Citytrip Memphis

Tennnesee de geboorteplaats van de Rock ‘n’ Roll, het Huis van de Blues en het startpunt van de ziel. Muziek legendes zoals Elvis Presley, Johnny Cash, BB King en Otis Redding maakten hun sporen op Memphis. In Memphis kun je vandaag de dag nog horen wat hun invloeden zijn geweest. Citytrip Memphis is een citytrip voor de echte muziekliefhebber.

v.a. € 830,- * p.p.
Incl. vluchten en verblijf

* Indicatieprijs 4 pers. in laagseizoen

Om de complete gekte mee te maken moet je naar Graceland, Sun Studio, Stax Museum van Amerikaanse soulmuziek en het Memphis Rock ‘n’ Soul Museum. ’s Avonds slenteren langs Beale Street en luisteren naar live muziek wat er vandaag de dag in Memphis vanuit kroegen en bars te horen is.

Ga bijvoorbeeld kijken hoe ze de wereld beroemde gitaren maken, er is een klein bedrijf genaamd Gibson wat begon in 1894 met de hand mandolines te maken, ze hadden waarschijnlijk geen idee van de impact die het zou maken op de wereld. Gibson is de belangrijkste maker van elektrische gitaren en staat bekend om hun beroemde Les Paul en Chet Atkin modellen en natuurlijk BB King’s Lucille is nog altijd de gitaar en de keuze van artiesten als Chuck Berry, Eric Clapton, Sheryl Crow, Bob Dylan, Peter Frampton.

Uitgaanscentrum Beale Street

Beale of Beal? Maakt niks uit hoe je het spelt. In het hart van het centrum van Memphis heb je drie blokken van nachtclubs, restaurants en kroegen, het uitgaanscentrum Beale Street is een smeltkroes van de Blues, jazz, rock ‘n’ roll, R & B en gospel. Met ijskoud bier en warme zwoele muziek, Beale Street is een van de “coolste” plekken in Memphis.

Memphis Rock ‘n’ Soul Museum

Het Smithsonian Institute en het National Museum of American History werkten samen om de Memphis Rock ‘n’ Soul Museum te creëren. De Memphis Rock ‘n’ Soul Museum tentoonstelling over de geboorte van rock en soul muziek moet je wel gezien hebben, het is gemaakt door de Smithsonian Institution en vertelt het verhaal van de muzikale pioniers die, voor de liefde van wat voor hun de meest uitgelezen muziek is, overwon raciale en sociaaleconomische belemmeringen om muziek te maken die de totale muziek wereld wakker schudde.

Reisadvies nodig?

Onze reisadviseurs zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in reizen door Amerika (USA) en Canada en kunnen de citytrip exact afstemmen op jouw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan een langer of korter verblijf, specifieke bestemmingen, een bepaald type accommodatie of specifieke voorzieningen. Voor een persoonlijk reisadvies nodigen wij je graag uit op ons kantoor in Capelle a/d IJssel, maak hier een afspraak.

Kaart

Opties en informatie

Vanzelfsprekend is deze citytrip Memphis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Verlenging van je verblijf met één of meer dagen
 • Shuttletransfer vanaf de luchthaven naar je downtown hotel en v.v.
 • Upgrade van Economy Class naar Business Class
 • Gewenste huurauto
 • Combinatie van deze citytrip met één van onze rondreizen

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • 4 overnachtingen op 1 kamer in een eenvoudige 2* a 3* accommodatie o.b.v. logies

Prijs is exclusief:

 • Reserveringskosten (€ 35,-), buiten Nederland (€ 45,-) + bijdrage Calamiteitenfonds.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden en eventuele Resort Fees gedurende jouw verblijf
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen

Excursies en attracties

Vul je citytrip Memphis aan met leuke excursies en attracties. Vooraf boeken van excursies en attracties bespaart je kostbare tijd tijdens de citytrip.

Graceland Elvis Entourage VIPTour

Een bezoek aan Elvis Presleys Graceland is de ultieme rock n' roll pelgrimstocht die je op een onvergetelijke reis mee neemt en bewijst waarom, 40 jaar na zijn overlijden, Elvis de KING is.

Prijzen
€ 140,- per volwassen persoon
€ 135,- per kind (niet ouder dan 11 jaar)

Graceland Elvis Experience Tour + Airplanes

Elvis kocht een Convair 880 in april 1975 en noemde het Lisa Marie naar zijn dochter. Hij besteedde meer dan 800.000 dollar aan het opnieuw inrichten van het vliegtuig. Wandel door deze aangepaste jet die beschikt over een woonkamer, een vergaderzaal, een zitkamer en een eigen slaapkamer, evenals vergulde veiligheidsgordels, suède stoelen, met leer bedekte tafels en een 24 karaat gouden wasbak.

Prijzen
€ 80,- per volwassen persoon
€ 55,- per kind (niet ouder dan 11 jaar)

Memphis Rock n Soul Museum & Memphis Music Hall of Fame Combo Ticket

Memphis wordt ook wel de muziekstad van de wereld genoemd. Dit heeft te maken met het feit dat er vele muziekstijlen zijn ontstaan waaronder de rock-'n-roll. Bekende artiesten uit Memphis zijn o.a. B.B. King en Elvis Presley. Met dit ticket krijg je toegang tot het prachtige Rock 'n Roll Museum en de Memphis Music Hall of Fame.

Prijzen
€ 23,- per volwassen persoon
€ 18,- per kind (niet ouder dan 17 jaar)

Algemene informatie

Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en (prijs)wijzigingen. Alle toegangskaarten dienen direct betaald te worden en kunnen niet gewijzigd of geannuleerd worden. Je ontvangt van ons een e-voucher of regulier voucher welke je lokaal dient in te wisselen voor het originele ticket. Deze vouchers zijn naamsgebonden en kunnen niet worden overgedragen aan derden.

Offerte aanvragen

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.