Lake of the Woods

Lake of the Woods in de Amerikaanse staat Minnesota wordt ook wel de ‘Walleye (snoekbaars) Capital of the World’ genoemd. Gelegen op het noordelijkste puntje van Minnesota deelt het de grenzen met Manitoba en Ontario. Het gebied herbergt 14.000 eilanden en beschikt over zo’n 100.000 km aan kustlijn. Deze populaire bestemming is het hele jaar door te bezoeken. Met name natuurliefhebbers en vissers komen graag naar het meer. Vissen is dan ook de belangrijkste attractie voor bezoekers van het 317.000 hectare grote gebied. Bekend om zijn spectaculaire muskievisserij, herbergt deze plaats snoekbaars, meerforel en witvis.

Daarnaast kan je hier ook zwemmen, varen, in de winter sneeuwscooteren en in het juiste seizoen bosbessen plukken. Ook zijn er veel lodges en resorts aan het meer. Aan de zuidkant van het meer vind je resorts ten noorden van Rainy River en in de buurt van Morson. Vervolgens vind je accommodaties in het Nestor Falls-gebied, inclusief Whitefish Bay. Sioux Narrows heeft veel resorts en aan de noordkust van Lake of the Woods ligt Kenora, waar je ook meer resorts vindt.

Kenora, Ontario

Kenora in de Canadese provincie Ontario behoort ook tot het gebied van Lake of the Woods. Gedurende het hele jaar kan je hier terecht voor activiteiten. Zo zijn er zomeractiviteiten als genieten op een van de 5 stranden van de stad, varen op het prachtige meer, duiken of golfen. Het is ook mogelijk om een cruise te maken rond Lake of the Woods met de MS Kenora.

Nestor Falls

Aan de oostelijke oever van het meer ligt Nestor Falls in Sabaskong Bay. Dit is een prachtige resortgemeenschap waar je op avontuur kan in de buitenlucht. Maar ook staat het bekend als een van de beste vis- en jachtlocaties van Noord-Amerika. En dat niet alleen, doordat de stad Nestor Falls omringd wordt door tientallen meren wordt het gezien als muskiehoofdstad van de wereld. Lokale resorts hier bieden mogelijkheden om te kamperen in de wildernis en te kanoën.