Black Friday

Wellicht heb je weleens beelden gezien van mensen die een winkel binnenstormen op de dag na Thanksgiving. Maar waarom? Wat is Black Friday nu eigenlijk?

Black Friday is de dag na de feestdag van Thanksgiving op de laatste donderdag van november en de grootste dag van de detailhandel in de Verenigde Staten. Om erachter te komen hoe deze dag eigenlijk is ontstaan moeten we terug naar het jaar 1965. De politie van de stad Philadelphia gebruikte de term Black Friday om aan te geven dat er extreme drukte in de stad was. Daarbij is het één van de weinige officiële vakantiedagen in Amerika. Veel Amerikanen trekken er voor een lang weekend op uit om met familie en vrienden Thanksgiving te vieren.

Tegenwoordig gaan de Amerikanen er niet alleen voor een lang weekend op uit. Want ook de winkels doen extra hun best om zoveel mogelijk klanten naar de winkels te lokken met zeer hoge kortingen. Daarbij worden sommige producten zelfs met honderden dollars afgeprijsd. Omdat de kortingen zo groot zijn wordt er soms letterlijk gevochten in de winkel om het beste en voordeligste product. Daarnaast is het een geweldige dag voor de detailhandel met enorme winsten ieder jaar. Maar ook is het de onofficiële dag voor het begin van het kerstmis-inkopen seizoen.

In 2020 wordt Black Friday bij de grote warenhuizen iets anders gevierd. De aanbiedingen gaan nu veel eerder in en er wordt naar gestreefd om alles online te bestellen. De winkels zijn in principe wel open. De verwachting is, dat de drukte in de winkels op deze dag daardoor minder zal zijn dan voorgaande jarende omdat de uitverkoop al eerder is in gegaan.

Rondreis Oostkust

Voor de volledige geschiedenis van zowel Thanksgiving als Black Friday is de Rondreis Oostkust USA de perfecte reis. Tijdens deze rondreis breng je een bezoek aan zowel Plymouth Plantation (op de route tussen Cape Cod en Boston) als Philadelphia. Niet alleen bezoek je Plymouth Plantation, Philadelphia en Cape Cod. Tijdens deze rondreis ga je ook naar New York, Green Mountains, Niagara Falls, Shenandoah NP en Washington DC.