Crater Lake National Park

In 1902 werd het Crater Lake National Park opgericht in de Amerikaanse staat Oregon. Het park is voornamelijk gericht op het Crater Lake, het diepste meer van Amerika gelegen in een vulkanische basin. Crater Lake is gelegen in de overblijfselen van Mount Mazama die zo’n 7000 jaar geleden voor het laatst ontplofte. Hoge kliffen omringen het kalme en opvallend diepblauwe meer en aan de westelijke kant van het meer vind je Wizard Island. Er gaat tevens een Indiaanse legende dat de mountain bluebird muisgrijs was voordat hij een bad nam in het blauwe water van Crater Lake.

Rim Drive

De Rim Drive is een 53 km lange weg die over de kraterrand rond het meer loopt. Vanaf hier heb je op verschillende plekken meerdere fantastische uitzichten over de omgeving. Van juli tot oktober is de gehele Rim Drive open terwijl de zuidelijke rand het hele jaar door open is voor bezoekers. Een aantal mooie uitzichtpunten op de route zijn Sinnott Memorial Overlook, Watchman Overlook, Cloudcap Overlook en Phantom Ship Overlook.

Wizard Island

Wizard Island is een drijvend eiland in het diepste meer van Amerika en was ooit de plek waar uitgebreide Indiaanse rituelen werden gehouden door de Klamath-stam. Het vulkanische eiland is vernoemd naar de vorm van een tovenaarshoed. Tijdens de zomermaanden is het mogelijk om vanaf de kust van Crater Lake naar Wizard Island te varen. Je kunt via een intense wandeltocht naar de top van het eiland komen waar je een diep krater vindt.

Phantom Ship

Aan de zuidelijke oever van Crater Lake ligt de vulkanische formatie Phantom Ship. De naam heeft het grillig gevormde eilandje te danken aan het feit dat het eiland niet altijd zichtbaar is. Of je hem ziet of niet hangt af van de stand van de zon, de aanwezigheid van wolken, kalmte van het water en vanuit welke hoek je kijkt. Ook om dit eiland kun je een boottocht maken of het eiland vanaf verschillende uitkijkpunten bewonderen.

Cleetwood Cove Trail

De enige legale manier om bij het water te komen van Crater Lake is via de 1.8 km lange Cleetwood Cove Trail. Het is een vrij pittige wandeling naar de oever van het meer en eveneens de aanlegplaats van de rondvaartboten. Daarnaast kun je zwemmen, waden en vissen in het meer.

The Old Man of the Lake

The Old Man of the Lake is een oude hemlock boomstronk en één van de bekendste fenomenen van het Crater Lake National Park. Volgens de National Parks Conservation Association zweefde het door de zon gebleekte en versplinterde hoofd en de romp van ‘de oude man’ boven het water. Lokale traditie beweert dat de oude man het weer kan beheersen. Een legende beweert tevens dat een onderzeeërploeg de boom heeft vastgebonden onder water. Hierbij heeft het zwarte stormen ervaren totdat ze de oude man weer vrij laten zweven.