Sedona & Red Rock State Park

In de Amerikaanse staat Arizona vind je het schitterende stadje Sedona midden in een spectaculair rotslandschap bekend als Red Rock Country. Tegenwoordig is dit boerendorp één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de staat Arizona. Het plaatsje staat bekend om de vele kunstgaleries, festivals maar voornamelijk voor de indrukwekkende rode rotsformaties. Er zijn dan ook veel westernfilms met cowboys en indianen opgenomen in het Crescent Moon gebied. Sedona zou beschikken over spirituele vortexen, sterke concentraties van aardse energiestralen die een helende werking hebben en de ziel versterken. Voornamelijk zouden deze bijzondere vortexen zich bij Cathedral Rock bevinden.

Chapel of the Holy Cross

De Chapel of the Holy Cross is een bijzondere plek in Sedona. Het is een Rooms-Katholieke kapel, voltooid in 1956 en een moderne toevoeging aan het spectaculaire decor van roodbruine rotsen. De kapel vormt een groot contrast met de natuurlijke omgeving, desondanks past het ontzettend goed in het gebied. In het geweldige bouwwerk kun je kerkdiensten volgen terwijl je een indrukwekkend uitzicht hebt over de prachtige omgeving en rotsen.

Red Rock Crossing & Cathedral Rock

De meest iconische rotsformatie in de stad Sedona is de Cathedral Rock, bestaande uit torenhoge rode rotsen. Volgens de New Age beweging heeft dit natuurwonder spirituele krachten en is het een zogenaamde vortex. Voor het beste uitzicht ga je naar het uitzichtpunt Red Rock Crossing. Doe dit tijdens zonsondergang wanneer de rots in het water van de Oak Creek weerspiegelt. De rots krijgt tevens een lichtgevende gloed.

Slide Rock State Park

Slide Rock State Park beschikt over een natuurlijke rots waterglijbaan en ligt in Oak Creek Canyon, op zo’n 15 minuten rijden van Sedona. Het park is bovendien geschikt voor zowel jong als oud. Deze natuurlijke waterglijbaan is ontstaan door erosie die de platte rotsen uitsleten in het ondiepe water. Daarnaast zijn er een aantal kleine watervallen en stroomversnellingen. Al met al is de omgeving prachtig, Slide Rock State Park wordt omgeven door beroemde rode rotsen en woestijnlandschap.

Sedona Heritage Museum

Het Sedona Heritage Museum geeft een indruk hoe men vroeger in de omgeving leefde. Je maakt hier kennis met het erfgoed van de regio, zo vind je hier collecties van oude gebouwen en kamers die zo ingericht zijn als toentertijd. Maar ook is er een tentoonstelling met antieke bruidsjurken en krijg je meer informatie over de diverse westernfilms die hier opgenomen zijn.

Desert Canyon Scenic Loop Drive

Het afwisselende landschap van grillige bergtoppen en stijle rode rotsformaties maken het gebied uitermate geschikt voor een roadtrip met huurauto. Je kunt met de auto de Desert Canyon Scenic Loop Drive rijden langs duizelingwekkende ravijnen en rode bergketens waarbij je op parkeerplaatsen even kunt stoppen voor een geweldig uitzicht. Afhankelijk van hoelang je onderweg stopt voor foto’s bij uitzichtpunten en het bewonderen van de bezienswaardigheden doe je over deze rit ongeveer 3,5 uur tot een dag in totaal. Je kunt ook gezellig picknicken bij de picknickplaatsen, oude ruïnes van Indianen bekijken, wandelen, fietsen of zwemmen. Nóg leuker is om een 4×4 te huren om offroad te kunnen rijden!

Naar de website van Red Rock State Park.