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Een op maat gemaakte rondreis is per definitie niet duurder dan een standaard rondreis bij andere reisbureaus. Veelal zijn wij zelfs voordeliger en zijn onze accommodaties beter.

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies

Prijs is exclusief:

 • Reserveringskosten (€ 35,-), buiten Nederland (€ 45,-) + bijdrage Calamiteitenfonds + SGR-toeslag
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Gewenste shuttletransfer van de luchthaven naar je hotel
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende je verblijf
 • Eventuele aflever- (drop-off) kosten voor de autohuur, deze kosten dienen lokaal te worden voldaan
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen

Excursies en attracties

Vul je rondreis New Mexico aan met leuke excursies en attracties. Vooraf boeken van excursies en attracties bespaart je kostbare tijd tijdens de rondreis.

Voor deze reis bieden wij geen excursies of attracties aan op de website. Tijdens de reis kun je uiteraard wel lokaal excursies en attracties bezoeken.

Algemene informatie

Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en (prijs)wijzigingen. Alle toegangskaarten dienen direct betaald te worden en kunnen niet gewijzigd of geannuleerd worden. Je ontvangt van ons een e-voucher of regulier voucher welke je lokaal dient in te wisselen voor het originele ticket. Deze vouchers zijn naamsgebonden en kunnen niet worden overgedragen aan derden.

Offerte aanvragen

*) Genoemde vanaf tarieven op onze website zijn gebaseerd op 4 personen voor reizen in het laagseizoen.

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.