Citytrip Memphis

Tennnesee de geboorteplaats van de Rock ‘n’ Roll, het Huis van de Blues en het startpunt van de ziel. Muziek legendes zoals Elvis Presley, Johnny Cash, BB King en Otis Redding maakten hun sporen op Memphis. In Memphis kun je vandaag de dag nog horen wat hun invloeden zijn geweest. Citytrip Memphis is een citytrip voor de echte muziekliefhebber.

Om de complete gekte mee te maken moet je naar Graceland, Sun Studio, Stax Museum van Amerikaanse soulmuziek en het Memphis Rock ‘n’ Soul Museum. ’s Avonds slenteren langs Beale Street en luisteren naar live muziek wat er vandaag de dag in Memphis vanuit kroegen en bars te horen is.

Ga bijvoorbeeld kijken hoe ze de wereld beroemde gitaren maken, er is een klein bedrijf genaamd Gibson wat begon in 1894 met de hand mandolines te maken, ze hadden waarschijnlijk geen idee van de impact die het zou maken op de wereld. Gibson is de belangrijkste maker van elektrische gitaren en staat bekend om hun beroemde Les Paul en Chet Atkin modellen en natuurlijk BB King’s Lucille is nog altijd de gitaar en de keuze van artiesten als Chuck Berry, Eric Clapton, Sheryl Crow, Bob Dylan, Peter Frampton.

Uitgaanscentrum Beale Street

Beale of Beal? Maakt niks uit hoe je het spelt. In het hart van het centrum van Memphis heb je drie blokken van nachtclubs, restaurants en kroegen, het uitgaanscentrum Beale Street is een smeltkroes van de Blues, jazz, rock ‘n’ roll, R & B en gospel. Met ijskoud bier en warme zwoele muziek, Beale Street is een van de “coolste” plekken in Memphis.

Memphis Rock ‘n’ Soul Museum

Het Smithsonian Institute en het National Museum of American History werkten samen om de Memphis Rock ‘n’ Soul Museum te creëren. De Memphis Rock ‘n’ Soul Museum tentoonstelling over de geboorte van rock en soul muziek moet je wel gezien hebben, het is gemaakt door de Smithsonian Institution en vertelt het verhaal van de muzikale pioniers die, voor de liefde van wat voor hun de meest uitgelezen muziek is, overwon raciale en sociaaleconomische belemmeringen om muziek te maken die de totale muziek wereld wakker schudde.

Reisadvies nodig?

Onze reisadviseurs zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in reizen door Amerika (USA) en Canada en kunnen uw citytrip exact afstemmen op uw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan een langer of korter verblijf, specifieke bestemmingen, een bepaald type accommodatie of specifieke voorzieningen. Voor een persoonlijk reisadvies nodigen wij u graag uit op ons kantoor in Capelle a/d IJssel, maak hier een afspraak.

Kaart

Opties en informatie

Vanzelfsprekend is deze citytrip Memphis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Verlenging van uw verblijf met één of meer dagen
 • Shuttletransfer vanaf de luchthaven naar uw downtown hotel en v.v.
 • Huur TomTom navigatiesysteem
 • Upgrade van Economy Class naar Business Class
 • Gewenste huurauto, camper of huurmotorfiets gedurende uw verblijf
 • Combinatie van deze citytrip met één van onze rondreizen

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • 4 overnachtingen op 1 kamer in een eenvoudige 2* a 3* accommodatie o.b.v. logies
 • Reserveringskosten € 25,- per boeking

Prijs is exclusief:

 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden en eventuele Resort Fees gedurende uw verblijf
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen

Excursies en attracties

Vul je citytrip Memphis aan met leuke excursies en attracties. Vooraf boeken van excursies en attracties bespaart u kostbare tijd tijdens de citytrip.

Memphis Music Attraction Pass

Bij de Memphis Music Attraction Pas zijn de volgende bezienswaardigheden inbegrepen: Graceland Platinum Admission, Rock n Soul Admission, Stax Museum of American Soul Music Admission en de Sun Studio Admission.

Prijzen
€ 95,- per volwassen persoon
€ 48,- per kind (niet ouder dan 11 jaar)

Graceland Mansion Only Tour

Een bezoek aan Elvis Presleys Graceland is de ultieme rock n' roll pelgrimstocht die u op een onvergetelijke reis mee neemt en bewijst waarom, 40 jaar na zijn overlijden, Elvis de KING is.

Prijzen
€ 37,- per volwassen persoon
€ 17,- per kind (niet ouder dan 11 jaar)

Graceland Elvis Experience Tour + Airplanes

Elvis kocht een Convair 880 in april 1975 en noemde het Lisa Marie naar zijn dochter. Hij besteedde meer dan 800.000 dollar aan het opnieuw inrichten van het vliegtuig. Wandel door deze aangepaste jet die beschikt over een woonkamer, een vergaderzaal, een zitkamer en een eigen slaapkamer, evenals vergulde veiligheidsgordels, suède stoelen, met leer bedekte tafels en een 24 karaat gouden wasbak.

Prijzen
€ 58,- per volwassen persoon
€ 30,- per kind (niet ouder dan 11 jaar)

Memphis Rock n Soul Museum & Memphis Music Hall of Fame Combo Ticket

Memphis wordt ook wel de muziekstad van de wereld genoemd. Dit heeft te maken met het feit dat er vele muziekstijlen zijn ontstaan waaronder de rock-'n-roll. Bekende artiesten uit Memphis zijn o.a. B.B. King en Elvis Presley. Met dit ticket krijgt u toegang tot het prachtige Rock 'n Roll Museum en de Memphis Music Hall of Fame.

Prijzen
€ 17,- per volwassen persoon
€ 13,- per kind (niet ouder dan 17 jaar)

Algemene informatie

Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en (prijs)wijzigingen. Alle toegangskaarten dienen direct betaald te worden en kunnen niet gewijzigd of geannuleerd worden. U ontvangt van ons een e-voucher welke u lokaal dient in te wisselen voor het originele ticket. Deze vouchers zijn naams gebonden en kunnen niet worden overgedragen aan derden.

Offerte aanvragen

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.

Uw vakantie betaalplan

Heb je je droomreis gevonden, maar twijfel je over je financiën? Veel mensen lenen geld om een (grote) uitgave te kunnen doen. Dan is het wel belangrijk om dat op een verantwoorde manier te doen. Geldshop helpt je graag aan een financiering met de mogelijkheden, voorwaarden en maandlasten die bij jou passen. Zodat je kunt leven met je hart en lenen met je verstand.

Over Geldshop

Geldshop stimuleert dat je verantwoord leent, schept duidelijkheid over de mogelijkheden en voorwaarden en geeft écht persoonlijk advies. Wij begeleiden je niet alleen rond het afsluiten van een lening, maar ook tijdens de looptijd. Zo controleren we tussentijds of de lening nog wel past bij je huidige financiële situatie. En we nemen contact op als blijkt dat er gunstigere manieren van financiering zijn waardoor jij betere voorwaarden kan krijgen en/of de lening sneller af kan lossen. Niet voor niets is Geldshop de grootste bemiddelaar in consumptieve kredieten van Nederland!