Painted Hills

Ten noordwesten van de stad Mitchell in de Amerikaanse staat Oregon bevindt zich de Painted Hills. Het gebied onderscheidt zich door het heuvellandschap dat bestaat uit een variëteit aan gekleurde strepen van rood, bruin, oranje en zwart. Je kunt miljoenen jaren aan geschiedenis zien onthuld in de lagen van de aarde in de bergen. Daarnaast bevat de Painted Hills Unit een diverse verzameling bladfossielen van miljoenen jaren oud. Al met al behoort de Painted Hills tot 1 van de 3 eenheden die de John Day Fossil Beds vormen. De heuvels ontlenen hun naam aan de gekleurde lagen in de grond die het beste te bewonderen zijn in de late namiddag.

De heuvels hebben diverse tonen en tinten die continu veranderen door licht- en vochtigheidsniveaus. Zo ziet het uiterlijk van de Painted Hills er per seizoen ook heel anders uit. In de lente groeien er vaak gele wilde bloemen in open gebieden maar soms ook in de golven van de heuvels. Daarentegen worden de heuvels in de winter bedekt met sneeuw.

Clarno Unit & Sheep Rock Unit

Breng zeker een bezoek aan de Clarno Unit waar Palisades de meest prominente landvorm zijn. Dit zijn vulkanische modderstromen die zijn gevormd in een weelderige semi-tropische regenwoudomgeving. Een andere bezienswaardigheid die niet mag ontbreken is de Sheep Rock Unit. Hier kan je fossielen van planten en dieren waaronder sabeltandkatten aanschouwen in het Thomas Condon Paleontology Centre. Zo bestuderen wetenschappers hier 50 miljoen jaar evolutie van planten en dieren en vind je er een verzameling van 40.000 fossielen.

Wandeltochten

In totaal zijn er 5 wandelroutes te vinden bij de heuvels waar ook een eigen parkeerplaats te vinden is. Langs de Bear Creek Road vind je borden die de weg wijzen naar iedere trailhead.

Carroll Rim Trail

De Carroll Rim Trail is een wandeling van 2.6 km lang, heen en terug gerekend. Je klimt zo’n 120 meter omhoog voor een panoramisch uitzicht op de heuvels. Om je auto kwijt te kunnen moet je naar de parkeerplaats bij de Painted Hills Overlook.

Painted Hills Overlook Trail

De Painted Hills Overlook Trail is een 0.8 km lange wandeling, heen en terug. Je loopt over een vlak pad en volgt een oude weg waarbij je uitzicht hebt op de prachtige gekleurde heuvels.

Painted Cove Trail

De Painted Cove Trail is een 0.4 km lange wandeling, heen en terug. Deze inham is een verbazingwekkend kleurenpalet van levendige rotsen. Doordat je anders op gevoelige bodems moet lopen is er op een deel van dit pad een vlakke promenade aangelegd om overheen te lopen.

Leaf Hill Trail

De Leaf Hill Trail is een wandeling van 0.4 km heen en terug. Borden die onderweg langs het pad staan vertellen meer over de geschiedenis van Leaf Hill. Deze plek was namelijk uitgebreid opgegraven en bestudeerd door paleontologen.

Red Scar Knoll Trail

De Red Scar Knoll Trail is een wandeling van 0.4 km heen en terug. Je loopt hierbij over een vlak pad die naar een heuvel van felgele en rode klei gaat. Op de borden moet je in de gaten houden dat de trailhead Red Hill heet.