Rondreis Oregon

Rondreis Oregon biedt je een vakantie met adembenemende landschappen, sprookjesachtige natuur en sfeervolle plaatsen. Oregon is ook de staat met ruige kusten, gezellige dorpjes, watervallen en de Columbia River. Deze rondreis voert je door de mooiste regio’s van Oregon, de staat die nog niet door iedereen is ontdekt! De afstanden tussen de gekozen bestemmingen zijn relatief kort. Oregon biedt volop activiteiten en bezienswaardigheden. Met haar eeuwige sneeuw heeft Oregon een plek verdiend op de lijst van populaire zomer- en winterbestemmingen.

v.a. € 2.150,- * p.p.
Incl. vluchten, auto en 3* verblijf

TIP

* Indicatieprijs 4 pers. in laagseizoen

Maak je droom waar met een rondreis door Oregon

De standaard rondreis door Oregon duurt 16 dagen, de reis begint en eindigt in de stad Portland. Portland is de grootste stad van staat Oregon en is vooral bekend door het Tax Free shoppen in de gezellige winkels. Tijdens de rondreis kom je langs diverse bezienswaardigheden zoals de Columbia River, beklim ’s werelds meest gefotografeerde vuurtoren de Heceta Head Lighthouse. En één van de absolute hoogtepunten van deze rondreis is het bezoek aan Crater Lake National Park. Hier vind je het diepste meer (350m) van Amerika die omgeven is door steile rotswanden. Het is haast onmogelijk uitgekeken te raken in dit unieke natuurgebied met ontelbare foto- en filmmomenten! Rondreis Oregon wordt standaard aangeboden met een huurauto, uiteraard kan deze rondreis ook gemaakt worden met een camper . Het voordeel van een rondreis door Oregon met de camper is dat je het vervoermiddel en de slaapplek op één plek hebt.

Wij verzorgen graag jouw rondreis Oregon

Wil je liever ergens een dag langer blijven of juist korter? Voor American Vacation is dat geen probleem. Vraag een offerte aan met al je wensen en wij stellen een persoonlijk reisplan op. Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Voor vragen kan je mailen of bellen 010-2584211.

Dagindeling rondreis Oregon

 • Dag 01: Vanuit Amsterdam of Brussel vlieg je naar Portland
 • Dag 02: Portland – Astoria
 • Dag 03: Astoria – (kustroute) – Newport
 • Dag 04: Newport
 • Dag 05: Newport – (kustroute) – Coos Bay
 • Dag 06: Coos Bay – (Umpqua Scenic Hwy.) – Grants Pass
 • Dag 07: Grants Pass (Hellsgate)
 • Dag 08: Grants Pass – Crater Lake NP
 • Dag 09: Crater Lake NP – (Cascade Byway) – Bend
 • Dag 10: Bend
 • Dag 11: Bend – (Mount Hood) – Hood River
 • Dag 12: Hood River – (Columbia River Gorge) – Portland
 • Dag 13: Portland
 • Dag 14: Portland
 • Dag 15: Vertrek vanuit Portland
 • Dag 16: Aankomst in Amsterdam of Brussel

De rondreis Oregon kun je per huurauto of camper  maken.

Reisadvies nodig?

Onze reisadviseurs zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in reizen door Amerika (USA) en kunnen je rondreis exact afstemmen op jouw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan een langer of korter verblijf, specifieke bestemmingen, een bepaald type accommodatie of specifieke voorzieningen.

Dagomschrijving rondreis Oregon

Totale afstand: 1600 km

Hier vind je de dag omschrijvingen van de standaard rondreis Oregon.

Dag 1: aankomst in Portland

Vanuit Amsterdam of Brussel vlieg je naar Portland, Oregon. Op de luchthaven staat de huurauto al klaar waarmee je naar het hotel in het centrum van Portland rijdt. Hier kun je heerlijk bijkomen van de vliegreis en wellicht de directe omgeving alvast verkennen. In het centrum zijn enkele supermarkten waar je tot in de late uren boodschappen kunt doen voor de rondreis. Bijvoorbeeld een koelbox en vooral veel water en/of frisdrank voor onderweg!

Dag 2: Portland – Astoria

(155km, ca. 2 uur)

Binnen een paar uurtjes rij je vandaag in westelijke richting, langs de Columbia River, naar Astoria. Dit is de oudste Amerikaanse nederzetting ten westen van de Rocky Mountains. In Fort Clatsop National Memorial kun je de sporen hiervan nog terugvinden die dateren uit 1805 ten tijde van de Lewis en Clark Expeditie die in Astoria eindigde. In Astoria tref je een gezellig centrum aan met vele romantische straatjes vol met gezellige bars en unieke winkeltjes. Astoria heeft veel bezienswaardigheden zoals City Hall en het Flavel House Museum waar je een indruk krijgt van het leven in Astoria rond 1900. Dit huis, nu dus een museum, werd in Queen Anne stijl rond 1885 gebouwd door Captain George Flavel. Een andere bezienswaardigheid is de Astoria Column. Deze 38 meter hoge zuil staat in het stadspark op Coxcomb Hill en werd in 1926 gebouwd. Op de buitenzijde staan veertien gebeurtenissen geschilderd die de geschiedenis van Oregon en met name die van Astoria uitbeelden. Via een interne wenteltrap met 164 treden kun je naar het uitkijkpunt klimmen vanwaar je een uniek uitzicht over Astoria en de Stille Oceaan heeft. Astoria is ook het decor geweest van vele speelfilms. Een bezoek aan het Oregon Film Museum is dan ook een aanrader!

Dag 3: Astoria – kust – Newport

(235km, ca. 3 ¾ uur)

Niet alleen in Astoria maar in de gehele staat Oregon zijn tientallen speelfilms opgenomen. Vandaag vervolg je de rondreis richting Newport. Op de route naar Newport kom je langs veel van deze filmlocaties. Vooral daarom is een bezoek aan het Oregon Film Museum bijna een ‘must’! Deze route voert je langs de unieke kustlijn, door prachtige natuur en vele State Parks die zeker een bezoek waard zijn. Zo rij je door een enorm sparrenbos, dan weer langs de prachtige kustlijn van de Stille Oceaan. De rotspartijen bij Cannon Beach zijn in één woord adembenemend! Op deze route liggen diverse vuurtorens die je kunt bezichtigen. Aanrader is Ecola State Park (ook decor voor diverse speelfilms), Haystock Rock bij Cannon Beach en Cape Meares Lighthouse (speciale route).

Dag 4: Newport

Vandaag heb je alle gelegenheid om deze gezellige kustplaats te verkennen. Het Newport Coast Aquarium, met meer dan 500 soorten zeedieren, is zeker een bezoek waard. Dit is ook de plaats waar de beroemde orka Keiko uit de film Free Willy verbleef voordat hij in 1998 zijn vrijheid terug kreeg. Je kunt vanuit Newport zelf walvissen gaan spotten door een tocht met Marine Discovery Tours te maken. Blijf je liever aan land maar wil je wel genieten van het unieke onderwaterleven, bezoek dan de Undersea Gardens. Voor een meer wetenschappelijke benadering van het zeeleven is een bezoek aan het Hatfield Marine Science Center een aanrader. Net iets ten noorden van Newport staat de hoogste vuurtoren van Oregon, het Yaquina Head Lighthouse. Deze vuurtoren dateert uit 1873 en is 28 meter hoog. Aan het einde van deze dag kun je genieten van het mooie Newport met haar vele gezellige wijken als Nye Beach, Deco District, Bayfront en South Beach met veel gezellige bars en uitstekende restaurants.

Dag 5: Newport – kust – Coos Bay

(160km, ca. 2 uur)

De volgende bestemming is Coos Bay aan de Coos River. Dit gebied was duizenden jaren het thuisland van de Alsea indianen. Er zijn in deze regio nog talloze sporen te vinden van deze eeuwenoude cultuur. Op weg naar deze plaats passeer je een aantal unieke bezienswaardigheden zoals Cape Perpetua, het hoogste punt van de Oregon kustlijn. Dit ruim 240 meter hoge punt biedt je een unieke kijk op de kustlijn van Oregon. Van hieruit kun je ook zien hoe de zee beukt tussen de smalle rotspartijen van Devil’s Churn. Iets zuidelijker staat ’s werelds meest gefotografeerde vuurtoren, Heceta Head Lighthouse. Een absolute ‘stop’ dus! De volgende ‘stop’ is Sea Lion Caves. Hier kun je met een lift ruim 60 meter afdalen naar een door de zee in 25 miljoen jaar gevormde grot die een thuis biedt aan honderden zeeleeuwen. Vervolgens rij je naar het prachtige Jessie Honeyman State Park in de Oregon Dunes National Recreation Area met haar ruim 75 kilometer aan zandduinen. Onderweg kom je weer een aantal State Parks tegen die zeker een bezoek waard zijn. Na deze geweldige dag ga je naar het hotel in Coos Bay.

Dag 6: Coos Bay – Grants Pass

(230km, ca. 2 ¾ uur)

Vandaag verlaat je de kustlijn definitief en rij je door naar het in het binnenland gelegen Grants Pass aan de Roque River waar je twee nachten zult verblijven. Je rijdt eerst een stukje naar het noorden om vervolgens bij het plaatsje Reedsport het binnenland in te rijden. Hier ligt het Visitors Center van de prachtige Dean Creek Elk Viewing Area. In dit gebied leven enkele honderden indrukwekkende damherten die zich regelmatig laten zien. Via de prachtige scenic highways kom je langs rivieren, meren, bossen en prachtige vergezichten. Je volgt de Umpqua River Scenic Byway tot aan Elkton waarna je via de Interstate I-5 zuidwaarts rijdt naar Grants Pass.

Dag 7: Grants Pass

In Grant Pass aan de Roque River kun je heerlijk relaxen en uitstekend wandelen in de diverse prachtige stadsparken zoals het River Side Park. Op G Street vind je de oudste gebouwen van Grant Pass met talloze leuke winkeltjes, bars en restaurants. Ben je vandaag in voor een actieve dag, dan kun je besluiten te gaan raften op de Roque River. Deze rivier is vooral bekend van de speelfilm ‘The River Wild’ met Meryl Streep. Indien raften je net iets te ver gaat kun je een spectaculaire tocht over de Roque River maken in een Jet-Boat die je met hoge snelheid door een prachtige canyon voert.

Dag 8: Grants Pass – Crater Lake NP

(160km, ca. 2 ½ uur)

Vandaag rij je naar het enige Nationale Park van Oregon, Crater Lake National Park, waar je ook zult overnachten. Na een stukje snelweg verandert de omgeving als snel in een adembenemend natuurgebied met rivieren, meren en bossen. Onderweg passeer je Prospect Viewpoint waar je even heerlijk kunt genieten van de prachtige natuur. Er staan diverse picknick tafels opgesteld waaraan je bijvoorbeeld de lunch kunt nuttigen. Of je rijdt door naar Beckie’s Restaurant bij Union Creek voor een heerlijk lunch op bestelling. Hierna rij je oostwaarts richting Crater Lake National Park. Dit park is absoluut één van de hoogtepunten van de rondreis. Het werd ruim 7.700 jaar geleden gevormd door het instorten van de 3.400 meter hoge Mount Mazama na een hevige vulkaanuitbarsting. Het diepblauwe kratermeer heeft een diameter van 8 kilometer, is 350 meter diep en is daarmee het diepste meer van Amerika. Steile rotswanden steken tot wel 600 meter boven het wateroppervlak uit. Het is haast onmogelijk uitgekeken te raken in dit unieke natuurgebied met ontelbare foto- en filmmomenten!

Dag 9: Crater Lake NP – Bend

(210km, ca. 3 ½ uur)

Deze dag is je reisdoel het plaatsje Bend, gelegen in een prachtige bergachtige omgeving. Je zult hier 2 nachten verblijven. Vandaag rij je door het Deschutes National Forest aan de oostzijde van de Cascade Mountains via de Cascade Lakes Scenic Byway. Deze route is totaal 106 kilometer lang en voert je door een prachtig berggebied en langs talloze mooie meren.

Dag 10: Bend

Bend en de directe omgeving (Sunriver) bieden je veel mogelijkheden voor vertier. In het Sunriver Resort kun je geweldig wandelen, fietsen, paardrijden, klimmen, varen, vissen en natuurlijk genieten van de overweldigende natuur. In de ochtend kun je een bezoek brengen aan de Lava River Cave, Oregon’s langste lavagrot (1,5 km) iets ten zuiden van Bend die in 1889 werd ontdekt. Deze lavagrot werd 80.000 jaar geleden gevormd na een enorme vulkaanuitbarsting. De grot is makkelijk toegankelijk, maar vergeet niet een zaklamp mee te nemen! Hierna rij je terug naar Bend om te genieten van dit buitengewoon vriendelijke plaatsje. In het knusse Bend’s Historical Downtown tref je een keur aan leuke winkeltjes, gezellige bars en vele restaurants. Ook kun je een heerlijke wandeling maken door het mooie Drake Park van Bend. The Old Mill District, ooit het centrum van Bend’s houtindustrie, is tegenwoordig een modern uitgaansgebied in de schaduw van Mount Bachelor. Je vindt er talloze restaurants, winkels, kunstgalerijen en bioscopen. En alles wordt regelmatig omlijst met live muziek tot in de late uurtjes.

Dag 11: Bend – Hood River

(300km, ca. 4 ½ uur)

Via uitgestrekte natuurgebieden (Cascade Mountains) rij je vandaag noordwaarts richting de historische plaats Hood River aan de Columbia River. Wij raden je aan om Bend te verlaten met een volle tank benzine omdat er op deze route vrijwel geen tankstations liggen. Onderweg kun je genieten van de adembenemende natuur. Vooral het begin van de route via McKenzie Pass-Santiam Pass Scenic Byway, een deel van de West Cascades Scenic Byway en na Mount Hood de Mount Hood Scenic Byway is prachtig. Aanrader is een bezoek aan de  historische Timberline Lodge op Mount Hood. Op Mount Hood ligt het gehele jaar sneeuw en kun je dus altijd skiën! In Hood River kun je heerlijk winkelen in de vele gezellige straatjes en culinair genieten in de vele restaurants.

Dag 12: Hood River – Columbia River – Portland

(110km, ca. 2 uur)

Na het ontbijt verlaat je Hood River en rij je terug richting Portland. De mooiste route hiervoor is de Historic Columbia River Highway (US-30) die evenwijdig aan de nieuwe snelweg loopt. Je hebt vandaag ruim voldoende de tijd om deze rustige route te nemen. Hierdoor kun je een aantal prachtige watervallen bezoeken zoals de Multnomah Falls, Bridal Veil State Park en de Horseshoe Falls. Multnomah Falls, met een verval van 200 meter, is de grootste. Over deze waterval loopt een brug waardoor je zeer dichtbij de waterval kunt komen voor adembenemende foto- en filmmomenten. Op deze route tref je ook een aantal fantastische uitkijkpunten aan waaronder Crown Point, Viewpoint Inn en Portland Women’s Forum die indrukwekkende vergezichten bieden over de Columbia River Gorge. In Troutdale, aan het einde van de Columbia River Highway, kun je nog even een ‘shop-stop’ maken. Naast een compact Outlet Shopping Center is hier ook een grote Wal*Mart gevestigd. Daarna rij je nog een klein stukje verder naar de volgende bestemming: Portland waar je drie nachten verblijft.

Dag 13: Portland

Na een heerlijke nachtrust ga je vandaag Portland echt verkennen. Indien je op zaterdag in Portland bent dan is een bezoek aan de Saturday Market, met veel snuisterijen en lokale kunst, zeker een aanrader. Een andere bezienswaardigheid is de Portland Classical Chinese Gardens. Deze adembenemende tuinen zijn volledig in Chinese stijl aangelegd waardoor je je even op een ander continent waant. Portland wordt ook wel de ‘City of Roses’ genoemd. Wanneer je een bezoek brengt aan de International Rose Test Garden zul je meteen begrijpen waarom. Hier tref je op 18.000 vierkante meter meer dan 7.000 rozen aan in meer dan 500 variëteiten. Heerlijk winkelen kun je in The Pearl District met haar vele winkels, bars en restaurants. Boekliefhebbers moeten zeker een bezoekje brengen aan Powell Books, de grootste boekenwinkel in deze regio.

Dag 14: Portland

Je kunt vandaag Portland verder verkennen. Downtown tref je een gezellig stadshart met diverse winkelcentra aan. Aan de overkant van de Columbia River kunnen ‘shoppers’ hun hart ophalen in het Lloyd District. Ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Portland kun je in Woordburn geweldig shoppen in Woodburn Company Stores met haar vele outlet stores. En overal geldt weer: je betaalt geen belasting over je aankopen! Alternatief is om vandaag de huurauto te pakken voor een ‘rondje’ regio waarbij je totale reistijd ongeveer 3 uur van de dag beslaat. Je rijdt eerst naar het Silver Falls State Park met haar majestueuze watervallen. Het park biedt in totaal 40 kilometer aan wandelpaden. De Canyon Trail voert je langs 10 prachtige watervallen met een verval variërend tussen 10 meter (Drake Falls) en 60 meter (Grand South Falls). Vier van de watervallen liggen in een amfitheater-achtige omgeving waarbij je ‘achter’ de waterval kunt langslopen. Een bijzondere ervaring! Afhankelijk van de tijd die je in Silver Falls doorbrengt, kun je besluiten door te rijden naar het plaatsje Silverton, voor het echte ‘WildWest’ gevoel, en/of naar de plaats Salem, de hoofdstad van Oregon. Aan het einde van de dag rij je terug naar het hotel in Portland.

Dag 15: Vertrek vanuit Portland

Vandaag is helaas de laatste dag in het unieke Oregon. Je rijdt naar de luchthaven van Portland waar je de huurauto kunt inleveren. Een shuttlebus brengt je vervolgens naar de vertrekhal van de luchthaven en vervolgens vlieg je terug naar Amsterdam of Brussel.

Dag 16: Einde rondreis Oregon

Afhankelijk van je vertrektijd vanuit Portland en de bestemming, landt je in de ochtend of middag in Amsterdam of Brussel. De geweldige rondreis is helaas ten einde… Maar je zult gegarandeerd terugkijken op een onvergetelijke en indrukwekkende vakantie!

Kaart

Opties en informatie

Vanzelfsprekend is deze reis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Je kunt je rondreis combineren met een stedentrip op de heen en/of de terugreis.
 • Je kunt je verblijf op bepaalde locaties verlengen met meerdere dagen.

Via onze website geven wij een aantal ideeën van hoe de rondreis kan worden ingevuld. Dit zijn dus suggesties want elke rondreis is volledig af te stemmen op jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Een op maat gemaakte rondreis is per definitie niet duurder dan een standaard rondreis bij andere reisbureaus. Veelal zijn wij zelfs voordeliger en zijn onze accommodaties beter.

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies

Prijs is exclusief:

 • Reserveringskosten (€ 35,-), buiten Nederland (€ 45,-) + bijdrage Calamiteitenfonds + SGR-toeslag
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Gewenste shuttletransfer van de luchthaven naar je hotel
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende je verblijf
 • Eventuele aflever- (drop-off) kosten voor de autohuur, deze kosten dienen lokaal te worden voldaan
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen

Excursies en attracties

Vul je rondreis Oregon aan met leuke excursies en attracties. Vooraf boeken van excursies en attracties bespaart je kostbare tijd tijdens de rondreis.

Voor deze reis bieden wij geen excursies of attracties aan op de website. Tijdens de reis kun je uiteraard wel lokaal excursies en attracties bezoeken.

Offerte aanvragen

*) Genoemde vanaf tarieven op onze website zijn gebaseerd op 4 personen voor reizen in het laagseizoen.

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.