Tijdzones

De Verenigde Staten is een natuurlijk een enorm land, hierdoor vind je ook zes verschillende tijdzones in dit land. Dit zijn de volgende tijdzones:

  • Eastern Time Zone
  • Central Time Zone
  • Mountain Time Zone
  • Pacific Time Zone
  • Alaska
  • Hawaï

Eastern Time Zone:
Het oosten van Amerika tot en met Michigan en Georgia vallen onder deze tijdszone. In deze tijdzone heb je 6 uur tijdverschil met Nederland.

Central Time Zone
Deze tijdzone loop van het midden van de Verenigde Staten tot met de Dakota’s, Kansas en Texas. Het tijdverschil met Nederland en deze tijdszone is 7 uur.

Mountain Time
De staten van Montana in het noorden tot Arizona en New Mexico in het zuiden bevinden zich in deze tijdzone. Het tijdsverschil met dit deel van de Verenigde staten en Nederland is 8 uur.

Pacific Time
De hele westkust van Seattle in het noorden tot Californië in het zuiden vallen onder deze tijdzone. Het tijdsverschil met Nederland bedraagt 9 uur.

Alaska
‘Alaska Time’ is gelijknamig aan de staat die in het noorden is gelegen boven Canada. Het tijdsverschil met dit deel van Amerika en Nederland bedraagt 10 uur.

Hawaï
Deze tijdszone wordt de ‘Aleutian Time’ of ‘Hawaiian Standard Time’ genoemd. Het tijdsverschil met dit deel en Nederland is 11 uur.

Zomertijd

De meeste staten in Amerika kennen de zomer- en de wintertijd. Maar niet alle staten doen hier aan mee. De zomertijd wordt in Amerika aangeduid met ‘Standard Time’ en wintertijd wordt aangegeven met ‘Daylight Saving Time’ of ‘DST’.

Nu is het dus zo dat in sommige staten de ene regio wel de wintertijd heeft ingesteld, maar een andere regio in die staat heeft het niet toegepast. Een voorbeeld hiervan is de staat Arizona, die gebruikt het gehele jaar door ‘Standard Time’, maar maakt het Navajo reservaat wat in Arizona ligt wel gebruik van de wintertijd.

De zomertijd in Amerika begint niet in dezelfde periode als in Nederland. In Amerika begint de zomertijd op de tweede zondag van maart en eindigt op de eerste zondag van november.

Tijdsaanduidingen

In Amerika gebruiken ze over het algemeen geen getallen boven de 12. Om aan te geven hoe laat het is gebruiken ze a.m. en p.m. A.m. wordt aangegeven voor tijden voor de middag en wordt p.m. gebruikt voor tijden na de middag.