Adirondack Park

Adirondack park is een berggebied die gelegen is in de staat New York. De Adirondack Mountains vallen niet onder een nationaal park en is dan ook gratis toegankelijk. Het gebied bestaat uit zowel openbaar als privéterrein. Een groot deel van Adirondack Park bestaat uit Forest Preserve en ligt voor het grootste deel in de staat New York. Met zijn oppervlakte van maar liefst 2,6 miljoen hectaren is dit een ontzettend groot natuurgebied. Het Catskill Forest Preserve beslaat een oppervlakte van 286.000 hectare. Beide gebieden zijn aangewezen als ‘Forever Wild’ en zijn hiermee dan ook beschermd gebied.

Adirondack Park beslaat in zijn totaliteit meer dan 6 miljoen hectare en is zelfs groter dan Yosemite NP, Yellowstone NP, Glacier NP, Grand Canyon NP en de Great Smoky Mountains bij elkaar!

Tri-Lakes Region

Een bekende plek om naartoe te gaan in Adirondack Park is Lake Placid, hier vonden in 1932 en 1980 de Olympische Winterspelen plaats. Lake Placid, Saranac Lake en Tupper Lake vormen samen de Tri-Lakes Region. Deze regio ligt in het midden in de Adirondacks en is vanwege de prachtige meren het meest bezochte stuk van het park. Bij Lake Placid ligt ook Whiteface Mountain, hier kun je het hele jaar door bobsleeën, met een gondola omhoog en ook een bezoekje brengen aan het Olympic Museum.

Net ten zuiden van Lake Placid ligt Mount Marcy, dit is de hoogste piek van het gebergte. Mount Mercy wordt het meest bezocht door wandelaars en bergbeklimmers. Als je een beoefende wandelaar bent zou je de Van Hoevenberg Trail kunnen lopen, deze route brengt je naar de top van de berg.

Scenic Drives

Door Adirondack park lopen verschillende scenic drives. De toeristische routes zijn 3, 28, 30, 86 en 9N. Route 30 is voor veel reizigers de beste route en loopt langs vele meren van noord naar zuid. Lake Champlain ligt in het noordoosten van de Adirondacks. Bij het meer is een fort gelegen (Fort Ticanderoga) en geeft je een prachtig uitzicht op Lake Champlain en de prachtige bossen.

Fauna

In de Adirondacks zijn meer dan 50 soorten dieren te vinden. Zo kun je zomaar elanden, zwarte beren, bevers, mollen, vleermuizen, rode en grijze vos, stinkdieren, bobcats, otters, nertsen en vliegende eekhoorns tegenkomen.

Tip: Als je een bezoek wilt brengen aan Adirondack park raden wij je aan om hier in ieder geval 1 volle dag voor in te plannen, hierdoor heb je voldoende tijd om te genieten van de prachtige omgeving van dit park.