Bereikbaarheid & Vervoer

Om jezelf te verplaatsen in Amerika heb je verschillende mogelijkheden. Hieronder zullen we je de verschillende mogelijkheden laten zien. In de meeste steden is alles wat betreft openbaar vervoer goed geregeld. Buiten de steden zou je er rekening mee moeten houden dat het niet heel goed geregeld is.

Vliegtuig

In Amerika hebben ze redelijk veel vliegvelden. Het grootste deel van de staten is hierdoor ook te bereiken per vliegtuig. De binnenlandse vluchten zijn dan ook erg populair in Amerika. Dit omdat je jezelf zo gemakkelijk en snel van het ene punt of staat naar het andere punt/staat kunt verplaatsen.

Metro & Treinen

Een aantal steden in Amerika hebben een goed metronetwerk. Een goed voorbeeld van zo’n stad is New York City. De metro is in deze stad een ideaal vervoersmiddel om van het ene punt in New York naar het andere punt te reizen. Ook in de steden Los Angeles, Miami en Boston kun je rekenen op een goed metronetwerk.

In Amerika hebben ze een relatief goed netwerk voor de treinen. De treinen die er rijden zijn ruim en comfortabel.

Boot

Een boot wordt in Amerika vooral gebruikt voor pleziertochten. Er zijn in het land voldoende meren waarop je kan varen. Het is ook mogelijk om langs de kust boten te huren.

Huurauto/huurcamper

Rondreizen door Amerika met een huurauto of huurcamper is een fijne manier om het land te leren kennen. Hiermee kun je namelijk zelf beslissen waar, wanneer en hoe je van de ene plaats naar de andere gaat. Let wel op dat er vaak voorwaarden aan het huren van een auto zitten, qua leeftijd, borg en rijbewijs. Vraag onze reisspecialisten voor meer informatie.