Ocala National Forest

Ocala National Forest is een unieke en bijzondere omgeving die je het hele jaar door kunt bezoeken, vanwege het milde klimaat kun je hier goed toeven. Er zijn meerdere ingangen en het gebied bestaat dan ook uit meerdere delen, hierdoor kan het zijn dat je op verschillende punten entree moet betalen.

Wandelroutes

In Ocala National Forest zijn meerdere wandelroutes uitgestippeld. In Alexander Springs kun je zwemmen in een door de natuur gevormde “spring”. In het park kom je veel van deze Springs tegen, deze zijn gevormd door het grondwater die naar boven komt dat net gezuiverd is door het kalksteen. Hierdoor is het water dan ook mooi helder en fijn om in te zwemmen.

Een wandeling in deze mooie omgeving mag ook eigenlijk niet ontbreken. Neem de Timucuan Trail, dit is een wandeling van ongeveer 2 kilometer en onderweg beleef je de natuur. Dit is namelijk een absoluut ongerept stuk met torenhoge palmbomen en weelderige bossen. Raadzaam is om je goed in te smeren met muggenspray.

Wanneer je klaar bent met het zwemmen en wandelen zou je er ook nog voor kunnen kiezen om een kajak of kano te huren. Maak een tocht over Alexander Run en kom oog in oog te staan met de ongerepte natuur van Florida. Onderweg kun je alligators, beren, wasberen, reigers en heel veel schildpadden en vogels tegen. Deze kajak of kano tocht zul je ongetwijfeld niet snel vergeten.

Tip 1: Kajakken in Juniper Springs of Silve Springs

Tip 2: Paardrijden

Tip 3: Maak een fiets of wandeltocht langs één van de prachtige trails.

Voor activiteiten raden we aan dit in de ochtend vroeg te doen. Door de temperatuur, worden deze activiteiten veelal niet in de middag uitgevoerd.