Flora & Fauna

De planten en dieren die in Amerika leven zijn erg divers. Dit komt mede door de ligging van de staten, denk hierbij bijvoorbeeld aan Alaska en Hawaï. Deze staten hebben allemaal hun eigen verschillende landschappen en klimaat. En mede hierdoor ook hun eigen flora en fauna.

Flora

Amerika heeft een van de meest uiteenlopende planten in de wereld wat alleen te vergelijken is met dat van China. De meeste staten in Amerika hebben een gematigd klimaat. Terwijl de staat Alaska juist weer enorme arctische gebieden heeft met een totaal ander landschap en klimaat. Het zuidelijke deel van Florida is juist weer tropisch zoals Hawaï. In Amerika zijn ook veel bergen hier vind je dan ook de bijbehorende klimaten en de bijbehorende planten en dieren die daar leven. Veel natuurgebied wordt tegenwoordig beschermd, maar toch zijn er in het verleden veel plantensoorten verdwenen.

Fauna

Naast dat er veel verschillende bloemen en planten te vinden zijn in Amerika, zijn er ook diverse dieren die in Amerika leven. Zo zijn er zo’n 432 soort zoogdieren geteld in Amerika. En 800 verschillende vogelsoorten.

Bekende dieren in Amerika zijn herten, wasbeer, Amerikaanse bever, rode vos, kerkuil, gestreepte stinkdier. Veel delen van de Verenigde Staten worden beschermd als Nationale Parken. Het eerste Nationale Park van Amerika was Yellowstone National Park in de staat Wyoming. In dit park leven zo’n 67 soorten zoogdieren, zoals de grizzly beer, lynx en de grijze wolf.