Rondreis Wild Wild West

Rondreis Wild Wild West is een populaire rondreis vol met avontuur. Deze rondreis laat je schitterende nationale parken zien zoals Glacier National Park en Yellowstone. Daarnaast verblijf je ook enkele dagen in de prachtige stad Salt Lake City, met als aanrader Temple Square. Wild Wild West is een rondreis vol met indrukwekkende natuurgebieden, rivieren, watervallen en gletsjers. Een vakantie waarin je heerlijk kunt gaan wandelen, mountainbiken, raften, kajakken, paardrijden en vissen.

Geniet van de indrukwekkende natuur met rondreis Wild Wild West

Onze 23-daagse rondreis Wild Wild West is er één voor de natuurliefhebber. De rondreis begint en eindigt in Salt Lake City, de hoofdstad van de staat Utah aan de westkant van Amerika. Ontdek de prachtige natuur van deze reis met o.a. de indrukwekkende Shoshone Falls, Hells Canyon, Glacier National Park in de staat Montana, Great Falls met zijn adembenemende watervallen en Mammoth Hot Springs in Yellowstone National Park. Dit is een vakantie voor de avonturier die net wat anders wil dan het gewone. Rondreis Wild Wild West wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper.

Wij verzorgen graag jouw rondreis Wild Wild West

Wil je liever ergens een dag langer blijven? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Dagindeling rondreis Wild Wild West

 • Dag 01: Vanuit Amsterdam of Brussel vlieg je naar Salt Lake City
 • Dag 02: Salt Lake City – Twin Falls
 • Dag 03: Twin Falls – (1000 Springs Byway) – Boise
 • Dag 04: Boise
 • Dag 05: Boise – (Payette River Byway) – McCall
 • Dag 06: McCall (bezoek Hells Canyon en/of Payette National Forest)
 • Dag 07: McCall – (NW Passage Scenic Byway) – Lewiston
 • Dag 08: Lewiston – (Scenic Byways) – Coeur D’Alene
 • Dag 09: Coeur D’Alene
 • Dag 10: Coeur D’Alene – (Lake Pend Oreille) – Glacier NP
 • Dag 11: Glacier National Park (bezoek zuidkant Glacier NP)
 • Dag 12: Glacier NP – (Montana Scenic Loop) – Great Falls
 • Dag 13: Great Falls – (Lewis&Clark) – Bozeman
 • Dag 14: Bozeman – (Big Sky) – Yellowstone NP
 • Dag 15: Yellowstone National Park
 • Dag 16: Yellowstone NP – (Virginia City) – Butte
 • Dag 17: Butte – (National Forests) – Salmon
 • Dag 18: Salmon – (Scenic Byways) – Sun Valley area
 • Dag 19: Sun Valley (evt. raften / wandelen / paardrijden / mountainbiken)
 • Dag 20: Sun Valley – (Craters of the Moon) – Salt Lake City
 • Dag 21: Salt Lake City
 • Dag 22: Vertrek vanuit Salt Lake City
 • Dag 23: Aankomst in Amsterdam of Brussel

Dagomschrijving rondreis Wild Wild West

Hier vind je de dag omschrijvingen van de standaard rondreis Wild Wild West.

Dag 1: Aanvang rondreis Wild Wild West

Vandaag vlieg je van Amsterdam of Brussel naar Salt Lake City, de hoofdstad van de staat Utah aan de westkant van Amerika. Op het vliegveld staat de huurauto klaar waarmee je naar het hotel rijdt om even heerlijk bij te komen van de vliegreis. Aan het einde van de rondreis heb je nog een volle dag om Salt Lake City te verkennen. Deze prachtige rondreis voert je via diverse adembenemende Scenic Byways langs indrukwekkende natuur.

Dag 2: Salt Lake City – Twin Falls

(Reistijd: ca. 3 ¼ uur)

In de ochtend verlaat je Salt Lake City en rij je naar het noordelijker gelegen Twin Falls in de staat Idaho. Een bezoek aan de indrukwekkende Shoshone Falls is een aanrader. Deze waterval is 275 breed en heeft een verval van bijna 65 meter en wordt daarom ook wel de Niagara Falls van het westen genoemd. Een icoon van de stad is de Perrine Bridge over de Snake River. Deze boogbrug dateert uit in 1927 en was met een hoogte van bijna 150 meter geruime tijd de hoogste brug ter wereld. Twin Falls is een gemoedelijke plaatsje waar je downtown op Main Avenue diverse leuke winkeltjes en prima restaurants vindt.

Dag 3: Twin Falls – Boise

(Reistijd: ca. 2 ¾ uur)

Vandaag rij je via de Thousand Springs Scenic Byway naar de hoofdstad van Idaho, Boise aan de Boise River. Een prachtige route door adembenemende natuur. In Boise kun je heerlijk wandelen in het speciale voetgangersgebied van 8th Street met zijn vele winkeltjes, terrasjes en restaurants.

Dag 4: Boise

Vandaag heb je een volle dag om Boise en omgeving te verkennen. Je kunt een bezoek brengen aan de Old Idaho Penitentiary, een oude gevangenis die in 1872 zijn deuren opende. Nu is het een museum waar je zelf kunt ervaren dat men vroeger bepaald niet zachtzinnig met criminelen omging. Het geheel bestaat uit 30 historische gebouwen. Als natuurliefhebber kun je ook besluiten om een wandeling te gaan maken in het prachtige National Forest Boise. Er zijn meer dan 500 routes uitgezet in dit gebied. Of je kunt een bezoek brengen aan de prachtige botanische tuin van Idaho Botanical Garden. Ook heel interessant is een bezoekje aan het World Center for Birds of Prey waar je letterlijk oog in oog komt te staan met diverse prachtige roofvogels.

Dag 5: Boise – McCall

(Reistijd: ca. 2 ¼ uur)

Vandaag verlaat je Boise en rij je via de Payette River Byway richting McCall gelegen aan Payette Lake waar je 2 nachten zult verblijven. Een schitterende route met de Payette River, het Payette National Forest en het Cascade Reservoir als decor. In diverse plaatsjes rondom McCall kun je zogenaamde Hot Springs bezoeken. Dit zijn natuurlijke warm water baden. Zo ook bij het nabijgelegen Warren. Oorspronkelijk was dit een heilige plaats voor indianen totdat in 1870 de familie Burgdorf de lokale warm water bronnen ging uitbaten als resort. Inmiddels is dit terrein een spookstadje geworden met als hoogtepunt de heerlijke Hot Spring met zandbodem. Je kunt hier fantastisch tot rust komen in kraakhelder warm natuurwater van ongeveer 28 graden.

Dag 6: McCall

Trek je wandelschoenen aan en maak vandaag een wandeling door het prachtige Payette National Forest. Of bezoek de indrukwekkende Hells Canyon. Deze canyon, in miljoenen jaren uitgesleten door de Snake River, is 16 kilometer breed en gemiddeld 450 meter diep en ligt langs de grens met de staten Oregon en Washington. In dit gebied kun je niet alleen wandelen maar bijvoorbeeld ook vissen, raften en kajakken of een spectaculaire rit maken in een Jetboat. Eenmaal terug in McCall is er volop keuze uit heerlijke restaurantjes en kun je nog een wandeling door het gezellige McCall maken.

Dag 7: McCall – Lewiston

(Reistijd: ca. 4 uur)

Via de prachtige Northwest Passage Scenic Byway rij je vandaag door naar Lewiston. De Northwest Passage Scenic Byway is met 325 kilometer de langste Scenic Byway van Idaho. Deze Byway volgt de route die de bekende ontdekkingsreizigers Lewis en Clark in 1805 namen bij het in kaart brengen van dit gebied. Verken het gebied rond Lewiston maar natuurlijk ook deze leuke plaats zelf.

Dag 8: Lewiston – Coeur D’Alene

(Reistijd: ca. 3 ½ uur)

Vandaag verlaat je Lewiston richting Coeur D’Alene waar je 2 nachten zult verblijven. Deze Byway route voert je wederom door schitterende natuur. In de directe omgeving van het gezellige Coeur D’Alene liggen meer dan 55 prachtige meren. En waar zoveel water is zijn natuurlijk ook veel wateractiviteiten. Je hebt dan ook keuze genoeg! Je kunt hier bijvoorbeeld vliegvissen, kajakken, raften, cruisen maar natuurlijk ook heerlijk zwemmen. Een ware belevenis is een rondvlucht met een watervliegtuig. Het opstijgen, het uitzicht vanuit de lucht en de landing zijn allemaal even spectaculair!

Dag 9: Coeur D’Alene

Vandaag kun je een bezoek brengen aan het nabijgelegen Kellogg. Hier kun je in de Crystal Gold Mine een interessante tour maken en kom je alles te weten over de mijn-historie van dit gebied. Hierna zou je ervoor kunnen kiezen om door te rijden naar Wallace voor een bezoek aan het Bordello Museum. Dit voormalige bordeel is nu een museum. Je komt hier veel te weten over hoe het er hier vroeger aan toe ging. Je kunt er ook voor kiezen om vandaag heel actief bezig te zijn door een fiets- of beter gezegd een biketocht te maken over een deel van de vroegere Milwaukee Railroad.

Deze prachtige route van ongeveer 73 km loopt van Idaho naar Montana door de Bitterfoot Mountains en voert door 11 tunnels en over diverse lange bruggen. Het kleinere deel dat je eventueel fietsend kunt verkennen, voert door een aantal van deze tunnels en over mooie bergpassen. Voor de donkere tunnels krijg je vanzelfsprekend een hoofdlamp mee. Deze uitdaging is middelzwaar dus een goede conditie is wel vereist! Ben je meer in voor ‘family fun’ dan kun je ook besluiten vandaag een bezoek te brengen aan het Silverwood Theme Park met zijn vele leuke attracties en rides of naar het Wild Waters Waterslide Park te gaan met zijn vele verkoelende water-attracties.

Dag 10: Coeur D’Alene – Glacier National Park

(Reistijd: ca. 4 ½ uur)

Via Sandpoint & Lake Pend Orielle rij je vandaag het Glacier National Park in de staat Montana. Je verblijft 2 nachten in deze regio. Bezoek Lake Pend Oreille, het grootste meer van de staat Idaho met een lengte van 105 kilometer en een diepte van maar liefst 350 meter. Dit meer is ontstaan tijdens de ijstijd door het smelten van de lager gelegen gletsjers. Een bruisende plaats aan dit meer is City Beach Park. Je vindt hier het grootste strand van deze regio. Ook kun je besluiten een mooie cruise te maken op dit prachtige meer. Deze dag en de komende dag staan dus wederom in het teken van adembenemende natuur!

Dag 11: Glacier National Park

Het schitterende Glacier National Park in de Rocky Mountains dankt haar naam aan de ruim 50 gletsjers in dit natuurpark waarvan de Grinnell Glacier de grootste is. Bij Grinnel Glacier Viewpoint of Iceberg Lake Trail heb je een indrukwekkend uitzicht op deze enorme gletsjer. Dit park, ooit het leefgebied van de Blackfeet Indianen, biedt meer dan 1.000 kilometer aan wandelpaden. Naast het maken van mooie wandeltochten kun je hier heerlijk paardrijden, varen en fietsen. Voordat je een wandeltocht gaat maken, adviseren wij informatie in te winnen bij het Visitors Center van het park. Sommige routes kunnen namelijk best pittig zijn en op diverse plaatsen dien je rekening te houden met de aanwezigheid van Grizzly beren. Hierna rij je door naar het iets verderop gelegen Browning voor een bezoek aan het Museum of The Plains Indian. Hier kom je veel te weten over de geschiedenis van de Blackfeet Indianen.

Dag 12: Glacier NP – Great Falls

(Reistijd: ca. 4 uur)

Via de Montana Scenic Loop, een prachtige route langs schitterende bossen, prairies, meren en rivieren, rij je vandaag naar Great Falls. Deze plaats kreeg in augustus 1950 bekendheid omdat hier de eerste UFO zou zijn gespot. Dit gebied werd ooit bewoond door de Paleo Indianen. De Potomac River zwelt hier aan en zorgt voor diverse indrukwekkende watervallen over een reeks van steile, grillige rotsen. Dit alles in een adembenemende natuur die je ongetwijfeld prachtige fotomomenten biedt!

Dag 13: Great Falls – Bozeman

(Reistijd: ca. 3 ½ uur)

Vandaag voert de rondreis je naar Bozeman. Nog altijd in het spoor van de ontdekkingsreizigers Lewis & Clark. In het gezellige Bozeman tref je downtown op de lange Main Street talloze leuke winkeltjes, interessante kunstgalerieën en toprestaurants. Loop ook eens langs de vele mooie gebouwen in diverse stijlen. Een bezoek aan het Museum of the Rockies in Bozeman is een aanrader. Er zijn altijd diverse tentoonstellingen te bekijken zoals het Siebel Dinosaur Complex, het Taylor Planetarium en de Living History Farm.

Dag 14: Bozeman – Yellowstone National Park

(Reistijd: ca. 2 ¾ uur)

Vandaag rij je via Big Sky naar het eerste en wellicht mooiste nationale park van Amerika: Yellowstone National Park. Dit park is bijna 9.000 vierkante kilometer groot en is sinds 1872 een nationaal park. Grote delen zijn vulkanisch actief waardoor je zult kennismaken met diverse natuurwonderen die hierdoor ontstaan zijn en nog steeds ontstaan. Door het park loopt een 8-vormige weg van 250 kilometer lengte die je langs de mooiste plekjes voert. Dit park biedt een thuis aan talloze dieren zoals bizons, elanden, herten, beren, coyotes, wolven, berggeiten, bighorn schapen, valken, adelaars en zwanen.

Er zijn 2 overnachtingen voor je geboekt in deze regio. Een bezoek aan het Upper Geyser Basin in Yellowstone NP is een ‘must’! In dit gebied van ongeveer vijf vierkante kilometer vind je een kwart van alle geisers ter wereld! Er is 11 kilometer aan voetpaden aangelegd om alle bijzondere thermische natuurwonderen van dichtbij te kunnen aanschouwen. In het Visitors Center kun je informatie krijgen over de tijden waarop de erupties van de zes meest betrouwbare geisers worden verwacht. De Old Faithful Geyer spuit ongeveer elke 76 minuten gemiddeld 30.000 liter kokend water 30 tot wel 55 meter de lucht in. Een eruptie duurt 1 tot 5 minuten. Een waar natuurspektakel! In dit gebied tref je talloze geisers, warmwaterpoelen, watervallen en kalksteenformaties aan. Je zult echt ogen tekort komen!

Dag 15: Yellowstone National Park

Vandaag is het tijd voor de volgende highlights van dit adembenemende natuurpark. Je bezoekt de Upper Falls, Lower Falls en Tower Falls. Adembenemende watervallen in een ongekend mooie natuur. Je kunt vanzelfsprekend prachtige wandelingen maken in deze omgeving. Hierna bezoek je Mammoth Hot Springs. Uit diverse warmwaterbronnen stroomt ongeveer 2.000 liter heet water per minuut die calciumcarbonaat aan de oppervlakte brengen. Het water koelt af en het calciumcarbonaat kristalliseert als witte kalksteen. Zo hebben zich in duizenden jaren prachtige kalksteenterrassen gevormd. Door allerlei mineralen en metalen in de bodem alsmede algen en de zuurtegraad van het water ontstaan prachtige kleurschakeringen. Het mooiste kalksteenterras is absoluut Canary Spring.

Dag 16: Yellowstone NP – Butte

(Reistijd: ca. 3 uur)

Vandaag laat je Yellowstone NP achter je en rij je via Virginia City door naar de oude mijnwerkersstad Butte. Hier kun je de mijnhistorie van dit gebied ‘proeven’. Vanuit het nabijgelegen Anaconda kun je met een oude trein een prachtige rit maken. Je brengt natuurlijk ook een bezoek aan het World Museum of Mining waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Oude optrekjes zijn ingericht alsof er nog dagelijks wordt gewerkt. Je zult versteld staan van allerlei zaken die uit vervlogen tijden nog bewaard zijn gebleven.

Absolute aanrader is een tour met een gids. Deze voert je langs diverse bezienswaardigheden zoals de Speakeasy, een geheime ondergrondse bar uit de tijd van de drooglegging. Berkley Pit is een 1,5 kilometer lange, 800 meter brede en 540 meter diepe open voormalige kopermijn die tot 270 meter gevuld staat met water. Zuur water wel te verstaan met een zuurtegraad van citroensap! Bij het souvenirwinkeltje kun je een kaartje kopen voor de uitkijkpost.

Dag 17: Butte – Salmon

(Reistijd: ca. 3 ½ uur)

Via een prachtig bebost gebied rij je vandaag naar Salmon. Salmon is de geboorteplaats van Sacajawea (1788 – 1812), een indiaanse vrouw van de Shoshone stam die samen met haar man werd gerekruteerd als tolk voor de expeditie van Lewis en Clark. Zij wordt in de VS gezien als het symbool voor vrouwenemancipatie. In Salmon kun je een bezoek brengen aan het Sacajawea Center om alles te weten te komen over deze bijzondere vrouw en over de geschiedenis van de Agia Dika Lemhi Shoshone Native Americans. Het center ligt in een schitterende omgeving met vele mooie vergezichten.

Dag 18: Salmon – Sun Valley

(Reistijd: ca. 3 ½ uur)

Wederom een prachtige route over een aantal schitterende scenic byways die deze regio rijk is. Het volgende reisdoel is de omgeving van Sun Valley waar je 2 nachten zult verblijven en wederom wordt ondergedompeld in adembenemende natuur.

Dag 19: Sun Valley

De Sun valley area is een zeer populair vakantiegebied omdat het veel mogelijkheden biedt als raften, vissen, wandelen, paardrijden en mountainbiken. Vele wereldberoemdheden als Ernest Hemingway, Gary Cooper, Clark Gable, Errol Flynn en Marilyn Monroe waren regelmatige bezoekers. Maar ook de Kennedy familie was hier vaak te vinden. Je hebt een volle dag om dit prachtige gebied te verkennen en de adembenemende natuur op je in te laten werken.

Dag 20: Sun Valley – Salt Lake City

(Reistijd: ca. 5 uur)

Vandaag rij je via het Crater of the Moon National Monument & Preserve terug naar Salt Lake City in de staat Utah. Voor de laatste 2 overnachtingen. Maar natuurlijk niet voordat je dit bijzonder landschap in je hebt opgenomen en hebt vastgelegd op camera. Het doet haar naam absoluut eer aan. Je waant je even in een maanlandschap met prachtig gekleurde kraters. Terug op aarde vervolg je de route richting Salt Lake City.

Dag 21: Salt Lake City

Je hebt vandaag nog een volle dag in de plaats waar deze geweldige rondreis begon. In Salt Lake City kun je bijvoorbeeld een wandeling maken door stadsparken als het Liberty Park of het grotere Sugarhouse Park. In het centrum van Salt Lake City is een bezoek aan Temple Square zeker de moeite waard. Hier vind je diverse Mormoonse gebouwen als de Salt Lake Temple en de Tabernacle. In het laatstgenoemde iconische gebouw uit 1867 staat een van de grootste pijporgels ter wereld dat ooit begon met ongeveer 700 pijpen en inmiddels bestaat uit meer dan 11.500 pijpen! Vanzelfsprekend kun je in Salt lake City ook nog even heerlijk shoppen. Bijvoorbeeld in het moderne City Creek Center. Maar wil je liever nog even nagenieten van de prachtige natuur van de regio dan zou je kunnen besluiten om naar de ten oosten van Salt Lake City gelegen Big Cottonwood Canyon of de Little Cottonwood Canyon te rijden.

Dag 22: Vertrek vanuit Salt Lake City

Vandaag is het de laatste dag in Salt Lake City. Je rijdt naar de luchthaven waar je de huurauto inlevert en afhankelijk van de bestemming vervolgens terugvliegt naar Amsterdam of Brussel.

Dag 23: Einde rondreis Wild Wild West

Afhankelijk van je bestemming, landt je vandaag in Amsterdam of Brussel. De geweldige rondreis Wild Wild West is helaas ten einde maar je zult er absoluut prachtige herinneringen aan overhouden.

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies

 • Reserveringskosten (€ 35,-), buiten Nederland (€ 45,-) + bijdrage Calamiteitenfonds + SGR-toeslag
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Gewenste shuttletransfer van de luchthaven naar je hotel
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende je verblijf
 • Eventuele aflever- (drop-off) kosten voor de autohuur, deze kosten dienen lokaal te worden voldaan
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Vanzelfsprekend is deze reis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Je kunt je rondreis Wild Wild West combineren met een stedentrip op de heen en/of de terugreis.
 • Je kunt je verblijf op bepaalde locaties verlengen met meerdere dagen.

Via onze website geven wij een aantal ideeën van hoe de rondreis kan worden ingevuld. Dit zijn dus suggesties want elke rondreis is volledig af te stemmen op jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Een op maat gemaakte rondreis is per definitie niet duurder dan een standaard rondreis bij andere reisbureaus. Veelal zijn wij zelfs voordeliger en zijn onze accommodaties beter.

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class (met tussenstop)
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in comfortabele accommodaties o.b.v. logies en soms een gratis ontbijtje

Prijs is exclusief:

 • Reserveringskosten (€ 35,-), buiten Nederland (€ 45,-) + bijdrage Calamiteitenfonds + SGR-toeslag van € 5,- per persoon.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende je verblijf
 • Eventuele aflever- (drop-off) kosten voor de autohuur, deze kosten dienen lokaal te worden voldaan
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Offerte op maat

Onze reizen zijn zeker ook bedoeld als inspiratie voor jouw eigen Amerikareis. Wil je juist korter of langer reizen en heb je zelf al een plan gemaakt voor je route? Laat ons weten hoelang en met hoeveel personen je de reis wilt maken en hoe je de kamerverdeling zou willen hebben. Wij maken graag een offerte geheel op maat. Als maatwerkspecialist is dat voor ons geen enkel probleem.

Amerika - Rondreis Wild Wild West

Impressies

Rondreis Wild Wild West

Regio's bij deze reis

Rondreis Wild Wild West
Noordwest-Amerika

Onze reizen naar Noordwest-Amerika

Bekijk hier ons aanbod
Amerika
Rondreis Pacific Northwest
23 dagen jan – dec

Pacific Northwest is het gebied van ruige kusten, prachtige Nationale Parken, de machtige Columbia River, majestueuze bergen, indrukwekkende watervallen, scenic highways en leuke dorpjes. Deze rondreis Pacific Northwest voert je door de mooiste regio’s van de Pacific Northwest, dé regio die nog niet door iedereen is ontdekt! Oregon en Washington zijn de staten van adembenemende landschappen, natuur en sfeervolle plaatsen zoals Seattle en Portland. Pacific Northwest is in één woord: spectaculair Deze 23-daagse rondreis Pacific Northwest begint en eindigt in de stad Portland in de staat Oregon. De rondreis is een populaire rondreis voor de natuurliefhebber en zit vol met avontuur. Zo breng je o.a. een bezoek aan Silver Falls State Park, en rij je met de Canyon Trail langs 10 prachtige watervallen. Een aantal hoogtepunten van de rondreis zijn Crater Lake National Park, Roque River, Coos Bay, Mount Rainier en rij je over de Historic Columbia River Highway. Naast al die mooie landschappen, is er ook tijd om de steden Seattle en Portland te verkennen. In Seattle is het erg leuk om een bezoek te brengen aan Space Needle. Op een hoogte van 160 meter kun je vanaf het observatieplatform uitkijken over downtown Seattle en vele verschillende bergen zoals bijvoorbeeld Mount Rainier bewonderen. In Portland kun je o.a. een bezoek brengen aan de Saturday Market en de Portland Classical Chinese Gardens. Rondreis Pacific Northwest wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper. Naast de huurauto is deze rondreis uitermate geschikt voor de camper. Wij verzorgen graag jouw rondreis Pacific Northwest Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 2800 p.p.
Amerika
Rondreis Noord-West USA
23 dagen jan – dec

Deze schitterende rondreis Noord-West USA door het Noord Westen van de Verenigde Staten van Amerika biedt je afwisselend prachtige natuur en interessante steden. Je duikt in het verleden van het ‘Wilde Westen’ en proeft de sfeer van cowboys en indianen. Je ervaart de gezelligheid van de stad Seattle maar ook de overweldigende natuur van de vele Nationale Parken. Daarnaast maak je kennis met de rijke cultuur van de Native Americans. Een vakantie langs de mooiste natuurparken van Amerika De 23-daagse rondreis Noord-West USA begint en eindigt in Seattle in de staat Washington. In Seattle kun je o.a. een bezoek brengen aan de vliegtuigfabriek van Boeing en een bezoek aan Pike Place Market mag zeker niet ontbreken. Tijdens de rondreis kom je langs prachtige natuurparken zoals Olympic National Park, North Cascades National Park en Glacier National Park. Het hoogtepunt is het mooiste natuurpark van Amerika: Yellowstone National Park. Hier breng je een bezoek aan de beroemde geisers, waaronder de Old Faithful Geyer. Noord-West USA is een vakantie die je laat verrassen door zoveel moois. Rondreis Noord-West USA wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper. Wij verzorgen graag jouw Rondreis Noord-West Amerika Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend.Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 2700 p.p.
Amerika
Rondreis Oregon
16 dagen jan – dec

Rondreis Oregon biedt je een vakantie met adembenemende landschappen, sprookjesachtige natuur en sfeervolle plaatsen. Oregon is ook de staat met ruige kusten, gezellige dorpjes, watervallen en de Columbia River. Deze rondreis voert je door de mooiste regio’s van Oregon, de staat die nog niet door iedereen is ontdekt! De afstanden tussen de gekozen bestemmingen zijn relatief kort. Oregon biedt volop activiteiten en bezienswaardigheden. Met haar eeuwige sneeuw heeft Oregon een plek verdiend op de lijst van populaire zomer- en winterbestemmingen. Maak je droom waar met een rondreis door Oregon De standaard rondreis door Oregon duurt 16 dagen, de reis begint en eindigt in de stad Portland. Portland is de grootste stad van staat Oregon en is vooral bekend door het Tax Free shoppen in de gezellige winkels. Tijdens de rondreis kom je langs diverse bezienswaardigheden zoals de Columbia River, beklim ’s werelds meest gefotografeerde vuurtoren de Heceta Head Lighthouse. En één van de absolute hoogtepunten van deze rondreis is het bezoek aan Crater Lake National Park. Hier vind je het diepste meer (350m) van Amerika die omgeven is door steile rotswanden. Het is haast onmogelijk uitgekeken te raken in dit unieke natuurgebied met ontelbare foto- en filmmomenten! Rondreis Oregon wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper. Het voordeel van een rondreis door Oregon met de camper is dat je het vervoermiddel en de slaapplek op één plek hebt. Wij verzorgen graag jouw rondreis Oregon Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 2150 p.p.
Amerika
Rondreis Wild Wild West
23 dagen jan – dec

Rondreis Wild Wild West is een populaire rondreis vol met avontuur. Deze rondreis laat je schitterende nationale parken zien zoals Glacier National Park en Yellowstone. Daarnaast verblijf je ook enkele dagen in de prachtige stad Salt Lake City, met als aanrader Temple Square. Wild Wild West is een rondreis vol met indrukwekkende natuurgebieden, rivieren, watervallen en gletsjers. Een vakantie waarin je heerlijk kunt gaan wandelen, mountainbiken, raften, kajakken, paardrijden en vissen. Geniet van de indrukwekkende natuur met rondreis Wild Wild West Onze 23-daagse rondreis Wild Wild West is er één voor de natuurliefhebber. De rondreis begint en eindigt in Salt Lake City, de hoofdstad van de staat Utah aan de westkant van Amerika. Ontdek de prachtige natuur van deze reis met o.a. de indrukwekkende Shoshone Falls, Hells Canyon, Glacier National Park in de staat Montana, Great Falls met zijn adembenemende watervallen en Mammoth Hot Springs in Yellowstone National Park. Dit is een vakantie voor de avonturier die net wat anders wil dan het gewone. Rondreis Wild Wild West wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper. Wij verzorgen graag jouw rondreis Wild Wild West Wil je liever ergens een dag langer blijven? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 2750 p.p.
Amerika
Citytrip Portland
6 dagen jan – dec

Het klinkt misschien vreemd, maar Portland is meer dan de moeite waard. Als je bijvoorbeeld na een rondreis terug vliegt vanuit Los Angeles en een stop-over maakt in Portland zal er een geheel nieuwe wereld voor je open gaan. Portland is TAX FREE, Portland kent geen sales tax. Wij verzorgen graag jouw citytrip Portland Wil je liever een dag langer blijven in Portland? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 985 p.p.
Amerika
Rondreis Pacific Northwest Oregon
10 dagen jan – dec

Met de rondreis Pacific Northwest Oregon ontdek je een regio in Amerika die nog lang niet door iedereen ontdekt is. Maak kennis tijdens deze roadtrip met prachtige National Parken die een onvergetelijke indruk achterlaten. Zo rij je langs de ruige kustlijn, bewonder je indrukwekkende watervallen, zie je de machtige Columbia River en bezoek je sfeervolle plaatsen zoals Portland, Newport en Seattle tijdens je reis. Reis langs de mooiste natuurgebieden Deze 10-daagse rondreis Pacific Northwest Oregon begint in Portland, Oregon en eindigt in de stad Seattle in Washington State. Deze reis is er één voor de natuurliefhebber en zit vol met avontuur. Zo breng je o.a. een bezoek aan Silver Falls State Park, en rij je met de Canyon Trail langs 10 prachtige watervallen. Een aantal hoogtepunten van de rondreis zijn Crater Lake National Park, Olympic National Park en rij je over de Historic Columbia River Highway. Naast al die mooie natuur, is er ook tijd om de steden Portland, Newport en Seattle te verkennen. In Newport is het een aanrader om het Newport Coast Aquarium bezoeken. Hier leven meer dan 500 verschillende soorten zeedieren. In Seattle is het erg leuk om een bezoek te brengen aan Space Needle. Op een hoogte van 160 meter kun je vanaf het observatieplatform uitkijken over downtown Seattle en vele verschillende bergen zoals bijvoorbeeld Mount Rainier bewonderen. Rondreis Pacific Northwest Oregon wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper. Naast deze reis hebben wij ook een 23-daagse rondreis Pacific Northwest of een 16-daagse rondreis Oregon. Wij verzorgen graag jouw rondreis Pacific Northwest Oregon Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 1595 p.p.
Amerika | Canada
Rondreis North By Northwest
19 dagen jan – dec

Tijdens deze rondreis North by Northwest ontdek je zowel de schitterende natuur van Amerika als van Canada. Voor de echte natuurliefhebber is dit zeker een geschikte rondreis. Onderweg maak je stops in o.a. Vancouver, Jasper National Park, Banff National Park, Yellowstone Nationale Park en Seattle. North By Northwest De 19-daagse rondreis North by Northwest begint en eindigt in de stad Seattle. Deze reis gaat door zowel Amerika en Canada. De rondreis is een geschikte rondreis voor de echte natuurliefhebber en zit vol met avontuur. Ervaar de adembenemende landschappen in en rondom Vancouver. Volg de machtige Fraser en Thompson Rivers in het binnenland van British Columbia. Onderweg passeer je Mount Robson, de hoogste piek in de Canadese Rocky Mountains. Ontdek de magie van Jasper National Park. Rijd over de Icefield Parkway op weg naar het Banff National Park. Verken het geologische wonderland van Yellowstone, het eerste Nationale Park van Amerika. Bekijk Shoshore Falls, ook wel de Niagara van het westen genoemd en bekijk het rijke landschap van Mount Rainier, een actieve vulkaan in de staat Washington. In Seattle kun je een bezoek brengen aan de Space Needle. Op een hoogte van 160 meter kun je vanaf het observatieplatform uitkijken over downtown Seattle en vele verschillende bergen zoals bijvoorbeeld Mount Rainier bewonderen. Of geniet van een smakelijke traktatie op Pike Place market. Wij verzorgen graag jouw rondreis North by Northwest Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 2545 p.p.
Amerika
Rondreis Portland
16 dagen jan – dec

Rondreis Portland laat je het mooiste zien van de staat Oregon en de stad Portland. Portland is een prachtige stad met trendy wijken vol met goede restaurants, vele bierbrouwerijen en diverse Malls. Oregon staat bekend om zijn diversiteit aan verschillende landschappen, bijzondere bezienswaardigheden en sfeervolle steden. Hierdoor is deze regio één van de populairste bestemmingen in Amerika. Reis langs de mooiste plekken van Oregon Rondreis Portland is geen standaard rondreis en is door onze reisspecialisten met zorg samengesteld, zodat je Oregon in 16 dagen écht ontdekt. De reis begint en eindigt in de stad Portland. Portland is de grootste stad van de State of Oregon en staat vooral bekend om het Tax Free shoppen. Maar er is uiteraard veel meer te ontdekken in deze geweldige stad. Je raakt niet uit geproefd bij de vele foodtrucks, restaurants en de vele bierbrouwerijen waar de stad ook om bekend staat. In Portland verblijf je meerdere dagen zodat je genoeg tijd hebt om de stad te verkennen. Na je verblijf in Portland gaat je reis verder naar sfeervolle plaatsen als Newport, Eugene, Bend en Pendleton. De afstanden tussen de bestemmingen zijn relatief kort, zodat je onderweg voldoende tijd hebt om alle mooie landschappen te bewonderen. Zo rij je langs de Columbia River, bezoek je het machtige Crater Lake National Park en raak je niet uitgekeken bij de vele watervallen die je tegenkomt. In Astoria, Pendleton en The Dalles kom je meer te weten over de historie van Oregon en het leven van de Pioniers. Voor de Amerika liefhebber is rondreis Portland een échte aanrader. Wij verzorgen graag jouw rondreis Portland Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 1785 p.p.
Amerika
Rondreis Oregon Deluxe
12 dagen jan – dec

Rondreis Oregon Deluxe is een relaxte rondreis waarin je meerdere dagen op dezelfde locatie verblijft en niet al teveel kilometers hoeft te rijden tussen de bestemmingen. In deze 12-daagse rondreis, reis je een groot deel langs de kustlijn van Oregon met als hoogtepunt Cannon Beach en Haystack Rock. In Portland heb je genoeg tijd om de bezienswaardigheden van de stad te ontdekken zoals bijvoorbeeld het International Rose Test Garden. Roadtrip langs de kust van Oregon Deze 12-daagse rondreis begint en eindigt in de stad Portland in de staat Oregon. Oregon is de staat van de adembenemende landschappen en sfeervolle plaatsen. Bewonder de rotsformaties Hatstack Rock aan de kust van Cannon Beach tijdens een ontspannen strandwandeling. En bezoek in Florence de meest gefotografeerde vuurtoren van Noord-Amerika de Heceta Head Lighthouse. Eén van de hoogtepunten van deze reis is het bezoek aan Crater Lake National Park. Crater Lake is een van ’s werelds bekendste kratermeren. Het is haast onmogelijk uitgekeken te raken in dit unieke natuurgebied. Rij over de Columbia Highway en geniet van het prachtige uitzicht over de Columbia River. In Portland kun je heerlijk Tax Free shoppen in de vele winkels die de stad rijk is. Om deze rondreis helemaal compleet te maken is het leuk om in Cannon Beach te overnachten in één van de opgeknapte trailers (caravans) uit de jaren ’40, ’50 en ’60. Rondreis Oregon Deluxe wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper. Wil je langer blijven in Oregon? Bekijk dan onze 16-daagse rondreis Oregon. Wij verzorgen graag jouw rondreis Oregon Deluxe Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 1595 p.p.
Amerika
Citytrip Seattle
6 dagen jan – dec

Er zijn weinig dingen gezelliger om te doen dan in Seattle op een dag in een brewpub met enkele vrienden te genieten van enkele lokaal gebrouwen bieren. Seattle heeft één van de grootste concentraties van brouwerijen. Driekwart van de hop, één van de belangrijkste ingrediënten van bier worden geproduceerd in de nabijgelegen Yakima Valley. Ik zou zeggen reden genoeg om eens een lokaal café te bezoeken in Seattle. Wij verzorgen graag jouw citytrip Seattle Wil je liever een dag langer blijven in Seattle? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Vanaf 985 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact American Vacation

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesElvira WesterveldSpecialisme: Specialisme: Amerika, Canada en cruises

+31 (0)10 25 842 11

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@americanvacation.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

American Vacation is specialist op het gebied van reizen naar Amerika. Je kunt bij ons terecht voor autohuur, camperhuur, villa’s & appartementen in Florida, hotelaccommodaties, attracties, excursies & cruises wereldwijd.

Op onze pagina ‘Boekingsinformatie’ vind je de nodige uitleg over het SGR en het Calamiteitenfonds. Ons SGR registratienummer is 3319. Tevens kun je terecht op de website van het SGR en het Calamiteitenfonds.

Er zijn verschillende pagina's waar je zeer nuttige informatie kunt vinden:

Nee. Alle reizen zijn standaard exclusief eventuele Reis- en/of Annuleringsverzekering. De mogelijkheden, premies en voorwaarden vindt je op onze website bij het kopje Verzekeringen.

Het antwoord hierop en op nog veel meer interessante vragen vind je op de pagina met Veelgestelde Vragen voor je reis naar Amerika.

Het antwoord hierop en op nog veel meer interessante vragen vind je op de pagina met Veelgestelde Vragen voor je reis naar Amerika.