Ash Meadows National Wildlife Refuge

In de omgeving van Death Valley NP ligt het Ash Meadows National Wildlife Refuge. Dit kleine park van ca. 95 vierkante kilometer ligt in de Mojavewoestijn en is zeker een bezoek waard. Het park beschikt over kronkelende wandelpaden die dwars door exotische woestijnlandschappen heenlopen. Daarnaast vind je hier ook prachtige kristalblauwe vijvers. Bovendien lopen er voor toeristen 3 hout paden door het park. Namelijk de Crystal Spring Boardwalk die bij het bezoekerscentrum gelegen is, de Longstreet Spring and Cabin Boardwalk en als laatste de Kings Spring and Point of Rocks Boardwalk.

Geschiedenis

De allereerste bewoners van Ash Meadows National Wildlife Refuge waren Southern Paiute en de Timbisha Shoshone indianen. Bovendien speelden de bronnen gevuld met bronwater voor hun een essentiële rol om te kunnen overleven.

In de late 1800 werd Ash Meadows National Wildlife Refuge vaak gebruikt door pioniers die zich een weg baanden naar de legendarische goudvelden in Californië. Zo was dit park hun laatste stop waar zij water konden halen voordat zij de oversteek maakten door het ontzettend hete Death Valley NP.

Jack Longsreet was zo’n goudzoeker die zijn verblijf in Ash Meadows verlengde en de oversteek naar Californië niet wilde maken. Veel mensen vonden hem een groot mysterie en hadden het vermoeden dat hij onder een valse identiteit leefde na een reeks incidenten in het Westen van Amerika. Hij ging van stad naar stad en leefde van het goudzoeken, ook had hij een ranch, hij had een saloon, hij was pionier en een huurling. Al met al werd Jack Longstreet door velen gevreesd, maar hij slaagde zo goed in deze regio vanwege zijn vriendschap met de Indiaanse stammen in het hele gebied. Als laatste, Jack longstreet woonde een aantal jaar op het huidige Ash Meadows. Want hij zat hier verstopt in een hut die hij bouwde in de buurt van een bron. Deze draagt tot op de dag van vandaag nog steeds zijn naam.

Flora en Fauna

In Ash Meadows National Wildlife Refuge zijn er 27 plant- en diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Hiervan staan er 5 diersoorten op de lijst van bedreigde diersoorten. Één van die soorten is de Devil’s Hole-tandkarper, deze komen alleen voor in Devils Hole.

Er zijn in Ash Meadwos National Wildlife Refuge 27 soorten zoogdieren. Hieronder behoren de zwartstaarthaas, vleermuis en wangzakmuis. Maar ook zijn er meer dan 20 soorten reptielen te vinden waaronder slagen en hagedissen. Daarnaast zijn er verschillende amfibieën en vissoorten te vinden. In het bijzonder leven er in dit park bijna 300 verschillende vogelsoorten.

Let erop dat het in dit park in de zomermaanden zeer warm kan zijn. Indien je dit park zou willen bezoeken raden wij jullie aan om dit in de ochtend te doen. Wanneer je het park in de middag wil bezoeken, neem dan voldoende water mee. Houd er ook rekening mee dat er weinig wildlife te spotten zal zijn. Aangezien de dieren allemaal de koelte in de schaduw opzoeken.