Wanneer je met je wijsvinger van West-Canada naar beneden afdaalt, kom je in de regio Noordwest-Amerika terecht. Op steenworp afstand van Canadese grens vind je eeuwenoude vulkanische landschappen en hippe, futuristische steden. Washington en Oregon zijn de twee staten die de regio beslaan. Niet te verwarren met Washington D.C. aan de oostkust.

Portland en Seattle

Noordwest-Amerika heeft misschien wel de meest hippe en futuristische steden van het land. Bezoek het bruisende Portland, waar creativiteit en duurzaamheid hand in hand gaan. Hier vind je unieke boetiekjes, een heerlijke food scene en groene parken.

Of ontdek het futuristische Seattle, met de iconische Space Needle, een symbool van innovatie. Andere moderne highlights zijn het Museum of Pop Culture (MoPOP), het Seattle Art Museum (SAM) of de (verstopte) Fremont Troll. De stad combineert moderniteit met natuurlijke pracht. Vanuit de stad reis je in een mum van tijd naar de bergen of oceaan.

Crater Lake National Park

De regio Noordwest-Amerika heeft misschien wel de meest opvallende vulkanische landschappen van het land. Ongeveer 7700 jaar geleden barstte in Crater Lake National Park de vulkaan Mt. Mazama uit, wat leidde tot de vorming van het diepste meer van Amerika, met een indrukwekkende diepte van 600 meter. Het kristalheldere blauwe water en de omliggende bergen creëren een adembenemend landschap.

Mis ook zeker Mount Hood niet, een slapende vulkaan die de skyline van de staat Oregon domineert.

Oost-Oregon en Hells Canyon

Welkom in het wilde westen, welkom in de woestijn van Oost-Oregon. Hier kun je spooksteden en de rijke geschiedenis van de Native Americans ontdekken. Een bezoek aan Hells Canyon mag niet ontbreken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit de diepste canyon van Amerika, waar de Snake River zich een weg baant tussen torenhoge kliffen. Oost-Oregon is een regio die zich als een film af laat spelen.