Grand Teton National Park

In de staat Wyoming ten zuiden van het Yellowstone National Park ligt Grand Teton National Park. Dit park is te herkennen aan de fascinerende berglandschappen en grote aantallen wilde dieren. Oorspronkelijk was dit nationale park opgericht om het gletsjerlandschap te beschermen. Maar de gletsjers slinken hoe dan ook, een buitengewoon maar confronterend natuurgebied. Het gebied van Grand Teton National Park is bij uitstek de plek voor wandelliefhebbers en wildlife spotters.

Extreme temperaturen en een steppeklimaat heersen in het park. Terwijl het in de zomer zelfs 34°C kan worden bedraagt de laagst gemeten temperatuur in de winter -43°C. Hierdoor is het park tussen begin november en eind april vaak bedekt met sneeuw.

Mormon Row

Mormon Row zijn de 6 wereldberoemde historische boerderijen in het Grand Teton National Park gelegen aan de Antelope Flats road. Het fenomenale landschap met de Teton bergkam op de achtergrond zorgen voor unieke plaatjes. De meest beroemde boerderij is de T.A. Moulton’s barn, deze werd bekend door de iconische foto’s van de houten schuur met op de achtergrond de bergpieken van Grand Teton. Bovendien is de naam gebruikt van vroeger, toen leefden op deze boerderijen leden van de gelovige Mormoon-beweging die rond 1890 op zoek gingen naar nieuwe leefgebieden. Hier stichtten ze een klein dorp met diverse boerderijen op. In 1997 werd dit gebied toegevoegd aan het Nationale Register van Historische plekken zodat de huizen en schuren goed bewaard en onderhouden kunnen blijven.

Snake River

De Snake River stroomt door het park heen en is gevuld met vissen van wereldklasse. Afhankelijk van de tijd van het jaar beschikt de rivier over milde stroomversnellingen. Rondom de rivier spot je elanden en bevers en je hebt fantastisch uitzicht op de Teton bergkam. Vanuit het makkelijk bereikbare uitkijkpunt heb je een mooi uitzicht over de kronkelende Snake River.

Colter Bay Village

In het noordelijke deel van Grand Teton National Park vind je Colter Bay Village. Hier bevindt niet alleen het bezoekerscentrum zich maar het is ook het startpunt voor vele wandelroutes. Andere sportmogelijkheden is een kano of kayak huren om Jackson Lake op te varen. Verder heb je ook activiteiten zoals paardrijden, vissen en zwemmen. Dit is het perfecte gebied om te kamperen midden in de natuur met prachtige landschappen op loopafstand.

Jenny Lake

Één van de hoogtepunten van Grand Teton National Park is Jenny Lake. Je bereikt dit startpunt voor meerdere wandeltochten per shuttleboot. Er gaat een wandeling langs het meer die uitermate goed geschikt is voor de ervaren wandelaars. Als je meer geïnteresseerd bent in watersporten dan kun je een kano, kayak of boot huren om het meer op te gaan. Wanneer je op het water vaart ga je langs de schilderachtige landschappen.

Cascade Canyon

Cascade Canyon is een van de favoriete wandelspots van het Grand Teton National Park die als startpunt Jenny Lake heeft. Een gematigde wandeling begint bij Jenny Lake en gaat omhoog naar de hoge Hidden Falls en Inspiration point. Bij Inspiration point heb je uitzicht over Jenny Lake en de oostkant van het nationale park. Voor de ervaren wandelaars heb je een wandeling die verdergaat naar Cascade Canyon.

Met deze reizen kun je Grand Teton National Park bezoeken

Wil je dit National Park bezoeken, kijk dan eens naar de volgende rondreizen. We kunnen de reizen aanpassen aan jouw wensen of  helemaal  op maat samenstellen.

Flora en Fauna

Flora

De planten in het Grand Teton National Park kan worden onderverdeeld in alsemflats, oevergangen en wetlands, bossen en berggebieden. Feit is dat er meer dan 1000 soorten vaatplanten groeien in het park en het omliggende gebied. De vallei van Jackson Hole bestaat vooral uit losse rotsachtige grond waardoor zilverachtige groene bladblaadjes de vallei bedekken. Niet alleen groeit er salie maar ook veel andere diverse plantsoorten. In de waterrijke gebieden zoals langs de Snake River vind je bladkatoenhout, wilgen, grassen, zegges en wilde bloemen. In de Canyons, op berghellingen en bergkammen groeien voornamelijk bomen waarvan coniferen deze gebieden domineren. In de hoge alpengebieden van het park groeien planten die zich hebben aangepast aan de barre groeiomstandigheden met wind, sneeuw en het korte groeiseizoen. Hier vind je dan het alpine vergeet-mij-nietje die hier goed kan overleven.

Fauna

Grand Teton is een goede plek om wilde dieren te spotten door de verschillen in natuur en hoogte. Je komt hier dan ook verschillende soorten dieren tegen. Met geluk zie je zwarte beren lopen of verschillende soorten herten, gaffelbokken (pronghorns), dikhoornschapen of rivierotters, bevers en wangzakeekhoorns. Hoog in de bergen leeft de geelbuikmarmot terwijl een gouden adelaar erboven zweeft. In de vallei graast een kudde bizons terwijl een coyote opzoek is naar een maaltijd. Langs de Snake River duikt een visarend het water in terwijl in een nabijgelegen weide elanden rond lopen.

Bekijk hier de actuele openingstijden en andere actuele informatie over het Grand Teton National Park.