Lokale Keuken

De lokale keuken van Amerika staat bij de meeste mensen toch wel bekend om de fastfoodketens. Toch is het land wel meer dan alleen de hamburgers en de friet.

De Amerikaanse keuken is net zoals het land een mengelmoes van allerlei verschillende culturen. Zo kom je invloeden uit de Duitse, Nederlandse, Franse, Italiaanse en de Caribische keuken tegen. Deze culturele invloeden zijn meegebracht door de verschillende etnische groepen.

Populaire gerechten in Amerika

Pancakes

In Amerika zijn de pancakes vooral een populair gerecht als ontbijt. De Amerikaanse pancakes zijn een stuk dikker dan de bekende Nederlandse pannenkoeken. Op de pancakes doen ze verschillende toppings. De populaire toppings zijn boter en ahornsiroop. Maar ook fruit, honing, jam en slagroom valt erg in de smaak bij de Amerikanen.

Smores

In Amerika zijn de smores al jaren de snack voor bij het kampvuur. En ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken. De smores is een graham cracker sandwich met daartussen een warme marshmallow en chocolade. Deze lekkernij is zo geliefd in Amerika dat ze er zelfs een nationale dag aan hebben gewijd.

Spareribs

In het zuiden van Amerika zijn de spareribs erg populair. De sparerib bestaat uit rund- of varkensvlees en worden vaak urenlang op een barbecue of op het vuur klaargemaakt.